Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 november 2021

Ikea stapt in Japanse huizenmarkt en verhuurt woningen in Tokio voor nog geen euro per maand

Ikea stapt in Japanse huizenmarkt en verhuurt woningen in Tokio voor nog geen euro per maand

Inwoners van Tokio kunnen sinds deze week niet alleen bij Ikea langs voor hun inrichting, het woonwarenhuis verhuurt nu ook appartementen in de Japanse hoofdstad. De grootte van de woning is met 10 vierkante meter niet om over naar huis te schrijven.

Lees verder

Europa wil onmiddellijke stop luchtverkeer met zuiden van Afrika

De Europese Commissie zal, 'in nauw overleg met de lidstaten', voorstellen met onmiddellijke ingang het luchtvaartverkeer met zuidelijk Afrika een halt toe te roepen in verband met een aldaar ontdekte coronamutatie.

Lees verder

Depot van PostNL in Wommelgem weer vrijgegeven

Het depot van PostNL in Wommelgem dat sinds maandag door het gerecht was gesloten wegens sociale inbreuken, is weer vrijgegeven. Dat laat arbeidsauditeur Gianni Reale weten. Het bedrijf zal wel enkele voorwaarden moeten naleven.

Lees verder

Droge start maar regenzone op komst, sneeuw in de Ardennen

Vrijdag start meestal droog met opklaringen maar rond de middag schuift een regenzone vanaf de kust over het land. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw.

Lees verder

Oud-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité veroordeeld tot lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman donderdag veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen.

Lees verder

Spektakel in Egypte: 3.400 jaar oude Sfinxenlaan na decennia weer open

In de Egyptische stad Luxor hebben donderdag honderden artiesten een spectaculaire ceremonie gehouden ter gelegenheid van de opening van een 3.400 jaar oude wandelweg voor het grote publiek. Aan de restauratie van de Sfinxenlaan die 3 kilometer lang is, werd tientallen jaren gewerkt. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Baby Yoda vliegt door straten van New York tijdens Thanksgivingparade

Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de pandemie, maar dit jaar liepen de straten van New York City vol voor de traditionele Thanksgivingparade. Reusachtige heliumballonnen van bekende tekenfiguren vliegen ter gelegenheid van de nationale feestdag door de stad. Bekijk beelden van de optocht in bovenstaande video.  

Lees verder

Heftruck-koning haalt Resilux van de beurs

Pascal Vanhalst, inzake financiële vuurkracht 'de nieuwe Marc Coucke' koopt zich in hoog tempo een bedrijvenportefeuille samen. Hij wil petflessengroep Resilux van de beurs halen.

Lees verder

Nieuwe coronavariant jaagt schokgolf door beurzen

De komst van een nieuwe coronavariant baart beleggers zorgen. Vooral aandelen van luchtvaartmaatschappijen, drankenproducenten en oliemaatschappijen gaan onderuit.

Lees verder

Live | Wat heeft het Overlegcomité beslist? Volg hier de persconferentie

Na dagen van alarmerende cijfers en noodkreten uit de zorg komt vandaag het Overlegcomité samen om nieuwe maatregelen te nemen. Hierboven kunt u om 13 uur live de persconferentie van premier Alexander De Croo volgen. 

Lees verder

Frankrijk annuleert overleg met VK over migranten die Kanaal oversteken

Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft het overleg van zondag met zijn Britse collega Priti Patel geannuleerd. De aanleiding is een openbaar gemaakte brief waarin de Britse premier Boris Johnson vraagt om migranten die illegaal aangekomen zijn in het VK terug op te nemen. Londen heeft Frankrijk gevraagd om het overleg toch te laten doorgaan.

Lees verder

De mysterieuze Belg in het Congo-kluwen

Wie is Kassim Tajideen? Ons land veroordeelde hem voor megafraude, Amerika plaatste hem op de sanctielijst voor zijn vermeende steun aan Hezbollah. Onderzoek van De Standaard onthult hoe de Belgische Libanees via een Congolese bank miljoenen dollars ontving en zo de Amerikaanse sancties omzeilde.

Lees verder

Overzicht | Deze bijkomende maatregelen gaan dit weekend in

Het Overlegcomité is na een week opnieuw samengekomen om bijkomende maatregelen te nemen. Ze gelden vanaf zaterdag. Een overzicht van wat er beslist werd.

Lees verder

Franse vissers protesteren in drie havens en aan Kanaaltunnel voor visserijrechten

Franse vissers houden 'symbolische protesten' aan de havens van Saint-Malo, Calais en Ouistreham en de Kanaaltunnel. Daarmee klagen ze het gebrek aan visvergunningen voor Britse wateren aan. Momenteel kan al het verkeer er gewoon door. Eerder op vrijdag werden drie boten tegengehouden.

Lees verder

Dit is wat we nu al weten over B.1.1.529

De in Zuid-Afrika ontdekte nieuwe coronavariant veroorzaakt wereldwijd paniek. Steeds meer landen verbieden vluchten uit zuidelijk Afrika en de WHO buigt zich over de vraag of B.1.1.529 een 'variant of interest' is.

Lees verder

Binnenkijken: Windsor Castle baadt in de kerstsfeer

De Britse koningin Elizabeth II heeft haar geliefde Windsor Castle laten versieren voor kerst. De woning uit de elfde eeuw baadt in een gezellige sfeer dankzij een kerstboom van 20 meter hoog, die in de tuinen van het kasteel werd gekapt. Windsor Castle stelt bovendien in december de deuren open voor avondrondleidingen.

