Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Koppel noemt seksfilmpje in kerk “stommiteit”

HLN
Koppel noemt seksfilmpje in kerk "stommiteit"
Het koppel dat een seksfilmpje had opgenomen in een kerk in Bree, heeft bekend. Het parket vraagt geen straf, maar stuurt ze op vormingscursus en verzoeningsgesprek met de slachtoffers. Dat is in dit geval de kerkfabriek Sint-Michiels, want die had klacht ingediend. Mochten de twee de cursus weigeren, worden ze toch nog doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
Lees verder

Fietser (80) wordt onwel en sterft op straat
In de Loppemsestraat in Oostkamp is donderdagnamiddag een 80-jarige fietser overleden. De bejaarde man werd onwel op straat. Een reanimatie kon niet meer baten.
Lees verder

Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? En werken de vaccins zoals het moet? Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord
De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. "Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen", zei viroloog Steven Van Gucht eerder al. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Hij beantwoordde vandaag de meest prangende vragen bij VTM NIEUWS.
Lees verder

OVERZICHT. Auto's elektrisch vanaf 2029 en verplichte renovatie vanaf 2023: dit staat in het Vlaamse klimaatplan
De Vlaamse regering heeft een klimaatakkoord bereikt. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De goedgekeurde maatregelen zijn goed voor een hogere ambitie tegen 2030 en zouden garant staan voor een CO2-reductie met 40 procent. Het gaat onder meer over het verplicht renoveren van huizen, een verbod op aardgas (in nieuwbouwwoningen) en elektrische wagens.
Lees verder

Wetenschappers vinden gen dat risico op ademhalingsproblemen door Covid-19 verdubbelt
Onderzoekers van de universiteit van Oxford hebben een specifiek gen ontdekt dat het risico op ademhalingsproblemen door Covid-19 verdubbelt. De ontdekking zou kunnen helpen verklaren waarom bepaalde etnische groepen sneller ernstig ziek worden dan andere.
Lees verder

Luca Brecel stoot door naar laatste 16 op English Open snooker
Met een 4-1 overwinning heeft Luca Brecel zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het English Open snookertoernooi (478.000 euro) in het Engelse Milton Keynes.
Lees verder

Wie is de verdachte van de ontvoering van Cleo Smith? De man met een huis vol poppen en luiers
"Ik vind het heerlijk om met mijn poppen rond te rijden, hun haar te doen en selfies te maken in het openbaar". Dat schreef de 36-jarige Terence Darrell Kelly in juli 2020 op zijn Facebookprofiel, die officieel aangeklaagd is voor de ontvoering van de 4-jarige Cleo in Australië. De man heeft een ware obsessie met Bratz-poppen, zo zou één kamer in zijn huis tot op het plafond gevuld zijn met de poppen en poseert hij ook met hen op sociale media.
Lees verder

HLN Sportcast blikt vooruit op het CL-duel van Club tegen Leipzig: "Het wordt een vervelende match"
Club Brugge speelt op 24 november een cruciaal duel tegen RB Leipzig. Als blauw-zwart een punt pakt, is de Europese overwintering een feit. Maar bij een nederlaag is de uitschakeling dichtbij. Ons HLN Sportcast-panel blikt vooruit op het bepalende Champions League-duel.
Lees verder

LIVE. GOAL! Benrahma brengt West Ham snel na de pauze langszij
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Viroloog Johan Neyts: "Coronapil zal binnenkort ook bij ons beschikbaar zijn"
Groot-Brittannië heeft als eerste land ter wereld het gebruik goedgekeurd van een pil die werkt tegen Covid-19. Het middel, dat niet bedoeld is om het vaccin te vervangen, kan binnenkort ook bij ons beschikbaar zijn, zegt viroloog Johan Neyts. Maar hoe goed werkt die pil? En hoeveel gaat ze ons kosten? Neyts geeft meer uitleg.
Lees verder

LIVE. Einde! Gent blijft thuis op 1-1 steken
• Conference League • AA Gent is mits zege zeker van groepswinst • Aftrap: 18u45 • Ghelamco Arena
Lees verder

CELEB 24/7. Miley Cyrus poseert (weeral) naakt en herken jij deze bekende realitysterren?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. GOAL! Soucek brengt Genk langszij door z'n eigen doelman te kloppen
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Elektrisch rijden vanaf 2029? Experts plaatsen kanttekeningen: "Autodrukte zal net toenemen"
Vanaf 1 januari 2029 moeten alle nieuwe wagens die in Vlaanderen verkocht worden elektrisch zijn. Dat staat in het klimaatakkoord dat de Vlaamse regering heeft afgeklopt. Experts vinden het een ambitieus plan, maar wel een met veel keerzijdes. "De nood aan een slimme kilometerheffing wordt zo alleen maar groter."
Lees verder

Genk houdt punt thuis tegen West Ham na sterke eerste, maar moeilijke tweede helft
Racing Genk heeft in eigen huis 2-2 gelijkgespeeld tegen West Ham. De Limburgers leken na een sterke eerste helft alsnog af te stevenen op een nederlaag, maar hielden dankzij een eigen doelpunt van Soucek toch een punt thuis. In de Conference League speelde ook AA Gent gelijk tegen Partizan Belgrado.
Lees verder

Invaller Tissoudali bezorgt AA Gent belangrijk punt: Buffalo's op één zege van groepswinst
AA Gent blijft leider in zijn Conference Leaguegroep, maar de Buffalo's lieten thuis tegen Partizan na om de groepswinst nu al veilig te stellen. Met het gelijkspel tegen de Serviërs volstaat een zege in één van de twee volgende wedstrijden om alsnog groepswinnaar te worden.
Lees verder

Wat met de naaktfoto? Niko belandt in 'Familie' in een lastig parket
In 'Familie' komt Niko in steeds nauwere schoentjes te zitten. Hij weigert om toe te geven aan de chantage van L. Maar of dat een goede beslissing was?
Lees verder

HLN GIDS. Hoeveel duurder is een elektrische auto? En is tweedehands interessant? Alles wat je moet weten over elektrisch rijden
Vanaf 2029 moeten nieuwe wagens elektrisch zijn. Dat staat in het klimaatakkoord dat de Vlaamse regering heeft afgeklopt. Hoeveel duurder is zo'n elektrische wagen? Kan ik zo'n wagen al tweedehands kopen? Zijn er voldoende laadpalen? En kan ik hem nu al gebruiken als thuisbatterij? We bundelden voor jou alle informatie van onze experten.
Lees verder

Renoveren wordt verplicht in 2023: zoveel kosten de ingrepen waar je het meest mee bespaart
Vanaf 2023 komt er een verplichting tot renovatie voor wie een energieverslindende woning koopt. Dat staat in het klimaatakkoord dat door de Vlaamse regering is afgeklopt. Het is één van de voorstellen om de Vlaamse uitstoot in één klap fors te verlagen. Met welke ingrepen kan je het meeste energie besparen? En hoeveel zal dat kosten? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

PVDA noemt Vlaams klimaatplan "pestbeleid": "In welke wereld leven die ministers?"
De Vlaamse regering heeft een klimaatakkoord bereikt. Vanaf 2029 wordt de verkoop van nieuwe personen- en bestelwagens met verbrandingsmotoren verboden en vanaf 2023 komt er een verplichting tot renovatie voor wie een energieverslindende woning koopt. Oppositiepartij PVDA noemt het resultaat dat uit de bus gekomen is ronduit "pestbeleid". Volgens Groen schuift de Vlaamse regering met haar plan de moeilijke keuzes door naar de burgers en neemt ze zelf geen doortastende beslissingen.
Lees verder