Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

“Ik verdien nu 2.000 à 2.500 euro per maand”: Els (49) ruilde de bankwereld in voor een baan als ritueel begelei...

HLN
"Ik verdien nu 2.000 à 2.500 euro per maand": Els (49) ruilde de bankwereld in voor een baan als ritueel begeleidster
"Geld kan vieze dingen doen met een mens", zegt Els Van Attenhoven, die na een carrière in de bankwereld een professionele bocht van 180 graden maakte. Als ritueel begeleidster verzorgt ze nu overgangsmomenten in het leven, vooral rouwplechtigheden. De dagelijkse confrontatie met de kwetsbaarheid en eindigheid van de mens heeft haar geleerd om nog sterker te investeren in zelfzorg.
Lees verder

Els (49) verdient 2.000 à 2.500 euro per maand: "Als ritueel begeleidster leid ik een heel onvoorspelbaar leven"
"Geld kan vieze dingen doen met een mens", zegt Els Van Attenhoven, die na een carrière in de bankwereld een professionele bocht van 180 graden maakte. Als ritueel begeleidster verzorgt ze nu overgangsmomenten in het leven. Vooral rouwplechtigheden. De dagelijkse confrontatie met de kwetsbaarheid en eindigheid van de mens heeft haar geleerd om nog sterker te investeren in zelfzorg.
Lees verder

Nieuwe studie bevestigt: "Klimaatopwarming door menselijke activiteit verantwoordelijk voor bosbranden westen VS"
Klimaatverandering is de belangrijkste factor geworden die verantwoordelijk is voor de bosbranden die regelmatig het westen van de Verenigde Staten teisteren. Dat blijkt uit een nieuwe studie. In grote mate zijn menselijke activiteiten de oorzaak.
Lees verder

Israëlische minister kan klimaattop in Glasgow niet bijwonen omdat ze in rolstoel zit
Karine Elharrar, de Israëlische minister van Energie, kon maandag niet aanwezig zijn op de klimaattop COP26 in de Schotse stad Glasgow omdat die niet voldoende toegankelijk was voor rolstoelpatiënten. De lijdt minister aan een spierziekte en zit daarom in een rolstoel. Een verantwoordelijke binnen de delegatie van de Israëlische premier Naftali Bennett diende naar aanleiding van het voorval een klacht in tegen de organisatoren van de top.
Lees verder

Laatste woorden van Halyna Hutchins op filmset: "Dat was niet goed"
"Dat was niet goed. Dat was helemaal niet goed." Het waren de laatste woorden van cameravrouw Halyna Hutchins, die op de set van de film 'Rust' onbedoeld werd doodgeschoten door acteur Alec Baldwin (63). De Los Angeles Times stelt dat op basis van interviews met veertien crewleden, e-mails en sms-berichten.
Lees verder

Vier maanden cel voor zeventiger die das doodknuppelde
Hij bleef tot de laatste minuut zijn onschuld uitschreeuwen, maar de correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 76 jarige-man uit Wellen toch veroordeeld voor het doodknuppelen van een das. De rechtbank merkte wel op dat de das al ziek was en niet enkel door toedoen van de zeventiger is gestorven.
Lees verder

Minstens zes doden na instorting flatgebouw in aanbouw in Nigeria, ook zes mensen levend van onder puin gehaald
Door het instorten van een flatgebouw in aanbouw zijn in een chique wijk van de Nigeriaanse stad Lagos zeker zes mensen om het leven gekomen. Volgens plaatselijke media zijn inmiddels zes mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
Lees verder

Melbourne Cup gaat door in Australië met publiek, na opheffen coronamaatregelen
De grootste paardenrace van Australië, de Melbourne Cup, is doorgegaan met publiek, een jaar nadat die voor het eerst ooit achter gesloten deuren had moeten plaatsvinden. Het land probeert de draad op te pikken van het normale leven.
Lees verder

Ook Boston Celtics kan Chicago Bulls niet afstoppen
Chicago Bulls heeft maandag zijn zesde zege van het seizoen geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.
Lees verder

"Ik snap er op de duur niks meer van": Marc Degryse viel dit voetbalweekend van ene verbazing in andere, maar waagt zich tóch aan voorspelling
Een knotsgek voetbalweekend deed ook de mond van Marc Degryse openvallen. In zijn wekelijkse analyse tuimelt hij van de ene verrassing in de andere: van het spektakel in Anderlecht over de verrijzenis van Bas Dost tot het plotse scoringsprobleem van Manchester City. "Je snapt er op de duur niets meer van. Maar toch zijn er komende week wél dingen voorspelbaar."
Lees verder

