Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Football Talk. Hansi Flick haalt Lukas Nmecha (ex-Anderlecht) bij ‘die Mannschaft’ - Charleroi zonder Van Cleempu...

HLN
Football Talk. Hansi Flick haalt Lukas Nmecha (ex-Anderlecht) bij 'die Mannschaft' - Charleroi zonder Van Cleemput op Union - Derijck in selectie KVK
Lukas Nmecha, een vaste waarde bij de Duitse beloften, heeft nu ook zijn eerste selectie voor de hoofdmacht beet. De 22-jarige spits van Wolfsburg, die vorig seizoen op huurbasis voor Anderlecht speelde, werd door Hansi Flick voor het eerst opgeroepen voor "die Mannschaft".
Lees verder

Vincent Van Trier doet The Villa Leuven van de hand: "We hebben het te druk met Carré en The Villa Antwerpen"
De merknaam 'The Villa Leuven' houdt op te bestaan. Ondernemer Vincent Van Trier wil zich verder concentreren op Carré en The Villa Antwerpen, en verkoopt zijn Leuvense aandelen aan Jordy De Munck (22). Hij doopt de dancing om tot WTTG, wat zoveel wil zeggen als 'Welcome To The Goodlife' "Het wordt een nieuwe stap voor mij in het nachtleven."
Lees verder

Xavi neemt in tranen afscheid van Al Sadd om morgen grote rentree te maken bij Barcelona
Al Sadd is akkoord: Xavi (41) mag terugkeren naar FC Barcelona. De ex-middenvelder ziet daarmee zijn droom in vervulling gaan om hoofdcoach te worden bij de Catalanen. Xavi volgt er de ontslagen Ronald Koeman op en nam (in tranen) afscheid van Al Sadd. Volgens Mundo Deportivo zou Barcelona vijf miljoen euro betalen om tegemoet te komen aan de helft van de opstapclausule in het contract. De andere helft wordt gecompenseerd via acte de présences van Xavi zelf in Qatar.
Lees verder

Frankrijk verlengt verplichting coronapas tot zomer
De Franse regering heeft besloten om de 'passe sanitaire' of coronapas, die in augustus werd voorgesteld, minstens tot 31 juli 2022 te blijven verplichten. Inwoners van het land moeten de pas laten zien wanneer ze toegang tot publieke plaatsen, waaronder musea, cafés of restaurants, willen verkrijgen.
Lees verder

Werd mes gebruikt om te doden of boterham mee te smeren? Nieuwe onderzoeksmethode analyseert vingerafdrukken op volledig nieuwe manier
Vingerafdrukken op een mes kunnen niet enkel een mogelijke dader identificeren, ze kunnen ook informatie geven waarvoor dat mes gebruikt is. De Nederlandse onderzoekster Anouk de Ronde (31) ontwikkelde een unieke methode om vingerafdrukken te analyseren. Crime Scene Investigation in het echt: "In een vingerafdruk schuilt veel waardevolle informatie. Van de druk die uitgeoefend werd tot de richting waarin hij staat."
Lees verder

Politie Madrid schiet man dood die agent aanviel met mes
De Spaanse politie heeft vandaag een man doodgeschoten die een agent aanviel met een groot keukenmes in een zuidelijke voorstad van Madrid. Dat deelt een woordvoerder van de politie mee.
Lees verder

George en Amal Clooney vragen media om privacy voor hun kinderen: "We willen hen niet in gevaar brengen"
In een open brief aan "Daily Mail en andere publicaties" heeft George Clooney (60) gevraagd geen foto's van zijn kinderen te publiceren. De acteur benadrukt dat het werk van zijn vrouw, mensenrechtenadvocate Amal Clooney (43), voor gevaarlijke situaties kan zorgen als de gezichten van hun vierjarige tweeling in de media verschijnen.
Lees verder

Vanhaezebrouck ziet nog altijd mankementen bij AA Gent: "Moeten onszelf beter gaan belonen"
AA Gent speelt de volgende weken uit bij Seraing en Zulte Waregem, daarna komt Standard naar de Ghelamco Arena. Een uitgelezen programma om eens een reeks neer te zetten voor de Buffalo's.
Lees verder

Olieprijzen stabiliseren nadat olieproducerende landen voorzichtige koers bevestigen
De olieprijs is vrijdag licht gestegen, een dag nadat het kartel van olieproducerende landen Opec+ beslist heeft om voor de maand december vast te houden aan hun voorzichtige koers.
Lees verder

Europese Commissie en Groot-Brittannië blijven bikkelen over Noord-Iers protocol
Eurocommissaris Maros Sefcovic en de Britse brexitminister David Frost zijn er vrijdag opnieuw niet in geslaagd een compromis te vinden over de implementatie van het Noord-Ierse protocol. "Teleurstellend", verklaarde de vicevoorzitter van de Europese Commissie vrijdagmiddag. "Ik dring er bij de Britse regering op aan oprecht met ons in gesprek te gaan."
Lees verder

