Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Inbreker veroordeeld dankzij zijn ‘opvallende geur’

HLN
Inbreker veroordeeld dankzij zijn 'opvallende geur'
Een Syrische twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor een woninginbraak in de Zemstse deelgemeente Eppegem. Een van de redenen waardoor de rechtbank besliste hem te veroordelen was zijn...geur.
Lees verder

Kater Momo krijgt zeven kogels van loodjesgeweer in zijn kop: "Dit is gedaan om te doden"
Het is bang afwachten voor de baasjes van de anderhalf jaar oude kater Momo uit Beerse. Het dier kreeg vermoedelijk zondagnamiddag/-avond maar liefst zeven kogeltjes van een loodjesgeweer in zijn kop. Een specialist moet beslissen of een operatie nog mogelijk is. "Dit was niet zomaar een toevallig schot. Dit is schieten om te doden", vertelt Momo's baasje Joyce Smets. "Wie iets gezien of gehoord heeft, laat het alsjeblieft weten voor er nog dieren gaan sterven."
Lees verder

600 miljoen vogels verdwenen in Europa, huismus zwaarst getroffen soort
Sinds 1980 is een op de zes broedvogels in Europa verdwenen. Dit komt neer op ongeveer 600 miljoen vogels. Vooral veelvoorkomende soorten zoals de huis- en ringmus, de gele kwikstaart, de spreeuw en de veldleeuwerik namen af. Dat meldt de Vlaamse natuurvereniging Natuurpunt op basis van Europees onderzoek.
Lees verder

Ondanks corona toch 1,9 miljoen winst voor Club Brugge
Een 'kleine' winst van 1,9 miljoen euro. Daar sluit Club Brugge het seizoen 2020-2021 mee af, ondanks dat ook blauw-zwart door corona geen publiek mocht ontvangen in Jan Breydel.
Lees verder

Franstalige vakbond CNE dient stakingsaanzegging als protest tegen verplichte vaccinatie
De Franstalige, christelijke vakbond CNE heeft een stakingsaanzegging ingediend als protest tegen de verplichte vaccinatie in de zorgsector.
Lees verder

Prijzen bitcoin en andere cryptomunten flink omlaag
Digitale munten zoals de bitcoin en ether werden dinsdag in de uitverkoop gedaan. De prijs van de bitcoin zakte daarbij tot onder de 60.000 dollar. Begin vorige week werden nog nieuwe records aangetikt door de cryptomunten.
Lees verder

Nooit eerder in Nederland zo veel nieuwe coronabesmettingen als afgelopen week
Nog nooit zijn er in Nederland in een week tijd zo veel nieuwe coronagevallen geregistreerd als in de afgelopen zeven dagen. Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg in een week tijd 110.558 meldingen van positieve tests. Dat is bijna 44 procent meer dan in de week ervoor. Het is de zesde week op rij dat het aantal positieve tests met 40 procent toeneemt.
Lees verder

Met één klik kan gecheckt worden of Brusselaar gevaccineerd is: MR en PVDA eisen uitleg van minister Maron
De MR vraagt een spoedbijeenkomst van de commissie Gezondheid van het Brusselse parlement om de Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) te horen. Die actie komt er naar aanleiding van de onthullingen in 'De Tijd' en 'Le Soir' over een grote fout in de bescherming van de vaccingegevens van de Brusselaars. Ook de PVDA wil Maron en zijn Nederlandstalige evenknie Elke Van den Brandt (Groen) aan de tand voelen.
Lees verder

Vandenbroucke wil morgen maatregelen "in alle sectoren"
Er liggen momenteel 557 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorg in onze ziekenhuizen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag verklaard in de Kamer. Op diezelfde afdelingen zijn 169 bedden niet beschikbaar wegens personeelsuitval. De cijfers zijn voor de minister aanleiding om morgen tijdens het Overlegcomité "in alle sectoren" maatregelen te nemen.
Lees verder

Coronatest nodig? Da's vaak láng aanschuiven: "Er zijn al wachtende mensen flauwgevallen"
Nu de coronacijfers fors stijgen, groeien ook de wachtrijen aan de testcentra zienderogen aan. In Turnhout moest je maandag zelfs vier uur 'in de file', maar zowat overal in Vlaanderen is het alle hens aan dek. Al hebben ze de druk in sommige steden wel onder controle. "De vraag naar de dokters en verpleegkundigen is enorm. En ze zitten al zo op hun tandvlees." We schoven mee aan en voelden de frustraties, maar ook dankbaarheid.
Lees verder

