Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Gemeente Mol: Omgeving Heidehuizen-Ezaart-Centrum: sluit ramen en deuren bij geurhinder

Omgeving Heidehuizen-Ezaart-Centrum: sluit ramen en deuren bij geurhinder
Door een hevige brand in een metaalverwerkend bedrijf op de grens van Eindhout en Geel (Winkelomheide) is er veel rookontwikkeling. 
De rookpluim verplaatst zich over Meerhout richting Balen en Mol. Sluit ramen en deuren preventief bij geurhinder en schakel ventilatie uit. Meer info volgt wanneer we een update krijgen vanuit de crisiscel ter plaatse. 
Lees verder

Noodplanoefening SCK CEN op dinsdagvoormiddag 16 november: alarmen gaan af

Op dinsdag 16 november in de voormiddag gaan de alarmen af op SCK CEN. Die dag houdt SCK CEN namelijk haar tweejaarlijkse noodplanoefening met de federale overheidsdiensten. De oefening is een samenwerking met het Nationaal Crisiscentrum van de Regering (NCCN). Hiermee test het SCK CEN de noodprocedures en de werking tussen de Noodplankamer en de Evaluatiecel van het NCCN. Tijdens de oefening zal de hinder beperkt blijven tot het geluid van de alarmen.

Lees verder

"Besmettingscijfers nog nooit zo hoog, ook druk op ziekenhuis neemt stevig toe"

De afgelopen week klom onze incidentiegraad naar een in deze coronacrisis nog nooit gezien cijfer van 683, wat overeenstemt met 253 geregistreerde besmettingen voor de laatste 7 dagen. Ook de druk op het ziekenhuis neemt stevig toe. Op dit moment liggen in het ziekenhuis drie coronapatiënten op intensieve zorgen en een tiental patiënten op een gewone kamer. Het ziekenhuis benadrukt dat ze op dit moment de reguliere zorg alleen maar kunnen blijven aanbieden, dankzij de zeer hoge vaccinatiegraad in onze regio. Een vergelijking met de cijfers van vorig jaar bevestigt deze stelling. Het medisch coördinatieoverleg roept iedereen dan ook op om uit eigen beweging uiterst voorzichtig te zijn met intensieve sociale contacten in binnenruimtes. We stellen vast dat de voorzichtigheid effectief toeneemt, bijvoorbeeld met familiefeesten die worden uitgesteld. Zeker contacten met kwetsbare personen leiden door de bijzonder hoge viruscirculatie tot een verhoogd risico.

Lees verder

Enkelrichting in Leenhofstraat op maandag 15 en dinsdag 16 november door werken

Op maandag 15 en dinsdag 16 november geldt in de Leenhofstraat enkelrichting in de richting van de Turnhoutsebaan, uitgezonderd voor fietsers. Daarnaast wordt op deze dagen ook een volledig parkeerverbod ingevoerd in deze straat. De maatregelen zijn nodig voor een veilig verloop van herstellingswerken aan de haag naast de spoorweg. Hierbij worden oude struiken verwijderd en nieuwe aangeplant. De graafmachine die hiervoor gebruikt wordt, neemt een groot deel van de rijbaan in waardoor kruisend verkeer niet mogelijk is. De werken gebeuren in opdracht van Infrabel.

Lees verder