Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 november 2021

“Ik dacht: ‘Welke gek komt er om 4 uur ‘s nachts aanbellen?’ Het werd onze redding” Twee koppels en jongetj...

HLN
"Ik dacht: 'Welke gek komt er om 4 uur 's nachts aanbellen?' Het werd onze redding" Twee koppels en jongetje van twee jaar verliezen huis in brand
Het dak is ingestort, van de kamers op de verdieping blijft weinig over en op het gelijkvloers zijn zelfs de chauffages gesmolten door de hitte van de brand die zondagochtend uitbrak in een dubbele woonst aan de Houtlaan in Wijnegem. Bewoners Ludo en Simonne en Gilles en Nathalie kijken naar de ravage. "Wat als die voorbijganger niet was komen bellen? Zouden wij hier dan nog staan?"
Lees verder

"'Welke gek komt er om 4 uur 's nachts aanbellen?', dacht ik. Maar het werd onze redding": twee gezinnen verliezen huis in brand
Het dak is ingestort, van de kamers op de verdieping blijft weinig over en op het gelijkvloers zijn zelfs de chauffages gesmolten door de hitte van de brand die zondagochtend uitbrak in een dubbele woonst aan de Houtlaan in Wijnegem. Bewoners Ludo en Simonne en Gilles en Nathalie kijken naar de ravage. "Wat als die voorbijganger niet was komen bellen? Zouden wij hier dan nog staan?"
Lees verder

Vrachtwagen wijkt van rijbaan af en belandt tegen boom: bestuurder uit cabine geslingerd en op slag dood
Op de N49 in Maldegem is maandagmiddag een dodelijk verkeersongeluk gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur week plotseling van de rijbaan af toen hij de afslag richting Aalter wilde nemen. Het voertuig kwam tegen een boom terecht waarna de bestuurder uit zijn cabine werd geslingerd. Hij was op slag dood.
Lees verder

Premier De Croo op klimaattop in Glasgow: "We moeten de lat leggen voor de rest van de wereld"
De COP26 (Conference Of The Parties) klimaattop is officiëel van start gegaan in Glasgow. 200 staatshoofden bespreken er de komende klimaatdoelstellingen. Turkije, China en Rusland zijn niet aanwezig, tot groot ongenoegen van velen. Maar De Croo vindt dat klimaatambities niet enkel bij anderen moeten liggen "Uiteindelijk kunnen we lang met de vinger wijzen, maar we moeten eens kijken wat wij kunnen doen. Wij Europeanen, wij moeten ambitieus zijn."
Lees verder

Handbalfederatie past kledingvoorschriften aan na bikinibroekjesgate: "Hopelijk is dit het begin van het einde van seksisme"
Na felle protesten en beschuldigingen van seksisme heeft de Internationale Handbalfederatie de regel geschrapt dat speelsters bikinibroekjes moeten dragen. De IHF kreeg veel kritiek nadat de Noorse beachhandbalsters waren beboet (1.500 euro) omdat ze geen bikinibroekjes, maar korte broeken hadden gedragen tijdens het EK in Bulgarije.
Lees verder

"Om het cru te zeggen: het trok eigenlijk op niks": het zal anders moeten voor Antwerp tegen Fenerbahçe (en Anderlecht)
Alles kan beter voor Antwerp. De overwinning tegen Cercle Brugge verbloemt de voetballende tekortkomingen niet. "Het dubbeltje gaat niet blijven onze kant op vallen als we zo weinig brengen." Wat wordt het deze week tegen Fenerbahçe en Anderlecht?
Lees verder

Sterke Honsinger soleert naar de zege op de Koppenberg
Clara Honsinger (24) heeft de Koppenbergcross bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse was bergop duidelijk de sterkste en haalde het voor de Nederlandse Denise Betsema en de Hongaarse Kata Blanka Vas.
Lees verder

België vloert Wit-Rusland in Billie Jean King Cup, maar verliest (overbodige) dubbelmatch
België heeft Wit-Rusland geklopt in groep B op de Billie Jean King Cup Final. Greet Minnen en Elise Mertens bezorgen ons land een onoverbrugbare 2-0-voorsprong. Nadien verloren Mertens en Kirsten Flipkens de overbodige dubbelmatch.
Lees verder

Elise Mertens schenkt België in Billie Jean King Cup de zege tegen Wit-Rusland
Elise Mertens (WTA 18) heeft België de zege bezorgd in het openingsduel tegen Wit-Rusland in groep B op de Billie Jean King Cup Final in de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag. In de tweede confrontatie van de dag tussen beide landen haalde Belgiës nummer een het in drie sets iets moeizamer dan verwacht van de zeer wisselvallige Aliaksandra Sasnovich (WTA 88): 6-2, 4-6 en 6-2. In set 3 kwam Mertens enkele keren goed weg na een reeks onbegrijpelijke missers van de Wit-Russische.
Lees verder

