Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Gemeente Mol: Drie voorstellen voor nieuwe naam cultuurcentrum. Stem op je favoriet!

Drie voorstellen voor nieuwe naam cultuurcentrum. Stem op je favoriet!

Cultuurcentrum Mol, CUMO of 24CC werden door een jury als drie kanshebbers geselecteerd uit maar liefst 142 inzendingen voor de nieuwe naam van het cultuurcentrum. Welke naam het uiteindelijk wordt, hangt van jou af! Stem voor 5 december op jouw favoriet uit de drie geselecteerde namen via www.getouw.be/nieuwenaam. Doe je mee?

Lees verder

Opheffing gedeelten buurtwegen industriezone Vlasmeer en Europese Wijk

De gemeenteraad keurde in zitting van 18 oktober 2021 het volgende punt goed: 'Opheffing gedeelten van buurtwegen ter hoogte van industriezone Vlasmeer en Europese wijk'. Hierbij vind je het definitief goedgekeurd punt terug en het grafisch plan.

Lees verder

Wijzigen rooilijnplan Oostervennestraat

De gemeenteraad keurde in zitting van 18 oktober 2021 het volgende punt goed: 'Oostervennestraat – wijzigen rooilijnplan, definitieve vaststelling'. Hierbij vind je het definitief goedgekeurd punt terug en het plan met het wijzigend rooilijnplan.

Lees verder

Chillweek enthousiast onthaald bij 27 jonge nieuwkomers

Van 2 tot en met 6 november namen 27 jongeren en vijf vrijwilligers deel aan de Chillweek. Jongeren tussen 12 en 21 jaar die nieuw zijn in Belgiƫ, konden hieraan deelnemen. Onder de deelnemers telden we negen verschillende moedertalen. Vijf monitoren, zelf ooit nieuwkomer, begeleidden de groep. De jongeren maakten kennis met sportclubs en jeugdverenigingen in onze gemeente. Gingen samen op zoek naar leuke hobby's of sporten, tof vrijwilligers- of vakantiewerk. Tussendoor genoten ze van spelletjes en een workshop zoals graffiti.

Lees verder