Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Kandidaten van ‘Dancing with the Stars’, inclusief prinses Delphine, nemen ludiek TikTok-filmpje op

HLN
Kandidaten van 'Dancing with the Stars', inclusief prinses Delphine, nemen ludiek TikTok-filmpje op
Op maandagochtend werden de laatste namen van 'Dancing with the Stars' bekendgemaakt. Dat de kandidaten er zin in hebben, is bovendien overduidelijk. In een ludiek filmpje op TikTok laten de acht deelnemers al een aantal van hun favoriete dansbewegingen zien en ook prinses Delphine doet vrolijk mee.
Lees verder

POLL. Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders tegen Wales, maar wie moet er volgens u starten?
De Rode Duivels zijn al geplaatst voor het WK in Qatar, maar dinsdag moeten ze nog een laatste keer aan de bak in de kwalificaties tegen Wales. Zónder de grote vedetten. Eden Hazard en Thibaut Courtois keerden terug naar Madrid. Ook Denayer, Mignolet en Praet zijn niet beschikbaar morgen. En dus zullen enkele andere (vaak jonge) Duivels hun kans krijgen. Wie moet er volgens u starten? Laat het weten in onderstaande poll!
Lees verder

Football Talk. Wangedrag fans in Genk kost West Ham wedstrijd zonder supporters bij Rapid Wenen
West Ham moet het tijdens de Europa League-trip naar Rapid Wenen (25/11) zonder de steun van meegereisde fans doen. Dat is de sanctie die de Engelse club door de UEFA opgelegd krijgt voor het wangedrag van de Engelse supporters tijdens de wedstrijd op bezoek bij Racing Genk. De bezoekende fans gooiden toen objecten, waaronder rookbommen, op het veld. Bovendien is West Ham veroordeeld tot het betalen van een boete van meer dan 25.000 pond.
Lees verder

Ook onze F1-watcher zag in São Paulo een buitenaardse Lewis Hamilton: "Zoals eerder alleen ene Ayrton Senna deed"
De remonte van Lewis Hamilton (36), vorige zondag in São Paulo, was niet de strafste ooit. Tenminste: als je alleen naar de cijfers kijkt. Er waren er die van verder dan tiende op de startgrid wonnen. Maar als je naar de omstandigheden kijkt, zie je een ander plaatje. Wat de zevenvoudige wereldkampioen vorige zondag liet zien, was van een andere planeet.
Lees verder

Van Gucht: "We gaan Kerstmis en Nieuwjaar kunnen vieren"
"We gaan Kerst en Nieuwjaar kunnen vieren. Zeker in kleine kring. Maar het is te vroeg om te zeggen op welke manier." Dat heeft Steven Van Gucht gezegd in VTM Nieuws. "Het hangt natuurlijk ook af van wat het Overlegcomité woensdag gaat beslissen. Als men een deel van onze adviezen gaat volgen, dan bestaat de kans wel dat de weg naar dalende cijfers gaan kiezen in de loop van december", aldus Van Gucht. "Dat is ook wat de modellen voorspellen. Maar het hangt natuurlijk in de eerste plaats van ons gedrag af."
Lees verder

Warmste oktober ooit gemeten op het noordelijk halfrond
Vorige maand was de warmste oktober gemeten op het noordelijk halfrond sinds 1880, het jaar waarin de temperatuurmetingen begonnen. Dat heeft het Amerikaans meteorologisch instituut NOAA bekendgemaakt.
Lees verder

Trouwfeest al zés keer verzet: Wendy en Philip wachten met gekruiste vingers op Overlegcomité
"De zesde keer, goede keer!" Wendy De Backer en Phlip Cattoir kunnen er inmiddels mee lachen, maar de schrik zit er goed in. Voor de zesde keer al plannen ze vrijdag hun huwelijksfeest, nadat corona al herhaaldelijk roet in het eten gooide.
Lees verder

Controverse in Nederland rond 'Expeditie Robinson': "Cameraman deelde Marsrepen uit in ruil voor seks"
Presentatrice Britt Dekker (29) deed afgelopen weekend een bommetje barsten bij onze noorderburen. De Nederlandse vertelde namelijk in een praatprogramma dat een cameraman van 'Expeditie Robinson' in het verleden Marsrepen uitdeelde in ruil voor seksuele gunsten. Zender RTL reageert dat ze geen weet hebben van zo'n verhalen.
Lees verder

Controverse in Nederland rond 'Expeditie Robinson': "Cameraman deelde Mars-repen uit in ruil voor seks"
Presentatrice Britt Dekker (29) deed afgelopen weekend een bommetje barsten bij onze noorderburen. De Nederlandse vertelde namelijk in een praatprogramma dat een cameraman van 'Expeditie Robinson' in het verleden Mars-repen uitdeelde in ruil voor seksuele gunsten. Zender RTL reageert dat ze geen weet hebben van zo'n verhalen.
Lees verder

Zussen van verkracht meisje (19) dat discotheek bezocht, vermoeden dat ze gedrogeerd werd: "Hij heeft ook nog twee anderen gewelddadig misbruikt"
Wat zaterdagavond een leuk avondje uit in Brussel moest worden, is voor een 19-jarig meisje in een nachtmerrie geëindigd. Ze was onder meer met haar zussen op stap, toen een man haar mee naar buiten trok uit discotheek Dyoukes en haar vervolgens met geweld verkrachtte in een steegje vlak bij de nachtclub. De zussen van het slachtoffer getuigen over de bewuste avond. "Het ene moment was ze euforisch, het volgende moment keek ze me aan met een zielloze blik in haar ogen."
Lees verder

