Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

LIVE. Hendry vlak voor vertrek Club Brugge naar Manchester: “De druk ligt bij Man City”

HLN
LIVE. Hendry vlak voor vertrek Club Brugge naar Manchester: "De druk ligt bij Man City"
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

HLN GIDS. Hoeveel duurder is een elektrische auto? En is tweedehands interessant? Alles wat je moet weten over elektrisch rijden
Vanaf 2027 moeten nieuwe wagens elektrisch zijn. Dat is het voorstel van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Hoeveel duurder is zo'n elektrische wagen? Kan ik zo'n wagen al tweedehands kopen? Zijn er voldoende laadpalen? En kan ik hem nu al gebruiken als thuisbatterij? We bundelden voor jou alle informatie van onze experten.
Lees verder

Covid, superverspreider en knuffelcontact: Dikke van Dale krijgt update met duizenden nieuwe woorden en uitdrukkingen
De zestiende editie van de Dikke van Dale, het Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal, bevat vele duizenden nieuwe woorden. Veel van die woorden hebben te maken met corona, klimaat, inclusiviteit of sociale media. Het nieuwe woordenboek verschijnt pas in maart volgend jaar, maar kan al gereserveerd worden.
Lees verder

Dikke van Dale krijgt update met duizenden nieuwe woorden en uitdrukkingen
De zestiende editie van de Dikke van Dale, het Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal, bevat vele duizenden nieuwe woorden. Veel van die woorden hebben te maken met corona, klimaat, inclusiviteit of sociale media. Het nieuwe woordenboek verschijnt pas in maart volgend jaar, maar kan al gereserveerd worden.
Lees verder

OPROEP. Toont u ons een 'voor en na' van uw energetisch gerenoveerd huis?
De details moeten nog worden afgeklopt, maar de Vlaamse overheid denkt na over een renovatieplicht voor wie een energieverslindende woning koopt. Dat vereist forse investeringen.
Lees verder

REVIEW. Marvels 'Eternals': krampachtig woke en net iets té druk
Wat willen we? Meer diversiteit in superheldenfilms. Wanneer willen we het? Nu! Een oproep die regisseur Chloé Zhao luid en duidelijk heeft gehoord. 'Eternals' scheurt zich uit alle macht los van alles dat we van Marvel gewend zijn. De belofte van nieuwe personages, nieuwe planeten en nieuwe verhalen zorgden voor heel wat commotie onder superfans. Maar voldoet het laatste paradepaardje van Disney aan al die hoge verwachtingen?
Lees verder

Welke spelers blonken uit? Dit is de ultieme Gouden 11-ploeg van de maand oktober
De maand oktober is voorbij. Promovendus Union staat nog steeds aan de leiding in de Jupiler Pro League en ook KV Mechelen, AA Gent en Charleroi hebben er een goede periode opzitten. Welke spelers scoorden in oktober de meeste punten in de Gouden 11? Een overzicht.
Lees verder

Sneakers van paddenstoelen of van appels? Steeds meer merken gebruiken voedselresten als materiaal
De klimaattop in Glasgow is in volle gang. Afgevaardigden van bijna 200 landen zoeken naarstig naar oplossingen voor een duurzamere en leefbare toekomst. Een missie die ook in de modewereld steeds belangrijker wordt. "Net daarom gebruiken steeds meer merken plantaardige materialen", zegt VUB-onderzoekster Elise Elsacker. Geen leer, zijde of plastic, wel vernieuwende biomaterialen met champignons, appelsienen of maïs: dit zijn de stoffen van de toekomst. Duurzaamheidsexpert Jo Van Landeghem vertelt hoe je tegelijk kritisch blijft voor 'greenwashing'.
Lees verder

Vlaamse onderwijsraad kritisch voor STEM-agenda Vlaamse regering
De Vlaamse onderwijsraad Vlor is kritisch voor de STEM-agenda 2030 van de Vlaamse regering. Hoewel het goed is dat STEM-onderwijs nu ook als waardevol wordt gezien op zichzelf, en niet alleen voor de arbeidsmarkt, sluiten de plannen te weinig aan bij het onderwijs zelf, klinkt het in een advies.
Lees verder

Lang gezochte Schotse verdachte opgepakt in Maastricht
De politie heeft in Maastricht een 57-jarige Schot aangehouden die al ruim dertien jaar op een internationale lijst van meest gezochte personen stond. Al die tijd wist de man onder de radar te blijven, maar begin oktober kon een arrestatieteam hem oppakken na informatie van de Schotse NCA (National Crime Agency), maakte de politie dinsdag bekend.
Lees verder

