Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 november 2021

Football Talk. Brazilië plaatst zich voor WK na winst tegen Colombia - Juklerod viert rentree bij Genk

HLN
Football Talk. Brazilië plaatst zich voor WK na winst tegen Colombia - Juklerod viert rentree bij Genk
De Braziliaanse nationale ploeg heeft zijn ticket vast voor het WK, volgend jaar in Qatar. Eén doelpunt, van Paqueta, volstond om de overwinning in de wacht te slepen tegen Colombia. Op vijf speeldagen van het einde van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne is Brazilië zo al zeker van een plaats in de eindronde, en dat na een bijna perfect parcours van de vijfvoudige wereldkampioen. De ploeg won elf van zijn twaalf matchen en scoorde 27 keer, en moest slechts vier tegendoelpunten slikken.
Lees verder

'Vlaanderen zingt Hazes': wat een noodoplossing moest zijn door Andrés burn-out, bewijst zich tot nieuw feestconcept
Pintjes op het podium en Hazes-medleys waar het feest vanaf druipt. Geserveerd door Christoff, Metejoor en co. Als een ode aan André Hazes zaliger en zijn zoon, die gastheer zou zijn maar forfait gaf door z'n burn-out. Zijn afwezigheid en de coronapiek vertaalden zich in her en der een leeg stoeltje in de Lotto Arena, maar bovenal dat 'Vlaanderen zingt Hazes' als nieuw feestconcept het daglicht zag. Morgen nog een derde keer en vanaf volgend jaar zelfs jaarlijks, zoals ze dat in Holland al 10 jaar doen.
Lees verder

Club Brugge-manager Vincent Mannaert weer veroordeeld voor dronken rijden: na duizenden euro's boete en rijverboden nu ook alcoholslot
Vincent Mannaert (47), algemeen manager van Club Brugge, is voor de vijfde keer veroordeeld door de politierechtbank. Deze keer mocht Mannaert zich verantwoorden voor plegen van vluchtmisdrijf eind 2019 waarbij hij ook dronken achter het stuur zat. De manager beweert individueel te werken aan zijn probleem, maar bij werkgever Club Brugge blijft het angstvallig stil.
Lees verder

Nieuwe 'Week van de Belgische muziek' eert creativiteit en authenticiteit van eigen bodem en organiseert dubbele editie MIA's
Na een succesvolle eerste editie krijgt de 'Week van de Belgische muziek' een vervolg. De week van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari staat opnieuw volledig in het teken van Belgische muziek. Initiatiefnemers van het eerste uur VI.BE – het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector – en de VRT roepen iedereen massaal op om muziek van eigen bodem opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten met tal van initiatieven over het hele land.
Lees verder

Pinguïn legt 3.000 km af en spoelt verzwakt maar levend aan op Nieuw-Zeelands strand
Op een Nieuw-Zeelands strand is een verzwakte Adéliepinguïn aangespoeld na een tocht van meer dan 3.000 kilometer. Lokale media berichten over de enorm zeldzame vondst van de pinguïn, die normaal langs de kust van het continent Antarctica leeft. Het is slechts de derde keer dat een levende Adéliepinguïn in Nieuw-Zeeland is gesignaleerd.
Lees verder

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: 15-jarige zoon van Wesley Sneijder tekent jeugdcontract bij Utrecht
Jessey Sneijder heeft een jeugdcontract getekend bij FC Utrecht. De 15-jarige zoon van Oranje-recordinternational Wesley doorliep een succesvolle stage en zag dat bekroond met een contract.
Lees verder

Jongetje (6) dat kabelbaanramp overleefde moet terug naar Italië, arrestatiebevel tegen opa
De zesjarige jongen die een kabelbaanramp overleefde in Italië en door zijn grootvader was meegenomen naar Israël, moet worden teruggestuurd. Dat besloot een Israëlische rechtbank in hoger beroep. Tegen de opa is inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Italiaanse autoriteiten.
Lees verder

Dronebeelden tonen overrompeling tijdens Lichtfestival in Gent
Op de tweede avond van het Lichtfestival in Gent kwamen er massaal veel mensen naar de stad. Dat zorgde dan ook voor een grote drukte. Op de snelweg was het al snel filerijden en alle parkings in het centrum waren volzet. Deze dronebeelden tonen de overrompeling in de straten van Gent.
Lees verder

