Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 november 2021

LIVE. Minister Dalle tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar - Open Vld-voorzitter Lachaert pleit niet voor lockdown zoal...

HLN
LIVE. Minister Dalle tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar - Open Vld-voorzitter Lachaert pleit niet voor lockdown zoals in Nederland
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden vanaf vanavond voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Open Vld-voorzitter Lachaert pleit niet voor lockdown zoals in Nederland
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden vanaf vanavond voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

COLD CASE. Nam Adriana (69) geheim mee in haar graf? Mieke (52) verdween spoorloos na uitstap met vriendin, maar onderzoek zit muurvast nu hoofdverdachte overleden is
Ze leerden elkaar kennen in de vrouwengevangenis. De ene voor moord op haar man, de andere voor een moordpoging. Ze werden minnaars, tot Antonia 'Mieke' Kuijpers (52) in 2014 verdween. De Nederlandse verdween spoorloos uit haar appartement in Knokke na een uitstapje met haar vriendin Adriana L. (69). Die was jarenlang hoofdverdachte nummer één, maar overleed vorig jaar. Het gerecht blijft achter met veel vragen. Al lijkt het van één ding overtuigd: de zoektocht is er een naar een overleden persoon.
Lees verder

Een fout rekeningnummer ingegeven of een te groot bedrag gestort? Experte legt uit hoe je je geld terugkrijgt
Het kan iedereen overkomen: je schrijft een verkeerd bedrag over naar een begunstigde, of je stort per ongeluk naar een verkeerd rekeningnummer. Volgens een voorzichtige schatting gebeurt dat in België enkele duizenden keren per maand. wat moet je dan doen om je geld terug te krijgen? Onze geldexperte Véronique Goossens vertelt welke stappen je moet zetten
Lees verder

"Dit interview is een blijk van onze liefde voor Eden": Gilles De Bilde, Johan Boskamp en Marc Degryse duiken in de Hazard-Files
Er was ooit de X-Files. Nu de Hazard-Files. Al even mysterieus. La Liga-volgers en Hazard-liefhebbers Marc Degryse, Johan Boskamp, en Gilles De Bilde analyseren het dossier: "Eden heeft Real Madrid zwaar onderschat."
Lees verder

Zoë (7) verloor tweelingzus maar vindt troost bij dieren. HLN laat haar Kinderwens uitkomen...
Wekelijks is er een nieuwe aflevering van 'Kinderwens' op HLN te zien. Samen met influencer Amir Motaffaf laten we kinderdromen uitkomen. Deze week zien we hoe de 7-jarige Zoë uit Halle verrast wordt en een dag naar Bellewaerde gaat. Zoë werd geboren als identieke tweeling maar heeft haar tweelingzus nooit echt gekend. Maar ze voelt dat er iets aan haar ontbreekt. Hierdoor heeft ze het vaak even moeilijk en haalt ze steun uit haar eigen huisdieren en door het verzorgen van diertjes in het algemeen. Ze wil later dan ook dierenarts worden en daar kon ze al kort van proeven in deze aflevering. Ze mag een dag mee achter de schermen bij Bellewaerde, kijken hoe de dieren daar worden verzorgd en mag ze zelfs enkele dieren zoals tijgers en giraffen zelf voederen.
Lees verder

Van een hip hotel tot treffende theatervoorstelling. 5 tips voor een inspirerend weekend
Naast prachtige herfsttaferelen is er dit weekend ook behoorlijk wat regen voorspeld. Voor huismussen het ideale weer om zich in de zetel te nestelen met een pakkend boek of prachtige plaat. Wie liever op stap wil, kan dan weer naar een boeiende foto-expo of straffe voorstelling. En waarom geen nachtje in een hippe hotelkamer? Onze vijf beste tips, voor elk wat wils.
Lees verder

Suspense in Brazilië: dreigt diskwalificatie voor Hamilton? Verstappen wordt ook op het matje geroepen
De kwalificatie voor de sprintrace in Brazilië zou nog weleens een vervelend staartje kunnen gaan krijgen voor winnaar Lewis Hamilton. Zijn Mercedes voldeed bij de keuring niet aan de technische reglementen en moet door de stewards nader worden onderzocht. Diskwalificatie dreigt.
Lees verder

IN BEELD. Paris Hilton stapte in het huwelijksbootje en droeg maar liefst 4 jurken: "Ik trilde toen ik naar het altaar liep"
Vroeger stond ze bekend als feestbeest, vandaag is ze gesetteld met de liefde van haar leven: Carter Reum. Gisteren stapte Paris Hilton (40) in het huwelijksbootje in Bel Air, en daar hoorde natuurlijk een extravagant feestje bij.
Lees verder