LIVE. Axel Witsel: "Ik wil doorgaan als Rode Duivel na WK in Qatar" - Ook Martínez staat pers te woord
De Rode Duivels reizen zonder aanvoerder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Dennis Praet en Jason Denayer af naar Wales, waar ze het morgenavond op de laatste speeldag in groep E van de WK-kwalificaties opnemen tegen Wales. Reservedoelman Thomas Kaminski werd in extremis opgeroepen. Deze avond volgt nog een persconferentie met Axel Witsel en bondscoach Roberto Martínez. Volg het hier live.
Lees verder

Bij afwezigheid van Hazard en co zal Martínez jongeren de kans geven: "Vanzeir krijgt minuten, dat verdient hij"
Aan de vooravond van de slotmatch van de WK-kwalificatieperiode tegen Wales hebben Roberto Martínez en Axel Witsel de pers toegesproken. Beiden hadden het over de jongeren die morgen (wellicht) hun kans krijgen, de middenvelder lichtte ook een tipje van de sluier wat betreft zijn toekomst bij de nationale ploeg.
Lees verder

Europa ziet aantal besmettingen fors stijgen: zo gaat het elders in de wereld
Europa kreunt onder een stijgend aantal coronabesmettingen. Waar eerst alleen het oosten rood en vervolgens donkerrood kleurde, is nu ook het westen aan de beurt. Maar hoe staat het ervoor in de rest van de wereld? Aan de buitengrenzen van de Europese Unie bijvoorbeeld? En in landen die het eerder zo zwaar hadden, zoals India en Brazilië?
Lees verder

Vermeende slachtoffers van Marilyn Manson getuigen: "Hij stopte ons in een cel in z'n appartement"
Vermeende slachtoffers van Marilyn Manson (52) hebben opnieuw getuigd over het misbruik waarmee ze te maken zouden hebben gehad. Aan tijdschrift Rolling Stone vertellen meerdere vrouwen onder meer dat de Amerikaanse rocker hen opsloot in een kleine glazen cel in zijn voormalige appartement als ze zich in zijn ogen misdroegen. Manson zou dat de 'Bad Girls Room' hebben genoemd.
Lees verder

Chauffeur David Perry overleeft explosie in zijn taxi: "Beschermengelen hebben hun werk gedaan"
Liverpool is mogelijk aan een grote aanslag ontsnapt. Een taxi ontplofte gisteren voor de deur van een ziekenhuis. De passagier had een bom bij zich en wilde allicht een bloedbad aanrichten, maar hij is de enige die omkwam. De chauffeur wordt nu alom geprezen omdat hij zijn gevaarlijke klant zou opgesloten hebben in de auto, maar dat verhaal is vooralsnog niet bevestigd. Zelf hield David Perry er gelukkig enkel snijwonden en kneuzingen aan over. "Hij stelt het goed gezien de omstandigheden, maar ziet nog wel zwaar af", laat zijn echtgenote Rachel via Facebook weten.
Lees verder

GAMEREVIEW. In verrassende verhuisgame 'Unpacking' speel je archeoloog van de ziel
Vijf uur lang hebben we verhuisdozen uitgepakt in Unpacking. Maar er kwam veel meer tussen het gekreukte krantenpapier uit dan alleen maar potten en pannen.
Lees verder

HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: "Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"
De Rode Duivels reizen zonder aanvoerder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Dennis Praet en Jason Denayer af naar Wales, waar ze het morgenavond op de laatste speeldag in groep E van de WK-kwalificaties opnemen tegen Wales. Reservedoelman Thomas Kaminski werd in extremis opgeroepen. Roberto Martínez gaf tijdens zijn persconferentie aan dat Dante Vanzeir minuten zal maken tegen Wales. "Want dat heeft hij verdiend."
Lees verder

Leontine Borsato voelde zich niet vernederd door affaire van Marco
Leontine Borsato (53) heeft zich nooit vernederd gevoeld toen bekend raakte dat haar ex-man Marco (54) een affaire had. "Het had namelijk niet alleen met mij te maken", vertelt ze in het decembernummer van LINDA. "Het was ook zijn pijn, zijn verdriet."
Lees verder

Beloften kunnen in Schotland EK-ticket pakken, maar bondscoach Mathijssen heeft nog ander doel: "Alles winnen in 2021 zonder veldgoal tegen"
De Belgische beloften hebben van 2021 een topjaar gemaakt. Na de 2-0-zege tegen Turkije in Leuven ligt de EK-kwalificatie voor het grijpen. Maar daarbovenop houdt bondscoach Jacky Mathijssen zijn jonge Duivels scherp met een andere uitdaging: "Het zou mooi zijn om het voetbaljaar 2021 af te sluiten met het maximum van de punten én zonder één enkele veldgoal te incasseren."
Lees verder

LIVE. Europees kampioen Italië moet op slotspeeldag nog vol aan de bak tegen Noord-Ierland voor rechtstreeks WK-ticket
• Groep C • Belfast • Aftrap: 20u45 • Italië en Zwitserland hebben 15 punten, Italië staat (voorlopig) op de eerste plaats dankzij een beter doelpuntensaldo. Zwitserland speelt gelijktijdig thuis tegen Bulgarije. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks. Het nummer twee is veroordeeld tot play-offs.
Lees verder