Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 november 2021

Gemengde gevoelens in de ziekenhui­zen na verstren­gin­gen: “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”

HLN
Gemengde gevoelens in de ziekenhui­zen na verstren­gin­gen: "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden"
Er liggen weer meer dan 550 coronapatiënten op intensieve zorg, en bij het zorgpersoneel vallen veel mensen uit door een besmetting. Zelf hebben ze het in de zorg over "de zwaarste golf" tot nu toe. De nieuwe maatregelen komen er dan ook om de druk in de ziekenhuizen te doen afnemen, maar wat vinden ze er zelf van? "Dit zijn geen verstrengingen, maar de regels van het gezond verstand."
Lees verder

Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)
Moeder Gaëlle F. en stiefvader Kurt D.W. riskeren tot twintig jaar cel voor de mensonterende behandeling van hun zoon Alexander (13), die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven. Het parket zocht en vond voldoende bewijzen om te stellen dat het koppel een rol speelde in zijn dood. "Hoewel de ouders zich niet moeten verantwoorden voor moord, zal de rechter zich toch de vraag stellen of Alexander ook zelfmoord had gepleegd zónder hun gedrag", zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven). Als het antwoord nee is, vliegt het duo allicht voor jaren de cel in.
Lees verder

REPORTAGE. Spa viert zijn 100ste verjaardag: "Het water dat vrouwen dronken om zwanger te worden"
100 jaar geleden werd het gedronken om zwanger te geraken. En vandaag is het merk jarig: Spa Monopole, het bedrijf achter het meest gedronken mineraalwater in onze contreien, viert zijn 'centenaire'. Van 100 meter onder de grond tot in uw glas: dit is de weg die het water aflegt.
Lees verder

"Ik schrijf de beste nummers als ik me kl*te voel": Adele brengt album over scheiding en eenzaamheid
Scheiden doet lijden, en dat weet Adele (33) als de beste. Op haar nieuwste plaat '30', die morgen in de winkel ligt, zingt de popster rauw en onverbloemd over de breuk met haar echtgenoot Simon Konecki (47), de impact daarvan op hun intussen 9-jarige zoontje Angelo en de troebele band met haar overleden vader. De zangeres levert zo haar meest persoonlijke en tegelijkertijd ook meest verrassende album af, met als uitschieter het ingetogen 'My Little Love', waarop haar oogappel zelfs te horen is. "Ik voel me erg eenzaam en bang", snikt ze daar.
Lees verder

"Danira is mijn belangrijkste klankbord": 'VTM Nieuws'-reporter Hannelore Simoens gooit met pijltjes in 'BV Darts'
Dat een vleugje entertainment als politiek journaliste best kan, vindt Hannelore Simoens (31). En dus verbreidt de snedige VTM Nieuws-reporter haar horizonten van de Wetstraat naar de dartszaal. "Het is een grote switch maar ik ben gewoon nieuwsgierig", klinkt het. Een instelling die ze deelt met haar beste vriendin Danira Boukhriss, die ook begon op de nieuwsdienst. "Ze is mijn belangrijkste klankbord, met haar bespreek ik mijn toekomstplannen."
Lees verder

Bedrijven moeten voortaan melden wie onmogelijk kan thuiswerken
Het Overlegcomité heeft beslist dat thuiswerk vier dagen per week verplicht is tot en met 12 december. Daarna zal dat drie dagen per week gelden. Om die maatregel af te dwingen, voert de regering een elektronisch register in. Daarin moeten bedrijven ingeven hoeveel mensen op een bepaalde locatie werken en wie onmogelijk kan thuiswerken.
Lees verder

Margriet Hermans duikt het bed in met Kürt Rogiers voor 'Ze Zeggen Dat'
Wordt iets dat verboden is, alleen maar aantrekkelijker? In het VTM-programma 'Ze Zeggen Dat' nemen ze de proef op de som. Met behulp van Kürt Rogiers en Margriet Hermans. En helpt een lucifer tegen slechte geurtjes op het toilet?
Lees verder

In het kamp-Van Aert blijft het voorlopig stil: "We willen niet reageren via de media"
Noch Wout van Aert, noch Jumbo-Visma, noch manager Jef Van den Bosch wensten te reageren op het nieuws dat het kamp van Nick Nuyens de UCI heeft gevraagd sancties aan hen op te leggen wegens contractbreuk.
Lees verder

Queen Elizabeth (95) terug aan het werk na gesukkel met rugproblemen
De Britse koningin Elisabeth (95) is na een mysterieuze stilte opnieuw in beeld gekomen. Op Windsor Castle ontving ze gisteren legergeneraal Nick Carter, haar eerste publieke optreden in lange tijd.
Lees verder

Queen (95) laat zich nog eens zien na rugproblemen
De Britse koningin Elisabeth (95) is na een mysterieuze stilte opnieuw in beeld gekomen. Op Windsor Castle ontving ze gisteren legergeneraal Nick Carter, haar eerste publieke optreden in lange tijd.
Lees verder