LIVE. Boekt Iserbyt op de Koppenberg zijn achtste zege van het seizoen?
1 november, dat kan maar één ding betekenen in veldritland: de Koppenbergcross. Op en rond de beruchte bult van Melden wordt de X2O Badkamers Trofee op gang getrapt. Is Eli Iserbyt net als gisteren in Overijse oppermachtig? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

President Biden aangekomen in Schotland voor klimaattop
De Amerikaanse president Joe Biden is maandag aangekomen in Schotland, waar hij de klimaattop van de Verenigde Naties zal bijwonen. President Biden spreekt maandagmiddag, omstreeks 14 uur Belgische tijd, de aanwezigen van de COP26 toe.
Lees verder

Echtgenote Alec Baldwin vreest dat hij posttraumatisch stressstoornis ontwikkelt door tragische schietpartij
Hilaria, de echtgenote van Alec Baldwin, maakt zich ernstige zorgen over haar man. In een interview met de New York Post beweert ze dat Baldwin een posttraumatische stressstoornis (PTSS) zal krijgen door het tragisch ongeluk op de set van 'Rust'. "Hij heeft ruimte nodig om voor zichzelf te zorgen."
Lees verder

Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van "verraad zonder weerga"
Vier vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag van "verraad zonder weerga". Tijdens een gesprek met Mahdi werden volgens hen criteria vooropgesteld op basis waarvan veel hongerstakers geregulariseerd hadden kunnen worden, maar dat is niet gebeurd, klagen ze aan in een persbericht. "Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet", zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk. Mahdi zelf ontkent nogmaals dat er nieuwe richtlijnen afgesproken zouden zijn.
Lees verder

Football Talk. Lahoz moet City - Club in goede banen leiden - Nagelsmann staat voor terugkeer bij Bayern na coronabesmetting
Er komt een einde aan de samenwerking tussen Waasland-Beveren en z'n Zwitserse sportief directeur Roger Stilz. Dat bevestigt de 1B-club.
Lees verder

LIVE. Sterke Iserbyt rijdt Aerts uit het wiel op de Koppenberg
1 november, dat kan maar één ding betekenen in veldritland: de Koppenbergcross. Op en rond de beruchte bult van Melden wordt de X2O Badkamers Trofee op gang getrapt. Is Eli Iserbyt net als gisteren in Overijse oppermachtig? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

VN-topman op klimaattop in Glasgow: "We graven ons eigen graf"
De Amerikaanse president Joe Biden is maandag aangekomen in Schotland, waar hij de klimaattop van de Verenigde Naties zal bijwonen. "De inspanningen die die landen wereldwijd hebben beloofd te doen voor de bescherming van het klimaat, volstaan niet om een catastrofe af te wenden", zei de topman van de Verenigde Naties, António Guterres tijdens de openingsceremonie. Hij riep wereldleiders op om meer te doen.
Lees verder

Podcast onthult duistere geheimen van Victoria's Secret: "Mijn leven als Angel heeft me volledig geruïneerd"
"Een verhaal over Victoria's Secret en haar vele, véle geheimen." Hiermee wordt de nieuwe podcast 'Fallen Angel' ingeleid, die op 4 oktober in première ging. Acht afleveringen lang nemen twee Amerikaanse journalistes je mee achter de schermen van het lingeriemerk dat zwaar onder vuur kwam te liggen door haar buitensporige schoonheidsidealen. Graatmagere topmodellen die verslaafd raken aan cocaïne en zich nóg meer beginnen uit te mergelen om toch maar mee te mogen lopen op de catwalk, zijn er schering en inslag volgens de Australische Bridget Malcolm, die het allemaal meemaakte.
Lees verder

Oppermachtige Iserbyt pakt achtste zege van het seizoen na demonstratie op de Koppenberg
Een oppermachtige Eli Iserbyt (24) heeft op de Koppenberg de eerste manche van de X2O Badkamers Trofee naar zijn hand gezet. De Europese kampioen reed Toon Aerts na twee ronden klink uit het wiel. Voor Iserbyt - die ook gisteren in Overijse won - was het al de achtste overwinning van het seizoen.
Lees verder

Verdachte aanslagen Poolse supermarkten in Nederland bekent plaatsen bommen
Tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank in het Nederlandse Haarlem heeft de twintigjarige verdachte Hyron A. bekend explosieven te hebben geplaatst bij Poolse supermarkten in Aalsmeer, Beverwijk en Tilburg. In december van vorig jaar en januari van dit jaar veroorzaakten de ontploffingen er grote schade.
Lees verder

Israël keurt bouw van duizend woningen voor Palestijnen goed op Westelijke Jordaanoever
Israël heeft groen licht gegeven voor de bouw van meer dan duizend woningen voor Palestijnen in Zone C, een deel van de Westelijke Jordaanoever dat volledig onder Israëlisch toezicht staat. Enkele dagen eerder gaf Israël nog de toestemming voor meer dan 3.000 nieuwe woningen voor Joodse kolonisten.
Lees verder