Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Odey (RC Genk) definitief naar Deense Randers - Osimhen loopt meerdere breuken in aangezicht op in top...

HLN
Football Talk. Odey (RC Genk) definitief naar Deense Randers - Osimhen loopt meerdere breuken in aangezicht op in topper tegen Inter
Napoli-aanvaller Victor Osimhen heeft zondagavond in de topper van de dertiende speeldag in de Italiaanse Serie A op bezoek bij landskampioen Inter (3-2) meerdere breuken in het aangezicht opgelopen, zo bevestigde Napoli.
Lees verder

Een leven lang tekort aan zorg: tussen wieg en graf wachten vele duizenden openstaande zorgvacatures
Van de wieg tot het graf: haast ons hele leven zijn we voor onze zorg afhankelijk van anderen. Terwijl vroedvrouwen ons op de wereld zetten en leerkrachten onze kennis bijspijkeren, houden (tand)artsen en psychologen ons fysiek en mentaal gezond en staan zorgkundigen klaar voor de finale fase. Stuk voor stuk onmisbare zorgberoepen waar de helpende handen echter steeds schaarser worden. Tussen wieg en graf wachten vandaag duizenden - véle duizenden - openstaande vacatures. Intussen houdt de rest het gelukkig moedig vol. Zes 'zorgers' over hun zware, maar fantastische beroep.
Lees verder

Collectieve 'oef': geen nieuwe besmettingen bij Club
Een collectieve 'oef' in het Basecamp gisteren. Club Brugge liet achtereenvolgens sneltests en PCR-tests uitvoeren, waaruit later de dag bleek dat blauw-zwart geen extra besmettingen heeft opgelopen. Nadat Ignace Van Der Brempt vorige vrijdag positief testte, vreesde Club voor extra gevallen, maar die vrees bleek dus ongegrond. In principe hoeft enkel Van Der Brempt de Champions League-match tegen Leipzig te missen. Sobol en Sandra waren dit weekend ziek en lieten vrijdag de match in Mechelen passeren, maar ook zij tekenden gisteren opnieuw negatief. Als zij straks genezen zijn, kunnen ze dus ook ingezet worden woensdag.
Lees verder

De basketactie van het jaar op onze velden? NBA-vedette Kevin Durant reageert op monsterdunk van Antwerp Giants-speler Jaylen Hands
De BNXT League basketbal heeft er een attractie bij: Jaylen Hands. De 22-jarige Amerikaan, vorige maand overgekomen van het Duitse Riesen Ludwigsburg ter vervanging van de geblesseerde Markel Brown, zorgde afgelopen weekend voor hét hoogtepunt in Telenet Antwerp Giants-Charleroi (90-81, nv.). Het hoeft dan ook niet verbazen dat de monsterdunk de wereld rondging.
Lees verder

Cath Luyten opnieuw naar het buitenland voor 'Buurman, wat doet u nu?'
In 'Buurman, wat doet u nu?' strijkt de immer ontwapenende Cath Luyten (44) voor 48 uur neer bij een bekende medemens. In de eerste seizoenen van het programma stak ze daarvoor de grens met Nederland over, maar vorige keer parkeerde Cath haar VW-busje in eigen land. Ondertussen kiest Luyten opnieuw voor een buitenlandse bestemming. Op Instagram laat ze weten dat de opnames voor het zesde seizoen gestart zijn op Tenerife.
Lees verder

Speurders 'Klopjacht' vallen binnen bij Michel Preud'homme: "Voor mij is het ook niet makkelijk, ik hoor Guilian normaal elke dag"
In 'Klopjacht' loopt kandidaat Guilian nog steeds op vrije voeten rond. Daarom beslissen de speurders om een huiszoeking uit te voeren bij zijn vader, Michel Preud'homme.
Lees verder

Klaar voor de confrontatie: deze Eli Iserbyt moet de strijd kunnen aangaan met Van Aert en Van der Poel
Veldrijden ontsnapt niet aan de waan van de maand. De week. De dag zelfs. Wat vandaag is, kan morgen weer helemaal anders zijn. Maar toch. Déze Eli Iserbyt lijkt klaar voor de grote confrontatie met Van der Poel, Van Aert en Pidcock. "Ik was wellicht nooit beter. Maar blijf toch voorzichtig."
Lees verder

IN BEELD. Kerstparade in Verenigde Staten loopt uit op drama: "Ik zag kinderen op straat liggen"
In de Amerikaanse stad Waukesha, in de staat Wisconsin is zondag een auto ingereden op een massa tijdens een kerstparade. Daarbij kwamen vijf personen om het leven en raakten meer dan 40 mensen gewond. Er zouden eveneens kinderen onder de slachtoffers zijn. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. De politie kon de vermoedelijke bestuurder van de wagen arresteren. "Ik zag kinderen op straat liggen. Mensen legden dekens over hen heen. Kinderen waren op het voetpad aan het schreeuwen", vertelt een ooggetuige. Beelden tonen de chaos tijdens en na het incident.
Lees verder

