Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Huiszoekingen in meerdere militaire kazernes en privéwoningen: “Om na te gaan of men bezig is met het aanzetten to...

HLN
Huiszoekingen in meerdere militaire kazernes en privéwoningen: "Om na te gaan of men bezig is met het aanzetten tot rechtsextremisme en terrorisme"
De federale politie heeft huiszoekingen uitgevoerd in drie militaire kazernes en acht privéwoningen. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. De operatie kadert in een actie tegen het aanzetten tot extreemrechts terrorisme en is een uitloper van het onderzoek naar Jürgen Conings.
Lees verder

Israëlische raketten treffen pro-Iraanse stellingen bij Syrische hoofdstad
Israël heeft een raketaanval uitgevoerd op stellingen van pro-Iraanse milities bij Damascus. Dit is de tweede aanval in minder dan een week in de omgeving van de Syrische hoofdstad volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.
Lees verder

Liefde gaat door de maag: mede dankzij vrouw Anna groeide Lewandowski uit tot een recordbreker
Zijn vrouw Anna Lewandowska, ex-atlete, nu voedingsspecialiste en auteur, schrijft de succesrecepten uit en brengt ze op tafel. Records sneuvelen. Op zijn 33ste duwt Robert Lewandowski, spits van Bayern München, de allergrootsten in zijn schaduw. De fitste en de strafste. Portret van een Poolse seriekiller met een zoete zonde.
Lees verder

Red Dragon Tomas Rousseaux ernstig toegetakeld na aanval op straat in Polen
Volleyballer Tomas Rousseaux (27), international bij de Red Dragons, is twee weken geleden in het Poolse Krakau op straat aangevallen. Rousseaux liep volgens lokale media verwondingen op aan het hoofd en het aangezicht en moest worden geopereerd.
Lees verder

Red Dragon Tomas Rousseaux toegetakeld aan hoofd en gezicht na aanval op straat in Polen
Volleyballer Tomas Rousseaux (27), international bij de Red Dragons, is twee weken geleden in het Poolse Krakau op straat aangevallen. Rousseaux liep volgens lokale media verwondingen op aan het hoofd en het aangezicht en moest worden geopereerd.
Lees verder

Wat is het grootste verschil tussen een smart-tv en een gewone televisie? En heb je zo'n slimme televisie echt nodig?
De verkoop van smart-tv's blijft in stijgende lijn gaan. De tijd dat een televisietoestel enkel een aan- en uitknop had, ligt lang achter ons. Wat kan je nu precies doen met een smart-tv? Voor wie is het interessant? En kan zo'n slimme televisie ook gehackt worden? Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, legt uit.
Lees verder

Fabrice N'Sakala (ex-RSCA) doet zijn verhaal nadat hij op veld in elkaar zakte: "Alsof ik werd gewurgd"
Op 21 augustus schrok de voetbalwereld op. Fabrice N'Sakala (31), tussen 2013 en 2017 in een shirt van Anderlecht, zakte in de Turkse competitie plots in elkaar. Ruim twee maanden later weet de vleugelverdediger nog steeds niet wat hem overkwam. "Misschien verwaarlozen we onze gezondheid? We hebben niet allemaal het lichaam van Ronaldo", vertelt hij bij La Dernière Heure.
Lees verder

"Nederlandse kroonprinses Amalia volgt nu al geheime stage in het buitenland"
De Nederlandse kroonprinses Amalia (17) zou op dit moment in het geheim een stage lopen in het buitenland. Dat meldt showbizzprogramma 'RTL Boulevard' donderdag op basis van "een gouden tip."
Lees verder

Woordvoerders van hongerstakers: "Regering moet dossier opnieuw in handen nemen"
De voltallige regering moet het dossier van de actievoerders in de Begijnhofkerk, ULB en VUB opnieuw in handen nemen. Dat hebben de vier woordvoerders van de actievoerders gezegd op een persconferentie aan de Begijnhofkerk. "Staatssecretaris Sammy Mahdi heeft zijn woord gebroken, we hebben in hem geen enkel vertrouwen meer", zegt advocaat Alexis Deswaef. "De man is meer bezig met zijn communicatie dan wat anders."
Lees verder

Advocaten van hongerstakers: "Regering moet dossier opnieuw in handen nemen"
De voltallige regering moet het dossier van de actievoerders in de Begijnhofkerk, ULB en VUB opnieuw in handen nemen. Dat hebben de vier woordvoerders van de actievoerders gezegd op een persconferentie aan de Begijnhofkerk.
Lees verder