Lees verder

Met covid zijn we nog lang niet klaar
Lees verder

Loekasjenko tijdens bezoek aan migrantenkamp: 'Duitsland, laat deze mensen binnen'

Tweeduizend migranten die aan de grens van Wit-Rusland met Polen gestrand zijn, zouden tot Duitsland moeten worden toegelaten, zo heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko vrijdag gezegd toen hij een migrantenkamp aan de Poolse grens bezocht.

Lees verder

Gevaccineerden hebben acht keer minder kans op overlijden

Volledig gevaccineerden hebben acht keer minder kans aan covid te overlijden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Sciensano. Wel neemt de bescherming tegen een besmetting sterk af. Zo hebben 65-plussers nog maar 13 procent minder kans op een besmetting dan niet-gevaccineerden.

Lees verder

Besmetting met nieuwe variant in België is nieuws in internationale pers

Voorlopig zijn wereldwijd relatief weinig gevallen van de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant vastgesteld. Op een plaats in Europa is al sprake van een besmetting: België. Dat maakt ons land tot wereldnieuws, en de buitenlandse pers lijkt beter op de hoogte te zijn dan wij.

Lees verder

Mag uw trouwfeest nog doorgaan, en wat verandert er voor scholen? Uw vragen beantwoord

We moeten onze contacten weer enkele weken beperken om de coronasituatie onder controle te krijgen. Op het vlak van privébijeenkomsten, horeca en sport zijn de maatregelen aangepast. Wat verandert er en wanneer?

Lees verder

Experts wachten af, horeca en nachtleven teleurgesteld in maatregelen

Horeca-organisaties hekelen dat ze opnieuw de prijs moet betalen van de stijgende coronacijfers. Werkgeversorganisaties zien geen alternatief, maar ijveren voor aangepaste steunmaatregelen. 'Iedereen moet zich nu aan de regels houden', benadrukken de experts.

Lees verder

Nederland kondigt 'avondlockdown' af vanaf zondag

Nederlands premier Mark Rutte kondigt aan dat alle niet-essentiële winkels en diensten vanaf zondag om 17 uur moeten sluiten. Dat zal zeker voor drie weken, tot 18 december, het geval zijn. Op dinsdag 14 december volgt een nieuw 'weegmoment'.

Lees verder

Autosalon op de Heizel is geannuleerd

Er zal tussen 15 en 23 januari dan toch geen autosalon plaatsvinden in Brussels Expo. Dat heeft organisator Febiac bekend­gemaakt. Het zal het tweede jaar op rij zijn dat het evenement in de Brusselse beurshallen geschrapt wordt wegens corona.

Lees verder

Het ooit beloofde rijk der vrijheid lijkt opnieuw een verre droom

Als de coronacijfers voor zich spreken, buigen de politici nederig het hoofd en komen ze terug op eerdere beloftes. Met horten en stoten. 'We zijn misschien soms te optimistisch, maar we nemen wel onze verantwoordelijkheid.'

Lees verder

In beeld | Grafixx kaapt de cultuurbijlage van 'De Standaard'

Vrijdag vond u geen foto's in de cultuurpagina's van De Standaard. Alles was getekend. Of geschilderd. Dat komt omdat we het festival Grafixx graag een duwtje in de rug geven. Als u er nog nooit van gehoord heeft, dan geeft organisatrice Ephameron graag een woordje uitleg. Grafixx loopt van 26 tot en met 28 november in De Studio in Antwerpen.

Lees verder

Onderwijs neemt extra maatregelen: fysiek onderwijs als het kan, op afstand als het moet

Het onderwijs neemt extra maatregelen om de periode tot de kerst­vakantie te overbruggen. Drastische wijzingen komen er niet. 'Ons doel blijft: scholen maximaal mogelijk openhouden, met zo min mogelijk beperkingen.'

Lees verder

EU trekt aan noodrem tegen nieuwe variant

Zwitserland legt reizigers uit België een quarantaine op nadat de eerste besmetting met de omikronvariant in ons land is opgedoken. De EU schorst vluchten uit zuidelijk Afrika om verdere verspreiding te vertragen.

Lees verder

Leider Union loopt in de val van de reuzendoder OHL

Het sprookje kon niet blijven duren. En dat het uitgerekend tegen OHL zou mislopen voor Union na zes overwinningen op rij, is misschien nog niet eens zo verrassend. Marc Brys en de zijnen ontpoppen zich al voor het tweede seizoen op rij tot de reuzendoder van de Jupiler Pro League. Het plannetje klopte tot in de puntjes bij de Leuvenaars, die met 1-3 gingen winnen bij competitieleider die de voorbije weken zo ongenaakbaar leek.

Lees verder

Wat de Netflixhype 'Tiger king' zegt over de Amerikaanse celebritycultuur

Deze week in Radar: de Netflixreeks Tiger king en de schandaalfilm House of Gucci

Lees verder

Ongehoord | 'De papa's willen ook wel wat'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen klimt tot 17.000 besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft zijn opmars voortzetten. Het dagelijkse gemiddelde ligt intussen boven de 17.000, zo blijkt zaterdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Daar komt de eerste (smeltende) sneeuw

In het westen van het land en in de streken nabij de Franse grens wordt het zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt met kans op lokaal wat lichte regen of (smeltende) sneeuw die eventueel zou kunnen blijven liggen.

Lees verder