Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Flammy de flamingo is eindelijk terug veilig in Bellewaerde Park

HLN
Flammy de flamingo is eindelijk terug veilig in Bellewaerde Park
Flammy, de ontsnapte flamingo uit Bellewaerde, is eindelijk terug veilig in het park. Het dier vond op de Zillebekevijver een nieuwe thuis. Na veel pogingen konden de verzorgers Flammy vangen en terugbrengen naar het park. Flammy kon niet op de vijver blijven, omdat ze de winter niet zou overleven. Het is de eerste keer in 40 jaar dat een flamingo uit Bellewaerde ontsnapt.
Lees verder

Flammy de flamingo is eindelijk terug veilig in Bellewaerde park
Flammy, de ontsnapte flamingo uit Bellewaerde, is eindelijk terug veilig in het park. Het dier vond op de Zillebekevijver een nieuwe thuis. Na veel pogingen konden de verzorgers Flammy vangen en terugbrengen naar het park. Flammy kon niet op de vijver blijven, omdat ze de winter niet zou overleven. Het is de eerste keer in 40 jaar dat een flamingo uit Bellewaerde ontsnapt.
Lees verder

'Twilight'-acteur, Taylor Lautner, vraagt vriendin Tay Dome ten huwelijk: "Mijn droom komt uit"
De Amerikaanse acteur Taylor Lautner (29) gaat trouwen met zijn zeven jaar jongere vriendin, Taylor 'Tay' Dome (22). De twee zijn drie jaar samen en klaar voor een nieuw hoofdstuk. Het koppel deelt zelf het nieuws op Instagram.
Lees verder

Sam Gooris weigert zich in te smeren, maar beklaagt zich dat al snel: "Je ziet zo rood als een kreeft"
Sam Gooris (48) zal zich z'n tripje naar Italië nog lang herinneren. De zanger raakte tijdens een namiddagje peddelen zwaar verbrand, al was dat wel z'n eigen schuld. "Ik had hem nochtans gewaarschuwd", aldus z'n wederhelft Kelly Pfaff (44).
Lees verder

Van nieuwe 'Fast & Furious'-game word je erg snel heel furieus
Deze maand kwam 'Unpacking' uit, een spel waarin het de bedoeling is om kamers netjes op te ruimen. Klinkt niet als iets wat je in een game zou willen doen. Nee, daar wil je, ik zeg maar iets, rondscheuren in flashy sportbakken, je tegenstanders bestoken met allerhande spectaculair geschut en stunts uithalen.
Lees verder

Van racegame 'Fast & Furious: Spy Chasers - Rise of SH1FT3R' word je erg snel heel furieus
Deze maand kwam Unpacking uit, een spel waarin het de bedoeling is om kamers netjes op te ruimen. Klinkt niet als iets wat je in een game zou willen doen. Nee, daar wil je, ik zeg maar iets, rondscheuren in flashy sportbakken, je tegenstanders bestoken met allerhande spectaculair geschut en stunts uithalen.
Lees verder

Belgische toplaner Bwipo trekt naar Team Liquid om 'superteam' te vormen
De Belgische League of Legends-speler Gabriël 'Bwipo' Rau maakt de overstap naar de Amerikaanse competitie LCS. Samen met enkele andere sterspelers hoopt hij daar een superteam op poten te zetten.
Lees verder

Belgische League of Legends-topper Bwipo trekt naar Amerikaanse competitie om 'superteam' te vormen
De Belgische League of Legends-speler Gabriël 'Bwipo' Rau maakt de overstap naar de Amerikaanse competitie LCS. Samen met enkele andere sterspelers hoopt hij daar een superteam op poten te zetten.
Lees verder

Belgische esportstop­per Bwipo trekt naar Amerikaan­se competitie om 'superteam' te vormen
De Belgische 'League of Legends'-speler Gabriël 'Bwipo' Rau maakt de overstap naar de Amerikaanse competitie LCS. Samen met enkele andere sterspelers hoopt hij daar een superteam op poten te zetten.
Lees verder

56-jarige man aangehouden voor de moord op 83-jarige bewoonster van complex voor beschut wonen De Sprong
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vorige week een 56-jarige man aangehouden voor de moord op de 83-jarige Mariëtje uit De Sprong in Zoersel. Maandag heeft de raadkamer die aanhouding bevestigd. Het gaat om dezelfde 56-jarige man, een medebewoner van het complex voor beschut wonen, die op de dag van het overlijden van Mariëtje ook al werd aangehouden als verdachte.
Lees verder

"Zwarte Piet is niet racistisch, de reacties op sociale media zijn dat vaak wél": discussie in Aalst woedt volop
"Walgelijk", zo noemde basketballer Jean-Marc Mwema de 'blackface' van de Zwarte Pieten bij Okapi Aalst afgelopen weekend. Aalstenaars schoten meteen in een kramp: "Wij zijn geen racisten, maar Zwarte Piet zit in ons DNA en is ons erfgoed". Bij nader inzien blijkt dat laatste argument nogal relatief. "Martinus van Tours, zoals Sint-Maarten heette, heeft nooit Zwarte Pieten aan zijn zijde gehad", zeggen erfgoedexperts. Maar wanneer arriveerde Zwarte Piet dan voor het eerst in Aalst? En is het niet hoog tijd voor bezinning?
Lees verder

