Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

‘Historisch’ akkoord in Brugs voetbal: als nieuw stadion van Club eerder klaar is, mag Cercle er tijdelijk spelen...

HLN
'Historisch' akkoord in Brugs voetbal: als nieuw stadion van Club eerder klaar is, mag Cercle er tijdelijk spelen: "Voetbal is emotie, maar nu moeten we even rationeel zijn"
Als het nieuwe stadion van Club Brugge op Olympia eerder klaar is dan een nieuwe voetbaltempel voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg, dan mag groenzwart tijdelijk spelen in het 'huis van Club'. Dat zijn de beide voetbalploegen overeen gekomen. Belangrijke voorwaarde voor Cercle: ze moeten niet huren aan buur Club, maar aan de stad, dat op zijn beurt huurder is van...Club. "Voetbal is emotie, maar nu moesten we even rationeel zijn", zegt voorzitter Vincent Goemaere.
Lees verder

Verdachte die inreed op kerstparade was op de vlucht voor misdrijf: "Optocht was wellicht geen doelwit"
De chauffeur die met zijn voertuig inreed op een kerstoptocht in de Amerikaanse stad Waukesha (Wisconsin) was op de vlucht voor een misdrijf elders. De parade zou geen doelwit zijn geweest, melden Amerikaanse media die zich baseren op bronnen bij politie en justitie.
Lees verder

België is na Denemarken de grootste Europese exporteur van kerstbomen
Per jaar worden in Wallonië ongeveer twee miljoen kerstbomen geteeld. Ze worden verkocht aan groothandels en bijna 85 procent wordt uitgevoerd. België is daarmee na Denemarken de grootste Europese exporteur van kerstbomen. Dat heeft het Waalse Agentschap voor de Bevordering van Kwalitatieve Landbouw (Apaq-W) maandag bekendgemaakt in de aanloop naar de eindejaarsfeesten.
Lees verder

Wiet bestellen via Uber Eats? In Canada kan het
Vanaf vandaag geeft taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber zijn Canadese klanten de mogelijkheid om wiet te bestellen en vervolgens in de winkel op te halen. Het was in Canada al mogelijk om sterkedrank te laten bezorgen, net als in Nederland. Maar nu dus ook cannabis. Uber gelooft zo de illegale markt te bestrijden.
Lees verder

Jerome Powell genomineerd voor tweede termijn als Fed-baas
De Amerikaanse president Joe Biden heeft Jerome Powell aangeduid voor een tweede termijn als voorzitter van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Dat heeft het Witte Huis maandag aangekondigd.
Lees verder

Peter Sagan biedt excuses aan na stevige boete voor het dronken verwonden van een agent: "Het zal niet meer gebeuren"
Stevige boete voor Peter Sagan. De Slovaak is volgens de Franse krant 'Nice-Matin' veroordeeld tot een boete van 5.100 euro nadat hij eerder dit jaar in dronken toestand een handgemeen inzette tegenover de politie. De drievoudige wereldkampioen reageerde op social media en bood nogmaals zijn excuses aan.
Lees verder

Eden Hazard hersteld van buikgriep, maar nog niet in Real-selectie voor Europees duel tegen Tiraspol
Eden Hazard (30) is hersteld van de buikgriep die hem dit weekend aan de kant hield bij Real Madrid. De Rode Duivel meldde zich maandag aan op het trainingscomplex en trainde binnen. Hij behoort nog niet tot de selectie voor het Champions League-duel tegen Sheriff Tiraspol.
Lees verder

Beelden tonen hoe held onwel geworden vrouw op snelweg redt met opvallende actie: "Ze zat als een slappe pop achter het stuur"
Hij is dé held van afgelopen weekend met een wel zeer ongebruikelijk actie op de autostrade: Nederlander Henry Temmermans uit Nunspeet reed een vrouw klem die op de snelweg A28 achter het stuur onwel was geworden. Hij voorkwam zo veel erger. "Ze zat als een slappe pop achter het stuur", getuigt de man aan het 'AD'.
Lees verder

Selena Gomez start eigen mediabedrijf met focus op mentale gezondheid
Selena Gomez (29) start met haar moeder een eigen mediabedrijf. De focus ligt op mentale gezondheid. "We gaan iets maken dat de mensen écht zal helpen", klinkt het.
Lees verder

