Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

LIVE (21u). Schittert Yannick Carrasco met Atlético tegen Liverpool?

HLN
LIVE (21u). Schittert Yannick Carrasco met Atlético tegen Liverpool?
• Vierde speeldag Champions League • Anfield • Aftrap om 21u • Liverpool (9 ptn) eerste in groep B, Atlético (4ptn) tweede
Lees verder

LIVE (18u45). Komt Eden Hazard aan spelen toe tegen Shakhtar Donetsk?
• Vierde speeldag Champions League • Bernabéu • Real (6ptn) tweede in groep D, Shakhtar laatste met 1 punt • Komt Eden Hazard aan spelen toe?
Lees verder

LIVE (21u). Pakt PSG de drie punten in Leipzig?
• Vierde speeldag Champions League • Red Bull Arena • PSG leidt in groep A, Leipzig is puntenloos laatste • Verlies Leipzig zou goede zaak zijn voor Club Brugge
Lees verder

Biden: "Chinese president maakt grote fout door weg te blijven van klimaattop"
De Chinese president Xi Jinping heeft een "grote fout" gemaakt door weg te blijven van de klimaattop in Glasgow. Volgens de Amerikaanse president Joe Biden had hij daar de kans gehad mensen over de hele wereld te beïnvloeden.
Lees verder

Akkoord over financiering van Zuid-Afrikaanse energietransitie
Verschillende landen hebben vandaag op de klimaatconferentie in Glasgow een initiatief aangekondigd om tot 8,5 miljard dollar vrij te maken voor de financiering van de energietransitie in Zuid-Afrika, dat sterk afhankelijk is van steenkool.
Lees verder

Dodenaantal na instorting flatgebouw in aanbouw in Nigeria loopt op tot 20, ook negen mensen levend van onder puin gehaald
Door het instorten van een flatgebouw in aanbouw zijn in een chique wijk van de Nigeriaanse stad Lagos zeker 20 mensen om het leven gekomen. Volgens plaatselijke media zijn inmiddels negen mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
Lees verder

Argentinië heropent grenzen voor buitenlandse toeristen
Argentinië stelt deze week opnieuw de grenzen open voor buitenlandse toeristen, na negentien maanden van beperkingen door de Covid-pandemie. De gezondheidssituatie in het Zuid-Amerikaanse land is sterk verbeterd, met minder nieuwe besmettingen.
Lees verder

Schepen en oud-bokser Bea Diallo wordt minister in Guinee
De Brusselse PS-politicus Bea Diallo, de eerste schepen van Elsene, wordt minister van Jeugd en Sport in de overgangsregering van Guinee. Dat heeft Ahmed Laaouej, voorzitter van de Brusselse PS, gisteravond aan Belga bevestigd.
Lees verder

Democraat Eric Adams wordt nieuwe burgemeester van New York City
Zoals verwacht heeft de Democraat Eric Adams de burgemeestersverkiezingen van New York gewonnen van zijn Republikeinse tegenstander Curtis Sliwa. Dat meldt The New York Times. Adams wordt daarmee de tweede Afro-Amerikaanse burgemeester van de stad. Hij neemt in januari de macht over van zijn partijgenoot Bill De Blasio, die zich na twee termijnen niet meer verkiesbaar mocht stellen.
Lees verder

Politie Guatemala vindt meer dan 50 Haïtiaanse migranten in vrachtwagen op weg naar Mexico
De politie van Guatemala heeft 54 migranten uit Haïti ontdekt die zich verborgen hielden in de oplegger van een vrachtwagen op weg naar Mexico. Op die manier hoopten ze de Verenigde Staten te bereiken.
Lees verder

Minneapolis stemt in referendum tegen voorstel om politieapparaat te vervangen
Inwoners van Minneapolis, de grootste stad van de Amerikaanse staat Minnesota, hebben dinsdag (lokale tijd) een amendement verworpen waarin werd opgeroepen om het politiekorps van de stad te vervangen door een nog te vormen "afdeling openbare veiligheid", zo berichtten lokale media.
Lees verder

Open Vld wil verbod op fossiele verwarmingsketels in de nieuwbouw
Het is D-day voor de Vlaamse regering: het doel is vandaag een klimaatakkoord af te kloppen waar minister Zuhal Demir (N-VA) zaterdag mee naar de conferentie in Glasgow kan trekken. Over een renovatieplicht en een volledig elektrisch wagenpark vanaf 2027 is er al een principeakkoord. Open Vld wil bovendien een fossielvrije ketel verplicht maken in nieuwbouw.
Lees verder

