Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 november 2021

Frankrijk verplicht derde prik voor 65-plussers

HLN
Frankrijk verplicht derde prik voor 65-plussers
De Franse president Emmanuel Macron hield vandaag zijn eerste toespraak in vier maanden. Macron kaartte de coronasituatie in Frankrijk aan, alsook het economisch herstel en politieke en sociale hervormingen.
Lees verder

Nu elektrische wagens binnenkort verplicht worden: kan je ook terecht op de tweedehandsmarkt? Waar moet je dan op letten? En hoeveel kost een occasie?
Vanaf 2029 moeten alle nieuwe wagens in Vlaanderen volledig elektrisch zijn. Veel consumenten zoeken bij de aankoop van een wagen echter hun toevlucht tot de tweedehandsmarkt. Maar hoe zit het eigenlijk met het elektrische aanbod van tweedehandswagens? Kan je ook op de occasiemarkt terecht om elektrisch te rijden? Waar moet je dan op letten? En wat kost zo'n tweedehandswagen met elektromotor?
Lees verder

Tonnen kritiek op "onherkenbare" coverfoto van Reese Witherspoon: "Wat hebben jullie met zo'n mooie vrouw gedaan?"
Het Amerikaanse modemagazine InStyle wordt op sociale media overladen met kritiek. Heel wat lezers zijn niet te spreken over de cover van de meest recente editie met daarop een opvallende foto van Reese Witherspoon (45). "Ze is onherkenbaar. Waarom zijn de beelden zo gefotoshopt?", klinkt het scherp op sociale media. De actrice zelf is alvast wel tevreden met het resultaat.
Lees verder

Nobelprijswinnares Malala Yousafzai getrouwd in Verenigd Koninkrijk
De 24-jarige activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai die zich inzet voor meisjesonderwijs is in het Verenigd Koninkrijk in het huwelijksbootje gestapt. Dat deelt ze zelf mee op Twitter. Yousafzai werd als vijftienjarige in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze ook toen al opkwam voor de onderwijsrechten van vrouwen in het land.
Lees verder

Studentes Geneeskunde uit de kleren op doop Aesculapia: Antwerps rector Van Goethem schorst studentenvereniging en eist ontslag praesidium
Een striptease-opdracht tijdens een doop breekt studentenvereniging Aesculapia zuur op. Herman Van Goethem, rector van UAntwerpen, is onverbiddelijk: Aesculapia is geschorst tot het einde van het academiejaar en mag geen enkele activiteit meer organiseren.
Lees verder

Football Talk. Wilmots nieuwe coach van Casablanca? - Positieve coronatest Süle leidt tot chaos bij 'Mannschaft'
Marc Wilmots wordt volgens verschillende Afrikaanse media de nieuwe coach van Raja Casablanca, de huidige nummer twee in de Marokkaanse competitie. Voor Wilmots zou het zijn derde club als trainer worden, in een ver verleden stond hij aan het roer bij Schalke (in 2003) en STVV (in 2004). Nadien werd hij bondscoach bij België, Ivoorkust en Iran.
Lees verder

Bpost laat tot duizend werknemers via natuurlijke weg afvloeien
Bpost gaat zijn organisatie in België herschikken. De pakjesactiviteit wordt er samengevoegd met de afdeling brievenpost ('Mail en Retail') om kosten te besparen en efficiënter te kunnen werken. Dat kondigde topman Dirk Tirez aan in de marge van de voorstelling van de kwartaalresultaten. Dit heeft ook gevolgen voor het personeel: binnen vijf jaar zouden ongeveer 900 à 1.000 voltijds equivalenten die het bedrijf via natuurlijke weg gaan verlaten niet vervangen worden.
Lees verder

Frankrijk hervat constructie van nieuwe kernreactoren
De Franse president Emmanuel Macron gaat het Franse nucleaire programma nieuw leven inblazen. Dat kondigde hij vandaag aan tijdens zijn televisietoespraak. In de loop van de volgende jaren zullen nieuwe kernreactoren van het type European Pressurised Reactor (EPR) worden gebouwd.
Lees verder

Vlaanderen treedt toe tot wereldwijde coalitie om methaanuitstoot te beperken
Vlaanderen treedt toe tot de Climate and Clean Air Coalition (CCAC), een coalitie die wereldwijd de strijd tegen methaanuitstoot wil aanscherpen. Bovendien doneert de Vlaamse regering ook eenmalig 245.000 euro aan het project. Dat heeft Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) aangekondigd op een speciaal bijeengeroepen internationale ministerraad onder leiding van Amerikaans klimaatgezant John Kerry op de VN-klimaatconferentie COP26. Gryffroy fungeerde er als plaatsvervanger voor Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die niet naar Glasgow kon afreizen wegens een coronabesmetting op haar kabinet.
Lees verder

Football Talk. Hoge Britse onderscheiding voor Rashford - Wilmots nieuwe coach van Casablanca?
Marcus Rashford heeft in Windsor Castle een Member of the British Empire (MBE) ontvangen. De 24-jarige spits van Manchester United kreeg de erkenning voor zijn inzet voor kinderen die in armoede leven. Hij droeg de koninklijke orde op aan zijn moeder, die in moeilijke omstandigheden vijf kinderen grootbracht, en zal de medaille die hij door prins William opgespeld kreeg, dan ook aan haar schenken.
Lees verder

