Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Géén bier op het middenplein, maar dat bederft de pret niet: 80ste editie Zesdaagse officieel gestart in ‘t Kuipke

HLN
Géén bier op het middenplein, maar dat bederft de pret niet: 80ste editie Zesdaagse officieel gestart in 't Kuipke
In 't Kuipke is de 80ste editie van de Zesdaagse officieel op gang geschoten. Met verplichte mondmaskers én zonder bier op het middenplein beloven het bijzondere dagen te worden. Maar dat lieten dé echte supporters niet aan hun hart komen. "Slechts enkelingen wilden hun geld terug", klinkt het bij de organisatie.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. De Decker ook kansloos onderuit tegen Wright, Van Gerwen met heerlijke finish naar groepswinst
Dag vier op de Grand Slam of Darts. Vanavond staan de laatste groepswedstrijden op het programma. Wie stoot door naar de volgende ronde? Een overzicht van alle uitslagen vindt u hieronder!
Lees verder

Qatar kleurt straks oranje: Nederland plaatst zich dankzij zege tegen Noorwegen voor WK
Na het debacle in Montenegro heeft Nederland zich in eigen huis met wat uitstel toch kunnen plaatsen voor het WK in Qatar. Oranje haalde het in een lege Kuip met 2-0 van Noorwegen na een matige partij. De Noren verloren bovendien de tweede plaats in de poule nog aan Turkije, dat dus naar de barrages mag.
Lees verder

Héérlijke goal De Bruyne schaars Belgisch hoogtepunt in Wales: Duivels niet verder dan draw
Voor spanning moest je vanavond in Rotterdam en niet in Cardiff zijn. Want België-Wales leverde een salonremise op. Wales blij met het nodige punt, experimentele Duivels alleen voor de pauze op niveau. Eens te meer onder regie van een toen briljante De Bruyne, maker van een al even briljante goal. Een vermijdbare tegengoal zorgde voor de tweede draw in deze campagne, waardoor we mogelijk de eerste plaats op de FIFA-ranking kwijt zijn. Maar toch alweer 20 op 24. Op naar Doha.
Lees verder

Rode Duivels vannacht mogelijk nummer één af
Om meer dan louter prestige gaat het niet, maar mogelijk zijn we vannacht niet langer het absolute nummer één van de wereld. Brazilië kan België immers voorbij op de FIFA-ranking. Na de draw in Wales zijn we afhankelijk van het resultaat van de Zuid-Amerikaanse clash tussen Argentinië en Brazilië, match die om half één Belgische tijd vannacht in het Estadio del Bicentenario in San Juan gespeeld wordt. Een draw volstaat niet voor de Seleçao, maar bij winst zijn zij de nieuwe nummer één. De Rode Duivels stonden sinds het WK 2018, waar ze de Brazilianen klopten, onafgebroken op de eerste plaats. Wint Brazilië niet, blijft België zeker al voor de rest van het kalenderjaar de nummer één.
Lees verder

ONS RAPPORT. Slechts twee Duivels goed voor 7, waaronder dé patron, eentje gebuisd: "Schimmige match"
Wales - België werd geen match die veel aandacht zal krijgen in de historie van het Belgische voetbal. De tweede helft, waarin de Welshmen de betere ploeg waren zonder meer, verbrodde veel. Duivels zonder tempo. Daarom ook geen echt goeie punten op het Belgische rapport. Slechts twee Duivels krijgen een 7 op 10, vier spelers flirten met een buis en eentje is er zelfs gebuisd.
Lees verder

Jonas Geirnaert geeft mede-jurylid Frances Lefebure een 'djoef op haar muile': dit was 'De Slimste Mens'
Het hoogtepunt van de inmiddels al achttiende aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld': het moment waarop jurylid Jonas Geirnaert demonstreert hoe je iemand een 'djoef op zijn muile' geeft. Slachtoffer van dienst en mede-jurylid Frances Lefebure speelde gewillig mee in wat een erg realistische scène leek. Zelfs Erik Van Looy vond dat. In het spel zelf bleek nieuwkomer Daphne Wellens net een maatje te klein voor het Hollandse geweld.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat zelfs een poëet geen orde kon scheppen en Martínez tijd tot WK goed kan gebruiken: "2022 moet het jaar van eerherstel worden"
Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. "2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden."
Lees verder

VIDEO. "Typisch Engelse supporters": Welshe fans jouwen De Bruyne uit, tot 'KDB' hen het zwijgen oplegt
Kevin De Bruyne (30) kreeg in de openingsfase van Wales-België heel wat boegeroep over zich heen vanwege de thuisfans. Maar dat deerde hem niet. Wel integendeel. 'KDB' legde hen het zwijgen op met een knappe krul.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Sherrock met heerlijke 170-finish naar volgende ronde, De Decker ook kansloos onderuit tegen Wright
Dag vier op de Grand Slam of Darts. Vanavond staan de laatste groepswedstrijden op het programma. Wie stoot door naar de volgende ronde? Een overzicht van alle uitslagen vindt u hieronder!
Lees verder

