Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Gemeente Mol: “Het virus zit nu overal, organiseer veilig je sociale contacten”

"Het virus zit nu overal, organiseer veilig je sociale contacten"

De afgelopen week steeg het aantal wekelijkse besmettingen naar 586, wat overeenstemt met een incidentiegraad van 1.582 (aantal besmettingen op 100.000 inwoners voor de laatste 7 dagen). Dit is een verdere stijging van 66% op amper één week tijd, terwijl we vorige week al trieste recordcijfers bereikten. Het Heilig Hartziekenhuis trekt stevig aan de alarmbel én roept alle inwoners op om hun sociale contacten buiten het gezin zo veilig mogelijk te organiseren. Regel ontmoetingen buiten, draag een mondmasker, hou afstand, was je handen én gebruik zelftests om jezelf te controleren vooraleer je met anderen afspreekt. Ingaan op de uitnodiging voor de extra prik is en blijft essentieel, ook al komt de extra bescherming te laat om de huidige 4de golf snel te bedwingen. De medische coördinatiecel wil iedereen uitdrukkelijk bedanken die rechtstreeks of onrechtstreeks zijn of haar steentje bijdraagt om onze gemeente doorheen deze crisis te loodsen.

Lees verder

Denk na over 'Energie voor de Verre Toekomst' tijdens praatavond op 3 december

Op vrijdag 3 december kan je informeel meedenken en -praten over de energie voor de toekomst. Het SCK CEN organiseert van 19 tot 22 uur een 'world café', een gratis praatavond voor maximaal 25 deelnemers, in één van de zalen van bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo (Gravenstraat 3, Dessel). Het belooft een boeiende en levendige avond te worden met specifieke aandacht voor kernfusie. Wacht dus niet te lang om in te schrijven en mail naar gaston.meskens@sckcen.be.

Lees verder

Positieve corona-test of ziek kind? Verwittig buitenschoolse kinderopvang

Testte je kind positief op corona? Denk er dan aan om ook de buitenschoolse kinderopvang te verwittigen via bkomol@gemeentemol.be. Ook de kinderopvang is verplicht om een risico-inschatting te maken bij een coronabesmetting. Enkel wanneer we op de hoogte zijn, kunnen we de juiste maatregelen nemen en een veilige opvang en werkomgeving garanderen voor de aanwezige kinderen en begeleidsters. Daarnaast vragen we om zieke kinderen thuis te houden, ook al hebben ze geen coronabesmetting.

Lees verder

Saigo Sterrenbos zoekt leermeester niet-confessionele zedenleer

Onze gemeentelijke school voor buitengewoon onderwijs Saigo Sterrenbos (type basisaanbod en type 2) zoekt een leermeester niet-confessionele zedenleer (NCZ).Het is een vervangingsopdracht voor 14/22 uur die start na de kerstvakantie en loopt tot en met 25 februari 2022. Verlenging is mogelijk. Je presteert de uren op dinsdag, woensdag en donderdag. Interesse? Solliciteer uiterlijk 17 december en registreer je via www.mol.sgpool.be en mail je kandidatuur en cv naar directie.saigosterrenbos@gemeentemol.be

Lees verder