Politie vat 13-jarige brokkenpiloot in wagen van zijn broer in Willebroek
In Willebroek heeft de lokale politie een bestuurder van een wagen gevat die een controleactie ontvluchtte en daarna tijdens een achtervolging tot twee keer toe crashte. Tot grote verbazing van de politie bleek het om een amper 13-jarige jongen te gaan, die met de auto van zijn broer was weggereden.
Lees verder

Geen Vlaams voorjaar voor wereldkampioen Alaphilippe in 2022: "Ik focus me op de Ardennen"
Zoek volgend voorjaar niet naar de regenboogtrui in de Ronde van Vlaanderen, want wereldkampioen Julian Alaphilippe (29) laat de Vlaamse klassiekers in 2022 links liggen. Dat vertelde hij in een interview met het Franse RMC.
Lees verder

Tiental burgers gedood bij aanslagen in noorden Burkina Faso
In het noorden van Burkina Faso zijn maandag een tiental burgers om het leven gekomen bij aanslagen aan de grens met Niger. De aanslagen worden toegeschreven aan jihadisten. Dat melden een militaire verantwoordelijke en lokale verkozenen dinsdag.
Lees verder

Queen geeft verrassend emotionele speech op klimaattop: "Veel lof voor Philip, geen woord over Harry"
Queen Elizabeth (95) sprak gisteren honderden wereldleiders toe op de klimaattop (COP26) in het Schotse Glasgow. Dat deed ze via Zoom, gezien ze thuis moest blijven op doktersadvies. Opvallend was dat haar speech bijzonder emotioneel was, vol constante verwijzingen naar haar familie.
Lees verder

Make-upartiest Nanja Massy (33) verklapt haar 3 grootste beautygeheimen: "Je hebt maar een paar items nodig om je huid goed te verzorgen"
Make-upartiest, haarstylist en influencer Nanja Massy (33) is al lang geen onbekende meer. Ze houdt haar 37.000 volgers op Instagram zoet met all things beauty, maar deinst er ook niet voor terug om een tipje van de sluier op te lichten van haar dagelijkse leven als kersverse mama. Aan ons verklapt ze haar drie meest verrassende inzichten over huidverzorging. "Ik ga nooit de deur uit zonder highlighter, daarmee accentueer je de mooiste deeltjes van je gelaat."
Lees verder

Drie Franse bergklimmers al een week vermist in Nepal
Drie Fransen van rond de dertig zijn al een week vermist in het gebied van de Mount Everest in Nepal. Ze werden tijdens de beklimming van de Mingbo Eiger (6.070 meter) verrast door een lawine.
Lees verder

Marvel plant geen onmiddellijk vervolg op 'Eternals'
Een vervolg op de nieuwste Marvelfilm 'Eternals' is niet noodzakelijk. Dat zegt producent Nate Moore in een interview met de Toronto Sun. "Het is niet iets wat je per se moet hebben bij deze film", klinkt het. Fans speculeren echter dat de extreem lage score op Rotten Tomatoes voor de afwachtende houding van Marvel zorgt.
Lees verder

Geëvacueerde migranten Calais zullen "systematisch" gehuisvest worden buiten de stad
De migranten die geëvacueerd worden uit geïmproviseerde kampen in Calais zullen "systematisch" gehuisvest worden, als ze dat willen, maar buiten de stad. Dat maakte Didier Leschi, een bemiddelaar die door de regering ter plaatse gestuurd werd, bekend.
Lees verder

Apothekers verwachten komende dagen geen problemen bij uitvoeren van sneltests
De komende dagen zouden er geen problemen meer mogen zijn om een sneltest te laten uitvoeren bij de apotheker. Dat melden de sectororganisaties na een verlengd weekend waarin de apothekers van wacht geconfronteerd werden met een sterk stijgende vraag naar de tests. Dat had als gevolg dat heel wat onder hen zonder voorraad kwamen te zitten.
Lees verder

Winstgevendheid BP sterk omhoog door gestegen olieprijzen
De winstgevendheid van het grote Britse olie- en gasconcern BP is in het derde kwartaal sterk toegenomen dankzij de hoge energieprijzen. Het bedrijf kondigde aan nog eens voor 1,25 miljard dollar, omgerekend bijna 1,1 miljard euro, aan eigen aandelen in te gaan kopen.
Lees verder