Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 november 2021

GEZIEN? ‘Eenmaal Andermaal’: “Het enthousiasme van Axel bereikte een climax bij de vondst van een kruisbeeld m...

HLN
GEZIEN? 'Eenmaal Andermaal': "Het enthousiasme van Axel bereikte een climax bij de vondst van een kruisbeeld mét stukjes textiel"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Eenmaal Andermaal' op VTM, waarin Axel Daeseleire en Jacques Vermeire rommelmarkten afschuimen op zoek naar verborgen schatten. "Als kers op de taart ejaculeerde Axel ei zo na bij de vondst van een kruisbeeld mét stukjes textiel van de heilige Ignatius."
Lees verder

Hoge pieken, diepe dalen en een Nederlandse zangeres die de boel op stelten zet: dit was 'De Slimste Mens'
"Hoge pieken, diepe dalen", zuchtte Tine Embrechts (46) woensdagavond na haar plotse exit uit 'De Slimste Mens'. Gisteren kroonde ze zich nog tot absoluut recordhoudster, vandaag werd ze genekt door het driekoningenlied. Dé verrassing van deze aflevering was evenwel de Nederlandse zangeres Merol (30). Zij zorgde voor een straf debuut en belandde met haar eindscore van 598 seconden meteen op plaats 5 in de top 10 van beste scores aller tijden.
Lees verder

YouTube gaat het aantal dislikes van video's verbergen
Google gaat voortaan het aantal dislikes verbergen op alle YouTube-video's. Het bedrijf doet dat om 'gerichte dislike-aanvallen en pesterijen' op het platform tegen te gaan. De dislike-knop zelf blijft wel beschikbaar.
Lees verder

Murray verrast favoriet Sinner in Stockholm: "Mijn beste zege van het seizoen"
Andy Murray heeft zich op het ATP-toernooi van Stockholm (635.750 euro) ten koste van Jannik Sinner verzekerd van een plek in de kwartfinales. De 34-jarige Schot was de veertien jaar jongere Italiaan met 7-6 (7/4) en 6-3 de baas.
Lees verder

Ontploffing schrikt buurt in Deurne op: voordeur zwaar beschadigd
Politie en brandweer zijn woensdagavond uitgerukt naar de Jules Steurstraat in Deurne. Daar hebben een paar buurtbewoners melding gemaakt van een luide knal. Een ontploffing lijkt een voordeur van een woning ernstig te hebben beschadigd.
Lees verder

Ostende houdt goede vorm in Europa vast met tweede opeenvolgende zege
Oostende heeft thuis gewonnen (99-66) van het Estse Kalev/Cramo op de vierde speeldag in groep F van de Champions League basketbal en is zo terug in de race voor de kwalificatie voor de volgende ronde.
Lees verder

Booking.com verzweeg hacking voor duizenden getroffenen
Een Amerikaanse hacker heeft begin 2016 ingebroken in de systemen van hotelwebsite Booking.com en details van duizenden reserveringen bij hotels in landen in het Midden-Oosten ontvreemd. Na twee maanden onderzoek ontmaskerde een viertal specialisten van Booking de inbreker als een man die nauwe banden onderhield met de Amerikaanse inlichtingendiensten, schrijft NRC.
Lees verder

545 miljoen euro voor slachtoffers massale loodvergiftiging in Amerikaanse stad Flint
De Amerikaanse staat Michigan betaalt in totaal 626 miljoen dollar (circa 545 miljoen euro) schadevergoeding aan tienduizenden inwoners van de stad Flint vanwege verontreinigd kraantjeswater. De federale rechter in Michigan keurde het schikkingsbedrag, het hoogste in de geschiedenis van de staat, woensdag officieel goed.
Lees verder

545 miljoen euro voor slachtoffers massale loodvergiftiging in Flint
De Amerikaanse staat Michigan betaalt in totaal 626 miljoen dollar (circa 545 miljoen euro) schadevergoeding aan tienduizenden inwoners van de stad Flint vanwege verontreinigd kraantjeswater. De federale rechter in Michigan keurde het schikkingsbedrag, het hoogste in de geschiedenis van de staat, woensdag officieel goed.
Lees verder

Nieuwe lavastroom La Palma bereikt zee
Meer dan zeven weken na de vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland La Palma heeft woensdag een nieuwe lavastroom de zee bereikt. Op televisiebeelden is te zien hoe de lava in roodgloeiende watervallen via het strand Los Guirres in de Atlantische Oceaan terechtkomt.
Lees verder