Fans dreigen Kylie Jenner te boycotten vanwege Astroworld-drama: "Haar portemonnee is het enige wat telt"
Kylie Jenner (24) ligt onder vuur nadat ze niets meer van zich heeft laten horen na het dramatische optreden van haar geliefde Travis Scott (30) op het festival Astroworld vorige week. Daarbij kwamen negen mensen om het leven kwamen. De realityster reageerde alleen via Instagram Stories maar daarna bleef het stil. Fans vinden het onverkoopbaar dat ze zwijgt en dreigen haar te ontvolgen. Dat meldt The Sun.
Lees verder

De mol bij Mercedes? Waarom 'dwarsligger' Bottas Hamilton de titel kan kosten
Valtteri Bottas. Constant saboteren doet hij niet. Maar hij ligt op zijn minst dwars, zo af en toe. Waarom hij dat doet en het tegelijk niet te bont maakt. Maar ook, belangrijker: waarom dat Lewis Hamilton de titel zou kunnen kosten. Heeft Mercedes een mol?
Lees verder

Klopjacht op Franse 'Daltons' in streepjespakken
In Frankrijk zijn twee leden gearresteerd van de zogeheten 'Daltons': een opvallende bende van rappers en aanhangers die zich uitdossen met maskers en geel-zwart gestreepte pakken.
Lees verder

"Formerende partijen in Nederland onderhandelen over extra kerncentrales"
De formerende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie onderhandelen over de bouw van ten minste één grote of twee kleine extra kerncentrales in Nederland. De discussie die aan de formatietafel wordt gevoerd is niet zozeer óf ze er moeten komen, maar vooral hoeveel geld de overheid erin wil steken. Dat meldt de Volkskrant.
Lees verder

Marvelreeks van Adil en Bilall uitgesteld
'Ms. Marvel', de superheldenreeks waar Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) enkele afleveringen regisseerden, zal pas in de zomer van 2022 te zien zijn. De serie werd oorspronkelijk eind dit jaar op streamingdienst Disney+ verwacht.
Lees verder

"Chief Donut Maker": dit automerk zoekt iemand die het hele jaar door banden wil oproken tegen betaling
Het Amerikaanse automerk Dodge is op zoek naar een Chief Donut Maker. Daarmee bedoelen ze niet een bakker van mierzoete ronde cakejes, maar iemand die het hele jaar door banden wil oproken.
Lees verder

Bella Hadid doet fans schrikken met huilfoto's: "Zo gaat het er al jaren elke avond aan toe"
Topmodel Bella Hadid (25) sprak openhartig over haar mentale problemen. Op Instagram deelde ze enkele foto's waarop ze al huilend te zien was. "Wat je op sociale media ziet is niet écht. Als je worstelt met je mentale gezondheid, denk daar dan aan", schrijft ze.
Lees verder

Mariah Carey heeft haar eigen kerstmenu bij McDonalds
Het is al lang geen geheim meer dat dat de kerstperiode een van Mariah Carey's (52) liefste tijden is. De zangeres wil het dit jaar nog specialer doen en lanceert vanaf 13 december haar 'Mariah Menu' bij fastfoodketen McDonalds.
Lees verder

Hans Vanaken in HLN Sportcast over transfer: "Ga Club niet verlaten om tegen degradatie te vechten in grotere competitie"
Waagt Hans Vanaken (29) ooit nog de stap naar het buitenland? Die vraag stelt het panel van de HLN Sportcast ook aan de Rode Duivel zelf. "Wie me mag bellen? Iedereen."
Lees verder

Iedereen blij, behalve de Ierse doelman: meisje loopt het veld op en krijgt shirt van Ronaldo
Geen goals tussen Ierland en Portugal in de WK-kwalificaties gisteravond, wel een mooi moment voor een jonge Ierse fan. Een meisje liep na de wedstrijd het veld op en kreeg het shirt van Cristiano Ronaldo.
Lees verder

Crew Dragon van SpaceX met vier astronauten aangekomen bij ISS
De vierkoppige bemanning van de Crew Dragon van ruimtevaartbedrijf SpaceX is afgelopen nacht, na meer dan 20 uur onderweg, aangekoppeld aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat meldt de NASA.
Lees verder

Alex Muzio (37), de ambitieuze voorzitter van de fiere leider: "Union verkopen? Ik wil hier tot mijn 77ste blijven"
De Union-fans mogen volgens hun voorzitter Alex Muzio (37) op beide oren slapen. "Ik wil hier nog zitten als ik 77 jaar ben – er is geen exitplan." Een open gesprek over de fiere, ambitieuze leider in 1A. "Union moet nog 'roughly' 24 tot 26 punten pakken om in de top vier te eindigen."
Lees verder