Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 november 2021

LIVE (20u45). Leider Union krijgt het bezoek van Charleroi

HLN
LIVE (20u45). Leider Union krijgt het bezoek van Charleroi
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Joseph Marienstadion • Union-Charleroi
Lees verder

LIVE (13u30). United versus City: speelt De Bruyne een hoofdrol in Manchester Derby?
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Krijgt Kevin De Bruyne een basisplaats?
Lees verder

LIVE (16u15). Wint FC Barcelona, in afwachting van de terugkeer van Xavi, van Celta de Vigo?
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de Balaídos • Al Sadd geeft Xavi toestemming om naar Barcelona te trekken
Lees verder

LIVE (21u). Nu dan minuten voor Eden Hazard in thuisdeal tegen Rayo Vallecano?
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabéu • Gunt Real-coach Ancelotti Hazard speelgelegenheid?
Lees verder

LIVE (18u30). Topaffiche in Bundesliga: Dortmund trekt naar Leipzig
• Bundesliga • Aftrap: 18u30 • Red Bull Arena • Leipzig, tegenstander van Club Brugge in Champions League, tegen de Dortmund-Belgen
Lees verder

LIVE (18u30). Zorgt Beerschot tegen KV Kortrijk meteen voor tweede zege van het seizoen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Guldensporenstadion • KV Kortrijk-Beerschot
Lees verder

Minister van Klimaat Khattabi: Vlaanderen zadelt België met extra klimaatfactuur op
De Vlaamse klimaatplannen schieten tekort om de door Europa voorgestelde C02-normen te halen. Dat stelt federaal minister van Energie Zakia Khattabi (Ecolo). De Klimaatminister waarschuwt dat het gewest België daardoor in feite met extra kosten opzadelt. Khattabi deed de uitspraken vrijdagavond in het programma 'Terzake' van de VRT.
Lees verder

Minister van Klimaat Khattabi: Vlaanderen zadelt België met klimaatfactuur op
De Vlaamse klimaatplannen schieten tekort om de door Europa voorgestelde C02-normen te halen. Dat stelt federaal minister van Energie Zakia Khattabi (Ecolo). De Klimaatminister waarschuwt dat het gewest België daardoor in feite met extra kosten opzadelt. Khattabi deed de uitspraken vrijdagavond in het programma 'Terzake' van de VRT.
Lees verder

Corona-uitbraak in Amerikaanse zoo: voor het eerst Covid vastgesteld bij hyena's
Twee hyena's van de Zoo in Denver hebben positief getest op het coronavirus. Het gaat om de eerste bevestigde gevallen bij deze diersoort ooit. Dat maakte een nationaal veterinair labo vrijdag bekend.
Lees verder

VS loven miljoenen uit voor informatie over Mexicaanse drugsbaronnen
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken looft miljoenen dollars uit in de hoop verschillende Mexicaanse drugsbaronnen te kunnen klissen. Er wordt tot 5 miljoen dollar (ruim 4,3 miljoen euro) aangeboden voor informatie die leidt tot de arrestatie of veroordeling van een van de vier geviseerde criminelen, zo liet het ministerie vrijdagavond plaatselijke tijd vanuit Washington weten.
Lees verder

COLUMN. "Renoveren? Een helse onderneming, waarbij geduld een noodzakelijke deugd is"
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De renovatieplicht voert haar terug naar de jaren waarin ze zelf nog parket diende af te schuren en dubbele beglazing moest installeren. Een goede vakman vinden bleek geen sinecure, er zijn meestal veel wachtenden voor u. Bovendien kost het altijd meer dan gedacht, want er zijn in een huis niet alleen problemen, maar ook verborgen problemen, het houdt niet op. Tot dan toch de juiste man komt...
Lees verder

Onze opinie. Brussel is een boekhoudkundig boeltje. Beterschap, belooft Sven Gatz kalmpjes. We zouden hem moeten horen briesen tot in Gent
Een boekhoudkundig boeltje. Dat is in gewone taal de conclusie van het Rekenhof over de begroting van de Brusselse overheid van vorig jaar. Het is zelfs zo'n boeltje dat controle door de rekenkamer gewoon niet lukt. De instelling die de kas van de staat controleert somt ook een waslijst aan fouten op. Enkele Brusselse topambtenaren krijgen een salariswagen zonder wettelijke grondslag. De opmerkelijkste blunder: een kost van 777 miljoen euro inschrijven als een kost van 777.000 euro. Oeps: drie nullen gemist. Daardoor dacht de regering dat ze 776 miljoen euro meer kon lenen. Ceci n'est pas une blague.
Lees verder