Protesten doorheen Verenigde Staten na vrijspraak Rittenhouse
In de Verenigde Staten vonden het afgelopen weekend verschillende protesten plaats na de vrijspraak van Kyle Rittenhouse, de 18-jarige man die vorig jaar twee mensen doodschoot tijdens Black Lives Matter-protesten in Kenosha, Wisconsin. Honderden mensen kwamen samen om hun ongenoegen te uiten over het verdict van afgelopen vrijdag. "Geen rechtvaardigheid, geen vrede!", klonk het onder de betogers.
Lees verder

Ophef in NBA: LeBron deelt venijnige slag uit, waarna bebloede rivaal er alles aan doet om hem te lijf te gaan (en zo zelf ook wordt uitgesloten)
LeBron James is voor de tweede keer in zijn carrière van het veld gestuurd in de NBA. De 36-jarige Amerikaan van Los Angeles Lakers sloeg tijdens de wedstrijd tegen Detroit Pistons in het gezicht van Isaiah Stewart, die daar een bloedende wond boven zijn oog door opliep.
Lees verder

Geen privéjet meer? Harry en Meghan nemen commerciële vlucht naar LA
Normaal gezien reizen ze uitsluitend met hun privéjet, maar blijkbaar kiezen de Britse prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) nu voor een nieuwe weg. Het koppel werd gespot op een commerciële vlucht van New York naar LA.
Lees verder

Politievakbonden trekken vandaag naar minister Verlinden: "We blijven actie voeren tot we deftig voorstel krijgen"
Ongeveer vijfhonderd agenten trekken door de straten van Brussel om te protesteren tegen de uitblijvende loonsverhogingen en de besparingen bij de politie. Vandaag trekken de demonstraten naar het kabinet van bevoegd minister Annelies Verlinden (CD&V). Politievakbond ACV hoopt op een "deftig voorstel". "Als het enkel bij praten blijft, dan gaan de demonstraties gewoon door", vertelt Joery Dehaes van politievakbond ACV bij HLN Live.
Lees verder

Opnieuw thuiswerken: met deze tips is het kinderspel
In de strijd tegen de vierde golf zijn we opnieuw veroordeeld om grotendeels van thuis uit te werken. Ondanks we inmiddels geen groentjes meer zijn, blijft het oppassen voor de valkuilen. Doorkruisen huishoudelijke taken voortdurend jouw thuiswerkdag? Ben je te vaak bezig met zaken die niets met je werk te maken hebben? Jobat.be kreeg enkele nuttige tips van Lies Martens, experte Time Management bij Expert Academy, die helpen om je productiviteit thuis te vergroten.
Lees verder

6 tips voor beter timemanagement bij thuiswerk
In de strijd tegen de vierde golf zijn we opnieuw veroordeeld om grotendeels van thuis uit te werken. Ondanks we inmiddels geen groentjes meer zijn, blijft het oppassen voor de valkuilen. Doorkruisen huishoudelijke taken voortdurend jouw thuiswerkdag? Ben je te vaak bezig met zaken die niets met je werk te maken hebben? Jobat.be kreeg enkele nuttige tips van Lies Martens, experte Time Management bij Expert Academy, die helpen om je productiviteit thuis te vergroten.
Lees verder

"Op financieel vlak ziet het er positief uit komende dagen": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Wie is Faïz Selemani? De man die de wet van '78 gebruikte en week na week zijn enorme klasse etaleert
Niet Joshua Zirkzee, Christian Kouamé of Wesley Hoedt werd door ons na Anderlecht-KV Kortrijk uitgeroepen tot man van de match. Wel Faïz Selemani. De Comorese balgoochelaar zit dit seizoen al aan zeven goals en twee assists en liet zich gisteren opmerken met enkele knappe acties en een 'panna' die Benito Raman een rode kaart kostte.
Lees verder

Wie volgt Solskjaer op bij Man United? Waarom toptrainers twijfelen over job bij een van de rijkste club ter wereld
How The Mighty Have Fallen. Een machtige club blijft van zijn voetstuk donderen. In de zoektocht naar een opvolger voor Ole Gunnar Solskjaer botst Man United voor de vijfde keer in negen jaar op eenzelfde obstakel. Waarom toptrainers twijfelen over de begeerde job waarvoor José Mourinho ooit tranen liet.
Lees verder

De e-step maakt steeds meer slachtoffers: "Zalig gevoel van vrijheid, maar verdomd gevaarlijk"
Twee doden en meer dan tweehonderd ongevallen vielen er vorig jaar met elektrische steps op de Vlaamse wegen te betreuren. Wat maakt dit ogenschijnlijke kinderspeeltje zo begeerlijk maar ook gevaarlijk?
Lees verder

Drie jongeren bekennen dat ze agenten in brand wilden steken uit onvrede over coronamaatregelen
In het Oostenrijkse Linz hebben drie jongeren bekend dat ze een plan hadden beraamd om politieagenten te overgieten met benzine en in brand te steken, uit onvrede met de coronamaatregelen. Het gaat om twee tieners, van 16 jaar, en een 20-jarige man.
Lees verder

VS waarschuwen EU voor mogelijk Russisch 'invasieplan'
De Verenigde Staten hebben afgelopen week nieuwe inlichtingen gedeeld met Europese bondgenoten over een Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. Die geeft Rusland de mogelijkheid om dat Oost-Europese land snel binnen te vallen als president Vladimir Poetin daar opdracht toe geeft, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
Lees verder