Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

“Let op met goedkope CO-melders”: expert waarschuwt voor CO-vergiftiging en geeft advies

HLN
"Let op met goedkope CO-melders": expert waarschuwt voor CO-vergiftiging en geeft advies
Het KMI waarschuwt in zijn weerbericht voor CO-vergiftiging. Maar wat is CO precies? Hoe voorkom je een vergiftiging? Welke toestellen zijn het gevaarlijkst en zijn CO-melders betrouwbaar? Professor Dominique Vandijck, adjunct-algemeen directeur van het Antigifcentrum, vertelt over de gevaren van CO en hoe je jezelf kan beschermen.
Lees verder

Peperduur buitenverblijf prins Charles te koop met vreemde clausule: "De prins behoudt altijd het recht om te komen vissen"
Een buitenverblijf van prins Charles in Zuid-West Engeland staat te koop voor 5,8 miljoen euro. Behalve een grote vraagprijs is er ook nog een clausule in de verkoop opgenomen. De nieuwe eigenaars moeten altijd toegang geven aan prins Charles om op het domein te komen vissen.
Lees verder

LIVE. Nieuw Overlegcomité op 19 november - Wellicht boosterprik voor wie AstraZeneca of Johnson&Johnson kreeg
Het coronavirus heeft grote delen van Europa opnieuw in zijn greep. Vooral in Oost-Europese landen stijgen de cijfers bijzonder snel. In ons land stijgen de cijfers intussen iets minder snel, al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht dat de cijfers binnen twee à drie weken opnieuw de hoogte kunnen ingaan. Intussen nemen verschillende burgemeesters extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, beslissingen die her en der ook kritiek oproepen. Woensdag beslissen de ministers van Volksgezondheid naar alle waarschijnlijkheid dat er ook een boosterprik komt voor iedereen die ingeënt werd met AstraZeneca of Johsnon&Johnson. Lees al het nieuws over het coronavirus in deze liveblog.
Lees verder

LIVE. Wellicht boosterprik voor wie AstraZeneca of Johnson&Johnson kreeg - Deze Europese landen zijn slechtste leerling van de klas
Het coronavirus heeft grote delen van Europa opnieuw in zijn greep. Vooral in Oost-Europese landen stijgen de cijfers bijzonder snel. In ons land stijgen de cijfers intussen iets minder snel, al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht dat de cijfers binnen twee à drie weken opnieuw de hoogte kunnen ingaan. Intussen nemen verschillende burgemeesters extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, beslissingen die her en der ook kritiek oproepen. Woensdag beslissen de ministers van Volksgezondheid naar alle waarschijnlijkheid dat er ook een boosterprik komt voor iedereen die ingeënt werd met AstraZeneca of Johsnon&Johnson. Lees al het nieuws over het coronavirus in deze liveblog.
Lees verder

Cryptomunt Ethereum bereikt nieuw record, ook waarde van Bitcoin omhoog
De waarde van cryptomunt ethereum is naar een nieuw record gestegen. De digitale munt ether was voor het eerst 4.768 dollar (4.120 euro) waard. Ook de waarde van bitcoin bevindt zich op het hoogste niveau in drie weken. Een bitcoin is nu 66.000 dollar (57.000 euro) waard.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Voormalige Hollywood-appartement van Marilyn Monroe te koop voor 2,15 miljoen euro
Op zoek naar een nieuwe woning in Hollywood en iets meer dan twee miljoen euro op zak? Dan heb je geluk, want het luxeappartement in Los Angeles dat ooit toebehoorde aan de legendarische actrice Marilyn Monroe staat te koop. Het pand is een penthouse-appartement in de Granville Towers, een locatie waar al heel wat celebrities hun intrek namen.
Lees verder

Aanwezigen AstroWorld getuigen: "Ik moest mijn hoofd omhoog houden om te kunnen ademen"
Verschillende jongeren getuigen over hun ervaring op AstroWorld. Allemaal werden ze plots overrompeld door het volk en zagen ze hoe anderen vertrappeld werden. Het festival kostte uiteindelijk het leven aan acht mensen. Ook over Travis Scott uiten ze hun ongenoegen. Hij zou gewoon verdergegaan zijn met spelen terwijl mensen om hulp riepen.
Lees verder

Zijn vrouwen echt emotioneler dan mannen? Nieuwe studie ontkracht het eeuwenoude stereotype
Je favoriete oorbellen die stuk gaan, je lievelingspersonage die tragisch om het leven komt in een film, een discussie met je partner over iets onbenulligs - die er overigens emotieloos bijzit; het kan voor ons vrouwen zomaar een aanleiding zijn voor een portie tranen. De uitspraak 'een vrouw is emotioneler dan een man' lijkt dan ook als een paal boven water te staan, maar volgens een nieuwe studie blijkt dat niet helemaal te kloppen.
Lees verder

Cyriel Dessers voelt dat er lacherig over hem wordt gedaan: "Zelfs als je scoort, is dat nog zo"
Cyriel Dessers beleefde een droomweek. Winnende goals tegen Sparta, Union Berlin én in de kraker tegen AZ (1-0) zorgden voor een brede lach op het gelaat van de Feyenoord-spits. "Bij NAC heb ik er wel eens zeven in een week gemaakt."
Lees verder