Verdachte van dubbele moord bij antiracistische betoging in VS: "Ik heb niets verkeerds gedaan"
De jonge Amerikaan die berecht wordt voor een dubbele moord tijdens antiracistische betogingen, in 2020 in de Amerikaanse stad Kenosha, is woensdag tijdens zijn proces in huilen uitgebarsten. "Ik heb niets verkeerds gedaan, en wilde enkel mezelf verdedigen", zei Kyle Rittenhouse, 17 op het moment van de feiten.
Lees verder

Musk volgt advies Twitteraars op en verkoopt Tesla-aandelen voor 975 miljoen euro
Tesla-topman Elon Musk heeft Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer 1,1 miljard dollar (975 miljoen euro) verkocht. Dat deed hij nadat hij zijn volgers op Twitter afgelopen weekend vroeg of hij 10 procent van zijn aandelen in het bedrijf moest verkopen.
Lees verder

Legalisatie cannabis heeft drugskartels na 5 jaar nog altijd niet verdreven uit Californië
Vijf jaar na legalisering van cannabis in Californië, lijkt het de sector voor de wind te gaan: Californiërs roken een jointje, ontspannen met cannabiskoffie en kunnen zelfs frisdrank met THC (de werkzame stof in marihuana, red.) laten bezorgen. Maar schijn bedriegt: volgens experts is slechts 10 tot 20 procent van het marktaandeel in handen van legale ondernemingen.
Lees verder

Hoe de beslissing van Zuhal Demir (N-VA) ook de Vlaamse regering op haar kop zette
De oppositie schiet met scherp op de beslissing van Zuhal Demir (N-VA) om de gascentrale van Vilvoorde niet te vergunnen (+). Er wordt haar politieke sabotage verweten. Coalitiepartners CD&V en Open Vld werden verrast door die beslissing. Vooral de liberalen blijven op de vlakte, maar in de coulissen smeult het vuurtje.
Lees verder

Musk verkoopt Tesla-aandelen ter waarde van 5 miljard dollar
Tesla-topman Elon Musk heeft Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer 5 miljard dollar (ruim 4,35 miljard euro) verkocht. Dat blijkt uit documenten die Musk woensdag vrijgaf. Dat deed hij nadat hij zijn volgers op Twitter afgelopen weekend vroeg of hij 10 procent van zijn aandelen in het bedrijf moest verkopen.
Lees verder

Architect Vincent Van Duysen: de andere Belgische vriend van Kayne West. "Hij komt bij mij thuis"
Amerikaanse superster Kanye 'Ye' West (44) kocht dit jaar een optrekje van Belgische kunstpaus Axel Vervoordt in Wijnegem. Dat is niet onze enige landgenoot die West 'een vriend' mag noemen. Hij komt al tien jaar geregeld over de vloer bij Vincent Van Duysen, een bekroond Vlaamse architect en interieurontwerper. "Gisterenavond hadden we elkaar nog aan de lijn."
Lees verder

Mijn partner en ik hebben nog amper seks. Hoe gaan we hiermee om? Seksuoloog Wim Slabbinck weet raad
In een nieuwe videoreeks geeft seksuoloog Wim Slabbinck elke week advies rond thema's waar veel koppels zich vragen over stellen. In deze eerste aflevering legt Slabbinck uit wat je kan doen wanneer er sleur in je relatie sluipt. Wat als jij en je partner amper nog seks hebben? "Heel belangrijk is dat je je realiseert dat hoe jij verlangt niet is hoe jouw partner verlangt", legt Slabbinck uit.
Lees verder

Disney garandeert toch geen vertoning in cinema van nieuwe films
Alhoewel Disney in september aankondigde films weer eerst in de bioscoop uit te brengen voordat ze op Disney+ belanden, zal dat beleid mogelijk weer veranderen. CEO Bob Chapek liet woensdag tijdens een bijeenkomst voor investeerders weten dat het concern alle opties openhoudt.
Lees verder

Boeing gaat nabestaanden slachtoffers crash Ethiopië vergoeden
Vliegtuigbouwer Boeing heeft een akkoord bereikt met de families van de slachtoffers van de crash van een 737 MAX in Ethiopië, waarbij in 2019 maar liefst 157 doden vielen. Uit documenten die woensdag werden ingediend bij een rechtbank in Chicago, blijkt dat Boeing de verantwoordelijkheid voor het ongeval neemt. Het akkoord vermeldt nog geen som.
Lees verder

Grijze Wapenstilstand met kans op mist en gladheid in de avond
Wapenstilstand start overwegend grijs, maar over het oosten zijn er opklaringen en kan het plaatselijk glad zijn. In de loop van de dag worden de opklaringen breder vanuit het zuidoosten. Vooral in het noordwesten blijft het echter meestal zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden in het westen van het land. Dat voorspelt het KMI.
Lees verder