Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

LIVE. Bart De Pauw krijgt zes maanden met uitstel voor zes bewezen feiten: “We zijn heel teleurgesteld” - Klachte...

HLN
LIVE. Bart De Pauw krijgt zes maanden met uitstel voor zes bewezen feiten: "We zijn heel teleurgesteld" - Klachten Maaike Cafmeyer en Lize Feryn ongegrond
Televisiemaker Bart De Pauw is deels schuldig verklaard aan belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Een motivatie van de uitspraak volgt later vandaag. Volg alles hieronder live.
Lees verder

"Een pakketje bestellen buiten de EU kan vervelende gevolgen hebben": experts geven advies voor je koopjes op Black Friday
Black Friday is traditioneel hét moment waarop we massaal elektroproducten bestellen. Maar zal het aanbod door de coronacrisis dit jaar kleiner zijn? Betalen we meer? En wat met de levertermijnen? Wij vroegen techexpert Frank Everaardt om advies. "Als consument let je best op voor extra kosten als je een pakje in het buitenland koopt."
Lees verder

Follow the leader, follow Ritchie: hoe Antwerp moet strijden zoals "supporter én kapitein" De Laet dat consequent doet
"Ik zal altijd alles geven voor de trainer en deze club." Dat zal in Frankfurt niet anders zijn. Ritchie De Laet (32) en Antwerp moeten vanavond vol voor de zege gaan.
Lees verder

"Door de leverproblemen krijg je mogelijk minder waar voor je geld": techexpert geeft advies voor Black Friday-koopjes in coronatijden
Black Friday is traditioneel hét moment waarop we massaal elektroproducten bestellen. Maar zal het aanbod door de coronacrisis dit jaar kleiner zijn? Betalen we meer? En wat met de levertermijnen? Wij vroegen techexpert Frank Everaardt om advies. "Als consument let je best op voor extra kosten als je een pakje in het buitenland koopt."
Lees verder

Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
Lees verder

William en Kate nodigen BBC niet meer uit voor hun kerstconcert: "Dit is nog maar het topje van de ijsberg"
Het ziet er niet goed uit voor de samenwerking tussen de Britse staatszender BBC en het lokale koningshuis. Nadat BBC de controversiële documentaire 'The Princes and the Press' uitzond, over de vete tussen prinsen William en Harry, weigeren de royals om in de toekomst nog met de zender samen te werken. William (39) en zijn echtgenote Kate (39) voegen meteen de daad bij het woord, en nodigen BBC niet uit voor hun jaarlijkse kerstconcert.
Lees verder

Voorbereidingstoernooien op Australian Open krijgen groen licht
De voorbereidingstoernooien op de Australian Open van begin volgend jaar mogen doorgaan, te beginnen met de ATP Cup in Sydney, zo bevestigden de organisatoren.
Lees verder

Van tennisspeelster naar rolmodel: Naomi Osaka is het nieuwe gezicht van Victoria's Secret. "Ik wil de nieuwe generatie inspireren"
Na jaren kritiek over hun 'onrealistische' modellen en gebrek aan diversiteit ruilt Victoria's Secret hun Angels in voor negen straffe vrouwen met een stem. Na enkele namen zoals Priyanka Chopra Jonas en Hailey Bieber is tennisster Naomi Osaka (24) sinds kort ook lid van VS Collective. "Dit betekent zo'n vooruitgang voor mij."
Lees verder

Minister Verlinden: "Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen"
Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in 'De Ochtend' op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt.
Lees verder

Eerste reactie Bart De Pauw na veroordeling: "Heel teleurgesteld over vonnis"
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft televisiemaker Bart De Pauw schuldig bevonden aan belaging van vijf vrouwen en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen ten aanzien van één vrouw. Hij stuurde ongepaste sms-berichten naar verschillende vrouwen waarmee hij samenwerkte en beging daardoor een misdrijf. Hij krijgt een straf van zes maanden met uitstel. In een eerste reactie zegt De Pauw dat hij "heel teleurgesteld" is over de uitspraak.
Lees verder

Bart De Pauw veroordeeld tot zes maanden met uitstel: "Heel teleurgesteld met uitslag"
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft televisiemaker Bart De Pauw schuldig bevonden aan belaging van vijf vrouwen en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen ten aanzien van één vrouw. Hij stuurde ongepaste sms-berichten naar verschillende vrouwen waarmee hij samenwerkte en beging daardoor een misdrijf. Hij krijgt een straf van zes maanden met uitstel. In een eerste reactie zegt De Pauw dat hij "heel teleurgesteld" is met de uitslag.
Lees verder

