Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Koppel filmt seks aan altaar in Bree, politie start onderzoek: “Ja, dit zijn strafbare feiten”

HLN
Koppel filmt seks aan altaar in Bree, politie start onderzoek: "Ja, dit zijn strafbare feiten"
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een filmpje dat gemaakt is in de kerk van Bree-centrum. In beeld is een koppeltje dat seks heeft aan het altaar. De kerkfabriek gaat vandaag nog klacht indienen. "We tillen hier zwaar aan", zeggen ze bij de politie.
Lees verder

Deze trucker heeft een goede engelbewaarder: lading van vrachtwagen doorboort cabine
Op de J.F. Kennedylaan richting Zelzate is ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel een spectaculair ongeval gebeurd. Een vrachtwagen die enkele zware metalen buizen vervoerde kwam tot stilstand, waarna de buizen loskwamen en de cabine doorboorden. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers.
Lees verder

Minder brieven, minder folders, meer pakjes: 44,5 procent meer pakketten verstuurd in 2020
In 2020 hebben we met z'n allen 44,5 procent meer pakketten en expreszendingen verstuurd en ontvangen dan in 2019. Dat was goed voor een omzetstijging van 34,8 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarlijkse postaal observatorium, dat het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) samenstelt op basis van gegevens van postoperatoren.
Lees verder

Marc Van Ranst moet weer voor rechter verschijnen nadat Willem Engel beroep aantekent: "Dit is diefstal van mijn tijd"
Er lijkt maar geen einde te komen aan het spervuur van rechtszaken die de Nederlandse coronascepticus Willem Engel inspant tegen Marc Van Ranst. De Belgische viroloog meldt zelf dat hij op 16 november opnieuw voor de rechtbank moet verschijnen nadat Engel beroep aantekende tegen een eerdere uitspraak over laster, waarbij Van Ranst gelijk kreeg. "Dit is diefstal van mijn tijd", klinkt het bij de bekende wetenschapper.
Lees verder

Nu de Queen ziek is treedt Charles naar de voorgrond: "Elizabeth heeft hem niets meer te leren"
"Geen van ons heeft het eeuwige leven", zo verklaarde een opvallend emotionele Queen Elizabeth tijdens haar speech naar aanleiding van de klimaattop. Een geladen uitspraak, gezien de Britse monarch de laatste weken krantenkoppen haalde met haar wankelende gezondheid. Met haar 95 jaren op de teller is het niet verwonderlijk dat het nationale icoon uitgeput begint te raken van al dat harde werk. Alle ogen zijn dan ook gericht op opvolger Charles (72) en zijn vrouw Camilla (74). Zijn hele leven werd hij voorbereid, maar is hij er ook écht klaar voor? "De weg was moeilijk, maar zijn moeder is trots op hem."
Lees verder

"Het was nooit mijn doel om af te vallen." Laura (27) vertelt over haar eetstoornis
"Ik noem mijn eetstoornis mijn evil monkey om me eraan te herinneren dat ik mijn eetstoornis niet ben." Copywriter Laura Vermeire (27) begint drie jaar geleden intensief te sporten en extreem gezond te eten. Ze ontwikkelt langzaam anorexia nervosa, een ziekte die al het plezier uit haar leven wegslaat. In onze reeks 'Storm in mijn hoofd' doet ze haar verhaal en vertelt ze over haar herstelproces. Klinisch psycholoog An Vandeputte legt uit waarom het meer is dan het verlangen om slank te zijn.
Lees verder

Politie vindt gevild damhert in druk stadspark Amsterdam: "De meest bizarre vondst ooit"
In het Amsterdamse Westerpark is dinsdagmiddag het afgestroopte kadaver van een damhert gevonden, meldt de Dierenambulance. Zowel de ambulancedienst als de politie tast voorlopig in het duister hoe het dier aan zijn einde kwam en in het stadspark belandde.
Lees verder

WHO keurt achtste coronavaccin goed: het Indiase Covaxin is "uiterst geschikt voor lage- en middeninkomenslanden"
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een noodgoedkeuring gegeven aan het coronavaccin Covaxin, dat is ontwikkeld door het Indiase farmabedrijf Bharat Biotech. Dat meldt de WHO in een persbericht. Het is het achtste coronavaccin dat groen licht krijgt van de WHO.
Lees verder

Disney onthult kerstcampagne 'De Magie van Samen Zijn' ter ondersteuning van Make-A-Wish
Disney brengt vandaag een nieuwe kerstclip uit om het begin van de feestdagen te vieren. De clip 'Pluspapa' is een geanimeerde kortfilm van drie minuten over de samenhorigheid binnen een familie en de kracht van het vertellen van verhalen. De campagne steunt daarmee opnieuw Make-A-Wish, dat al lang partner is van Disney.
Lees verder

