Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 november 2021

Gunther Levi ondergaat tweede haartransplantatie: “Een kaal hoofd past écht niet bij mij”

HLN
Gunther Levi ondergaat tweede haartransplantatie: "Een kaal hoofd past écht niet bij mij"
Romeo-zanger en acteur Gunther Levi (45) maakte optimaal gebruik van een korte 'Familie'-break om, vijf jaar na de eerste keer, opnieuw haar te laten transplanteren. "Waarom niet?", reageert hij op criticasters. "Ik overweeg al twee jaar om daar iets aan te laten doen. Niemand moet me zeggen wat ik wel of niet mag. En voor m'n job is het niet mogelijk om alles af te scheren."
Lees verder

Man gearresteerd na onthoofding op straat in Egypte
In Egypte is een man gearresteerd nadat hij in de stad Ismaïlia op klaarlichte dag een andere man had onthoofd. De verdachte viel het slachtoffer op straat aan en sneed, terwijl hij enkele woorden mompelde, zijn hoofd af met een groot mes. Bij de aanval raakten ook twee andere personen gewond. Beeldmateriaal van de moord wordt massaal gedeeld op sociale media.
Lees verder

Tv-makers Tim Van Aelst en Sofie Peeters in verwachting van eerste kindje
Heuglijk nieuws voor Tim Van Aelst (43) en Sofie Peeters (34), bekend van productiehuis Shelter: het koppel is in verwachting van een eerste kindje. Dat maken ze bekend op sociale media.
Lees verder

LIVE. Salah Abdeslam spreekt tijdens proces in Parijs: "Ik leefde zoals ik had geleerd om hier in het Westen te leven"
Tijdens het proces van de jihadistische aanslagen die op 13 november 2015 in de Franse hoofdstad plaatsvonden, stelt het speciale hof van assisen van Parijs vragen aan de hoofdverdachte, Salah Abdeslam. Er wordt ingezoomd op zijn jeugd, zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen. Hij beschrijft zichzelf als een "kalm" kind en een "goede leerling". Volg hier alle ontwikkelingen.
Lees verder

LIVE. Salah Abdeslam komt aan het woord tijdens proces aanslagen in Parijs
Na de horror van de getuigenissen van de overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs breekt een nieuwe fase aan van het proces. Vanaf dinsdagnamiddag komen de beschuldigden aan het woord, te beginnen met Salah Abdeslam. Volg hier live de ontwikkelingen.
Lees verder

Misnoegde bezoekers zetten boel op stelten in Jessa Ziekenhuis: "Al twee keer politie moeten bellen"
Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt verhoogt het aantal intensieve coronabedden van 8 naar 12 in totaal. De opschaling komt er door een stijgend aantal coronapatiënten naar intussen 15 gevallen, en maakt dat de reguliere zorg opnieuw noodgedwongen uitgesteld wordt. Het ziekenhuis roept daarbij ook op tot meer begrip voor de nieuwe bezoekersmaatregelen die sinds vrijdag van kracht zijn. "Al twee keer moesten we de politie oproepen, gewoon omdat sommige bezoekers de richtlijnen niet respecteerden"
Lees verder

België verliest van Australië in Billie Jean King Cup na inzinking van Mertens
Elise Mertens (WTA 18) heeft het tweede duel verloren in de tweede groepswedstrijd tegen Australië op de Billie Jean King Cup Final in de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag. Australië komt zo op 2-0, waardoor de Belgische nederlaag een feit is.
Lees verder

Klimaattop Glasgow: VS en EU kondigen plan aan om methaanuitstoot te verminderen, meer dan honderd landen sluiten zich aan
Op de klimaattop in het Schotse Glasgow hebben de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Amerikaanse president Joe Biden het plan om de methaanuitstoot terug te dringen aangekondigd. "Het is een van de doeltreffendste dingen die we kunnen doen om de gemiddelde temperatuur wereldwijd met niet meer dan 1,5°C te laten stijgen," zegt von der Leyen. Meer dan honderd landen hebben zich aangesloten.
Lees verder

Klimaattop Glasgow: VS en EU kondigen plan aan om methaanuitstoot te verminderen
Op de klimaattop in het Schotse Glasgow hebben de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Amerikaanse president Joe Biden het plan om de methaanuitstoot terug te dringen aangekondigd. "Het is een van de doeltreffendste dingen die we kunnen doen om de gemiddelde temperatuur wereldwijd met niet meer dan 1,5°C te laten stijgen," zegt von der Leyen. Meer dan 80 landen hebben zich aangesloten.
Lees verder

