Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Herenthout: Is een coronatest zinvol voor mij?

Herenthout
Is een coronatest zinvol voor mij?
Twijfel je of een coronatest zinvol is voor jou? Daarvoor hoef je niet meer meteen naar de huisarts te bellen. Via een online vragenlijst kan je inschatten of een test zinvol is. Na het doorlopen van de test kan je zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Met deze code kan je dan een afspraak maken in één van de testcentra.
Lees verder

20 november Neteplant!-dag
Zet 20 november met stip in jouw agenda want dan organiseren alle Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) de eerste Neteplant!-dag. Op deze dag gaan we samen ontharden. We gaan voor fleurige perkjes, groene speelzones en geveltuinen. Dit zorgt niet alleen voor een mooi straatbeeld, het help ook tegen extreme warmte en overstromingen.
Lees verder

Verteltoer: Schitterend Geslepen
In het boek 'Schitterend Geslepen. Het Kempense diamantverleden onder de loep' vertelt Erfgoedcel Kempens Karakter het verhaal van meer dan een eeuw diamantbewerking in de Kempen. Naar aanleiding van de lancering van het boek organiseert Kempens Karakter in de komende wintermaanden een reeks van 11 vertelavonden en – namiddagen.
Lees verder

Loopt je energiecontract binnenkort af, let op de verlengingstarieven!
Wat zijn verlengingstarieven? Verlengingstarieven hebben te maken met de looptijd van je energiecontract. Als je op het einde van je contract geen actie onderneemt, zal je energieleverancier je energiecontract automatisch verlengen. Je behoudt je tarieftype, maar je betaalt nieuwe prijzen voor je energie. Dit zijn je verlengingstarieven (of verlengingsprijzen). Deze zijn in bijna alle gevallen […]
Lees verder