Wetenschapsteam zoekt mensen die van nature bestand zijn tegen Covid, immunologe Filomeen Haerynck geeft meer uitleg: "Mijn mailbox is ontploft"
Een internationaal wetenschapsteam is op zoek naar mensen die nog nooit corona gehad hebben. Het team zoekt mensen die zonder bescherming voor een langere tijd in contact stonden met mensen die besmet waren met het coronavirus, zonder dat ze erna zelf positief testten. Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, gaf meer uitleg bij HLN LIVE.
Lees verder

Wetenschapsteam zoekt mensen die van nature bestand zijn tegen Covid, immunologe Filomeen Haerynck geeft meer uitleg
Een internationaal wetenschapsteam is op zoek naar mensen die nog nooit corona gehad hebben. Het team zoekt mensen die zonder bescherming voor een langere tijd in contact stonden met mensen die besmet waren met het coronavirus, zonder dat ze erna zelf positief testten. Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, gaf meer uitleg bij HLN LIVE.
Lees verder

"Ik zal eens op jullie muil kloppen, bende vette klootzakken": voorzitter Deinze bekoopt scheldtirade met boete van 2.500 euro
Denijs Van De Weghe, voorzitter van KMSK Deinze, moet een boete van 2.500 euro betalen, omdat hij na de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren (0-0) de arbitrage beledigde en bedreigde. Dat heeft het Disciplinair Comité van de Belgische bond beslist. Deinze kreeg 1.500 euro boete.
Lees verder

IN BEELD. Bekend Vlaanderen geniet van rauw regiedebuut van Jeroen Perceval
Als acteur scheerde hij al hoge toppen, maar ook als regisseur is de carrière van Jeroen Perceval (43) goed vertrokken. Z'n nu al bejubelde regiedebuut 'Dealer' ging dinsdagavond in première in Antwerpen en ook bekend Vlaanderen reageerde laaiend enthousiast op de rauwe prent over een drugsverslaafde acteur en z'n 14-jarige dealer.
Lees verder

Kathy Hilton over de trouwdag van haar dochter Paris: "Ze moet iets roze hebben op haar grote dag"
Op donderdag 11 november is het zover. Dan stapt Paris Hilton (40) in het huwelijksbootje met haar verloofde Carter Reum (40). Op alle details is het nog wachten tot de grote dag zelf, maar Kathy Hilton (62), de moeder van de hotelerfgename, gaf in een interview met Daily Blast Live al een kleine sneak peek. "Het gaat heel speciaal worden", klonk het overtuigend.
Lees verder

Gent is er klaar voor: dit kan u vanaf morgen bewonderen op het Lichtfestival
Wie vanavond door de stad wandelde, kon in primeur de werken van het Lichtfestival bewonderen. Vanaf woensdagavond tot en met zondagavond branden alle 36 kunstwerken, elke avond van 19 uur tot middernacht. Op zondag start het spektakel al om 18 uur. Een voorsmaakje.
Lees verder

Vermist joggend meisje (17) in Frankrijk levend teruggevonden: "Ze was gewond en verkeerde in shock"
Een 17-jarig meisje dat spoorloos verdween toen ze ging joggen in een bos is na een dag levend teruggevonden in de Franse gemeente Sablé-sur-Sarthe. "Ze was gewond en verkeerde in shock", lieten bronnen aan BFM TV en Le Parisien weten. Wat er met haar gebeurd is, is voorlopig niet geweten. Haar vader volgde het traject dat ze normaal aflegde en vond haar stel oortjes terug onder het bloed. Dat deed meteen het ergste vermoeden. De procureur opende een officieel onderzoek naar ontvoering en vrijheidsberoving.
Lees verder

OHL herfstkampioen na klinkende zege tegen Club, Anderlecht springt naar tweede plek
De dames van OH Leuven kroonden zich tot herfstkampioen na een ruime 3-0-zege tegen YLA Club. Leuven scoorde één keer voor en twee keer na de rust.
Lees verder

10 jaar wachten heeft geloond: Tine Embrechts debuteert in 'De Slimste Mens' met hoogste score ooit
Vrouwen aan de macht in de top tien van allerbeste scores ooit in 'De Slimste Mens'. Met een nieuwe nummer één bovendien. Daar prijkt nu actrice Tine Embrechts, die bij haar debuut na een fenomenale filmpjesronde, waarin ze 420 van de 450 seconden binnenhaalde, eindigde op het nieuwe record van 667 seconden Ze duwt hoofdredactrice Liesbeth Van Impe van de troon. Op plaats 3 staat huidig jurylid Jennifer Heylen. Kampioen finales Alexander Hendrickx werd gewipt door Geert Meyfroidt. Met dank aan Mowgli en zijn dierenvrienden.
Lees verder

Amerikaanse bemande maanlanding ten vroegste in 2025
De Verenigde Staten gaan niet voor 2025 met een bemande missie naar de maan, maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdag bekend. Dat betekent minstens een jaar vertraging voor het streven van de gewezen president Trump om in 2024 weer mensen naar de maan en terug te brengen.
Lees verder