Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Football Talk. Boyata drie matchen geschorst - Boetes voor Beerschot en Mechelen na beladen duel

HLN
Football Talk. Boyata drie matchen geschorst - Boetes voor Beerschot en Mechelen na beladen duel
Hertha-aanvoerder Dedryck Boyata heeft een schorsing voor drie speeldagen gekregen van de controlecommissie van de Duitse voetbalbond (DFB). De Rode Duivel werd vrijdag van het veld gestuurd in de 76ste minuut tijdens de 2-0-nederlaag van het team uit Berlijn tegen Hoffenheim op de tiende speeldag van de Bundesliga. Boyata kreeg rood voor een tackle op de enkel van middenvelder Angelo Stiller, die het veld moest verlaten. Hij zou dus de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen, Union Berlin en Augsburg moeten missen. Zijn club kan echter nog tegen de beslissing in beroep gaan. Hertha staat op de twaalfde plaats in de Bundesliga.
Lees verder

Waarom true crime toch vooral vrouwen aantrekt: "Een voorbereiding op de ergste nachtmerrie"
Vrouwen zijn verzot op true crime. De cijfers van Amazon over de verkoop van waargebeurde misdaadverhalen liegen er niet om. Zeventig procent van die boeken wordt gekocht door vrouwen. En ook de populairste true crime-podcast van eigen kweek, 'de volksjury', heeft een luisterpubliek dat voor drie vierde uit vrouwen bestaat. Waarom voelen vooral vrouwen zich zo aangetrokken tot misdaad?
Lees verder

EMA zet onderzoek naar mogelijke toelating antilichamencocktail stop
Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) zet zijn onderzoek naar een mogelijke markttoelating voor het coronamedicijn van de Amerikaanse farmaproducent Eli Lilly stop. Het bedrijf heeft de antilichamencocktail die het had ontwikkeld zelf teruggetrokken, meldt het EMA in een persbericht.
Lees verder

'Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo kreeg zwijggeld om te verbergen hoe gemeen Patrick Dempsey was
Volgens Isaiah Washington (58), die Dr. Preston Burke speelde in 'Grey's Anatomy', zou Ellen Pompeo (51) 5 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) zwijggeld hebben gekregen om "de wereld niet te vertellen hoe giftig en gemeen Patrick Dempsey (55) werkelijk was" op de set.
Lees verder

Niet-gevaccineerde Joshua Kimmich onder vuur bij ex-internationals Duitsland: "Onder mij zou hij niet spelen: 'Auf wiedersehen'"
Bayerntopspeler Joshua Kimmich ligt na zijn verklaring nog niet gevaccineerd te zijn onder vuur. Duitse ex-internationals als Paul Breitner en Mario Gomez sparen hun kritiek niet: "Als iedereen zo reageert, zouden we wellicht nog een jaar zonder toeschouwers voetballen."
Lees verder

Daarom hebben elektrische wagens vaak vreemde velgen
Elektrische wagens zien er steeds vaker uit als modellen met een conventionele verbrandingsmotor, maar de velgen blijven toch behoorlijk verschillen. HLN Drive legt uit waarom dit het geval is.
Lees verder

Opgehelderd: waarom hebben veel elektrische wagens dichte velgen?
Elektrische wagens zien er steeds vaker uit als modellen met een conventionele verbrandingsmotor, maar de velgen blijven toch behoorlijk verschillen. HLN Drive legt uit waarom dit het geval is.
Lees verder

Ondanks zijn succes in 'K2 zoekt K3' krijgt Luca nog steeds haatberichten: "Mij persoonlijk aanvallen? Da's een brug te ver"
Gezien hoe Luca Diez (21) met 'Waar Zijn Die Engeltjes' in 'K2 zoekt K3' de jury én het publiek voor zich won? Tijdens de allereerste studioshow had deze Nederlander met Spaanse roots zelfs de topscore van 100 punten gekregen van Gordon. "Toen wist ik helemáál niet wat me overkwam", vertelt Luca nu in TV Familie.
Lees verder

Luca uit 'K2 zoekt K3' krijgt nog steeds haatberichten: "Mij persoonlijk aanvallen? Da's een brug te ver"
Gezien hoe Luca Diez (21) met 'Waar Zijn Die Engeltjes' in 'K2 zoekt K3' de jury én het publiek voor zich won? Tijdens de allereerste studioshow had deze Nederlander met Spaanse roots zelfs de topscore van 100 punten gekregen van Gordon. "Toen wist ik helemáál niet wat me overkwam", vertelt Luca. Ondanks zijn succes krijgt hij echter nog steeds haatberichten. "Dat een jongen niet bij K3 thuishoort. En nog véél ergere dingen."
Lees verder

