Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 november 2021

Limburgs gouverneur: “Politie had onvoldoende capaciteit om in te grijpen op feest met 1.000 aanwezigen zonder coro...

HLN
Limburgs gouverneur: "Politie had onvoldoende capaciteit om in te grijpen op feest met 1.000 aanwezigen zonder coronamaatregelen"
De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) ziet geen heil in het afkondigen van extra maatregelen die vooral jeugdverenigingen viseren. Volgens hem schort het op dit moment namelijk niet bij de maatregelen, maar wel bij de handhaving daarvan. "Ik kreeg een klacht over een feest met 1.000 aanwezigen, maar de politie kon alleen vaststellen dat ze met te weinig waren om te kunnen ingrijpen", vertelt hij bij HLN Live.
Lees verder

Op cruciale moment liep het (bijna) altijd goed af: enkel in CL-campagne onder Preud'homme liep het mis voor Club
Een nieuwe campagne, een nieuw sleutelduel voor Club Brugge vanavond. En of de geschiedenis met dat soort Champions League-matchen blauw-zwart moed geeft. Op de horrorcampagne onder Preud'homme na wisten de Bruggelingen ál hun cruciale matchen voor de derde plaats in de poule tot een goed eind te brengen. Een overzicht.
Lees verder

VRT-sportanker Aster Nzeyimana speelt cameo in 'De Kiekeboes'
Na Matteo Simoni, Regi en Clara Cleymans heeft nu ook Aster Nzeyimana (28) een rolletje beet in het nieuwste stripalbum van 'De Kiekeboes'. In 'Patiënt Zero' vertolkt de VRT-sportanker een cameo ... als nieuwslezer.
Lees verder

Dune-actrice Zendaya bekroond tot 'Most Powerful Dresser' van 2021. Dit zijn haar meest iconische looks
Ze begon als Disney-ster, maar nu schittert Zendaya (25) als hoofdrol in de blockbuster Dune en is ze het gezicht van verschillende grote luxemerken. Vooral Zendaya's goede smaak in kleren gaat niet onopgemerkt voorbij. Op nog geen twee weken tijd werd ze uitgeroepen tot Most Powerful Dresser en kreeg ze een CDFA Fashion Award. Dit zijn haar meest spraakmakende looks van dit jaar.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Ik zie nog geen vertraging in de cijfers. Integendeel, het is zelfs een versnelling"
Het aantal besmettingen blijft versnellen, daarom is het volgens viroloog Steven Van Gucht op dit moment prioriteit om het aantal contacten in onze privésfeer terug te dringen. "Let daar nu hard op. Dan hoeven we geen drastische maatregelen te nemen", zegt Van Gucht bij HLN LIVE.
Lees verder

"Grootschalige drugsoperatie" in Brusselse gemeenten levert tientallen arrestaties op
De Brusselse politie heeft woensdagochtend een "grootschalige drugsoperatie" op touw gezet in verschillende Brusselse gemeenten. De actie speelde zich vooral af in de Peterboswijk in Anderlecht. "Onze verwachtingen zijn ingelost", klinkt het bij de politiezone Brussel Zuid.
Lees verder

Vlaamse Jeugdraad over maatregelen Oost-Vlaanderen: "Jammer dat er wéér geen vertrouwen aan jongeren wordt gegeven"
Amir Bachrouri, de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, vindt dat jongerenorganisaties onterecht geviseerd worden door de maatregelen die Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter gisteren invoerde. Niet-professioneel georganiseerde evenementen, zoals jeugdfuiven, worden vier weken lang on hold gezet. "Dat is jammer, want ook jeugdbewegingen zijn goed in het organiseren van fuiven. Er wordt nooit vertrouwen gegeven aan de jeugd", zegt Bachrouri bij HLN LIVE.
Lees verder

Engelse Championship opgeschrikt: Sheffield-speler zijgt zonder aanleiding neer, maar is intussen aan de beterhand
Even schrikken in de Engelse Championship gisterenavond. In het duel tussen Reading en Sheffield United zeeg bezoekende speler John Fleck zonder enige aanleiding tegen de mat. Fleck werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis en stelt het intussen beter.
Lees verder

Erik Van Looy kent 'Slimste Mens'-nieuwkomer Jeroen Perceval redelijk goed: "We zijn ooit samen in de sauna beland"
Vanavond maakt Jeroen Perceval (43) zijn opwachting in 'De Slimste Mens'. Of hij effectief zal winnen, valt nog af te wachten, maar volgens Erik Van Looy, die Perceval goed kent, is hij alvast een kanshebber. "Hij is echt een hele fijne gast. We zijn al een paar keer samen iets gaan eten."
Lees verder

