Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

GRAND SLAM OF DARTS. Michael Smith zet landgenoot Joe Cullen opzij - Wright haalt het na thriller van De Sousa

HLN
GRAND SLAM OF DARTS. Michael Smith zet landgenoot Joe Cullen opzij - Wright haalt het na thriller van De Sousa
Vandaag worden de laatste wedstrijden van de 1/8ste finales op de Grand Slam of Darts afgewerkt. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden.
Lees verder

Quentin Tarantino aangeklaagd voor het verkopen van scènes uit 'Pulp Fiction'
Filmstudio Miramax is van plan om Quentin Tarantino (58) voor de rechtbank te slepen. De filmregisseur is namelijk van plan om enkele scènes uit zijn film 'Pulp Fiction' (1994) te verkopen als NFT's (non-fungible tokens).
Lees verder

Fietser die 5-jarig meisje kniestoot gaf, eist schadevergoeding van familie van kind
De fietser die vorig jaar op kerstdag in de Hoge Venen een kniestoot gaf aan een vijfjarig meisje, heeft een schadevergoeding gevraagd aan de familie van het kind. Dat vernam Belga donderdag via zijn advocaat, meester Culot.
Lees verder

Zijn verboden dingen nu écht aantrekkelijker? Margriet en Dina ontdekken het in 'Ze Zeggen Dat'
Niemand minder dan Kürt Rogiers (50) en Margriet Hermans (67) snelden Dina Tersago (42) te hulp in een nieuwe aflevering van 'Ze Zeggen Dat'. Het drietal ging na of het echt klopt dat verboden dingen een grotere aantrekkingskracht hebben.
Lees verder

"Accu elektrische auto kan tien keer sneller opladen" dankzij Nederlandse uitvinding
Onderzoekers van de Universiteit Twente beweren dat ze in samenwerking met Duitse en Chinese wetenschappers een nieuw materiaal hebben ontwikkeld waarmee lithium-ionaccu's van elektrische auto's tot tien keer sneller zouden opladen.
Lees verder

Kwartaalwinst Alibaba krijgt klappen door strengere overheid
De Chinese internetgigant Alibaba heeft zijn winst in het voorbije kwartaal zien zakken met maar liefst 81 procent, onder meer als gevolg van de strengere regelgeving die de Chinese overheid hanteert tegenover de Chinese techreuzen.
Lees verder

Michael Mørkøv, knecht op de weg, koning op de piste: "Dit is het beste jaar uit mijn leven"
Het is een beetje een schizofrene situatie. In het 'normale' leven is Michael Mørkøv (36) een dienende renner. Alles wat hij doet, is voor een ander. Hij is de knecht, zijn sprinter is de ster. Tijdens deze Zesdaagse draaien de rollen om: in het Kuipke is hij de koning.
Lees verder

Griekenland legt beperkingen op aan ongevaccineerden
Ook Griekenland heeft strengere regels aangekondigd voor mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Vanaf maandag mogen niet-geprikte Grieken niet langer zaken als bioscopen, bars, restaurants, kappers en sportscholen in, kondigde premier Kyriakos Mitsotakis aan.
Lees verder

Rechter pleit twee mannen vrij voor moord op burgerrechtenactivist Malcolm X
Een rechter in New York heeft twee Afro-Amerikanen vrijgepleit die meer dan 50 jaar geleden veroordeeld werden voor de moord op Malcolm X, de bekende activist die in de jaren 60 opkwam voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen.
Lees verder

Wetenschapper in vakblad 'Science': "Visverkoopster op markt van Wuhan was eerste coronageval"
De eerste mens die ooit besmet raakte met Covid-19? Dat is volgens de WHO nog steeds een boekhouder die op kilometers afstand van de dierenmarkt van Wuhan woonde. Een topwetenschapper spreekt die bevindingen nu echter tegen in het befaamde tijdschrift 'Science'. Volgens Michael Worobey moet 'patiënt nul' wel een link hebben met de veelbesproken markt. Hij kijkt daarom uitdrukkelijk in de richting van visverkoopster Wei Guixian.
Lees verder

