Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 november 2021

Exit voor Kato in K2 zoekt K3, maar Ingeborg blijft groots fan: “Een ongelofelijke toekomst lacht je toe”

HLN
Exit voor Kato in K2 zoekt K3, maar Ingeborg blijft groots fan: "Een ongelofelijke toekomst lacht je toe"
Einde verhaal voor Kato Vanlouwe (25) in de VTM-zoektocht K2 zoekt K3. De beloftevolle kandidate strandde in de kwartfinale.
Lees verder

Musk laat miljoenen volgers op Twitter beslissen over zijn Tesla-aandelen
Elon Musk heeft zaterdag op Twitter aan zijn 62 miljoen volgers gevraagd of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moet verkopen. Het is niet duidelijk of het de multimiljardair menens is, dan wel of het om een van zijn grillen gaat. Musk beloofde zijn volgers echter dat hij zich aan hun oordeel zou houden.
Lees verder

Brandende vrachtwagen rijdt in op auto's bij tolstation: 19 doden
Bij een zwaar ongeval op een autosnelweg in Mexico zijn zaterdag minstens 19 doden en 3 gewonden gevallen. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Het ongeval deed zich voor aan een tolstation ter hoogte van de stad Chalco, op een snelweg die Mexico-Stad verbindt met Puebla, zo'n 110 kilometer ten zuiden van de hoofdstad.
Lees verder

Brandende vrachtwagen rijdt in op auto's bij tolstation in Mexico: 19 doden
Bij een zwaar ongeval op een autosnelweg in Mexico zijn zaterdag minstens 19 doden en 3 gewonden gevallen. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Het ongeval deed zich voor aan een tolstation ter hoogte van de stad Chalco, op een snelweg die Mexico-Stad verbindt met Puebla, zo'n 110 kilometer ten zuiden van de hoofdstad.
Lees verder

Ben Segers: "Mensen die altijd maar scanderen hoe gelukkig ze zijn: ik geloof dat niet"
Op toneel en televisie speelt hij vaak de flauwe plezante, in het echte leven is Ben Segers zowat het andere uiterste. Enige zwaarmoedigheid is hem niet vreemd, hij leeft er al mee van toen hij kind was. "Als er geen schoonheid meer is om mij te ontroeren, dreig ik weg te glijden."
Lees verder

Premier Johnson wil klimaattop vlottrekken: "Grote compromissen en ambitieuze toezeggingen nodig"
De Britse premier Boris Johnson heeft halverwege de klimaatconferentie COP26 in Glasgow opgeroepen tot meer ambitie bij de onderhandelingen. "De COP26 heeft nog een week om de wereld te helpen, we moeten allemaal samenwerken en naar de finish gaan", aldus de gastheer.
Lees verder

Voormalig UB40-zanger Terence 'Astro' Wilson overleden
De voormalige zanger, trompettist en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson - ook bekend onder zijn artiestennaam Astro - is op 64-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn huidige band laten weten.
Lees verder

Medeoprichter Britse reggaeband UB40 overleden
De voormalige zanger en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson - ook bekend onder zijn artiestennaam Astro - is op 64-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn huidige band laten weten.
Lees verder

Voormalig UB40-zanger Terence 'Astro' Wilson (64) overleden
De voormalige zanger, trompettist en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson - ook bekend onder zijn artiestennaam Astro - is op 64-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn huidige band laten weten.
Lees verder

Eén op twee ouders vindt zomervakantie te lang
Iets meer dan de helft van de ouders wil dat de zomervakantie in het onderwijs wordt ingekort. Dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 14.000 ouders, waarover De Zondag bericht. Veel ouders denken dat twee maanden vakantie ervoor zorgen dat kinderen leerstof vergeten en hun klasgenoten missen.
Lees verder

Na zwaarbewolkte zondagochtend volgen opklaringen
Het is zondagmorgen eerst zwaarbewolkt met perioden van regen maar algauw wordt het droger vanaf de kust met opklaringen. In de Ardennen blijft er echter veel lage bewolking aanwezig die het zicht kan beperken op de hoogten. In de namiddag kunnen in het oosten nog enkele buitjes of wat motregen vallen. De maxima liggen tussen 6 en 12 graden, meldt het KMI. De wind waait matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee, draaiend van zuidwest naar west tot noordwest na de passage van de regenzone. Er kunnen rukwinden optreden tot 50 à 60 km/uur.
Lees verder

Met Miss België in Ethiopië (deel 2): bezoek aan geboortehuis, weeshuis en begraafplaats van mama: "Deze trip naar mijn roots heeft me sterker gemaakt"
De eerste ontmoeting met haar vader in 15 jaar was nog niet verwerkt of Kedist Deltour trok verder op zoek naar haar roots in Addis Abeba. Daar, in de drukke hoofdstad van Ethiopië, groeide de huidige Miss België op tot ze op haar tiende geadopteerd werd. Reporter DIETERT BERNAERS trok zaterdag mee naar haar geboortehuis, naar het weeshuis waar ze een jaar verbleef en naar het graf van haar moeder. Het werd opnieuw een dag vol emoties.
Lees verder