Weduwnaar getuigt na dodelijke val Zoë van rots in Houffalize: "Ik keek even andere kant op en plots was ze weg"
Hij heeft zijn vrouw meerdere keren gezegd dat ze voorzichtig moest zijn. Gisterochtend ook nog - vlak voor hij met zijn gsm een serie foto's van haar zou maken op de top van een rots in Luxemburg. "Heel even keek ik naar onze twee hondjes. Op die tijd was Zoë weg. Zonder een woord of een schreeuw. Ze stond er gewoon niet meer."
Lees verder

De wereld redden is vermoeiend: slaapexpert geeft duttende wereldleiders tips om dipje te vermijden
De planeet redden? Joe Biden had op de klimaattop wel iets anders te doen: een dutje. Je kan er eens mee lachen maar tegelijk is het herkenbaar. Een warme zaal, eindeloos veel sprekers, een jetlag... Hoe vechten tegen deze zoete kwaal? Biden had zijn ademhaling kunnen versnellen, weten experts. Met je tong tegen je verhemelte wrijven is ook een beproefde truuk. Of naar het toilet gaan.
Lees verder

Australië heropent grenzen, maar nog niet voor Belgen: "Ik zag mijn lief al twee jaar niet"
Hartverwarmende beelden vanop de luchthaven in Sydney: na bijna twintig maanden mogen Australiërs die elders wonen, hun land weer binnen - en kunnen ze dus hun familie weer eens vastpakken. Anderen zijn nog niet welkom. "Ik word droevig van die foto's", zegt de Vlaamse Eline. "Ik weet nog altijd niet wanneer ik mijn lief eens kan terugzien."
Lees verder

ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderopvang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer
Aan wie zeg je als eerste dat je zwanger bent? De crèche. Je zou erom lachen als het niet de pijnlijk waarheid was. De kinderopvang is vaak op de hoogte voor oma en opa vreugdekreten kunnen lossen. Hoe pril die zwangerschap ook is. Hoe onzeker je bent of je dat kindje rond en gezond op de wereld kan brengen. Zo snel moet je zijn vandaag in Vlaanderen. Een plekje bemachtigen? Het is een race waarbij je na het vinden van een plekje de zweetparels van je voorhoofd veegt. Noem het pijnlijke voorweeën.
Lees verder

België schenkt bijna dubbel zoveel coronavaccins aan Covax
Ons land schenkt tegen eind dit jaar minstens 7,3 miljoen dosissen coronavaccins aan het Covax-mechanisme van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat vaccins verder verdeelt naar ontwikkelingslanden. Dat meldt Le Soir vandaag op basis van cijfers van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
Lees verder

Verschillende doden na aardverschuiving in Colombia
In het zuidwesten van Colombia zijn zeker elf mensen om het leven gekomen na een aardverschuiving. Dat melden lokale hulpdiensten. Het incident werd veroorzaakt door hevige regenval in San Miguel, in het departement Narino, vlakbij de grens van Colombia met Ecuador.
Lees verder

China en Rusland willen sancties tegen Noord-Korea versoepelen
China en Rusland dringen aan op versoepeling van de internationale sancties tegen Noord-Korea. Dat blijkt vandaag uit een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad. De twee landen willen "de levenskwaliteit van de burgerbevolking in Noord-Korea verbeteren" door handelsbeperkingen op landbouwproducten, zeevruchten, textiel en olieproducten op te heffen. Ook bepleiten ze opheffing van het verbod voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken.
Lees verder

Tom Waes is straks opnieuw de publiekstrekker van het najaar: "Kijkcijfers blijven de waardemeter of je 'het' nog hebt"
Nog even en het najaar is opnieuw van Tom Waes (52). Eerst met het derde seizoen van 'Undercover', nadien met 'Reizen Waes: Nederland'. Die laatste - straks voor het eerst niet op zondagavond - is nu al een enorm succes in Nederland. En zo stopt het maar niet voor Waes, die door de drukte wel al een klopje kreeg. "Een burn-out wil ik het niet noemen, maar de hectiek eiste zijn tol."
Lees verder