Beschuldigden krijgen het woord op proces over aanslagen Parijs, Abdeslam als eerste aan de beurt
Na de aangrijpende getuigenissen van de overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Parijs, breekt een nieuwe fase in het proces aan. Zo zullen nu de beschuldigden aan het woord komen, te beginnen met Salah Abdeslam. Hij was de enige overlevende van het commando van de terreurgroep IS dat in november 2015 wel 130 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden maakte. Abdeslam riskeert levenslang voor zijn terroristische misdaden.
Lees verder

'Sturm der Liebe'-sterren dalen neer in Vlaanderen, en jij kan samen met hen gaan dineren
Corona heeft ervoor gezorgd dat de jaarlijkse 'Sturm der Liebe'-toernee vorig jaar niet kon doorgaan. Maar dit jaar, en meer bepaald op vrijdag 10 en zaterdag 11 december komen drie hoofdacteurs uit de serie op bezoek bij ons: Steffen Baumgartner (Christopher Reinardt), Tim Saalfeld (Florian Frowein) en Lucy Ehrlinger (Jennifer Siemann).
Lees verder

4-jarig Australische meisje al 2 weken vermist: speurders willen "elke centimeter van het gebied in kaart brengen"
Politieagenten in Australië zijn nog steeds op zoek naar de 4-jarige Cleo Smith die sinds 16 oktober vermist is. Op zoek naar aanwijzingen willen ze elke centimeter in kaart brengen van het gebied waar het meisje verdween. De speurders geloven dat Cleo ontvoerd werd door een "opportunist".
Lees verder

Onherkenbaar: Jessica Simpson deelt foto die genomen is tijdens drankverslaving
Jessica Simpson (41) postte een foto op Instagram, die genomen werd op het hoogtepunt van haar drank- en pillenverslaving. De Amerikaanse zangeres en actrice wil daarmee vieren dat ze 4 jaar nuchter is. "Er zijn nog altijd zo veel stigma's rond het woord alcoholisme."
Lees verder

Internationaal succesprogramma 'De repair shop' komt volgend jaar naar Eén
Binnenkort opent 'De repair shop' zijn deuren op Eén en Vlamingen kunnen zich vanaf nu alvast kandidaat stellen voor dit bijzondere programma. In het programma zet een team van gepassioneerde vakmensen en ambachtslieden zich in om gebroken maar geliefde voorwerpen vol verhalen en familiegeschiedenis weer tot leven te brengen.
Lees verder

Internationaal succesprogramma 'The Repair Shop' komt volgend jaar naar Eén
Binnenkort opent 'The Repair Shop' zijn deuren op Eén en Vlamingen kunnen zich vanaf nu alvast kandidaat stellen voor dit bijzondere programma. In het programma zet een team van gepassioneerde vakmensen en ambachtslieden zich in om gebroken maar geliefde voorwerpen vol verhalen en familiegeschiedenis weer tot leven te brengen.
Lees verder

LIVE. Hendry vlak voor vertrek Club Brugge naar Manchester: "De druk ligt bij Man City" - Vormer maakt zich op voor basisplaats
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

Persoon, die weer hoopt op wereldtitelgevecht, verslaat Mexicaanse wereldkampioene: "Eindelijk een tegenstander die het toelaat om echt te boksen"
Op de Allerheiligenmeeting in het West-Vlaamse Izegem heeft Delfine Persoon, die ook co-organisator van de meeting was, maandag de Mexicaanse Beatriz Adriana Aguilar Jimenez, WIBA-wereldkampioene bij de lichtgewichten, geklopt met technisch knock-out. La Mexicana gaf er zelf de brui aan in de vijfde ronde.
Lees verder

Hallucinante dashcambeelden tonen hoe Oostendse taxichauffeur afgeranseld wordt door klant: "Hij eiste al mijn geld en haalde keihard uit"
Een 45-jarige taxichauffeur uit Oostende is zondagmiddag op brutale wijze aangevallen door een klant, die zijn geld wou stelen. Hallucinante dashcambeelden tonen hoe de taxichauffeur in een greep wordt gehouden en zware vuistslagen op zijn hoofd te verduren krijgt. "Ik ben nog steeds in shock over wat mij overkomen is. Mijn hoofd staat volledig bont en blauw. Ik durf amper nog in mijn taxi stappen", getuigt de taxichauffeur, die werkonbekwaam is. De dader is later opgepakt door de politie. Hij liet zich op knullige wijze identificeren.
Lees verder

Duitse dialysespecialist Fresenius Medical Care schrapt wereldwijd 5.000 jobs tegen 2025
De Duitse dialyseaanbieder Fresenius Medical Care stemt in met een besparingsprogramma tegen de kostendruk en de gevolgen van de coronacrisis. Het bedrijf wil de jaarlijkse kosten tegen 2025 met 500 miljoen euro verlagen, door onder meer 5.000 banen te schrappen en het bedrijfsmodel te vereenvoudigen. Het bedrijf telt momenteel zo'n 120.000 werknemers.
Lees verder