Blatter en Platini in Zwitserland aangeklaagd wegens fraude
Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini zijn door het Zwitserse parket in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude, zo maakte het Zwitserse federale parket bekend. Daarnaast worden beide heren ook vervolgd wegens misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte en wanbeheer.
Lees verder

Geen (kleine) Nutella meer bij Colruyt
In de Colruyt staat geen enkele kleine pot Nutella meer omdat de winkelketen en de fabrikant ruziemaken over de prijs. Zulke onderhandelingen worden nooit openbaar gemaakt, dus het is niet duidelijk wie hier wie onder druk zet.
Lees verder

Ed Sheeran opnieuw rijkste Britse celebrity onder dertig: "Topcarrière en slimme investeringen"
De Britse zanger Ed Sheeran (30) staat voor de derde, en laatste, keer bovenaan de The Heat Rich List 2021, een lijst van de rijkste celebrities uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland onder de 30 jaar oud. Daarmee doet hij het nog steeds beter dan voormalig One Direction-lid Harry Styles (27), die tweede staat in de lijst.
Lees verder

Gelekte sms van Macron aan Australische premier zet relaties nog meer onder druk
De Australische premier Scott Morrison wordt ervan beschuldigd een sms van de Franse president Emmanuel Macron aan zijn adres te hebben gelekt aan de pers. De relaties tussen Canberra en het Elysée komen zo nog meer onder druk te staan.
Lees verder

Tickets voor Rock Werchter worden zo'n 10 procent duurder
Iedereen die een ticket wil kopen voor Rock Werchter zal daar vanaf 1 december ongeveer 10 procent meer voor betalen. "Het is geen populaire maatregel, maar wel een noodzakelijke", klinkt het bij het festival.
Lees verder

Tickets voor Rock Werchter worden duurder
Iedereen die een ticket wil kopen voor Rock Werchter zal daar vanaf 1 december ongeveer 10 procent meer voor betalen. "Het is geen populaire maatregel, maar wel een noodzakelijke", klinkt het bij het festival.
Lees verder

Spaanse tiener (15) sterft na CO-vergiftiging in leegstaand gebouw, acht anderen naar ziekenhuis gebracht
In Azuqueca de Henares, een gemeente in de Spaanse provincie Guadalajara, is een 15-jarig meisje om het leven gekomen na een CO-vergiftiging. Acht andere slachtoffers, zes jongeren en twee agenten van de Spaanse Guardia Civil, werden naar het ziekenhuis gebracht. De jongeren zouden samengekomen zijn in een pand dat al jaren leegstond. Volgens de autoriteiten ligt een oude generator aan de oorzaak van de vergiftiging.
Lees verder

Proximus duwt klanten naar 'Flex'-bundels
Proximus-klanten met oude telecombundels moeten daar vanaf 1 januari meer voor betalen. Dat blijkt uit de tariefaanpassingen die het bedrijf op zijn website heeft gepubliceerd. Het bedrijf duwt zijn klanten zo richting het nieuwe 'Flex'-aanbod.
Lees verder

Astronauten telen voor het eerst zelfgemaakte chilipepers en maken "beste ruimte-taco's ooit"
Voor het eerst hebben astronauten chilipepers in de ruimte gekweekt. Enkele exemplaren zijn naar de aarde gestuurd om er geanalyseerd te worden. Met de rest van de pepers hebben de astronauten in het internationaal ruimtestation (ISS) "de beste ruimte-taco's ooit" gemaakt. Dat deelt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA in een persbericht.
Lees verder

Hailey Bieber openhartig over de moeilijke momenten in haar huwelijk: "Ik dacht: dit kan ik niet"
Hailey (24) en Justin Bieber (27) zijn al sinds september 2018 getrouwd, maar hun huwelijk kende al behoorlijk wat ups & downs. Het koppel toonde zich bijzonder openhartig in de podcast 'In Good Faith with Chelsea & Judah Smith'. Vooral de depressie van Justin zorgde voor moeilijke momenten, klinkt het.
Lees verder

Premier De Croo in Glasgow: "41 doden bij overstromingen in juli waren eerste Belgische klimaatslachtoffers"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft tijdens de klimaatconferentie in Glasgow (COP26) de andere aanwezigen aangespoord tot (meer) actie: "Ofwel overwinnen we de klimaatcrisis samen, ofwel overwinnen we ze helemaal niet", zei hij tijdens zijn toespraak. De Croo had het ook over de 41 dodelijke slachtoffers van de overstromingen in juli en noemde hen "de eerste slachtoffers van de klimaatverandering in mijn land".
Lees verder