Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 november 2021

Klaasje is officieel geen K3'tje meer: Hanne en Marthe nemen emotioneel afscheid tijdens laatste show

HLN
Klaasje is officieel geen K3'tje meer: Hanne en Marthe nemen emotioneel afscheid tijdens laatste show
Het moment zat er uiteraard al langer aan te komen, maar nu was het dan toch zover: Klaasje Meijer (26) stond zondag voor de laatste keer op het podium als officieel K3-lid. Na zes jaar bij de meidengroep kwam er zo een einde aan haar avontuur, en daar kwamen heel wat emoties bij kijken.
Lees verder

Wagen gaat over de kop op klaverblad E17: 5 gewonden waaronder 2 kinderen naar ziekenhuis
Op het klaverblad van de E17 in Sint-Niklaas zijn zondagavond 3 volwassenen en 2 kinderen gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Hun wagen ging over de kop nadat de bestuurster de controle verloor.
Lees verder

Woordvoerster Biden besmet met Covid-19
Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis, heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft ze zondag zelf meegedeeld op Twitter.
Lees verder

Bewakingsagenten Bolsonaro gebruiken geweld tegen journalisten in Rome
Bewakingsagenten van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro hebben geweld gebruikt tegen journalisten die verslag uitbrachten van zijn reis naar Rome voor de economische vergaderingen van de Groep van 20. Dat melden lokale media zondag.
Lees verder

IMF-topvrouw roept wereldleiders op om ambitieuzere klimaatdoelen te stellen
De wereldleiders moeten zich ambitieuzer tonen in hun strijd tegen de klimaatopwarming. Dat is de boodschap van IMF-topvrouw Kristalina Georgieva zondagavond.
Lees verder

Covid Safe Ticket vandaag verplicht voor bezoek aan restaurant, café en fitnesszaal. Dit zijn de regels
Vanaf vandaag ben je verplicht om bij een bezoek aan een café, restaurant of fitnesszaal een geldig Covid Safe Ticket te tonen. Dat geldt voor iedereen vanaf zestien jaar. Maar hoe zit het voor frituren, kerstmarkten en hotels? De Vlaamse regering verschaft meer duidelijkheid.
Lees verder

Dokters in Kroatië luiden de alarmbel: "Het Kroatische zorgsysteem bestaat niet meer"
De Kroatische doktersvereniging HUBOL heeft zondag de alarmbel geluid over de hoge druk op de ziekenhuizen door zwaar zieke coronapatiënten. "Het zorgsysteem in Kroatië bestaat niet meer", schreef de vereniging volgens lokale media in een statement.
Lees verder

INTERVIEW: Premier De Croo (45) en 'meester Dirk' van zedenleer (66): "Ik wilde gewoon Alexander zijn, niet 'de zoon van blablabla'"
De premier was een introverte jongen die nog liever onder de bank kroop dan aan het bord te moeten komen. Een braaf baasje, want buiten de lijntjes kleuren zou maar bevestigen: 'Die van De Croo denkt dat hij alles mag'. Knel in een keurslijfje door veeleisende, drukbezette ouders. Maar héhé. "Bij mijn meester zedenleer leerde ik zélf nadenken."
Lees verder

INTERVIEW. Premier De Croo en 'meester Dirk' van zedenleer: "Ik wilde gewoon Alexander zijn, niet 'de zoon van blablabla'"
De premier was een introverte jongen die nog liever onder de bank kroop dan aan het bord te moeten komen. Een braaf baasje, want buiten de lijntjes kleuren zou maar bevestigen: 'Die van De Croo denkt dat hij alles mag'. Knel in een keurslijfje door veeleisende, drukbezette ouders. Maar héhé. "Bij mijn meester zedenleer leerde ik zélf nadenken."
Lees verder

Macron zegt dat Australische premier heeft gelogen over onderzeeërs
De Franse president Emmanuel Macron is ervan overtuigd dat de Australische premier Scott Morrison tegen hem heeft gelogen over de annulering van een bouwcontract voor onderzeeërs in september. Dat zei Macron zondag. Volgens de Franse president zijn er meer inspanningen nodig om het vertrouwen tussen de twee bondgenoten te herstellen.
Lees verder

Natte en kille Allerheiligen
Vandaag start, op het uiterste westen en noordwesten na, nog overwegend droog, maar in de loop van de dag wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt en regenachtig. Aan zee kunnen die buien eventueel vergezeld worden van een donderslag.
Lees verder