En of de kassa flink rinkelt in Amsterdam: Champions League-campagne leverde Ajax al 70 miljoen euro op
De vijfde achtereenvolgende zege in de groepsfase van de Champions League heeft Ajax opnieuw enkele miljoenen opgeleverd. Dankzij twee doelpunten van invaller Sébastien Haller wonnen de Amsterdammers op bezoek bij Besiktas met 1-2 en ontvingen zo de winstpremie van 2,8 miljoen euro. De inkomsten uit het Europese avontuur komen daardoor nu al uit op zo'n 70 miljoen euro.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Beslissende dag op het proces van de Breese kindermoord
Thuisverpleegster Tamara N. (38) staat voor het hof van assisen in Tongeren terecht voor de moord op haar zoontje Ryan. De jongen was op tweede kerstdag 2018 amper 6 jaar oud toen hij, tijdens een blinddoek-spelletje met zijn mama, gewurgd werd met een sjaal. Vandaag volgt uitspraak in de zaak. Eerst proberen aanklager en advocaten de jury nog te overtuigen van hun standpunt in de zaak.
Lees verder

Interpol kiest omstreden generaal als nieuwe baas: beschuldigd van martelingen
De omstreden generaal Ahmed Naser al-Raisi is verkozen tot de nieuwe baas van de internationale politieorganisatie Interpol. Hij wordt beschuldigd van martelingen in de Verenigde Arabische Emiraten (VEA), waar hij de veiligheidstroepen leidt.
Lees verder

De vijf beste tech-koopjes tijdens Black Friday
Deze week barstte met Black Friday een periode vol kortingen los. Het ideale moment dus om de gadgets op je verlanglijstje te kopen zonder je blauw te betalen. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, selecteert alvast zijn favoriete items.
Lees verder

Algemeen directeur Erik Gerits hoopt dat Genk zich herpakt: "Aan de coach om met oplossingen te komen"
Bij afwezigheid van voorzitter Peter Croonen en Head of Football Dimitri de Condé neemt algemeen directeur Erik Gerits de honneurs waar voor Genk in Zagreb. De sterke man van KRC verwacht een stevige reactie van de spelersgroep en de technische staf na magere resultaten in de competitie. "Ik hoop dat de déclic hier komt."
Lees verder

Europa wil boosterprik uiterlijk negen maanden na laatste inenting
Een gevaccineerde die zijn Europese coronareisbewijs wil behouden, moet na negen maanden een boosterprik halen, vindt de Europese Commissie. De commissie zal de EU-landen dat donderdag aanbevelen, meldt persbureau Bloomberg.
Lees verder

'The day after': spelers van Club Brugge moeten zich in alle vroegte alweer melden op het oefencomplex in Westkapelle
De wereld draait door, ook voor Club Brugge. Na de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen RB Leipzig moesten de spelers van blauw-zwart vandaag zich al in alle vroegte melden op het Belfius Basecamp, het oefencomplex van de landskampioen. Noa Lang, Jack Hendry of Charles De Ketelaere: allemaal stuurden ze hun bolide deze voormiddag al opnieuw de parking op in Westkapelle.
Lees verder

"Verstikkende en intieme berichten": deze klachten van actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn werden ongegrond verklaard
Televisiemaker Bart De Pauw is schuldig bevonden aan de belaging van vijf vrouwen, onder meer actrices Liesa Naert, Ella-June Henrard en Ellen Lloyd. De vordering van Lize Feryn daarentegen werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard. De Pauw werd ook vrijgesproken voor de belaging van actrice Maaike Cafmeyer. Dit zijn de zaken waarvan ze hem beschuldigden.
Lees verder

Deelnemer moet 'Blind Getrouwd Australië' onmiddellijk verlaten na "schokkende en onacceptabele" uitspraken op sociale media
Australiër Simon Blackburn gaat dan toch niet trouwen. De man moet het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd Australië' onmiddellijk verlaten, nog voor zijn grote dag is aangebroken. De makers van 'Married at First Sight' - zoals het programma daar heet - zagen zich genoodzaakt hem naar huis te sturen, nadat kijkers een reeks verontrustende berichten en filmpjes vonden van de man op sociale media.
Lees verder