Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

Hallucinante dashcambeelden tonen hoe Oostendse taxichauffeur afgeranseld wordt door klant

HLN
Hallucinante dashcambeelden tonen hoe Oostendse taxichauffeur afgeranseld wordt door klant
Een 45-jarige taxichauffeur uit Oostende is zondagmiddag op brutale wijze aangevallen door een klant, die zijn geld wou stelen. Hallucinante dashcambeelden tonen hoe de taxichauffeur in een greep wordt gehouden en zware vuistslagen op zijn hoofd te verduren krijgt. "Ik ben nog steeds in shock over wat mij overkomen is. Mijn hoofd staat volledig bont en blauw. Ik durf amper nog in mijn taxi te stappen", getuigt de taxichauffeur, die werkonbekwaam is. De dader is later opgepakt door de politie. Hij liet zich op knullige wijze identificeren.
Lees verder

Vijf langetermijnscenario's voor het verdere verloop van de coronapandemie: van 'griep+' tot 'het ergste staat ons nog te wachten'
De coronapandemie zal ons nog vele jaren in meer of mindere mate tot maatregelen dwingen. Die boodschap gaf coronacommissaris Pedro Facon vorige week toen hij stelde dat "de pandemie blijft golven tot 2023." In Nederland ontwikkelden twee wetenschappelijke organen recent vijf mogelijke toekomstscenario's. Wij analyseren ze en legden ze voor aan onze experts. Van een onwaarschijnlijke terugkeer naar het oude normaal, tot een worst case scenario waarin het ergste ons nog te wachten staat.
Lees verder

OPROEP. Ben jij iemand met een partner in Australië ?
Voor het eerst in twintig maanden mogen Australische burgers het land weer inreizen. Ben jij iemand met een partner in Australië? En vloog jij afgelopen weekend naar daar voor een hereniging? Of zit je nog steeds in een moeilijke situatie? Stuur dan een mailtje naar: chloe.stylemans@dpgmedia.be. Vergeet geen telefoonnummer achter te laten.
Lees verder

Tottenham verleidt Conte deze keer wél met jaarloon van 15 miljoen euro: "Club wil weer een hoofdrol spelen"
Antonio Conte (52) is de nieuwe trainer van Tottenham. De Italiaanse succescoach tekent in Londen een contract voor 18 maanden, tegen een jaarloon van circa 15 miljoen euro per jaar. Hij is de opvolger van de Portugees Nuno Espírito Santo, die gisteren de laan werd uitgestuurd. "Ik ben heel gelukkig om weer aan de slag te gaan als coach", aldus Conte.
Lees verder

Antonio Conte is nieuwe coach Tottenham, Italiaan krijgt jaarloon van 15 miljoen euro
Antonio Conte (52) is de nieuwe trainer van Tottenham. De Italiaanse succescoach tekent in Londen een contract voor 18 maanden, tegen een jaarloon van circa 15 miljoen euro per jaar. Hij is de opvolger van de Portugees Nuno Espírito Santo, die gisteren de laan werd uitgestuurd.
Lees verder

Prinses Diana had bloedhekel aan haar kindermeisje: "Ze was ervan overtuigd dat Tiggy zwanger was van Charles"
Dat de liefdesrelatie tussen wijlen prinses Diana en haar echtgenoot prins Charles (72) niet op rolletjes liep, weten we ondertussen al langer. Maar de zogenaamde lovers quarrels tussen de twee royals sleurden ook een hoop andere mensen mee in hun miserie. Zo moest de Britse openbare omroep BBC pas nog een enorme schadevergoeding betalen aan Tiggy Legge-Bourke, die destijds als kindermeisje voor het koppel werkte. Volgens de media zou Charles een affaire met haar hebben gehad, en haar bijgevolg zelfs zwanger hebben gemaakt. "De geruchten waren zo hardnekkig dat ze haar hele leven hebben verpest. Zelfs Diana geloofde het."
Lees verder

Redactrice Roxanne vergelijkt goedkope menstruatieslips met dure: "Je zou denken dat de naden loslaten door het vele wassen, maar nee"
Menstruatieonderbroeken, tegenwoordig slaan ze ermee om je oren. Ze zijn een pak duurzamer dan maandverbanden en tampons. En op het einde van de rit goedkoper, dat ook. Waar je een jaar geleden minstens veertig euro moest neertellen, heb je nu al period proof ondergoed voor een tientje. Bloody cool? Of blijft goedkoop toch nog altijd duurkoop? Journalist Roxanne vergelijkt slipjes van 7 tot 40 euro. "Ik heb al slips getest van veel high-end merken, maar de look and feel van deze slip is veruit de beste."
Lees verder

Egyptische blauwhelmen gewond door schoten Centraal-Afrikaanse presidentiële garde
Tien Egyptische blauwhelmen van de Missie van de Verenigde Naties in de Centraal-Afrikaanse Republiek (Minusca) zijn maandag beschoten door de presidentiële garde in hoofdstad Bangui en daarbij gewond geraakt. Dat maakten de VN dinsdag bekend. Ze spreken van "een doelbewuste en ongehoorde aanval".
Lees verder

