Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Gemeente Mol: Prijzen jeugdwerkawards uitgereikt op vrijdag 29 oktober

Prijzen jeugdwerkawards uitgereikt op vrijdag 29 oktober

Op vrijdag 29 oktober reikte het gemeentebestuur de jeugdwerkawards uit tijdens een heuse awardshow. Onder de winnaars ging de titel van beste leider naar Axel Segers van chirojongens Wezel, de tofste (coronaveilige) activiteit gaat naar de piratenbar van jeugdhuis Tydeeh. Chiro Sluis werd dan weer gekroond tot pechvogel van het jaar omdat ze hun kamp vervroegd moesten stopzetten door coronabesmettingen. Alle genodigden moesten hun Covid Safe Ticket tonen. Benieuwd naar de andere winnaars? Ontdek het hier.

Lees verder

Vanaf nu ook sneltesten bij verschillende apotheken, bekijk de lijst

Sinds 1 november kan je ook bij bepaalde apotheken een sneltest laten afnemen. Enkel apothekers met de nodige opleiding mogen deze snelle antigeentesten afnemen bij terugkerende reizigers en inwoners met symptomen. Op www.gemeentemol.be/apotheektest vind je de lijst van apotheken waar je terecht kan.

Lees verder

Schat online zelf in of een coronatest zinvol is en maak je eigen testcode aan

Vanaf nu kan je op mijngezondheid.belgie.be via een SAT (Self-Assessment test), een eenvoudige vragenlijst, zelf inschatten of je in aanmerking komt voor een test op het coronavirus. Heb je na het invullen van de vragenlijst symptomen die zouden kunnen wijzen op corona? Dan kan je meteen zelf een code aanmaken om de test te laten afnemen. Met deze code maak je dan een afspraak om bij een testcentrum of apotheek in de buurt langs te gaan. Deze ingevulde vragenlijst neem je (elektronisch) mee naar het testcentrum.

Lees verder

Neem deel aan 'zonder zwerfvuil straat'-wedstrijd en maak kans op frietkot!

Dit najaar organiseert IOK Afvalbeheer voor het vierde jaar op rij de 'zonder zwerfvuil straat'-wedstrijd. Bedoeling is om zoveel mogelijk buren in jouw straat warm te maken om de 'zonder zwerfvuil straat'-affiche aan het raam te hangen. Duid één contactpersoon aan en schrijf je straat in via www.iok.be/zonderzwerfvuilstraat. Wie weet winnen jullie wel een frietkot voor jouw straat.

Lees verder