Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

LIVE. Club aangekomen in Manchester - Hendry: “De druk ligt bij Man City”

HLN
LIVE. Club aangekomen in Manchester - Hendry: "De druk ligt bij Man City"
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

Ondanks zijn 100-jarige leeftijd heeft pater Piet zijn lesje nog niet geleerd. "Oneerbare voorstellen en schunnige opmerkingen tegen verplegers"
Ondanks zijn gezegende leeftijd van 100 jaar is Pater Piet nog steeds een gevaar voor de maatschappij. Dat bleek voor het Brusselse hof van beroep, waar hij terechtstond voor de aanranding van een 16-jarige jongen 5 jaar geleden. Van spijt is er nog steeds geen sprake en zijn leven heeft de eeuweling nog lang niet gebeterd, zo blijkt uit twee recente incidenten.
Lees verder

Citytrip gepland? 10 verrassend ruime crossbody tassen om mee te nemen
Trek je binnenkort op citytrip? Vergeet dan geen praktische handtas in je reiskoffer te stoppen. Een crossbody tas is je ideale reisgezel: lief voor je schouders én ruim genoeg voor je spullen. Ninashop.be ging voor jou op zoek naar 10 hippe crossbody tassen waarin je verrassend veel kwijt kan.
Lees verder

Stijlvol en praktisch: deze crossbody handtassen zijn ideaal voor de herfst
Trek je binnenkort op citytrip? Vergeet dan geen praktische handtas in je reiskoffer te stoppen. Een crossbodytas is je ideale reisgezel: lief voor je schouders én ruim genoeg voor je spullen. Ninashop.be ging voor jou op zoek naar 10 hippe crossbodytassen waarin je verrassend veel kwijt kan.
Lees verder

Nieuw label maakt investeren in duurzame infrastructuur gemakkelijker
Investeerders en financiële instellingen hebben het SI-label (Sustainable Infrastructure Label) gelanceerd. Dat identificeert duurzame projecten over de hele wereld om de financiering ervan te verbeteren.
Lees verder

"Lavabommen" vallen uit de lucht op La Palma, scholen en luchthaven dicht wegens grote hoeveelheden vulkanische as
Door grote hoeveelheden vulkanische as in de lucht zijn alle vluchten naar het Canarische eiland La Palma voorlopig geschrapt, heeft luchthavenexploitant Aena dinsdag bekendgemaakt. Op sommige delen van het eiland zijn ook hoge concentraties zwaveldioxide in de lucht gemeten waardoor 22 scholen moesten sluiten, meldt zender RTVE op gezag van de autoriteiten. En dan is er nog het opvallende fenomeen van 'lavabommen'.
Lees verder

Alles wat u moet weten over elektrisch rijden vanaf 2027
Vanaf 2027 zouden nieuwe wagens in Vlaanderen alleen nog elektrisch mogen zijn. Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voor. Verschillende experts betwijfelen of het plan haalbaar is en beantwoorden in vijf vragen alles wat u hierover moet weten.
Lees verder

Frances Lefebure en Ruth Beeckmans gaan opnieuw op zoek naar onbeperkte liefde in 'Cupido Ofzo': dit zijn de kandidaten
Vanaf 17 november koppelen Ruth Beeckmans en nieuwkomer Frances Lefebure in het tweede seizoen van 'Cupido Ofzo' opnieuw mensen met een beperking. Ze stippelen voor hen een leuk afspraakje op maat uit en begeleiden hen bij hun eerste stappen in het daten. "Vorig seizoen schoot cupido meermaals raak en dat was zo schoon en hartverwarmend om te zien!", vertelt Beeckmans.
Lees verder

Belgische 'League of Legends'-topper Bwipo gaat na vier jaar op zoek naar een nieuw team
Opschudding in de 'League of Legends'-wereld, want Gabriël 'Bwipo' Rau zoekt volgend seizoen andere oorden op. De Belgische jungler speelt al sinds 2018 voor Fnatic in de Europese 'League of Legends'-competitie, maar verlengt zijn contract niet.
Lees verder

Sommigen vinden twerken vulgair. Volgens zangeres Lizzo en danseres Manoe is het net bevrijdend. "Je krijgt zo veel zelfvertrouwen"
Is het provocerend of juist feministisch? De meningen over twerken zijn verdeeld, maar steeds meer mensen beschouwen de dans als een vorm van vrijheid. Zangeres Lizzo (33) gaf er een TED Talk over, en ook bij ons worden er workshops georganiseerd om te leren bouncen met je billen. Manoe (29) is een van die lesgevers, en vertelt waarom ze van twerken houdt en hoe iedereen het onder de knie kan krijgen. "Het voelt ontzettend bevrijdend, vrouwelijk, sensueel, krachtig."
Lees verder

