Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

HERBELEEF. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, De Ketelaere afgezet door vriendin Jozefien - 25 Duivels werken e...

HLN
HERBELEEF. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, De Ketelaere afgezet door vriendin Jozefien - 25 Duivels werken eerste training af, geen Courtois
The boys are back in town. Deze namiddag arriveerden de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De broers Hazard kwamen samen toe, Club-youngster Charles De Ketelaere werd dan weer afgezet door zijn vriendin Jozefien. De komende week spelen de Duivels WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Dries Mertens en Dante Vanzeir stonden intussen de pers te woord, waarna de Duivels een eerste training afwerkten. Hieronder kan u alles herbekijken.
Lees verder

Oud-president Hollande verdedigt Frans beleid tegenover IS en haalt uit naar België op proces rond aanslagen Parijs
Op het proces rond de aanslagen in Parijs heeft oud-president François Hollande woensdag het woord gekregen. Hij was aanwezig in het Stade de France op het moment dat de eerste ontploffing plaatsvond. "De beslissingen die Frankrijk nam, waren gepast", aldus Hollande, die op het proces eveneens uithaalde naar België.
Lees verder

Binnenkijken bij Romeo Davy Gilles en zijn vrouw Sasha: "We zijn het voorbije jaar allebei vaak neerslachtig geweest"
Depressief willen ze het niet noemen, maar Davy Gilles (45) en zijn vrouw Sasha Rosen (43) hebben er een moeilijke coronaperiode opzitten. "Maar we moesten hoe dan ook overeind blijven voor de kinderen", klinkt het in een interview met 'Dag Allemaal'. Daarin geven ze een inkijkje in hun knusse gezinswoning in Westerlo, vertellen ze over hoe de Romeo-frikandel XXL voor inkomsten bleef zorgen en hebben ze het over hun gezin. "Tijdens die lockdowns heb ik beseft hoeveel ik gemist heb door al die jaren élk weekend, en heel vaak ook op feestdagen, weg te zijn."
Lees verder

De Romeo's gaan 'total loss' in Lotto Arena voor 30ste verjaardag 'Familie'
Op zaterdag 29 januari 2022 wordt de Lotto Arena in Antwerpen omgetoverd tot een groot verjaardagsfeest. Familie viert dan zijn 30ste verjaardag en nodigt de fans uit op een liveshow boordevol spektakel, nostalgie, humor en ontroering. Om de muzikale sfeer er helemaal in te brengen, komen er drie bijzondere special guests: De Romeo's.
Lees verder

België schroeft bijdrage aan internationale klimaatfinanciering op
België heeft op een zij-evenement van de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow een stand van zaken gegeven van de bijdragen aan de internationale klimaatfinanciering in het verleden en de vooruitzichten voor de toekomst. Daaruit blijkt dat het budget dat naar wereldwijde projecten in de strijd tegen de klimaatopwarming gaat de komende jaren zal worden opgekrikt.
Lees verder

Europese Commissie geeft Frankrijk en Oostenrijk tik op de vingers: dubbele vaccinatie voldoende als reisbewijs
De EU-landen mogen geen reisbeperkingen opleggen aan houders van een coronapas die dubbel gevaccineerd zijn. Dat zegt de Europese Commissie, nadat Oostenrijk aangekondigd heeft dat een vaccinatiebewijs binnenkort niet meer geldig is voor wie zijn tweede dosis langer dan negen maanden geleden ontving. In Frankrijk zullen 65-plussers die geen boosterprik laten zetten eveneens hun coronapas ingetrokken zien.
Lees verder

Nederlandse politie schiet Brusselaar (36) neer tijdens wilde achtervolging
Een 36-jarige man uit Brussel is woensdag door de politie in het onderlichaam geschoten na een wilde achtervolging die startte in Breda en eindigde met een crash in Roosendaal. Pas dan kon hij opgepakt worden, zo meldt de politie. In het voertuig van de man werden drugs gevonden.
Lees verder

Jambon roept op: "Burgemeesters, vermijd een opbod aan lokale maatregelen"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft woensdag herhaald dat hij een "opbod" aan lokale coronamaatregelen wil vermijden. Daar had hij zondag ook al in 'VTM Nieuws' voor gewaarschuwd. "Ik doe een appel aan de burgemeesters. Denk aan de proportionaliteit", zo zei Jambon in het Vlaams Parlement. Hij plant een gesprek met de lokale besturen.
Lees verder

IN BEELD. Nancy en André maken van hun kleine huisje één groot kersttafereel: "Kerst is warmte en gezelligheid en dat willen we uitstralen"
Er zijn nog zekerheden in het leven, en dat Nancy en André van hun huisje in de Lokbosstraat in Meer één groot kerst- en wintertafereel maken, is er daar één van. Voor de vijftiende keer ondertussen al en stiekem hopen ze dit jaar toch weer wat bezoekers te mogen ontvangen. "We hebben dit jaar ook de gevel van onze buurman mee versierd. Hij vroeg er zelf om", lachen Nancy (56) en André (75). Wij werden er met open armen ontvangen en het loont echt de moeite voor wie van kerstsfeer houdt.
Lees verder

