Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Jonge vrouw mogelijk verkracht na discotheekbezoek in Brussel: “Verschrikkelijk om haar bebloed te zien”

HLN
Jonge vrouw mogelijk verkracht na discotheekbezoek in Brussel: "Verschrikkelijk om haar bebloed te zien"
Na een bezoek aan nachtclub Dyouke, in de Duqeusnoystraat in Brussel, zou iemand een jonge vrouw verkracht hebben. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Op sociale media verschenen al snel opnames van een verdachte die opgepakt werd in een ondergrondse parkeergarage, maar naar verluidt zou die man de dader niet zijn. Het onderzoek loopt volop.
Lees verder

Overheid prijst al maanden luchtreinigers van bedenkelijke kwaliteit aan: "Dit is zorgwekkend"
Als we het aantal coronabesmettingen de komende weken en maanden naar omlaag willen halen, dan zal de luchtkwaliteit in binnenruimtes beter bewaakt moeten worden. De federale overheid zet daar al een tijdje op in, maar betaalt leergeld. Zo prijst ze al maanden luchtreinigers van bedenkelijke kwaliteit aan. "Zorgwekkend", vindt expert Bert Blocken. "Als de overheid dit niet aanpakt, dan creëert ze een vals gevoel van veiligheid."
Lees verder

Clouseau overdonderd door succes van hun actie 'Verras je ware liefde'
Voor hun gloednieuwe single 'Eén Keer In Een Leven' riepen Koen en Kris fans op om hun ware liefde te verrassen met de hulp van Clouseau. Meer dan 1000 kandidaten schreven zich in voor de 'Verras je ware liefde'-actie en deelden hun persoonlijk verhaal. Koen en Kris zijn overdonderd door de massale reacties en inzendingen.
Lees verder

China verdedigt waarom het engagement afzwakte om steenkool uit te faseren
China heeft zichzelf verdedigd tegen het verwijt dat het de engagementen afzwakte op de klimaattop in Glasgow. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken veegde de kritiek op het feit dat het land samen met India een concreter engagement over het afbouwen van steenkool tegenhield van tafel.
Lees verder

Gareth Bale verschijnt niet aan de aftrap tegen Rode Duivels
Gareth Bale (32) verschijnt dinsdagavond tegen de Rode Duivels niet aan de aftrap bij Wales. Dat bevestigde de Welshe bondscoach Rob Page maandag tijdens zijn persconferentie.
Lees verder

NAVO: "Gevaar dat Rusland Oekraïne overrompelt neemt toe"
Rusland moet Oekraïne niet verder provoceren en agressief bejegenen, waarschuwt de NAVO. Topman Jens Stoltenberg maakt zich zorgen over alle troepen die Rusland aan de Oekraïense grens samentrekt. Daarmee groeit het gevaar dat Rusland Oekraïne verrast, stelt hij. Rusland kan sneller toeslaan en Oekraïne en zijn bondgenoten hebben minder tijd daar wat tegen te doen.
Lees verder

Red Bull maakt zich grote zorgen: "Zo'n motor in jaren niet gezien bij Mercedes"
Red Bull is behoorlijk geschrokken van de snelheid van Lewis Hamilton. De Brit van Mercedes gebruikte in de Grote Prijs van Brazilië een nieuwe motor en die hielp de zevenvoudig wereldkampioen aan een indrukwekkende zege in de Formule 1-race in São Paulo.
Lees verder

Belgische competitie is Europese top qua sprints, Antwerp spant de kroon
De Belgische competitie is top qua sprints. Dat blijkt uit een onderzoek van het Zwitserse bureau CIES, in samenwerking met SkillCorner.
Lees verder

Alarm in ruimtestation door naderend ruimteschroot: astronauten voor zekerheid in ruimtecapsules
In het Internationaal Ruimtestation ISS is maandag alarm geslagen omdat ruimteschoot te dicht dreigde te passeren. Dat hebben verscheidene media gemeld.
Lees verder

Dak van Britse school stort in: twaalf kinderen gewond naar het ziekenhuis
Twaalf kinderen en een volwassene zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat een plafond in een school in Londen ingestort is. Zestien mensen dienden met lichte verwondingen behandeld te worden.
Lees verder

Verschillende kinderen gewond nadat dak van school instort in Londen
In Londen zijn verschillende mensen gewond geraakt toen een dak van een school instortte. Dat meldt de brandweer. Het ongeval deed zich voor in de Rosemead Preparatory School, een school voor kinderen van tweeënhalf tot elf jaar in stadsdeel Dulwich, in het zuiden van de Britse hoofdstad.
Lees verder