Belgian Cats in pot twee WK-kwalificatiegroepen, Julie Vanloo is besmet met coronavirus
De Belgian Cats zitten in Genève in de tweede pot bij de loting voor de kwalificatiegroepen voor het WK in Australië (22 september-1 oktober 2022). Verder raakte ook bekend dat Julie Vanloo (28) een positieve coronatest heeft afgelegd.
Lees verder

Belgian Cats in pot twee WK-kwalficatiegroepen, Julie Vanloo is besmet met coronavirus
De Belgian Cats zitten in Genève in de tweede pot bij de loting voor de kwalificatiegroepen voor het WK in Australië (22 september-1 oktober 2022). Verder raakte ook bekend dat Julie Vanloo (28) een positieve coronatest heeft afgeleverd.
Lees verder

OPROEP. Veranderde uw leven in 2021 drastisch?
De redactie is op zoek naar uw bijzondere verhaal van 2021. Veranderde uw leven het afgelopen jaar drastisch? Nam uw leven een (gewilde of ongewilde) bocht en wil u dat verhaal rond Kerstmis delen met onze lezers in een warme reportagereeks? Stuur een mailtje naar katrien.de.meyer@dpgmedia.be en vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Bart De Pauw kent zijn vonnis donderdag: wat je moet weten over het proces tegen de televisiemaker
Donderdag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (53). Dan weet hij of de rechtbank hem schuldig acht aan 'belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen'. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Het parket vroeg een jaar cel met probatie-uitstel voor De Pauw.
Lees verder

Politierechter legt Walter 'Pico' Michiels alcoholslot op na dronken fietsongeval met vluchtmisdrijf
Voormalig acteur Walter 'Pico' Michiels (58) heeft maandag in de politierechtbank een alcoholslot opgelegd gekregen. Die maatregel nam de rechter, nadat Michiels in de tunnel onder het station in een dronken bui een vrouw van haar sokken reed. Dat hij zich daarna niet om het slachtoffer bekommerde, werd hem niet in dank afgenomen.
Lees verder

Elk jaar 10 procent meer Belgen met burn-out of depressie: overheid start campagne rond mentaal welzijn op het werk
Mentaal welzijn op het werk staat hoog op de agenda van de regering. Er komt daarom een overheidscampagne om alles taboes rond stress en burn-outs de wereld uit te helpen.
Lees verder

Elk jaar tien procent meer Belgen met burn-out of depressie: overheid zet campagne op rond mentaal welzijn op het werk
Mentaal welzijn op het werk staat hoog op de agenda van de regering. Er komt daarom een overheidscampagne om alle taboes rond stress en burn-outs de wereld uit te helpen.
Lees verder

'De Warmste Week' gaat ondanks corona door, maar zonder massabijeenkomsten
Tussen 18 en 24 december wordt 'De Warmste Week', een solidariteitsactie van Eén, MNM en Studio Brussel, georganiseerd in Mechelen. Door de stijgende coronacijfers wordt het programma wel aangepast. Dat laat VRT weten.
Lees verder

Oost-Vlaamse filmt zeldzame zwarte ree: "Echt een cadeautje van de natuur"
De Oost-Vlaamse Sabine Bracke kon haar ogen niet geloven toen ze in de bossen van het Waasland, in de provincie Oost-Vlaanderen, ineens een zwarte ree zag lopen: "De exacte locatie zou ik liever niet vermelden, omdat ik schrik heb dat mensen met slechte bedoelingen ernaar op zoek gaan." Het dier wordt niet vaak gezien in België.
Lees verder

België en Frankrijk breiden veiligheidsoverleg uit
De Belgische en Franse regering hebben maandag tijdens een ontmoeting in Brussel hun veiligheidsoverleg uitgebreid, vooral met het oog op hybride en cyberdreigingen van buiten de Europese Unie.
Lees verder

Cadeau voor ruim 20.000 Lego-werknemers: drie vakantiedagen en bonus
Lego kende een 'buitengewoon' jaar waarin veel meer winst werd geboekt dan normaal. Daarom geeft de speelgoedfabrikant zijn — ruim 20.000 — werknemers drie extra vakantiedagen en een bonus. Lego profiteert al sinds het begin van de coronapandemie van thuisblijvende kinderen en ouders die bouwpakketten aanschaffen.
Lees verder