Brusselse Winterpret voert Covid Safe Ticket en polsbandje in
De stad Brussel heeft donderdagavond beslist om tijdens Winterpret, en dus op de Brusselse kerstmarkt, het CST-protocol in te voeren en met polsbandjes te werken voor wie iets wil eten, drinken of de attracties wil bezoeken. Iedereen ouder dan 16 jaar kan met een geldig CST een polsbandje ophalen aan de verschillende punten langs het parcours.
Lees verder

Filmpjesronde doet zijn ding en zorgt op drie seconden tijd voor andere winnaar: dit was 'De Slimste Mens'
Kort en krachtig samengevat: de twintigste aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld' was er eentje om snel te vergeten. Nieuwkomer Jaouad Alloul, kunstenaar en ondernemer, kwam, zag en mocht weer vertrekken. Hoe hij in 'De Slimste Mens' sukkelde, zal een raadsel blijven. Hij werd aangekondigd als 'primus van de klas' of als 'prutser van de avond'. Uiteindelijk werd het dat laatste. Zijn concurrenten, Arjen Lubach en Merol, plaatsten zich moeiteloos voor de finaleweken.
Lees verder

ASSISEN. Ramzes Takaev (48) schuldig aan doodslag op Pascal Bauwens (40): "Er is niet de minste twijfel dat hij het slachtoffer neersloeg"
In het Brugse assisenhof is Ramzes Takaev (48) uit Izegem schuldig bevonden aan doodslag op Pascal Bauwens (40). De Kortrijkzaan werd bijna vier jaar geleden het hoofd ingeslagen in zijn woning in Kortrijk. Takaev, die klant was bij Bauwens, heeft altijd ontkend dat hij iets te maken had met zijn dood. Volgens de Tsjetsjeen zat hij op het toilet toen de feiten plaatsvond.
Lees verder

Serena Williams is geschokt, ook Kim Clijsters deelt foto van Peng
Veel tennissers maken zich zorgen om Peng Shuai, die spoorloos lijkt nadat ze eerder deze maand de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo van seksueel misbruik beschuldigde. Op Twitter delen ze massaal een foto van Peng met de hashtag #WhereIsPengShuai.
Lees verder

Bestuurder sterft na zware botsing met tractor
In Hoogstade bij Alveringem is donderdagavond een bestuurder overleden na een zware botsing met een tractor. Een langdurige reanimatie ter plaatse mocht niet baten.
Lees verder

Macron: "Lockdown voor ongevaccineerden niet nodig door coronapas"
Frankrijk hoeft geen lockdown in te voeren voor ongevaccineerden, omdat de Franse coronapas succesvol is gebleken bij het terugdringen van het coronavirus. Dat zegt president Emmanuel Macron in een interview met de krant La Voix du Nord.
Lees verder

Biden overweegt diplomatieke boycot van Olympische Winterspelen in Peking
De Amerikaanse president Joe Biden overweegt een diplomatieke boycot tegen de Olympische Winterspelen, die in februari zullen plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking. Dat heeft hij vandaag meegedeeld. Op die manier wil hij de Amerikaanse onvrede over de mensenrechtenschendingen in China duidelijk maken.
Lees verder

Ontbossing in Braziliaans Amazonegebied met 22% toegenomen
De ontbossing van het Amazonewoud in Brazilië is tussen augustus 2020 en juli 2021 met bijna 22 procent gestegen, in vergelijking met het jaar ervoor. Het gaat om de grootste hoeveelheid verdwenen bos van de afgelopen 15 jaar. Dat blijkt donderdag uit officiële ramingen van het Instituut voor Ruimteonderzoek (Inpe) op basis van satellietbeelden.
Lees verder

Wit-Rusland ontruimt kamp aan Poolse grens
Zowat achthonderd migranten die nog verbleven in een geïmproviseerd kamp aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland, zijn gisteren overgebracht naar een opvangcentrum in de buurt. Dat heeft de Wit-Russische grenswacht meegedeeld.
Lees verder

Gekwetste Neymar weer onder vuur: "Wij pijn heeft aan de adductoren, danst na de match niet zo met een cowboyhoed"
Veel liever zouden ze hem niet laten gaan. Want ook nu weer pech voor PSG: Neymar die gekwetst terug komt van een interlandluik met Brazilië. Hij mist al zeker Nantes zaterdag en misschien ook de Champions League-clash woensdag tegen Man City. In Brazilië krijgt 'Ney' steeds meer de wind van voren. "Moet zo iemand ons land vertegenwoordigen?"
Lees verder