Belg (36) komt om bij ongeval met zijspan in Normandië
Een Belg van 36 jaar, de passagier van een zijspan, is maandag omgekomen bij een ongeval in Saint-Meslin-du-Bosc, een gemeente in de regio Normandië. Dat bericht de Franse krant Le Courrier de l'Eure.
Lees verder

Guardiola relativeert mindere vorm De Bruyne: "Kevin krijgt al onze steun, of hij nu goed of slecht speelt"
Manchester City krijgt morgenavond Club Brugge over de vloer in het Etihad. Coach Pep Guardiola spreekt van een belangrijke wedstrijd - zélfs belangrijker dan de derby tegen Manchester United van komende zaterdag. Daarnaast zegt de Spanjaard zich geen zorgen te maken over het kwakkelende vormpeil van Kevin De Bruyne.
Lees verder

Steeds meer woningen in Vlaanderen onbewoonbaar verklaard
Er werden vorig jaar 4.065 panden onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Brecht Warnez (CD&V). In 2017 ging het nog maar om 2.359 panden.
Lees verder

Elektrischeautomaker Rivian wil 8,4 miljard dollar ophalen bij beursgang
De maker van elektrische pick-ups en SUV's Rivian wil bij zijn beursgang tot 8,4 miljard dollar (7,2 miljard euro) ophalen. Dat blijkt uit een document dat het Amerikaanse bedrijf maandag heeft ingediend bij de beurswaakhond SEC.
Lees verder

Kazachstan zegt exclusieve toegang te krijgen tot rapporteringssysteem Facebook
Kazachstan heeft een akkoord gesloten met Facebook waardoor het land makkelijker inhoud die het als illegaal bestempelt van de sociaalnetwerksite kan weren. Dat beweert de Kazachse regering. Facebook-moederbedrijf Meta ontkent.
Lees verder

Foto's van moordslachtoffers online verspreid: twee Britse politieagenten bekennen schuld
Twee Londense politieagenten hebben voor het gerecht bekend dat ze verschillende foto's van moordslachtoffers, die ze namen op een plaats delict, hebben verspreid via WhatsApp. Dat meldde het Britse persbureau PA dinsdag. De mannen riskeren een gevangenisstraf.
Lees verder

OPROEP. Beleef de Duivelse wedstrijden tegen Estland en Wales LIVE bij DPG Media!
De Rode Duivels komen dit jaar nog twee keer in actie in de voorronde van het WK. Op 13 november spelen ze thuis tegen Estland, drie dagen later (16 november) wacht een verplaatsing naar Wales. Maarten Breckx, Jan Mulder en Marc Degryse zoeken nog publiek voor die partijen. Wil jij één van die wedstrijden bijwonen in de hoofdzetel van DPG Media in Antwerpen? Vul dan als de bliksem DIT FORMULIER in!
Lees verder

Jonge boeren trekken aan alarmbel: "Moeten spaargeld gebruiken om te overleven"
Op zowat 60 pleinen in Vlaanderen hebben jonge landbouwers actie gevoerd om aandacht te vragen voor de moeilijke omstandigheden waarin ze momenteel moeten werken. "Velen moeten hun spaargeld gebruiken om te kunnen overleven", zegt Bram Van Hecke van koepelorganisatie Groene Kring. "Heel wat andere jongeren vragen zich dan weer af of ze er wel aan moeten beginnen."
Lees verder

Ook Yahoo! zet activiteiten in China officieel stop
Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in China zal stopzetten. In een mededeling verwijst het bedrijf naar "de toenemende zakelijke en juridische uitdagingen" in het land. Zo controleren de Chinese autoriteiten bedrijven erg streng en wordt politiek gevoelige of ongepaste inhoud onmiddellijk gecensureerd. Sinds 1 november zijn de diensten van Yahoo! "niet meer beschikbaar zijn op het Chinese vasteland", klinkt het.
Lees verder

5 tips om snel te wennen aan de wintertijd
In de nacht van 30 op 31 oktober draaiden we de klok weer een uurtje terug. Hoewel de aanpassing aan het zomeruur meestal meer moeite kost, kan ook de wintertijd even wennen zijn. HLN Shop ging op zoek naar de beste remedies om snel weer je ritme te vinden.
Lees verder