20 jaar na Sabena. Marie-Luces man en piloot Michel stapte uit het leven: "Van Sabena naar een 'grondjob', erger kon niet. Alleen wie gevlogen heeft, begrijpt dat"
"Wat blijft er nog voor me over? Morgen naar de dop gaan, zeker? En kijken hoe ik met mijn vrouw — die nu ook zonder werk zit — en mijn kinderen kan overleven. Ik weet niet wat morgen zal brengen. De onzekerheid knaagt." Zo getuigde Michel Rongé op 8 november 2001 in deze krant. Net als zijn vrouw-stewardess had de 37-jarige piloot en vader van vijf uit Overijse een dag eerder zijn droomjob abrupt zien crashen. Amper vijf maand later zou hij wanhopig én werkloos uit het leven stappen. "Zonder het faillissement van Sabena zou Michel vandaag nog hier zijn, zeker weten", zegt zijn weduwe en ex-stewardess Marie-Luce Fassin (57).
Lees verder

"Als ik De Ketelaere was, ging ik naar...": Drie kenners over de ideale stap voor het Belgische goudhaantje
De clubs heeft-ie straks voor het uitkiezen, maar wat is nu dé ideale stap voor Charles De Ketelaere (20)? Meteen naar een absolute topclub, eerst een tussenstap of toch nog een extra jaartje Club Brugge? Drie kenners van het Europese voetbal aan het woord, drie uiteenlopende meningen.
Lees verder

Blamage voor Britten tijdens klimaattop: dirty diesel verstoot elektrische trein vanwege dure stroom
Omdat de elektriciteit zo duur is, moeten Britse spoorwegmaatschappijen noodgedwongen elektrische locomotieven van het spoor halen en vervangen door vervuilende diesels. Ook tijdens de klimaattop.
Lees verder

Miss België keert vervroegd terug naar België wegens verslechterende politieke situatie in Ethiopië
Twee dagen vroeger dan gepland keert Miss België, Kedist Deltour (24), terug naar België. Ze stapt vanavond op een vlucht van Addis Abeba naar Brussel in plaats van dinsdagavond. De beslissing om de reis naar haar roots in Ethiopië vervroegd stop te zetten, heeft alles te maken met de verslechterende politieke situatie in haar geboorteland. In sommige regio's woedt een burgeroorlog.
Lees verder

Veiling souvenirs Amy Winehouse is groot succes: hartvormige Moschino-handtas brengt 177.000 euro op
Op een veiling van souvenirs van de Britse zangeres Amy Winehouse (1983-2011) zijn honderden stukken verkocht boven de geschatte prijs. Zo werd een rode hartvormige leren tas van het merk Moschino geveild voor 205.000 dollar (177.000 euro) terwijl de prijs geschat was op 20.000 dollar. Dat heeft het veilinghuis Julien's Auctions op Twitter bekendgemaakt.
Lees verder

Metejoor staat meteen op één met zijn debuutplaat: "Mijn opa voorspelde: 'Gij gaat het maken, Joris'"
Zijn grote doorbraak met '1 Op Een Miljoen' werd overschaduwd door het plotse overlijden van zijn opa en tante. En bij de release van zijn debuutalbum 'Metejoor' lag hij in bed met corona. Maar sinds vrijdag is Metejoor (30) terug uit quarantaine. Met een plaat die op één staat, een glansrol in 'Een echte job' én volgende week staat hij drie keer in de Lotto Arena met 'Vlaanderen Zingt Hazes'. "Anderhalf jaar geleden was het 'Who the hell is Metejoor'?! Vandaag zit ik in een luxepositie", glundert hij. In een uitgebreide babbel vertelt de zanger over de hoogtes en laagtes van de voorbije jaren: "Op het moment dat m'n opa stierf, moest ik optreden tijdens 'The Voice'."
Lees verder

Dieumerci Mbokani, nu de ster in Kuwait, had vanavond graag op de Bosuil gespeeld: "In België zou ik nog bij de beteren zijn"
Mocht-ie echt komen, is een ereplaats op zijn plek. Dieumerci Mbokani (35) is voor zowel Antwerp als Anderlecht belangrijk geweest, maar in een vervolgverhaal hadden die clubs geen zin. Mbokani trok dan maar naar Kuwait SC, om er te doen wat hij volgens hemzelf ook hier nog zou kunnen: scoren. Een gesprek over leven in een bakoven, telefoontjes met Paul Gheysens en Vincent Kompany. "Vincent zei: 'Anderlecht is je thuis, je bent altijd welkom.' Misschien werken we later nog samen."
Lees verder

Na haar laatste optreden in het Sportpaleis: Klaasje neemt met emotioneel bericht afscheid van K3
't Is gebeurd. Klaasje Meijer (26) is officieel geen K3'tje meer. Op zaterdagavond stond ze nog een laatste keer met Hanne (27) en Marthe (25) op het podium van het Sportpaleis. In een emotioneel bericht op Instagram neemt Klaasje nu afscheid van de meidengroep. "Dankbaar voor hoe wij ons hebben mogen ontwikkelen tot de vrouwen die we zijn."
Lees verder