Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Gemeente Beernem: Coronanieuws: winterpakket met onmiddellijke ingang

Coronanieuws: winterpakket met onmiddellijke ingang
Het Overlegcomité heeft op vrijdag 26 november een reeks beslissingen genomen die de verspreiding van het virus moeten afremmen en de belasting in de zorg opnieuw beheersbaarder zouden moeten maken. Deze maatregelen gaan onmiddellijk in (behalve de maatregelen rond evenementen) en zullen op 15 december geëvalueerd worden.
Lees verder

Beernem heeft een energieloket
Inwoners van Beernem kunnen sinds 2017 terecht bij onze energiecoach, William Werbrouck. Voortaan is er elke eerste dinsdag van de maand een energieloket in het gemeentehuis tussen 9.00 en 12.00 u. Je moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via 050 25 01 38 of info@dewoonwinkel.be.
Lees verder

Inzameling medisch afval voor veehouders
In de veeteeltsector voert de veehouder een aantal diergeneeskundige handelingen zelf uit, zoals vaccinaties en nabehandelingen. Het afval dat daarna overblijft, wordt beschouwd als medisch afval en moet op een bepaalde manier ingezameld worden. Onze landbouwers kunnen met hun medisch landbouwafval terecht op de parking van Sportpark Drogenbrood op maandag 13 december tussen 15.30 en 17.00 u.
Lees verder