China heeft Amerikaanse oorlogsschepen nagebouwd
China heeft in een stuk woestijn, diep in het binnenland, Amerikaanse oorlogsschepen op ware grootte nagebouwd. Vermoedelijk om er luchtbombardementen op te kunnen oefenen. De kartonnen oorlogsbodems zijn ontdekt op satellietbeelden. Het feit dat China geen enkele moeite doet om de maquettes verborgen te houden, wijst erop dat het de bedoeling is dat ook de Amerikanen ze kunnen zien.
Lees verder

Mercedes dreigt alles te verliezen in de Formule 1: "Maar we blijven vechten"
Een fikse achterstand voor Lewis Hamilton op Max Verstappen. Nog maar één punt voorsprong in het constructeurs-WK. Recordkampioen Mercedes dreigt alles te verliezen. "De zege zat er nooit echt in."
Lees verder

Camp Nou drukt Xavi aan de boezem: ex-middenvelder wordt voor volle tribune als messias voorgesteld
Xavi (41) is voor een volgepakte hoofdtribune in Camp Nou officieel voorgesteld als nieuwe coach van FC Barcelona. De voormalige middenvelder komt over van Al Sadd en is de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. "Een club als Barça mag niet verliezen."
Lees verder

Zorg en Gezondheid schetst ontnuchterend beeld van manier waarop agentschap zorgwekkende stoffen moet opvolgen: "We liggen eigenlijk al twee jaar plat"
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft na drie opeenvolgende besparingsrondes niet de middelen of de manschappen om alle zorgwekkende stoffen die beleidsaandacht vragen op te volgen zoals het hoort. Dat zei administrateur-generaal Dirk Dewolf maandagvoormiddag in de onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling in het Vlaams parlement. "Dat overstijgt onze mogelijkheden, laat ons daarin duidelijk zijn."
Lees verder

David Cantens praat voor het eerst over zijn vertrek bij 'Familie': "Geen zin meer om hele dagen pistolets te staan smeren"
Jonas, het personage dat David Cantens (40) drie jaar lang in 'Familie' vertolkte, verdween dit seizoen op spectaculaire manier uit de soap. Hij laste nadien bewust een lange stilte in: "Ik had gewoon even geen zin om het over die periode te hebben", zegt hij eerlijk. Maar nu heeft David zijn vertrek bij de vtm-soap een plaats gegeven en wil hij erover praten: "Tijdens mijn laatste scène was ik helemaal alleen op de set."
Lees verder

Zo zorg je ervoor dat je toilet nooit meer stinkt
Bij het toilet denken we niet meteen aan een fris geurende bloemenweide. Maar wanneer je deze trucs van vtwonen toepast komt het in ieder geval aardig in de buurt. En dat zónder lelijke verfrisser weg te zetten.
Lees verder

Dansende Van Ranst zorgt voor controverse op sociale media: "Moesten contacten niet zo veel mogelijk vermeden worden?"
Een filmpje waarin Marc Van Ranst in Hoboken danst met een vrouw zorgt op sociale media voor de nodige controverse. Virologen hebben recent immers opgeroepen om contacten zo veel mogelijk te mijden. "Ik volg gewoon de regels die voor iedereen gelden", laat Van Ranst weten.
Lees verder

Mediamarkt-vestigingen wereldwijd getroffen door cyberaanval, ook Belgische winkelketens zijn slachtoffer
Alle vestigingen van de Duitse winkelketen Mediamarkt, ook die in België, zijn getroffen door een cyberaanval. Dat bevestigt woordvoerder Janick De Saedeleer. Winkels blijven wel open en "klanten worden zo goed mogelijk verder geholpen".
Lees verder

Taliban houden belofte niet: vaccinatiecampagne tegen polio niet overal hervat
De Afghaanse campagne voor vaccinatie tegen polio is maandag niet, zoals de taliban wel hadden beloofd, in heel het land weer van start gegaan. In slechts 15 van de 34 provincies gaan de campagnemedewerkers namens de WHO en Unicef van deur tot deur om mensen het vaccin toe te dienen.
Lees verder

McGregor gaat boksen in rolstoel tegen Ierse imitator: "Voor mij ben je gewoon dikke Al"
Conor McGregor keert terug in de ring. Dit weekend bevestigde de 33-jarige MMA-legende dat hij zal boksen in een rolstoel voor het goede doel. Tegenstander is de Ierse komiek Al Foran, die zijn landgenoot geregeld imiteert.
Lees verder

Handgebaar redt 16-jarig Amerikaans meisje uit handen van haar ontvoerder: wat is dat handgebaar? Hoe werkt het? En kent men het hier ook?
In de Verenigde Staten is een 16-jarig meisje uit de handen van haar ontvoerder gered dankzij een handgebaar. Het gebaar werd begin april 2020 in het leven geroepen door de Canadian Women's Foundation waarop diezelfde organisatie in de VS eveneens ging promoten. "Het handgebaar is helaas weinig bekend in België", zegt Stephan Smets van Child Focus. De organisatie moedigt het initiatief wel aan.
Lees verder