INTERVIEW. "Als de UCI niets doet, is dat een schandaal": Rudi Desmet, advocaat van Nick Nuyens, zet vraagtekens bij rol van UCI in zaak-Van Aert
Het blijft, ruim vijf maanden na de veroordeling van Wout van Aert voor contractbreuk met de ploeg van Nick Nuyens, oorverdovend stil bij de wereldwielerbond UCI in het Zwitserse Aigle. Die zou volgens haar eigen reglementen boetes en schorsingen moeten opleggen aan Wout van Aert, Jumbo-Visma en Jef Van den Bosch. "Waarom doen ze niks?", zo vragen Nick Nuyens en zijn advocaat Rudi Desmet zich af. Zij voelen zich, na de contractbreuk van Van Aert, benadeeld en zeggen: "Gaat de UCI à la tête du client haar eigen reglementen niet toepassen omdat een renner (Wout van Aert) en een ploeg (Jumbo-Visma) te belangrijk zijn?"
Lees verder

Van oktober 2014 tot nu: hoe het huwelijk tussen Wout van Aert en Nick Nuyens helemaal stukliep
De zaak Van Aert versus Nuyens blijft aanslepen. In afwachting van een nieuw oordeel voor het Hof van Cassatie eist de ex-ploegleider nog steeds een schadeclaim van 1,2 miljoen euro, dat terwijl Nuyens nu ook bij de UCI aandringt op sancties voor de contractbreuk die Van Aert pleegde in 2018. Waar liep het huwelijk tussen Van Aert en Nuyens precies op de klippen? Een chronologisch - en ondertussen lijvig - overzicht.
Lees verder

Politie voert vandaag actie in heel Vlaanderen. Lees hier waar u hinder mag verwachten
Brussel was al aan de beurt, vanaf vandaag volgen ook Vlaanderen en Wallonië. De politievakbonden breiden vanaf vandaag hun acties uit. "Controle op boorddocumenten of alcoholcontroles: we houden ons niet in en gaan grondig te werk", klinkt het bij de vakbonden. In Brussel en Antwerpen veroorzaakt dat alvast de nodige hinder, zo konden we net zelf vaststellen. Een overzicht.
Lees verder

Tot twee uur aanschuiven in Brussel, verschillende buslijnen vertraagd in Antwerpen: lees hier waar u hinder mag verwachten door politie-acties
Brussel was al aan de beurt, vanaf vandaag volgen ook Vlaanderen en Wallonië. De politievakbonden breiden vanaf vandaag hun acties uit. "Controle op boorddocumenten of alcoholcontroles: we houden ons niet in en gaan grondig te werk", klinkt het bij de vakbonden. In Brussel en Antwerpen veroorzaakt dat alvast de nodige hinder, zo konden we net zelf vaststellen. Een overzicht.
Lees verder

"Het heeft niet veel gescheeld of jij was hier niet geweest": Lars ontdekt in 'Familie' dat Brigitte abortus wilde plegen
Drama troef in 'Familie'. Brigitte beweert dat haar zoon Lars het slachtoffer is van een verkrachting. Maar er is nog meer, vertelt ze aan Veronique.
Lees verder

Kopje koffie wordt flink duurder. Foodie Morgane somt 5 alternatieve drankjes op die ook een energieboost geven
Het zwarte goud, zo wordt koffie ook wel genoemd. En dat mag je tegenwoordig vrij letterlijk nemen: de prijzen voor koffiebonen blijven namelijk stijgen. Ook voor een kopje moet je dus meer betalen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke ging op zoek naar vijf alternatieven die lekker zijn én voor een goeie ochtendkick zorgen. "Als ik vier koppen koffie drink en me dan een beetje nerveus of opgejaagd voel, schakel ik over naar een matcha latte."
Lees verder

Football Talk. Conmebol schorst Uruguayaanse topref voor fouten tijdens clash tussen Argentinië en Brazilië
De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft scheidsrechter Andrés Cunha en de videoref Esteban Ostojich voor onbepaalde tijd geschorst, omdat ze "serieuze en duidelijke fouten" hebben gemaakt in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië. Het duel tussen de Zuid-Amerikaanse grootmachten eindigde dinsdagavond in San Juan in 0-0. Cunha is een grote naam. Hij floot onder meer de halve finale tussen België en Frankrijk op het WK in Rusland.
Lees verder

Garbine Muguruza wint ATP Finals en schrijft daarmee Spaanse tennisgeschiedenis
Garbine Muguruza heeft als eerste Spaanse tennisster de WTA Finals op haar naam geschreven. In Guadalajara versloeg ze in de finale Anett Kontaveit in twee sets.
Lees verder

"Sommige prijsstijgingen zijn nogal fors, dus kan je beter nu meer kopen": 7 zaken die je dit jaar nog kan doen om in 2022 geld te sparen
De komende weken snel nog wat kleine en grote dingen in orde maken, en je kan op het laatste moment toch nog geld besparen op je huishoudbudget of je belastingaangifte van volgend jaar. Klinkt goed toch? Een overzicht van wat je dit jaar nog kunt doen: van dienstencheques bestellen tot huisvuilzakken kopen.
Lees verder

Zit je zonder werk? Deze uitkering mag je verwachten
Als je je job verliest, val je in de meeste gevallen gelukkig niet helemaal zonder inkomen. Wanneer je voldoende rechten opgebouwd hebt, maak je bij een ontslag door de werkgever aanspraak op een werkloosheidsuitkering. Hoeveel die precies bedraagt, is afhankelijk van meerdere factoren. Jobat.be overloopt wat je moet weten.
Lees verder