'Lisa' en 'Tekens Van Leven' genomineerd voor Rose d'Or
Pluimen voor Vlaamse programma's, tussen de nominaties voor de prestigieuze tv-prijs de Rose d'Or. Zowel telenovelle 'Lisa' als het Ketnet-programma 'Tekens Van Leven' hebben een nominatie te pakken.
Lees verder

'Lisa' genomineerd voor prestigieuze tv-prijs de Gouden Roos
Pluimen voor Vlaamse programma's, tussen de nominaties voor de prestigieuze tv-prijs de Gouden Roos. Zowel telenovelle 'Lisa' als het Ketnet-programma 'Tekens Van Leven' hebben een nominatie te pakken.
Lees verder

Colruyt en OKay halen hamsoorten uit de rekken door listeria
Colruyt en Okay roepen ontvette ham en beenham van Boni Selection en beenham Meesterlyck van Everday terug. Bij een interne controle werd de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld. In overleg met het federaal voedselagentschap (FAVV) worden de betrokken producten uit de verkoop gehaald.
Lees verder

Antetokounmpo schittert in NBA, Miami Heat hijst zich naast Chicago Bulls
Een collectief sterk Miami Heat heeft Dallas in de NBA met overmacht verslagen (125-110). Miami vergezelt na de zege Chicago aan de top van de Eastern Conference.
Lees verder

Hoe kan je duurzaam leven rijmen met vlees eten en vliegtuigreizen? 'Voetprintariërs' kennen de oplossing
Een vegetariër die het ­vliegtuig neemt, wordt met de vinger ­gewezen. Wie elektrisch rijdt, maar avocado's eet, heeft het niet begrepen. Als het over duurzaam leven gaat, schuift de lat alsmaar op. Is het dan nooit goed genoeg? Toch wel: auteur Kees Aarts pleit als ­'voetprintariër' dat de milde middenweg even doeltreffend is. Je hoeft jezelf niks te verbieden, zegt hij, zelfs vlees niet, zolang je maar rekening houdt met één getalletje: je CO2-voetprint. "Een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is."
Lees verder

Smokkelaar verstopt vluchtelingen in verkeerde vrachtwagens om hen te pesten; rechter veroordeelt hem tot 10 jaar cel
De 31-jarige Saman Taha Ahmed (Irak) is vanmorgen door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Hij leidde een bende die minstens 91 transmigranten vanop snelwegparkings in ons land richting Groot-Brittannië smokkelde. Hij moet ook een megaboete van 728.000 euro betalen, zijnde 8.000 euro per gesmokkelde vluchteling. Zijn Britse ex-vriendin Jemma Killoran krijgt 50 maanden celstraf.
Lees verder

Vanaf morgen nieuwe recordprijzen voor benzine en diesel aan de pomp
Benzine en diesel tanken wordt vanaf morgen/donderdag duurder. Dat meldt de FOD Economie. De prijzen stijgen zo tot nieuwe records.
Lees verder

Ed Sheeran laat voeten van dochtertje op zijn rug tatoeëren
Zanger Ed Sheeran (30) toonde zijn tattoos tijdens het opnemen van zijn nieuwe videoclip 'Overpass Graffiti'. Een opmerkelijk beeld, want de zanger liet de voetjes van zijn dochter Lyra op zijn rug zetten in een kader. Verder staan er ook nog drie lege kaders op zijn rug. Een verwijzing naar hoeveel kinderen hij nog wil?
Lees verder

Blessurezorgen voorbij: Radja Nainggolan staat opnieuw op trainingsveld
Antwerp kan opnieuw rekenen op Radja Nainggolan (33). De middenvelder miste de laatste vijf wedstrijden door blessure, maar hervatte deze ochtend de trainingen. Het cruciale Europa Leagueduel thuis tegen Fenerbahçe komt allicht te vroeg, al zit er mogelijk wel een invalbeurt in.
Lees verder

Dominique Persoone en Fabienne hernieuwden hun huwelijksgeloften in Mexico: "Soms kunnen we nochtans elkaars kop inslaan"
Al 27 jaar zijn Dominique Persoone (53) en Fabienne De Staercke (56) getrouwd, maar eind september gaf de bekende chocolatier zijn vrouw een verrassingshuwelijk cadeau in Mexico. Met de voetjes in het zand gaven ze elkaar opnieuw het jawoord tijdens een traditionele Mexicaanse maya-ceremonie. In een uitgebreid dubbelinterview geven de twee nu alle details over het verrassingsfeest en delen ze de geheimen van hun relatie. "We sprongen met onze kleren en schoenen aan in het zwembad en alle aanwezigen volgden ons."
Lees verder