Zwarte Pieten-discussie in Aalst: "Zwarte Piet is niet racistisch, de reacties van zijn verdedigers vaak wel"
"Walgelijk", zo noemde basketter Jean-Marc Mwema de blackface van de Zwarte Pieten in het Forum van Okapi Aalst afgelopen weekend. Aalstenaars schoten meteen in een kramp: 'Wij zijn geen racisten, maar Zwarte Piet dat zit in ons 'DNA' en is ons erfgoed'. Bij nader inzien, blijkt het erfgoed-argument nogal relatief. "Martinus van Tours - zo heette Sint-Maarten - heeft nooit Zwarte Pieten aan zijn zijde gehad", zeggen erfgoedexperts. Wanneer arriveerde Zwarte Piet eigenlijk voor het eerst in Aalst? En is het niet hoog tijd voor bezinning?
Lees verder

CD&V wil met wettelijk kader commercieel draagmoederschap verbieden
CD&V heeft zijn voorstel voor een wettelijk kader voor draagmoederschap klaar. De partij wil commercieel draagmoederschap strikt verbieden en stelt de belangen van het kind centraal. "Recht op kennis over afstamming is fundamenteel", klinkt het.
Lees verder

Oostenrijkse extreemrechtse partijleider raakt besmet met het coronavirus
Herbert Kickl, de voorzitter van de Oostenrijkse politieke partij FPÖ, heeft corona. Hij is een uitgesproken antivaxer en voert zelfs campagne tegen vaccinatie. Met die campagne gaat hij lijnrecht in tegen het medische doctrine. De man kampt nu zelf met het virus en vertoont symptomen.
Lees verder

Kanye 'Ye' West brengt Deluxe versie uit van zijn album 'Donda': vijf nieuwe nummers
Zoals verwacht heeft Kanye 'Ye' West (44) een deluxe editie uitgebracht van zijn meest recente album 'Donda'. Het bevat meer dan 20 minuten aan extra, niet eerder uitgebrachte nummers zoals 'Life Of The Party' met Andre 3000, 'Up From The Ashes', 'Never Abandon Your Family', 'Keep My Spirit Alive Pt.2' en 'Remote Control'. Het deluxe album bevat ook enkele alternatieve versies van eerder uitgebrachte nummers.
Lees verder

Padun trekt deur van Bahrain Victorious na vier jaar achter zich dicht
Mark Padun (25) heeft maandag op Instagram laten weten te zullen vertrekken bij Bahrain Victorious. De Oekraïner reed de voorbije vier seizoenen voor het team van onze landgenoot Dylan Teuns. Dit jaar maakte hij indruk met twee ritzeges in de Dauphiné.
Lees verder

ASSISEN. "Helikopterbruid" Kristel Appelt en haar ex Björn De Candt opnieuw voor assisenhof na pijnlijke farce
Dertien messteken. Twee door de schedel. Andy Vandereyt (30) had achteraf gezien geen enkele kans toen hij in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december 2018 naar een afspraak ging met zijn ex, Kristel Appelt (27). Zij had namelijk Björn De Candt (30) meegebracht, de vader van haar drie kinderen. En drie grote messen. Begin dit jaar stond het duo een eerste keer voor het assisenhof. Maar dat proces eindigde met een pijnlijke farce. Appelt geniet landelijke bekendheid sinds haar meest recente echtgenoot Mike Gielen een poging ondernam om haar te bevrijden met een gekaapte helikopter.
Lees verder

Vicepremier De Sutter vindt voorstel om niet-gevaccineerden te weigeren in discotheken "echt een probleem"
Vicepremier Petra De Sutter (Groen) is geen voorstander om de zogenaamde 2G-regel in te voeren in het nachtleven. Die zou ervoor zorgen dat niet-gevaccineerden niet meer binnen mogen in onder meer discotheken. "Dat is echt een probleem, omdat het zorgt voor een tweedeling die we kunnen missen," zegt ze voor de camera van VTM NIEUWS.
Lees verder

Steve Bannon geeft zichzelf aan bij FBI
Steve Bannon, de omstreden ex-adviseur van toenmalig Amerikaans president Donald Trump, heeft zichzelf aangegeven bij de FBI in Washington. Justitie wil hem vervolgen voor minachting van het parlement.
Lees verder

Poolse ministerie van Defensie: 'Steeds meer migranten bij Kuźnica
Aan de Europese buitengrens tussen Polen en Wit-Rusland stromen steeds meer migranten toe, aan de Wit-Russische zijde van de grens. Het Wit-Russische leger stuurt nog meer groepen migranten naar de grens, zegt het Poolse ministerie van Defensie maandag via Twitter. Het tentenkamp in de buurt zou bijna leeg zijn.
Lees verder