Justin Bieber komt in 2023 naar het Sportpaleis in Antwerpen
Geweldig nieuws voor alle Beliebers onder ons. Voor zijn wereldtournee 'Justice' komt Justin Bieber (27) nog eens naar ons land. Fans van de Canadese zanger zullen wel nog eventjes geduld moeten hebben, want zijn tussenstop in ons Belgenlandje is pas voorzien voor 2023.
Lees verder

Bijna iedereen gevaccineerd en toch woedt de vierde golf. Hoe komt dat? En wat zegt het over de vaccins? Steven Van Gucht beantwoordt al uw vragen
In Vlaanderen is 92% van de 18-plussers met een tweede dosis ingeënt. Toch zitten we momenteel middenin die vierde golf. Hoe komt dat? En waarom stijgen de ziekenhuisopnames zo snel? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt de meest prangende vragen. "De vaccins doen hun werk. Stel dat we hier niet op konden rekenen, zaten we nu in een lockdown zoals bij de eerste golf."
Lees verder

Jan Jaap Van der Wal heeft het sorteren in ons land nu pas onder de knie: "Na zes jaar snap ik de kleuren van de vuilniszakken"
Jan Jaap van der Wal (42) neemt vanavond plaats in de jurybank van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. De Nederlander vertelt er onder andere dat hij erg milieubewust is, maar dat hij de sorteerregels in ons land niet makkelijk vindt.
Lees verder

Na K3, Plop en Baba Yega: ook Gert Verhulst maakt zijn opwachting op de Rewind Party
Naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van Studio 100 kunnen fans van het eerste uur het eerste weekend van december genieten van een uniek optreden van Spring in het Sportpaleis tijdens de Studio 100 Rewind Party. Vandaag maakte Studio 100 bekend dat naast K3, Plop en Baba Yega ook Gert Verhulst er komt optreden.
Lees verder

Beke: "Wil debat over verplichte vaccinatie zeker en vast aangaan"
Ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke wil het debat over de verplichte coronavaccinatie aangaan. "Dit is geen oplossing op de korte termijn, maar ik wil dit debat zeker en vast aangaan", zo stelt de CD&V-minister. Beke vindt persoonlijk ook dat wie een discotheek bezoekt, gevaccineerd moet zijn.
Lees verder

Zo gaat het nog met voormalige kindster 'Heintje' Simons: "De manier waarop mijn moeder stierf ... Dat was mensonwaardig"
Amper elf was Heintje toen hij doorbrak met 'Mama'. Het bleek het startschot van een internationale carrière met zo'n zestig miljoen verkochte platen. "Op mijn veertiende had ik van de wereld gezien wat de meeste in geen honderd jaar zien", klinkt het. In Primo blikt hij terug op z'n carrière én kijkt hij vooruit, naar de toekomst. "Vóór het zielig wordt, wil ik de eer aan mezelf houden.."
Lees verder

Er zijn 5 erotische talen. Seksoloog legt uit hoe je de jouwe ontdekt: "Erotiek is meer dan ons door porno gestuurd beeld van seks"
We spreken allemaal een taal. We spreken ook allemaal een liefdestaal. Maar wist je dat iedereen ook een sekstaal heeft? Somatisch seksuoloog Jaiya Ma heeft het in de Netflix-serie Sex, love & goop over vijf erotische blauwdrukken, die je liefdesleven voorgoed zullen veranderen. Ze legt uit welke er zijn en hoe je de jouwe kan vinden. "Energetische types worden weleens koud of afstandelijk genoemd door hun partners. Maar dat zijn ze niet, ze zijn gewoon overprikkeld."
Lees verder

Wenen vaccineert kinderen tegen corona: duizenden aanmeldingen
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen hebben ouders massaal jonge kinderen aangemeld om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. De vaccinatiecampagne voor kinderen vanaf 5 jaar begon maandag en er zijn nu al zo'n 10.000 afspraken gemaakt, zo melden lokale overheden.
Lees verder

Busritten buitengewoon onderwijs blijven onaanvaardbaar lang: "Vlaamse regering moet hier prioriteit van maken"
Het busvervoer voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs blijft voor onaanvaardbare situaties zorgen. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe bevraging van 158 scholen en 1.360 ouders door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Samen met de VCOV, de koepel voor ouderverenigingen in het vrij onderwijs, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor ingrijpende oplossingen. "De collega's werken aan oplossingen. Het moet een prioriteit zijn van de Vlaamse regering om dit op te lossen met alle betrokken actoren", stelt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).
Lees verder