Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Gemeente Mol: Ecopower in beroep tegen geweigerde windturbines in bossen SCK CEN

Ecopower in beroep tegen geweigerde windturbines in bossen SCK CEN

Ecopower diende bij de raad voor vergunningsbetwistingen een verzoekschrift in tegen de geweigerde omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van zes windturbines in de bossen van SCK CEN. Deze vergunning werd na negatief advies van het college van burgemeester en schepenen geweigerd door de Vlaamse regering. In het verzoekschrift vraagt Ecopower om deze weigering te vernietigen. Het gemeentebestuur volgt de beroepsprocedure bij de Vlaamse regering nauwgezet op. We schakelen een gespecialiseerd advocatenkantoor in om de gemeentelijke belangen te verdedigen.

Lees verder

Geef op 23 november jouw visie over toekomst van het Groen Hart voor Mol

Op welke manier vormen we het Santo Tomasplein, de horecazone van de Corbiestraat en het Rondplein om tot een 'Een groen hart voor MooiMol'? Om deze vraag samen te beantwoorden, nodigen we iedereen uur uit op onze publieke infomarkt op dinsdagavond 23 november. Je bent tussen 19.30 en 21.30 welkom in de foyer van Schouwburg Rex, Smallestraat 2. Tijdens de publieke infomarkt krijg je de kans om jouw mening en visie te geven voor de drie verschillende scenario's die momenteel op tafel liggen.

 

Lees verder

Vernieuwing fietspaden Sint-Theresiastraat uitgesteld tot maandag 29 november

De vernieuwing en verbreding van de fietspaden in de Sint-Theresiastraat start op maandag 29 november, en niet op 15 november zoals eerder gecommuniceerd. Door organisatorische redenen bij de aannemer moet de timing noodgedwongen aangepast worden. Momenteel bieden de fietspaden met een breedte van amper 1,2 meter onvoldoende ruimte. 

Lees verder

Turnhoutsebaan twee dagen niet bereikbaar via Corbiestraat en Statieplein

Van maandag 15 tot en met woensdag 17 november voert Pidpa dringende herstellingswerken uit aan de drinkwaterleiding op het Statieplein, ter hoogte van het kruispunt met de Corbiestraat. Hierdoor kan je met de auto niet meer via het Statieplein naar de Turnhoutsebaan of Statiestraat. De omleiding loopt via de Hangarstraat en Keirlandse Zillen. Ook de vijf parkeerplaatsen op het middenplein aan het station zijn die dagen niet beschikbaar.

Lees verder