Iran zegt kaping van olietanker door Amerikaanse marine te hebben verijdeld
Iran heeft naar eigen zeggen voorkomen dat de Amerikaanse marine de lading van "een gigantische olietanker" in beslag heeft genomen in de Golf van Oman. Het was volgens Iraanse media een mislukte poging tot piraterij uitgevoerd door de marine van de Verenigde Staten.
Lees verder

Salma Hayek vertelt opnieuw over pesterijen van Harvey Weinstein: "Ik heb je niet aangenomen om er lelijk uit te zien"
Salma Hayek (55) heeft opnieuw een boekje opengedaan over het wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein (69), tijdens de opnames van 'Frida' uit 2002. De actrice vertelt tegen The Guardian dat hij tijdens de opnames regelmatig tegen haar schreeuwde en haar beledigde.
Lees verder

Vlaamse regering vindt nog geen klimaatakkoord, morgen schuiven ministers opnieuw aan tafel
De Vlaamse regering heeft vandaag/woensdag nog geen akkoord gevonden over aangescherpte klimaatambities. Donderdagochtend schuiven de ministers opnieuw aan tafel.
Lees verder

Kremlin verwerpt kritiek van president Biden: "Rusland neemt strijd tegen klimaatopwarming wel ernstig"
Het Kremlin heeft gereageerd op de uitspraken van de Amerikaanse president Joe Biden. Die uitte op de klimaatconferentie (COP26) in Glasgow scherpe kritiek op de afwezigheid van de leiders van China en Rusland, twee van 's werelds grootste vervuilers. Volgens het Kremlin neemt Rusland de strijd tegen de opwarming van de Aarde wel degelijk serieus.
Lees verder

China streeft naar technologische onafhankelijkheid met zelfgemaakte computerchips van Tencent
Het Chinese technologieconcern Tencent heeft woensdag zijn eerste zelfontwikkelde computerchips voorgesteld. Het gaat om een belangrijke stap in de Chinese inspanningen om technologisch niet langer afhankelijk te zijn van andere landen.
Lees verder

Formule 1 nadert apotheose. Wat is de kloof? Waar wordt nog geracet? En kunnen Verstappen en Hamilton beiden wereldkampioen worden?
Met nog vijf races te gaan nadert het Formule 1-jaar 2021 zijn climax. Waar stappen klassementsleider Max Verstappen en Lewis Hamilton weer in hun bolides, hoe ziet het programma er nog uit voor de twee rivalen en hoeveel punten zijn nog te verdelen? Alles wat u moet weten over de razendspannende ontknoping in de koningsklasse van de autosport.
Lees verder

Andy Peelman krijgt het lichaam van een 85-jarige in 'Ze Zeggen Dat'
Spreken we beter Frans als we tipsy zijn? En houden we te weinig rekening met ouderen? Op die vragen zoeken Dina Tersago en Andy Peelman een antwoord in een nieuwe aflevering van 'Ze Zeggen Dat'.
Lees verder

Onthuld: Ursula von der Leyen gebruikte privéjet voor vlucht van 50 km
Uit een analyse van de Britse krant 'The Telegraph' blijkt dat Ursula von der Leyen opvallend vaak gebruikmaakt van privéjets. Frappant: de Europese Commissievoorzitter heeft zelfs een privéjet besteld voor een vlucht van amper 50 km.
Lees verder

Beloftes zijn nog geen daden: de ongemakkelijke waarheid over het wereldwijde klimaatbeleid
Sinds het historische klimaatakkoord van Parijs uit 2015 hebben wereldleiders al veel dure eden gezworen. Alleen blijven hun beloftes om de uitstoot van broeikasgassen nog al te vaak dode letter. Dat de grote vervuilers dringend een tandje moeten bijsteken, blijkt uit het wetenschappelijk vervolgonderzoek Climate Action Tracker. Dat maakt duidelijk dat het doel om de opwarming tegen het eind van deze eeuw tot anderhalve graad te beperken geen beloftes maar directe actie vereist.
Lees verder

Eén op tien mensen weigert coronaprik in Nederland
Ongeveer één op de tien mensen in Nederland weigert pertinent om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft Mariska van Blankers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag gezegd in de Tweede Kamer. Tussen de 1 en 5 procent twijfelt, en tot 2 procent is van plan zich te laten vaccineren.
Lees verder

"Ik was een attribuut": ex-ploegmaat is woest om Michael Jordans zelfverheerlijking in 'The Last Dance'
"Neerbuigender kon niet, zelfs had hij het geprobeerd." Loeiharde kritiek aan het adres van Michael Jordan. Getekend: Scottie Pippen. Het Chicago Bulls-icoon, dat aan de zijde van Jordan zes NBA-titels won, is niet te spreken over de manier waarop hij en zijn ex-ploegmaats in de immens populaire docuserie 'The Last Dance' worden afgebeeld. "Ik was maar een attribuut."
Lees verder