Agenten gewond bij vreugdevuren tijdens Guy Fawkes Night in Londen
In Londen zijn vrijdagavond acht politieagenten gewond geraakt toen de viering van de jaarlijkse Bonfire Night in rellen ontaardde. Twaalf mensen zijn aangehouden, zo meldt de politie.
Lees verder

Voordeligere warmtepompen, meer laadpalen: deze maatregelen zegt de Vlaamse regering zelf te zullen nemen voor het klimaat
Het Vlaamse klimaatakkoord rekent op de Vlaming. Wie vanaf 2023 een energieverslindende woning koopt, moet renoveren. Wie zes jaar later een nieuwe auto wil, is aangewezen op een elektrisch model. Toch maakt de regering zich sterk mee in gang te zullen schieten: deze maatregelen wil ze zelf nemen.
Lees verder

Brazilië in shock na tragische dood van 'Koningin van het Lijden'
Brazilië is in rouw na de dood van een van de populairste hedendaagse zangeressen van het land, de 26-jarige Marília Mendonça. Vrijdagmiddag (lokale tijd) kwam ze om het leven bij een vliegtuigcrash op weg naar een concert. Ook de vier andere inzittenden van het toestel - haar oom, een producer, de piloot en de co-piloot - kwamen om het leven bij het ongeluk in de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais, ten noorden van Rio de Janeiro.
Lees verder

Winkelkar met voeding 8 procent duurder in minder dan 5 jaar: zo groot is het prijsverschil tussen goedkoopste en duurste keten
Misschien houdt ook u wel even de adem in, op het moment dat de supermarktkassa het te betalen totaalbedrag laat oplicht. Boodschappen doen wordt almaar duurder, zo is toch ons gevoel. Dat klopt ook, al blijkt de doem van het inflatiespook in het warenhuis momenteel nogal mee te vallen. De grote prijssprong moet er nog aankomen, zo waarschuwen experts.
Lees verder

Carl Devos: "Het valt te voorspellen dat enkele maatregelen niet uitgevoerd raken"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

45 landen pleiten op COP26 voor verduurzamen landbouw: "Dringende actie nodig in de hele samenleving"
Vijfenveertig landen zullen vandaag tijdens de klimaattop COP26 in Glasgow pleiten voor meer actie om de natuur te beschermen en de landbouw te verduurzamen. Ze zouden hiervoor meer dan vier miljard dollar (circa 3,5 miljard euro) beschikbaar willen stellen. Op die manier willen ze de uitstoot van broeikasgassen verminderen, zo maakte de Britse regering bekend.
Lees verder

Piet Van Riet (90), levende legende onder de piloten: "Schrik? Eén keer, toen ze in Congo dreigden mijn vliegtuig in brand te steken, met mij erbij"
Piet Van Riet (90) is nog altijd een veelgevraagde gast op airshows. Niet om zelf nog in een cockpit te kruipen, wel om zijn vele anekdotes op te rakelen. Met een carrière die tussen 1955 en 1991 vier decennia omspande, is hij dan ook dé levende legende onder de Sabena-piloten. Ladies and gentlemen, this is your captain speaking: "Mijn mooiste compliment? Dat je aan de landing van een DC-10 kon zien dat ik aan de stuurknuppel zat. Blijkbaar zorgde ik altijd voor een soft kiss, een zachte touchdown", glundert hij.
Lees verder

Marc Degryse interviewt Joshua Zirkzee en stelt zijn herfstrapport op: "Joshua, verdorie, je mag best wat meer lef tonen!"
Het was 'liefde' op het eerste gezicht bij Marc Degryse — "Van bij zijn eerste baltoets was ik gecharmeerd door Joshua Zirkzee." Met de medewerking van Anderlecht brachten we ze deze week bij elkaar. Samen stelden zij het herfstrapport op van Zirkzee. Degryse: "Die jongen is alles wat een Hollander normaal niét is... – zó bescheiden, zeg."
Lees verder