Volgens begraafplaats staan ouders van overleden tweeling al tien jaar aan het verkeerde graf: "Wij willen het bewijs zien"
Stefanova (32) en haar man Ivanov (37) verloren in 2010 hun veel te vroeg geboren tweelingmeisjes. Ze kregen hun laatste rustplaats op de Westerbegraafplaats in Gent. Tien jaar lang bezocht het gezin regelmatig het grafje, maar begin november was dat plots verdwenen, hoewel ze betaald hadden tot 2030. Dinsdag vond er een overleg plaats met de begraafplaats. Volgens hen stonden de ouders tien jaar lang aan het verkeerde graf.
Lees verder

Met de nieuwe functie van Google Maps kan je drukke buurten vermijden
De technologiegigant Google zal allerlei nieuwe functies toevoegen aan Google Maps, de online kaartendienst waarmee gebruikers geografische locaties kunnen opzoeken. Een van de nieuwe functies, 'Area Busyness', maakt het mogelijk om na te gaan hoe druk het in bepaalde buurten is. De nieuwe tool zal voor de feestdagen wereldwijd beschikbaar zijn op Android- en iOS-toestellen. Zo zullen kerstshoppers bijvoorbeeld kunnen checken hoe druk het is in bepaalde winkelstraten.
Lees verder

Hoe goed kennen Tom Waes en Frank Lammers uit 'Undercover' elkaar echt? "Dit weet ik echt niet"
Vanaf zondag is het gloednieuwe seizoen van 'Undercover' te zien op Eén, maar voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we alvast goed nieuws. Naar aanleiding van de releasedatum deelde de zender al enkele video's met Tom Waes en Frank Lammers, de twee hoofdrolspelers uit de reeks.
Lees verder

73-jarige Duitse vrouw op luchthaven Zürich opgepakt met 4 kilo cocaïne in bagage
Op de luchthaven van Zürich is gisteren een 73-jarige Duitse vrouw betrapt met ongeveer 4 kilogram heroïne in haar bagage.
Lees verder

En of u verlangt naar nieuwe gezichten: HLN-surfer zet Theate, De Ketelaere en Vanzeir in basiself
En of de HLN-lezer uitkijkt naar nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. 3.320 surfers brachten hun stem uit wie zíj vanavond aan de aftrap willen zien staan in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. U kiest voor Casteels in doel en hoopt achteraan dat Theate zijn debuut mag maken. Dat geflankeerd door Vertonghen en Boyata. Op het middenveld de vertrouwde tandem De Bruyne-Witsel met als vleugelspelers T.Hazard en Saelemaekers - u beloont hem voor zijn gezwinde invalbeurt tegen Estland. In de voorlinie gooit u alle vertrouwde namen overboord. Geen Mertens, Benteke of Carrasco, wél De Ketelaere, Trossard en Vanzeir. De Ketelaere dus als 'nummer 9', een positie waar bondscoach Martínez zijn twijfels over heeft.
Lees verder

Derde wolvin doodgereden in één jaar: "Sommige wolven in Ardennen wachten al jaren op partner"
Voor de derde keer in één jaar tijd is er een welp doodgereden in het wolvengebied. Alweer gaat het om een vrouwelijk exemplaar dat wellicht nog maar enkele keren de weg had overgestoken. "Het is dat leerproces dat moeilijk blijft", zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum. Opvallend genoeg blijken steeds vrouwtjes het slachtoffer, en dat terwijl ons land al met een overschot aan mannelijke wolven zit.
Lees verder

Bridget Maasland over haar ex-schoonmoeder Rachel Hazes: "We bellen nog steeds met elkaar"
Hoewel Bridget Maasland (47) niets meer te maken wil hebben met haar ex André Hazes (27) spreekt ze wel nog regelmatig met z'n moeder Rachel (51). In het Nederlandse tijdschrift 'Beau Monde' doet de presentatrice een boekje open over de band met haar ex-schoonmama, haar visie op relaties en de midlifecrisis waar ze naar eigen zeggen last van had.
Lees verder

Nike verhakselt nieuwe sneakers in fabriekshal in Kempische Herenthout
Onder het mom van een recyclingprogramma vernietigt Nike nieuwe producten. Het Amerikaanse concern verhakselt stelselmatig sneakers in een fabriek in het Kempische Herenthout, zo blijkt uit onderzoek van Duitse media.
Lees verder

Nieuwe episode in spektakelrace: Mercedes vraagt FIA om discutabel manoeuvre van Verstappen te herbekijken
De GP van Brazilië blijft nazinderen. Mercedes heeft een formele aanvraag ingediend om het discutabele duel van zondag tussen Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull) te herbekijken, zo bevestigt organisator Formula One.
Lees verder

Een pijnlijke déjà vu en de zwanenzang van Marc Wilmots: hoe Wales het zwarte beest van de Rode Duivels werd
Twee nederlagen, twee gelijke spelen en twee zeges. Ziedaar de balans van deze generatie Rode Duivels tegen Wales. De Welshmen groeiden de voorbije jaren uit tot het zwarte beest van de Belgen. Een overzicht.
Lees verder