VIDEO. "Dit kon veel beter": debuterende Arthur Theate (21) legt uit wat er fout liep bij tegentreffer
Arthur Theate (21) beleeft geen droomdebuut als Rode Duivel. De verdediger ging in de fout bij de gelijkmaker van Wales. Hij trapte naast de bal, waarna Moore er 1-1 van maakte. Theate, die vorige zomer KV Oostende inruilde voor Serie A-club Bologna, begon nochtans goed aan de partij. Hij had vertrouwen aan de bal en stond goed. Alleen brak dat ene foutje hem en de Rode Duivels wel zuur op.
Lees verder

Brits parlementslid beschuldigt Stanley Johnson van ongepaste aanrakingen
Caroline Nokes, een voormalig minister en Brits parlementslid, heeft Stanley Johnson in een interview beschuldigd van ongepaste aanrakingen. Het incident vond plaats op de Conservative Party Conference in 2003, toen ze begin de dertig was. Stanley Johnson zelf zegt "geen weet te hebben van een herinnering met Caroline Nokes".
Lees verder

De Ketele en Ghys aan de leiding in Zesdaagse
Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan na de eerste ploegkoers op de openingsavond dinsdag, om 22u35, op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. Zij totaliseerden 46 punten. Net 5 meer dan de Deense wereldkampioenen Michael Morkov/Lasse Norman Hansen. In dezelfde ronde volgen Jonas Rickaert met de Zwitser Silvan Dillier (19 punten) en Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (14 punten). De rest van het pak volgt reeds op 1 of meerdere ronden.
Lees verder

Mørkøv flitst het meest tijdens openingsavond Zesdaagse
Conclusie na de eerste halve avond in het Kuipke: wie de Gentse Zesdaagse wil winnen, moet voorbij Michael Mørkøv. De Deense wereld- en olympische kampioen maakte de meest indruk van het hele pak in de eerste ploegkoers. Niemand die zo flitsend kon versnellen als hij. De enige die individueel in zijn buurt kwam, was Kenny De Ketele — ook hij reed opvallend soepel rond.
Lees verder

Roberto Martínez ziet "veel positieve" dingen: "De tegengoal is het enige dat ik zou willen vergeten"
Een "tevreden" Roberto Martínez na het nochtans matige 1-1-gelijkspel tegen Wales. Vooral de tweede helft viel tegen. "Maar we hebben veel wissels doorgevoerd. Ik was heel blij met ons samenspel", aldus de bondscoach van de Rode Duivels bij VTM.
Lees verder

Louis van Gaal vreesde geen moment voor Noorwegen: "De jongens hebben het plan fantastisch uitgevoerd"
Het was lang spannend in de Kuip, maar Louis van Gaal heeft naar eigen zeggen niet nagelbijtend op de tribune gezeten. De bondscoach, die door een botbreuk met een rolstoel in de skybox plaatsnaam in plaats van in de dug-out, vond dat Oranje negentig minuten lang de controle had.
Lees verder

Louis van Gaal gidst Oranje vanuit skybox naar WK: "Was een groot feest in de kleedkamer"
Het was lang spannend in de Kuip, maar Louis van Gaal heeft naar eigen zeggen niet nagelbijtend op de tribune gezeten. De bondscoach, die door een botbreuk met een rolstoel in de skybox plaatsnaam in plaats van in de dug-out, vond dat Oranje negentig minuten lang de controle had.
Lees verder

OVERZICHT. Deze tien groepswinnaars veroveren rechtstreeks ticket voor WK in Qatar
De WK-kwalificatiecampagne zit erop. Dat de Rode Duivels één van de tien groepswinnaars zijn en dus rechtstreeks naar het WK 2022 in Qatar gaan, wist u al. Maar wat is de eindstand in de negen andere poules? Toch enkele verrassingen, want Portugal en Italië moeten aan de bak.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Sherrock met heerlijke 170-finish naar volgende ronde, De Decker ook kansloos onderuit tegen Wright
Dag vier op de Grand Slam of Darts zit erop. Mike De Decker verloor ook zijn laatste groepswedstrijd tegen Peter Wright, Fallon Sherrock liet daarnaast de zaal ontploffen met een cruciale 170-finish. Een overzicht van alle uitslagen vindt u hieronder.
Lees verder

Frankrijk redt 272 migranten die probeerden Kanaal over te steken
Franse reddingsdiensten hebben vandaag in totaal 272 migranten gered die geprobeerd hadden met bootjes de Engelse kust te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur van de Noord-Franse regio Pas-de-Calais bekendgemaakt.
Lees verder