Volvo ziet te weinig investeringen om klimaatwinst van elektrische auto's te realiseren
Er gebeuren nog onvoldoende investeringen om de klimaatwinst die elektrische auto's kunnen betekenen, effectief te boeken. Dat zegt Volvo-CEO Håkan Samuelsson. De autobouwer wil op korte termijn enkel nog elektrische voertuigen produceren, omdat de CO2-afdruk van die auto's ruim de helft lager ligt dan de variant met een klassieke verbrandingsmotor. Onder meer in Gent, waar het een batterijfabriek heeft gebouwd en haar eerste elektrische modellen assembleert.
Lees verder

Amazon-baas Jeff Bezos belooft 2 miljard dollar te schenken voor landherstel in Afrika
Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft dinsdag beloofd 2 miljard dollar (ongeveer 1,72 miljard euro) te investeren in landherstel in Afrika.
Lees verder

Meer dan duizend coronabesmettingen na Amsterdam Dance Event
Meer dan duizend mensen hebben vorige maand waarschijnlijk het coronavirus opgelopen door het Amsterdam Dance Event. Zeker 1.027 besmettingen worden gelinkt aan bezoekers van het dance-evenement, en het werkelijke aantal ligt mogelijk nog hoger. Dat laat de GGD (gemeentelijke gezondheidsdienst) Amsterdam weten.
Lees verder

Elektrisch rijden verplicht vanaf 2027? Stel hier uw vragen
Vanaf 2027 zouden nieuwe wagens in Vlaanderen alleen nog elektrisch mogen zijn. Althans: dat is het ambitieuze voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), dat momenteel op tafel ligt van de Vlaamse regering. Experts betwijfelen of het plan haalbaar is: transporteconoom Roel Gevaers (UAntwerpen) voorspelt vooral problemen voor de tweedehandsmarkt. Heeft u hier nog vragen over? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Onze redactie probeert ze voor u te beantwoorden.
Lees verder

Vier gewonden bij instorten rooster aan vaccinatiecentrum
In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn vier personen gewond geraakt toen een metalen rooster waarop ze stonden, het begaf. De slachtoffers stonden te wachten in de rij voor een vaccinatiecentrum. Geen van hen raakte zwaargewond, zo meldt de Brusselse brandweer.
Lees verder

Twee Parijse spoorwegagenten schieten messentrekker neer
Twee agenten van de Franse spoorwegpolitie (Suge) hebben, in de nacht van maandag op dinsdag, een mensentrekker neergeschoten. De man bedreigde hen met een mes in het Parijse station Saint-Lazare, en riep "Allahoe akbar" ("God is de grootste"). Hij raakte ernstig gewond door de kogels. Dat melden bronnen bij de Franse politie en spoorwegen.
Lees verder

België moet meteen achtervolgen tegen Australië na nederlaag Minnen
Greet Minnen (WTA 70) heeft dinsdag het openingsduel verloren in de tweede groepswedstrijd tegen Australië op de Billie Jean King Cup Final in de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag.
Lees verder

YouTubester Acid in 'De Slimste Mens': "Fans gluren vaak binnen via het raam"
Acid (22), een van de bekendste YouTubers van ons land, neemt vandaag deel aan 'De Slimste Mens'. In een preview vertelt hij hoe zich regelmatig moet verbergen voor fans: "Ik moet dan op de grond gaan liggen."
Lees verder

Schermtijd bij kinderen bijna verdubbeld tijdens coronapandemie
Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Californië spenderen kinderen maar liefst acht uur per dag voor een scherm, in vergelijking met vier uur voor de coronapandemie. Daarbij gaat het vooral om vrijetijdsactiviteiten, zoals streamen, gamen, berichten sturen, surfen enzovoort. Tijd die tieners bijvoorbeeld aan online lessen spenderen, hoort daar niet bij. "Een langere schermtijd wordt gelinkt aan een slechtere mentale gezondheid en meer stress bij tieners", aldus de Amerikaanse dokter en auteur van de studie Jason Nagata.
Lees verder

5 keer zoveel winst voor Pfizer dankzij coronavaccin
Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer heeft het afgelopen kwartaal fors meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de onderneming dinsdag heeft gepubliceerd. Vooral het coronavaccin heeft de resultaten de hoogte in gejaagd.
Lees verder

LIVE. Hendry: "De druk ligt bij Man City" - Guardiola: "Deze match is belangrijker dan derby tegen Man United"
Club Brugge kijkt woensdagavond Manchester City in de ogen. Vanmiddag reizen de spelers van blauw-zwart af naar Engeland. Nadien staat 's avonds de traditionele persconferentie op het menu, gevolgd door een trainingssessie. Volg alles op de voet op HLN.be!
Lees verder

Pater Piet vergreep zich 5 jaar geleden aan tiener. Ondanks zijn 100-jarige leeftijd heeft hij zijn lesje nog steeds niet geleerd. "Oneerbaar voorstel en schunnige opmerkingen tegen verplegers"
Ondanks zijn gezegende leeftijd van 100 jaar is Pater Piet nog steeds een gevaar voor onze maatschappij. Dat bleek voor het Brusselse hof van beroep, waar hij terechtstond voor de aanranding van een 16-jarige jongen 5 jaar geleden. Van spijt is er nog steeds geen sprake en zijn leven heeft de eeuweling nog lang niet gebeterd, zo blijkt uit twee recente incidenten.
Lees verder