Gascentrale in Vilvoorde krijgt geen vergunning. Van der Straeten garandeert dat we niet zonder stroom zullen vallen
Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) betreurt het advies van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) om voor de gascentrale in Vilvoorde geen vergunning geven. Ze wil niet dat er politieke spelletjes worden gespeeld met de bevoorradingszekerheid. Volgens de minister zijn er mogelijkheden om ervoor te zorgen dat die bevoorradingszekerheid, maar ook de betaalbaarheid gegarandeerd worden. Volg het zo meteen in 'VTM Nieuws'.
Lees verder

LIVE. Gascentrale in Vilvoorde krijgt geen vergunning, wat nu? Minister van Energie Tinne Van der Straeten garandeert in VTM NIEUWS dat we niet zonder stroom zullen vallen
Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) betreurt het negatief advies van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) om oor de gascentrale in Vilvoorde geen vergunning geven. Ze wil niet dat er politieke spelletjes worden gespeeld met de bevoorradingszekerheid. Volgens de minister zijn er mogelijkheden om ervoor te zorgen dat die bevoorradingszekerheid, maar ook de betaalbaarheid gegarandeerd worden. Volg het zo meteen in VTM NIEUWS.
Lees verder

Talibanminister en Amerikaanse gezant zullen crisissituatie in Afghanistan bespreken
De nieuwe Amerikaanse gezant voor Afghanistan, Thomas West, gaat donderdag voor het eerst in gesprek met de taliban. In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad ontmoet hij er samen met Chinese en Russische diplomaten de talibanminister van Buitenlandse Zaken, Amir Khan Muttaqi.
Lees verder

Herstructurering aangekondigd bij C&A, niet duidelijk hoeveel jobs bedreigd zijn
Modeketen C&A wil zijn organisatiestructuur grondig hervormen, met mogelijk ook gevolgen voor het hoofdkantoor van het bedrijf in Vilvoorde. Er is een collectief ontslag aangekondigd, zegt vakbond ACV Puls. Hoeveel banen bedreigd zijn, is niet duidelijk.
Lees verder

Vergeten lied van George Harrison en Ringo Starr ontdekt op zolder
Op een zolder in het Engelse Birmingham is een vijftig jaar oud lied ontdekt dat ooit is opgenomen door de in 2001 overleden Beatle George Harrison en zijn bandmaat Ringo Starr (81). Het muziekstuk met de titel 'Radge Shaam' werd geschreven door journalist Suresh Joshi. Hij introduceerde The Beatles bij de Indiase yogagoeroe Maharishi Mahesh Yogi, die in 2008 stierf.
Lees verder

Tsjechische miljardair koopt 27 procent aandelen West Ham
West Ham United deelde woensdag mee dat het Tsjechische investeringsfonds 1890s holdings, onder de vleugels van miljardair Daniel Kretinsky, 27 procent van de aandelen van de club heeft gekocht.
Lees verder

Everton-spits over de tongen in Engeland met opvallende outfit op cover van modeblad
Dominic Calvert-Lewin gaat over de tongen in Engeland. De 24-jarige spits van Everton staat op de cover van modeblad 'Homme+' in een opvallende outfit en dat is naar de zin van heel wat fans: "Voetballers zijn saaie, mediagetrainde persoonlijkheden die hun ware aarde niet durven te tonen. Calvert-Lewin doet het wel."
Lees verder

Test Aankoop waarschuwt voor "schrikwekkende tarieven": "Veel mensen zullen energiefactuur niet meer kunnen betalen"
De consumentenorganisatie Test Aankoop meldt "schrikwekkende" tarieven voor elektriciteit en aardgas in november. De organisatie vreest dat veel mensen hun factuur niet meer zullen kunnen betalen.
Lees verder

Spanningen Wit-Russische grens: EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappijen die actief migranten smokkelen
De landen van de Europese Unie zijn het er principieel over eens om maatregelen te treffen tegen luchtvaartmaatschappijen en andere instanties die actief migranten smokkelen. Daar zijn de hoogste diplomaten van de 27 lidstaten het woensdag over eens geraakt. Maandag, op de vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken, zou de beslissing geformaliseerd worden, waarna concrete sancties kunnen worden aangenomen.
Lees verder

Geen Belgische hockeystunt: Oranje telt Red Panthers na pauze uit
Geen stuntwerk voor de Red Panthers in hun vierde wedstrijd in de Pro League. In Amstelveen gingen onze hockeyvrouwen wel met een 0-1-voorsprong rusten, maar drie doelpunten in het derde kwart van Oranje betekenden de doodsteek. Voor onze Panthers blijft het wachten op een eerste zege in een officiële wedstrijd tegen grootmacht Nederland.
Lees verder

Al 46 aanklachten na drama op AstroWorld Festival
Het aantal aanklachten na de dramatische gebeurtenissen op het AstroWorld Festival van afgelopen vrijdag blijft oplopen. Tot nu toe zijn er volgens muziekblad 'Billboard' 46 aanklachten ingediend tegen onder meer rapper en bedenker Travis Scott (30) en organisator Live Nation.
Lees verder