Overlegcomité zet licht op groen voor 5G-veiling in 2022
De federale regering en de gewestregeringen hebben woensdag in een overlegcomité een akkoord bereikt over de veiling van 5G-spectrum en de eventuele komst van een vierde telecomspeler in België. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op sociale media.
Lees verder

Nieuwe bug bij Bruvax: Brusselaars kunnen al afspraak maken voor boosterprik
Sommige Brusselaars kunnen een afspraak maken voor een herhaalvaccin tegen het coronavirus via vaccinatieplatform Bruvax, ook al hebben ze daar nog geen recht op. Dat bericht de krant La Capitale woensdag.
Lees verder

Zelfs met ongebonden veters niet te stoppen: Bayern blijft foutloos in CL na geweldige omhaal Lewandowski
Bayern München blijft foutloos in de Champions League. Gisterenavond won de Duitse 'Rekordmeister' met 1-2 bij Dinamo Kiev. Effende alweer het pad: Robert Lewandowski, dit keer met een uiterst fraaie omhaal (en ongebonden veters).
Lees verder

Het verhaal achter de flirt van PSG-coach Pochettino met Man United: "Waarom zijn er niet meer Fergusons?"
Van Messi naar Ronaldo in hetzelfde seizoen. 't Zou zomaar kunnen dat PSG-coach Mauricio Pochettino sneller dan verwacht op de bank bij Man United zit. Het verhaal achter een op het eerste zicht vreemde trainersflirt. Een driehoekje waarin Zinédine Zidane en Sir Alex Ferguson hun rol spelen en een discussie over een rekening de toon zet.
Lees verder

BBC onder vuur na docu rond William en Harry: "Duidelijke voorkeur getoond voor Harry en Meghan"
De Britse staatszender BBC ligt onder vuur vanwege een nieuwe documentaire over prinsen William en Harry. In 'The Princes and the Press' komen zowel paleismedewerkers als royalty-experts aan bod om de vete tussen de twee broers te bespreken. Volgens sommige kijkers en critici lag er echter een verkeerde nadruk: "Ze kiezen de kant van Harry en maken William zwart."
Lees verder

Geen bandje? Geen bier, zelfs niet op terras. Cafés rond Jan Breydelstadion bereiden zich mét controles op Covid Safe Ticket voor op levensbelangrijke wedstrijd
De cafés op De Platse zullen vanavond streng controleren op het Covid Safe Ticket. Het plein wordt volledig afgebakend en enkel wie gevaccineerd is, komt erin. Oók voor een pintje op het terras. Aan de ingang krijg je na de scan een bandje. Geen bandje? Dan geen bier. "De politie zal strikt toezien", zegt Nick Dhoest van Den Comptoir.
Lees verder

Crisis loert weer om de hoek in Genk: "Willen rust bewaren, maar verwachten wel oplossingen én resultaten"
Racing Genk leek de crisis doorstaan te hebben, maar na een 1 op 6 tegen Cercle en Beerschot reizen de Limburgers toch weer met een pak twijfels naar Kroatië voor de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Toch wil CEO Erik Gerits de rust bewaren. "Er is nog geen man overboord."
Lees verder

Beerschot boekt 5,8 miljoen verlies: "Maar supporters moeten zich geen zorgen maken"
Beerschot heeft in het voorbije boekjaar 5,8 miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt uit de jaarrekening die de club zopas neerlegde. Volgens voorzitter Francis Vrancken is het verlies een gevolg van enkele investeringen en de coronatoestand. Vrancken benadrukt dat alles wordt afgedekt door de clubeigenaars.
Lees verder

Karim Benzema veroordeeld tot één jaar cel met uitstel in sekstape-affaire
Karim Benzema is schuldig bevonden aan medeplichtigheid bij een poging om collega-voetballer Mathieu Valbuena af te persen in de zogenaamde 'sekstape-affaire'. Benzema krijgt een celstraf van één jaar met uitstel en een boete van 75.000 euro. De Franse spits gaat in beroep tegen het vonnis.
Lees verder

Halve dag extra vakantie voor leerlingen en leerkrachten op 24 december
Kerstavond valt dit jaar op een vrijdag en luidt dan meteen ook de kerstvakantie in. Een beetje ongelukkig, maar scholen mogen die dag 's middags al de deuren sluiten. Dat besliste Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Leerlingen en leerkrachten krijgen dus alvast een halve dag extra vakantie als kerstcadeau.
Lees verder

Premier De Croo legt negatieve PCR-test af
Premier Alexander De Croo heeft deze ochtend een negatieve PCR-test afgelegd. Dat is bevestigd aan onze redactie. Zoals de regels voor gevaccineerden voorzien, wordt zijn quarantaine opgeheven, al zal hij een belangrijk deel van zijn activiteiten op afstand doen.
Lees verder