Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 november 2021

Eerste avond Lichtfestival lokte 140.000 bezoekers, kleine aanpassingen op parcours moeten voor vlotte doorstroming z...

HLN
Eerste avond Lichtfestival lokte 140.000 bezoekers, kleine aanpassingen op parcours moeten voor vlotte doorstroming zorgen
De eerste avond van het Lichtfestival in Gent was meteen een absolute topavond. Er liepen naar schatting 140.000 bezoekers over het 7,2 kilometer lange parcours, en dat zijn er 50.000 meer dan op de eerste dag van de vorige editie. Er waren geen incidenten, er worden kleine aanpassingen voorzien op de drukste punten.
Lees verder

Europese Commissie verwacht 6 procent economische groei in België dit jaar
De Belgische economie zal dit jaar sterker groeien dan tot nu gedacht. De Europese Commissie voorspelt nu een groei van 6 procent, waar ze tijdens de zomer nog 5,4 procent vooropstelde. Dat blijkt donderdag uit de herfstprognose van de Europese Commissie.
Lees verder

Mats (32) en Tiffany (29) zoeken 15.000 euro voor broodnodig gehoorimplantaat voor Lucas (2): "Omdat ons zoontje nog te goed hoort, krijgen we geen terugbetaling"
Lucas, het 2-jarige zoontje van Mats Verheyen (32) en Tiffany Van de Mooter (29) uit Niel, heeft dringend nood aan een cochleair gehoorimplantaat aan zijn rechteroor. Alleen komt dat met een kostenplaatje van liefst 15.000 euro, waarvan het koppel alles voor eigen rekening moet nemen. Vrienden en sympathisanten zijn volop bezig met een inzamelactie.
Lees verder

Bestuurder tegengehouden voor zelfgemaakte nummerplaat in 'Alloo bij de Verkeerspolitie'
Vanavond gaat Luk Alloo opnieuw mee met de verkeerspolitie van zones Gent en Sint-Niklaas. Bestuurder Sam wordt tegengehouden omdat hij rondrijdt met een zelfgemaakte nummerplaat. "Zo'n wettelijke metalen nummerplaat oogt niet fraai op mijn nieuwe BMW, dus neem ik het risico. Ik heb er al een boete voor gekregen, maar ik rijd bijna nooit met deze auto", verklaart de chauffeur. De boete van € 116 neemt hij er dan maar bij.
Lees verder

ASSISEN. "Ik zat op het toilet toen Pascal vermoord werd": drugsverslaafde ontkent nog steeds dat hij Kortrijkzaan (40) het hoofd insloeg
Hij had al twee dagen niets meer van zijn zoon gehoord, dus ging Patrick Bauwens op 2 februari 2018 een kijkje nemen in zijn woning in Kortrijk. Naast de zetel trof hij het levenloze lichaam aan van Pascal (40). De drugsdealer was het hoofd ingeslagen. Al snel komt Ramzes Takaev (48) uit Izegem in beeld als hoofdverdachte. De Rus legt de ene warrige verklaring na de andere af, maar er is één constante: met de dood van Pascal heeft hij niets te maken. Zat Takaev tijdens de moord op het toilet - zoals hij zelf beweert - of is hij de echte dader? Aan de Brugse assisenjury om het, vanaf vrijdag, uit te maken.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wie wint de Jaarmarktcross in Niel? Flink wat kritiek op parcours, Cant niet gestart bij vrouwen na val tijdens verkenning
Wapenstilstand, dat is al jaren toch ook een beetje vechten om de zege in Niel. Op de Jaarmarktcross gaan we op zoek naar een opvolger voor Laurens Sweeck en naar een nieuwe leider in het klassement voor de Superprestige. Wie koerst naar de zege? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Xander (25) aangevallen omdat hij geen sigaret wil geven: "Die man ging als een gek tekeer"
De 25-jarige Xander De Bruycker uit Oostende werd woensdag brutaal aangevallen op het Marie-Joséplein in Oostende omdat hij geen sigaret wou afgeven. De man kreeg een kopstoot en meerdere vuistslagen in het gezicht te verwerken. "Ik hoop dat de politie die agressieveling vindt, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen", zegt hij.
Lees verder

Banken moeten noodlijdende clubs uit de financiële put trekken
Volgens De Standaard staat de Europese voetbalbond UEFA dicht bij een akkoord met enkele grote internationale banken over een herstelfonds voor noodlijdende voetbalclubs, goed voor een bedrag van uiteindelijk 6 à 7 miljard euro.
Lees verder

Oosten van Europa kleurt steeds dieper rood: ook Nederland en Duitsland delen in de klappen
Het oosten van Europa kleurt steeds dieper rood op de nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). De donkere vlek verspreidt zich verder in landen als Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije en Griekenland. Ook Nederland en Duitsland moeten toezien hoe de toestand erger wordt.
Lees verder

