Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

KOERS KORT. Vervaeke trekt naar Deceuninck-Quick.Step - Cofidis strikt Walscheid en Villella

HLN
KOERS KORT. Vervaeke trekt naar Deceuninck-Quick.Step - Cofidis strikt Walscheid en Villella
Louis Vervaeke verlaat Alpecin-Fenix en koerst volgend seizoen voor Deceuninck-Quick.Step. Dat heeft de wielerformatie gemeld. De 28-jarige Vervaeke ondertekent een contract tot 2023.
Lees verder

Nikola verwacht 125 miljoen dollar boete in voorlopig akkoord met beurswaakhond in VS
De bouwer van elektrische voertuigen Nikola is in gesprek met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) en verwacht een boete te moeten betalen van 125 miljoen dollar. Dat meldt het bedrijf nadat er een onderzoek was geopend naar de beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog.
Lees verder

'Staatswiet': In Nederland zal vanaf 2022 cannabis verkocht worden die in opdracht van de overheid wordt geteeld
In Nederland zal legaal geteelde 'staatswiet' in de tweede helft van komend jaar in verkoop gaan. Dat streeft het kabinet na, schrijft minister van Justitie Ferd Grapperhaus. Zeven door de overheid aangewezen telers zijn nu bezig met het opzetten van hun teeltbedrijven voor dit wietexperiment. Mogelijk komen daar nog drie telers bij. Coffeeshops in tien deelnemende gemeenten gaan de wiet verkopen.
Lees verder

Misbruik op de set van 'One Tree Hill' achtervolgt actrices nog steeds: "Hij begon me uit het niets te kussen"
Op tv ging het er dramatisch aan toe in 'One Tree Hill' en op de set was het niet veel beter. Negen seizoenen lang volgde de populaire reeks een groep vrienden uit het dorpje Tree Hill, maar voor een aantal actrices mocht de serie gerust wat vroeger op z'n einde lopen. "Mijn leven had er heel anders uitgezien als ik niet gevlucht was", aldus Hilarie Burton in een recente aflevering van haar podcast 'Drama Queens'. En zij is niet de enige actrice die zich uitgesproken heeft over de wantoestanden op de set. Een groot deel van haar vrouwelijke collega's deden een duit in het zakje. "Als we de verkeerde vrienden kozen, werden we met de grond gelijk gemaakt."
Lees verder

RECENSIE. 'The Morning Show 2': "Sappig steekspel waarvoor u best een extra zak chips in huis haalt"
'The Morning Show' is na bijna twee jaar afwezigheid weer ontwaakt voor een tweede seizoen. Al is dat niet noodzakelijk een 'goed nieuws'-gebeuren. Na de ontwikkelingen van de laatste aflevering zit u niet alleen op ramkoers voor nog meer intrige, drama, en machtsspelletjes, een welbekende pandemie zal die chaotische boel nog meer naar de tering komen helpen. Of u deze Apple TV+-klepper met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon moet aanvatten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Actrice Mindy Kaling post kinderen niet herkenbaar op sociale media: "Tot ze zelf toestemming kunnen geven"
Actrice Mindy Kaling (42) vertelt in een interview met PEOPLE wat meer over haar kinderen en hoe ze als celebrity-moeder omgaat met sociale media. Hoewel ze enorm trots is op haar kinderen, dochter Katherine (3) en zoon Spencer (1), houdt ze hun gezichten nog liever verborgen op sociale media, "voor hun eigen veiligheid".
Lees verder

Voor het eerst sinds juli meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen in Nederland
Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn in Nederland 10.272 positieve coronatests geregistreerd. Voor het eerst sinds 18 juli komt het aantal nieuwe gevallen boven de 10.000 uit. Sinds het begin van de coronacrisis - meer dan zeshonderd dagen geleden - zijn er vijftien dagen geweest met meer positieve tests.
Lees verder

BV 24/7. Jitske Van de Veire leert lief zijn voor haar lijf en Megan uit 'Temptation Island' straalt in badpak
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Waarom De Ketelaere de volgende superster in België lijkt te worden": buitenlandse media gaan overstag voor 'CDK', straks ook de bondscoach?
En of hij zich toonde op het internationale toneel. Het buitenland maakte de afgelopen maanden aangenaam kennis met Charles De Ketelaere (20). Paniek zaaiend in de beste defensies van Europa, bejubeld in de grootste kranten van Europa. Volgt Roberto Martínez?
Lees verder