Ergernissen in kleedkamer, Europese treurmars en onhandig discours: stoel van Antwerp-coach Priske staat wankel
Nauwelijks vijf maanden nadat Brian Priske (44) door Antwerp werd ingehaald als de rijzende ster in trainersland begint zijn stoel te wankelen. Matig spel, een bekerexit, een Europese treurmars en opstijgend gemor in de kleedkamer leggen behoorlijk wat druk op Priskes positie. "Op tactisch vlak missen we een houvast", klinkt het in de vestiaire. Zondag kan maar best gewonnen worden...
Lees verder

Britten nog niet klaar voor meer grenscontroles op Europese import
De Britse regering moet dringend meer inspanningen leveren voor de invoering volgend jaar van bijkomende grenscontroles op goederen die vanuit de Europese Unie geïmporteerd worden. Dat blijkt vrijdag uit een rapport van de Britse financiële waakhond NAO (National Audit Office).
Lees verder

Zij zijn wél blij na het klimaatakkoord: "Nu gaat de markt echt beginnen rollen"
Een vergroening van het wagenpark tegen 2029, in 2026 enkel nog maar elektrische warmtepompen, en wie na 2023 een energieslurpende woning koopt, moet die verplicht renoveren. Zo wil de Vlaamse regering de CO2-uitstoot tegen 2030 met liefst 40 procent verminderen. Een ambitieus akkoord, waarna deze mensen alvast een vreugdekreet sloegen. "Ein-de-lijk een concrete maatregelen met een deadline. Al 20 jaar lang staan we te brullen dat dit de toekomst is", klinkt het unisono.
Lees verder

Zij rekenen zich rijk na het klimaatakkoord: "Nu gaat de markt echt beginnen rollen"
Een vergroening van het wagenpark tegen 2029, in 2026 enkel nog maar elektrische warmtepompen, en wie na 2023 een energieslurpende woning koopt, moet die verplicht renoveren. Zo wil de Vlaamse regering de CO2-uitstoot tegen 2030 met liefst 40 procent verminderen. Een ambitieus akkoord, waarna deze mensen alvast een vreugdekreet sloegen. "Ein-de-lijk een concrete maatregelen met een deadline. Al 20 jaar lang staan we te brullen dat dit de toekomst is", klinkt het unisono.
Lees verder

De watervliegtuigen van het Belgische leger - en 99 andere landkaarten die onze geschiedenis vertellen
Wist u dat het Belgische leger ooit met watervliegtuigen vloog? En dat die vanop de spuikom in Oostende opstegen? Het is maar één van vele feiten die letterlijk in kaart zijn gebracht in een opmerkelijk nieuw boek. 'De geschiedenis van België in 100 oude kaarten' vertelt over strijd en over vermaak. Het toont zelfs hoe een leerling van de befaamde schilder Paul Delvaux het huisje van zijn oma in Koksijde op een kunstwerk van de meester heeft gesmokkeld.
Lees verder

Xtc ter waarde van 1,3 miljoen euro gevonden in berm van Franse autosnelweg
Zo'n 55 kilo xtc is per toeval ontdekt in de berm van de A2, een autosnelweg in het noorden van Frankrijk. Dat laat de grenspolitie weten. De vondst heeft een straatwaarde van 1,3 miljoen euro.
Lees verder

James Cooke bezorgt kinderen met Downsyndroom een onvergetelijke dag
Dertig kinderen en tieners met het syndroom van Down werden vrijdagnamiddag in de watten gelegd. Kledingwinkel ZEB organiseerde een heuse Down Styling Day, die in goede banen werd geleid door James Cooke (37).
Lees verder

Brihang (28) openhartig over zijn leven met dyslexie: "Mijn songteksten staan altijd vol fouten"
Casual gekleed in jeans betrad Boudy Verleye (28), beter bekend als Brihang, gisterenavond het podium voor een intiem concert op de nocturne van boekenfestival LEES!. De West-Vlaamse rapper maakte van poëtische songteksten zijn handelsmerk, al ging het hem op vlak van taal niet altijd voor de wind: "Door mijn dyslexie las ik niet graag, en zeker niet als het moést."
Lees verder

Euro zakt tot laagste peil in meer dan een jaar
De euro is vrijdag gedaald tot het laagste peil in meer dan een jaar. Op het dieptepunt kostte de eenheidsmunt 1,1513 dollar, het laagste niveau sinds juli 2020.
Lees verder

Raad van State verwerpt beroepsprocedure 3M tegen productiestop: derde van productie blijft stilliggen
De Raad van State heeft het beroep van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht tegen de door Vlaanderen opgelegde productiestop verworpen. In haar arrest meldt de Raad van State dat de hoogdringendheid waarop 3M zich beroept niet bewezen is.
Lees verder