IN BEELD. Paris Hilton stapte in het huwelijksbootje en droeg maar liefst 4 jurken
Vroeger stond ze bekend als feestbeest, vandaag is ze gesetteld met de liefde van haar leven: Carter Reum. Gisteren stapte Paris Hilton in het huwelijksbootje in Bel Air, en daar hoorde natuurlijk een extravagant feestje bij.
Lees verder

Argentinië, met invaller Messi, dankzij zege in Uruguay op zucht van WK-kwalificatie - VS wint van Mexico
Argentinië staat weer een stap dichter bij kwalificatie voor het WK in Qatar. De Albiceleste behaalde in Montevideo een 0-1 overwinning tegen Uruguay.
Lees verder

Argentinië, met invaller Messi, dankzij zege in Uruguay ook op zucht van WK-kwalificatie
Argentinië staat weer een stap dichter bij kwalificatie voor het WK in Qatar. De Albiceleste behaalde in Montevideo een 0-1 overwinning tegen Uruguay.
Lees verder

Dochter van Duterte stelt zich kandidaat als vicepresident
Sara Duterte, de oudste dochter van de Filipijnse president Rodrigo Duterte, heeft zich kandidaat gesteld als vicepresident tijdens de verkiezingen in mei volgend jaar. Dat heeft de Filipijnse verkiezingscommissie gezegd.
Lees verder

Kevin De Bruyne na de "We zijn maar België"-quote: "Niemand is zó ambitieus als ik"
"Het is vanzelfsprekender geworden, ja, maar dat betekent niet dat je er minder van moet genieten." Net voor de Rode Duivels voor de vijfde keer op rij zeker kunnen zijn van deelname aan een groot toernooi, praat Kevin De Bruyne (30) honderduit. "Die Grote Markt in 2018: ik vond dat… raar."
Lees verder

LIVE. Benteke start vanavond tegen Estland, Martínez kan Guy Thys evenaren
• Aftrap: 20u45
Lees verder

NBA-geschiedenis: Stephen Curry gaat Ray Allen voorbij en is beste driepuntschutter ooit
't Is gebeurd, zou Erik Van Looy zeggen. Stephen Curry mag zich voortaan de meest succesvolle driepuntschutter uit de NBA-geschiedenis noemen. De sterspeler van Golden State snoepte in de thuisoverwinning tegen Chicago (119-93) het record af van Ray Allen.
Lees verder

Oscar and the Wolf verkoopt na anderhalf jaar opnieuw de Ancienne Belgique uit
Oscar and the Wolf is terug van weggeweest, en dat zullen we geweten hebben. Na anderhalf jaar mocht Max Colombie eindelijk zijn langverwachte derde plaat 'The Shimmer ' voor een eerste keer live spelen. Het concert zelf werd uiteindelijk een mix van oude en nieuwe nummers. De fans waren na afloop alleszins laaiend enthousiast.
Lees verder

Taylor Swift maakt kortfilm over stukgelopen relatie met acteur Jake Gyllenhaal: "Je zei dat ik te jong was, en ik wilde gewoon sterven"
Taylor Swift (31) dropte gisteren een nieuwe versie van haar album 'Red'. De plaat kwam oorspronkelijk uit in 2012, maar de zangeres is druk bezig met het opnieuw opnemen van al haar nummer, zodat ze zelf de rechten op haar eigen werk in handen krijgt. Voor de gelegenheid bracht ze een 10 minuten durende versie uit van 'All Too Well', één van haar bekendste nummers. Het liedje verhaalt over haar breuk met acteur Jake Gyllenhaal (40). In een nieuwe kortfilm geeft Swift opvallend veel details van die relatie prijs.
Lees verder

Opnieuw mogelijk zedenincident in Gentse Overpoort: "Eén verdachte opgepakt"
De politie van Gent bevestigt een nieuw incident van mogelijke zedenfeiten in de Overpoortstraat in Gent afgelopen nacht. Details zijn er nog niet, maar één verdachte is opgepakt.
Lees verder

Alsnog volledige gratie voor man die 26 jaar onschuldig in cel zat
Dontae Sharpe heeft vannacht dan eindelijk 'een volledige gratie' gekregen. De Amerikaan zat 26 jaar in de cel voor een misdaad die hij niet had begaan. Sharpe kan aanspraak maken op een schadevergoeding van ongeveer 650.000 euro van de staat voor zijn onterechte veroordeling.
Lees verder