Man die Salah Abdeslam na aanslagen Parijs naar Brussel voerde, verhoord in rechtbank: "Ik ben iemand die graag rijdt"
Mohamed Amri (33), een van de twee vrienden van Salah Abdeslam die hem de dag na de aanslagen naar Brussel voerden, is donderdagnamiddag verhoord voor het speciale hof van assisen naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Amri vertelde over zijn leven in Sint-Jans-Molenbeek, waar hij woonde en bijverdiende in het café van de broers-Abdeslam.
Lees verder

Politie vat jonge man na vluchtmisdrijf. "We probeerden hem tegen te houden maar hij was onder invloed en reed met gierende banden weg"
Een man van 25 ramde 's nachts een stenen muur, twee wagens en een lantaarnpaal. "Hij pleegde dan wel vluchtmisdrijf. De politie had hem gelukkig snel te stekken." Hij reed onder invloed en aan te hoge snelheid. Twee fietsers kwamen er met de schrik van af.
Lees verder

Von der Leyen verdedigt vlucht van 50 kilometer met privéjet: "Er was geen efficiëntere optie beschikbaar"
Het team rond Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen heeft zich verdedigd tegen de kritiek op een vlucht met een privéjet van 50 kilometer. "Er was geen efficiëntere optie beschikbaar", klinkt het.
Lees verder

Olielanden houden vast aan voorzichtige koers
Het kartel van olielanden Opec+ gaat niet in op de vraag van industrielanden zoals de VS, Japan en India om meer olie dan gepland in de markt te pompen. De groep, gedomineerd door Saoedi-Arabië en Rusland, houdt vast aan voorzichtige productiedoelen.
Lees verder

LIVE. Pakt Racing Genk revanche tegen West Ham?
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Ziekenhuis Oost-Limburg moet vijf operatiezalen sluiten: "Bedden vrijmaken voor coronapatiënten"
Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) gaat vanaf vrijdag vijf operatiezalen sluiten. Dat is het gevolg van het toenemende aantal patiënten die besmet zijn met Covid-19. Het ZOL telt momenteel 47 patiënten met Covid-19, van wie er elf op intensieve zorg liggen. Ook lanceert het ziekenhuis een oproep om verpleegkundigen te vinden om tijdelijk versterking te bieden.
Lees verder

Dwayne Johnson wil geen echte wapens meer gebruiken op filmset na overlijden Halyna Hutchins: "Mijn hart was gebroken"
Dwayne Johnson (49) pleit voor het verbieden van echte wapens op een filmset. Dat doet de acteur, nadat Alec Baldwin vorige maand op de set van 'Rust' een cameravrouw met een pistool had neergeschoten.
Lees verder

Dwayne Johnson wil geen echte wapens meer gebruiken op filmset: "Mijn hart was gebroken"
Dwayne Johnson (49) pleit voor het verbieden van echte wapens op een filmset. Dat doet de acteur, nadat Alec Baldwin vorige maand op de set van 'Rust' een cameravrouw met een pistool had neergeschoten.
Lees verder

Oorlogstaal van een Nobelprijswinnaar voor de Vrede: de foutste keuzes die de jury ooit heeft gemaakt
"We zullen de vijand begraven met ons bloed en onze botten." Dat zwoer de premier van Ethiopië deze week. Best wel oorlogszuchtige taal voor een man die recent nog een Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Maar het is wel vaker gebeurd dat een winnaar ook daarna nog werd betrapt op bloedvergieten. Een overzicht van de foutste laureaten, de meest omstreden keuzes en de man die voor schaamrood op de wangen van de jury zorgde doordat hij de prijs niét kreeg.
Lees verder

UZ Gent gaat geen bedden vrijhouden voor coronapatiënten: "Het is niet verantwoord om één bepaalde groep privilege te geven"
De ziekenhuizen staan op barsten. De druk lag al hoog doordat er zoveel reguliere zorg moest ingehaald worden, maar nu neemt ook het aantal coronapatiënten op intensieve zorg weer toe. De overheid vraagt de hospitalen om 25 procent van hun bedden vrij te houden, maar dat gaan ze bij het UZ Gent niet doen.
Lees verder

Sociaaldemocrate op weg om eerste vrouwelijke premier van Zweden te worden
De Zweedse minister van Financiën Magdalena Andersson (54) is op een partijcongres in Göteborg verkozen tot de nieuwe leider van de sociaaldemocratische partij. Met die benoeming wordt het pad geëffend voor de aanduiding van Andersson tot nieuwe eerste minister van Zweden.
Lees verder