Hoogzwangere Caroline (29) aan het graf van haar papa Walter (51): "Het doet pijn dat ik hem niet meer om raad kan vragen"
"Lieve papske, ik kom je vertellen dat je bompa wordt. Op 10 november krijg je een kleinzoon. Het doet mij enorm zeer dat ik je dit nieuws niet in het 'echt' kan vertellen." Zo begint de pakkende brief die Caroline Van Landeghem (29) achterliet op de grafsteen van haar papa Walter (51), die bijna vier jaar geleden overleed. Walter stond in heel Kapellen en omstreken bekend als een uitstekende bakker, geroemd om zijn tijger- en boterpistolets. "Toen hij vijftig werd, hoorden we hem al eens zeggen: 'Nog één, twee jaar en dan stop ik met de bakkerij en kunnen we eindelijk écht gaan genieten.' Hij was er bijna."
Lees verder

Bij Nele van Westhaven Bay, dé Vlaamse hotspot op Tenerife: "Ik mis België soms nog, maar het weer en de sfeer op Tenerife maken veel goed"
Eddy Wally was er kind aan huis, op het krijtbord wordt een mosselfestijn aangekondigd en bij je Duvel of Jupiler kun je een 'hapjesplank' bestellen: je mag in Westhaven Bay dan wel in een zonnetje van 27 graden baden op een 20 meter hoge vulkanische rots boven de Atlantische Oceaan, Vlaamser dan hier wordt het niet op Tenerife. Dit is het verhaal van een onverhoopt succes, met in de hoofdrol twee vrouwen die van wanten weten: moeder Rita en dochter Nele.
Lees verder

Netflix-baas steunt Dave Chappelle ondanks kritiek op "transfobe" show
Netflix-CEO Ted Sarandos en comedian Dave Chappelle staan nog altijd op goede voet. Dat bleek volgens Deadline backstage bij de ceremonie van de nieuwe toevoegingen aan de Rock & Roll Hall of Fame, waar de twee elkaar de hand schudden, voor een foto poseerden en ogenschijnlijk enthousiast met elkaar spraken.
Lees verder

Regerende coalitie behoudt meerderheid na parlementsverkiezingen in Japan
De aftredende regeringscoalitie van de Liberaal-Democratische Partij (LDP) en Komeito behoudt haar meerderheid in het Japanse parlement na de parlementsverkiezingen van zondag. Met 291 zetels moet de coalitie wel veertien zetels inleveren.
Lees verder

Waarom Guardiola ondanks vroege vervanging geduld heeft met De Bruyne: "Hij is zo belangrijk. Zo geweldig"
Spijt komt zelden op tijd. Bij Manchester City hebben ze geduld met hun beste speler van de afgelopen jaren, zaterdag op het uur vervangen. Het weerbarstige vormpeil van Kevin De Bruyne (30) heeft immers meer dan één oorzaak. "Hij laat het hoofd niet hangen."
Lees verder

Waarom Guardiola ondanks vroege wissel geduld heeft met De Bruyne: "Hij is zo belangrijk. Zo geweldig"
Spijt komt zelden op tijd. Bij Manchester City hebben ze geduld met hun beste speler van de afgelopen jaren, zaterdag op het uur vervangen. Het weerbarstige vormpeil van Kevin De Bruyne (30) heeft immers meer dan één oorzaak. Achtergronden bij de dip. "Hij laat het hoofd niet hangen."
Lees verder

Cabine kabelbaan raakt los en stort omlaag in Tsjechië: gids komt om, veertien inzittenden tweede cabine geëvacueerd en in shock
In het Jeschkengebergte in het noorden van Tsjechië is een cabine van een populaire kabelbaan losgeraakt en omlaag gestort. Een gids die in de cabine zat, overleefde het niet. Veertien inzittende van een tweede cabine, die in de tegenovergestelde richting ging, moesten geëvacueerd worden door de brandweer. Ze zouden fysiek ongedeerd zijn, maar in shock.
Lees verder

Onze techexpert test zeven beveiligingscamera's en deelt een : "Je betaalt vooral extra voor het esthetische element"
Een geïntegreerd systeem van beveiligingscamera's installeren is ingrijpend en duur. Maar voor minder dan honderd euro heb je wel een losstaande wificamera geïnstalleerd in je woning. Onze techexpert Ronald Meeus geeft mee waar je absoluut op moet letten bij de aankoop, en bekijkt zeven modellen van naderbij en geeft ze een score op 10.
Lees verder

Amara Reta uit 'Thuis': "Ik heb er vrede mee dat mijn vader en ik al meer dan twintig jaar geen contact meer hebben"
Amara Reta (40) speelt in 'Thuis' hematoloog Nora Amrani en geeft ook les in het deeltijds kunstonderwijs. Haar leven is dus druk en volgepland, maar dankzij de lockdown kon ze een beetje op adem komen. Aan de hand van de Tien Geboden vertelt de actrice openhartig over het moederschap, haar ervaringen met racisme, haar rol in 'Thuis' en haar jeugd. "Mijn idolen als kind waren geen filmsterren, maar mijn klasgenoten. Ik was een beetje jaloers op hen, in de zin van: 'Amai, zij hebben een echt huis!'"
Lees verder