Ongelooflijke cijfers: er staat geen maat op Lewandowski en Ronaldo in de Champions League
"Hij is ongelooflijk. Hij blijft maar scoren, hij is een machine, de beste." Was getekend, Serge Gnabry over Robert Lewandowski. "Hij is ongelooflijk, een leider." Was getekend, Ole Gunnar Solskjaer over Cristiano Ronaldo. Met goal nummer 138 en 139 voor Ronaldo en goal nummer 79, 80 én 81 voor Lewandowski lieten beide klasbakken het gisteravond inderdaad weer zien.
Lees verder

Opnieuw 292 migranten gered uit bootjes op Kanaal
In totaal zijn dinsdag 292 mensen gered uit kleine bootjes op het Kanaal. Dat hebben de Franse maritieme autoriteiten bekendgemaakt. Een gestage stroom migranten probeert Groot-Brittannië te bereiken.
Lees verder

Toerisme in Spanje komt langzaam weer op gang, precorona-niveau blijft ongeëvenaard
Tijdens de eerste negen maanden ontving het land 19,7 miljoen vakantiegangers, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Met een totaal van 4 miljoen zijn het vooral Fransen die hun zuidelijke buurland bezoeken, gevolgd door de Duitsers met 3,4 miljoen en de Britten met 2,3 miljoen.
Lees verder

Fitnesssector trekt aan alarmbel: "Tot 20 procent minder leden door Covid Safe Ticket"
Door de invoering van het Covid Safe Ticket verliezen fitnesscentra tien tot twintig procent van hun leden. Dat stelt Eric Vandenabeele, directeur van Fitness.be. "Dit is extra pijnlijk omdat onze ondernemers hard geïnvesteerd hebben in ventilatie, ontsmetting en algemene hygiëne."
Lees verder

Call of Duty: Vanguard gaat zet spotlicht op onbekende WOII-operaties: makers lichten keuze toe
De nieuwe Call of Duty keert terug naar WOII. Wie echter licht geeuwend verwacht nog maar eens een Normandische stranden te bestormen, of de Slag om de Ardennen nog 's uit te vechten, zit ernaast. Deze keer gaat de aandacht naar onbezongen helden in al even onbezongen operaties. We spraken met de makers van die ongewone singleplayercampagne.
Lees verder

Call of Duty: Vanguard zet spotlicht op onbekende WOII-operaties: makers lichten keuze toe
De nieuwe 'Call of Duty' keert terug naar WOII. Wie echter licht geeuwend verwacht nog maar eens een Normandische stranden te bestormen, of de Slag om de Ardennen nog 's uit te vechten, zit ernaast. Deze keer gaat de aandacht naar onbezongen helden in al even onbezongen operaties. We spraken met de makers van die ongewone singleplayercampagne.
Lees verder

Op zoek naar een eyecatcher? Dit zijn de 5 mooiste grote kamerplanten
Houd je van kamerplanten? Onze tip, koop een grote kamerplant. Daar hangt best een prijskaartje aan, maar dan hoef je in ieder geval geen hopen geduld te oefenen tot je stekje een redelijke hoogte heeft bereikt. Dit zijn de vijf mooiste grote kamerplanten volgens vtwonen.
Lees verder

Je woonkamer meer uitstraling geven? Kies voor een van deze grote planten
Houd je van kamerplanten? Onze tip, koop een grote kamerplant. Daar hangt best een prijskaartje aan, maar dan hoef je in ieder geval geen hopen geduld te oefenen tot je stekje een redelijke hoogte heeft bereikt. Dit zijn de vijf mooiste grote kamerplanten volgens vtwonen.
Lees verder

Joyce De Troch werd slachtoffer van vriendschapsfraude: "Ik ben meer dan 60.000 euro kwijt"
Joyce De Troch (47) is niet van plan om te zwijgen over het onrecht dat haar werd aangedaan. De ex-babe en gewezen presentatrice - die inmiddels al verschillende jaren aan de slag is als weddingplanner -, heeft het echt gehad met vriendschapsfraude. "Ik zou de namen van mijn zogezegde vrienden die mij nog geld moeten, hier moeten vermelden", klinkt het onder meer. Wij vragen Joyce wat er aan de hand is.
Lees verder

China lanceert "groep aardobservatiesatellieten"
China heeft succesvol een "groep aardobservatiesatellieten" gelanceerd, zo hebben staatsmedia gemeld.
Lees verder

Trekt Belgisch League of Legends-toptalent Targamas (21) straks naar het grote G2 Esports?
Het transferseizoen binnen League of Legends nadert en ook voor een Belgische speler gaan er heel wat geruchten rond. De mogelijke transfer van support Raphaël 'Targamas' Crabbé naar G2 Esports lijkt bijna onvermijdelijk.
Lees verder