Aflevering 'Jachtseizoen' met Martin Garrix toch te zien
De veelbesproken aflevering van de populaire YouTube-serie 'Het Jachtseizoen' met de Nederlandse dj Martin Garrix (25) is zaterdag toch te zien. In september raakte een figurant op de opnamedag gewond. In overleg met zijn familie is volgens StukTV besloten de uitzending gewoon te laten doorgaan.
Lees verder

Energieprijzen blijven stijgen - Paul D'Hoore: "Minste incident kan prijzen 10 procent omhoog of omlaag drijven"
Er komt maar geen einde aan de stijging van de energieprijzen. Wie deze maand een vast elektriciteitscontract afsluit betaalt een derde meer dan vorige maand. Financieel expert voor VTM Nieuws Paul D'Hoore legt uit.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van der Haar neemt de kopstart, wie wint de Jaarmarktcross in Niel?
Wapenstilstand, dat is al jaren toch ook een beetje vechten om de zege in Niel. Op de Jaarmarktcross gaan we op zoek naar een opvolger voor Laurens Sweeck en naar een nieuwe leider in het klassement voor de Superprestige. Wie koerst naar de zege? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Vier beteren rijden meteen weg, wie wint de Jaarmarktcross in Niel?
Wapenstilstand, dat is al jaren toch ook een beetje vechten om de zege in Niel. Op de Jaarmarktcross gaan we op zoek naar een opvolger voor Laurens Sweeck en naar een nieuwe leider in het klassement voor de Superprestige. Wie koerst naar de zege? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Chinese communistische partij maakt weg vrij voor nieuwe termijn president Xi Jinping
De Chinese communistische partij heeft de weg vrijgemaakt voor een derde termijn voor president en partijleider Xi Jinping, of mogelijk zelfs voor een leiderschap voor het leven.
Lees verder

Alleenstaande mama (39) slachtoffer van Itsme-fraude: "Resterend maandbudget van rekening gestolen"
Een leeggeplunderde zichtrekening. Dat is het resultaat van een bezoekje aan de overheidssite van de belastingen en een – ongelukkig toevallig – gelijktijdig sms'je over de blokkering van het Itsme-account van Lindsay Redant uit Mere.
Lees verder

Football Talk. Wilmots opnieuw aan de slag: ex-bondscoach nieuwe trainer van Raja Casablanca
Voormalig bondscoach Marc Wilmots is de nieuwe coach van de Marokkaanse topclub Raja Casablanca. Die geruchten waren er al langer, Casablanca heeft het nieuws nu ook bevestigd. Bij de huidige nummer twee in de Marokkaanse hoogste klasse is de intussen 52-jarige Wilmots de opvolger van de eerder deze week ontslagen Lassaad Jarda Chebbi. Van de laatste vier competitiewedstrijden kon er slechts eentje gewonnen worden.
Lees verder

Marc Van Ranst dient klacht in na bedreigingen van Vlaams Belanger die hem op Telegram "kwal" noemde die "gewoon afgemaakt" moet worden
Marc Van Ranst gaat een klacht indienen naar aanleiding van nieuwe doodsbedreigingen aan zijn adres. Die werden volgens de viroloog geuit door een voormalig bestuurslid van Vlaams Belang Waasmunster op een Telegram-chatkanaal van VB-kopstuk Dries Van Langenhove.
Lees verder

Nationale Vrouwendag - Vrouwenrechtenorganisatie Furia pleit voor betere waardering van zorgtaken
Vrouwenrechtenorganisatie Furia pleit ervoor om zorgtaken en zorgarbeid meer te waarderen. Donderdag, op de vijftigste Nationale Vrouwendag, hield Furia een congres in Leuven, waar ze haar eisen kracht bijzette.
Lees verder

Dj Vincent Fierens heeft veel te danken aan de radiozender die zijn 20ste verjaardag viert: "Dankzij Qmusic is mijn leven geen chaos meer"
Op vrijdag 12 november viert Qmusic zijn twintigste verjaardag. Vincent Fierens (29) was amper 9 jaar toen de radiozender voor het eerst in de ether ging, maar ondertussen maakt hij al bijna tien jaar lang deel uit van het Q-team. De speelvogel die hij vroeger was groeide zelf uit tot een strak georganiseerde presentator. "Die nachtelijke uren presenteren waren soms vreselijk en vroegen veel opofferingen."
Lees verder

De verrijzenis van de sms: "Een hele verademing om niet meteen meer te moeten antwoorden op een tekstbericht"
Van contacttracers tot kortingen: heeft u het laatste jaar ook meer sms'en gekregen? Veel bedrijven zien in het tekstbericht de marketingtool van de toekomst, maar ook voor persoonlijke communicatie zou de oldskool berichtendienst wel eens een comeback durven maken.
Lees verder