Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 november 2021

Een teen knoflook in de neus om komaf te maken met een verkoudheid? NKO-arts licht de trend toe

HLN
Een teen knoflook in de neus om komaf te maken met een verkoudheid? NKO-arts licht de trend toe
Op het socialemediaplatform TikTok verschijnen dag in en dag uit nieuwe trends. Het laatste nieuwe antidotum waar TikTokkers bij zweren? Twee teentjes knoflook in je neusgaten steken om van een zware verkoudheid af te komen. Wij vroegen aan NKO-arts Berina Ihtijarevic of het echt helpt en hoe veilig het is.
Lees verder

Axel Daeseleire kreeg een tweede keer corona: "Die enorme vermoeidheid speelde weer op. Het deed me beseffen hoe belangrijk mijn lichaam is"
Momenteel is hij te zien in het VTM-programma 'Eenmaal Andermaal': acteur, programma­maker, kunstenaar en dj Axel Daeseleire (53). Hij heeft dan misschien het imago van een 'macho', maar achter dat stoere uiterlijk gaat er een hele wereld schuil. Een gevoelige wereld die onlosmakelijk verbonden is met zijn gezonde gewoontes, die hij extra heilig vindt nu hij een tweede keer corona heeft gehad. Hij onthult zijn vijf belangrijkste. "Ik ga soms meerdere keren per week steak eten. Maar de dagen daarna eet ik heel gezond."
Lees verder

Vader van Davy haalt 6 jaar na het plotse overlijden van zijn 14-jarige zoon herinneringen op: "Ze zeggen dat verdriet slijt, maar zo voelt het niet"
"Hij was pas nog grondig onderzocht, maar dan kwam 's nacht die plotse hartaderbreuk. In één klap werden alle mooie toekomstdromen weggevaagd. Zes jaar later is het nog altijd moeilijk om rust te vinden." Voor Marc Mues (57) staat de wereld nog steeds een beetje stil na het overlijden van zijn zoon Davy, die deze week 21 jaar zou geworden zijn...
Lees verder

Bouwplannen? Dit zijn de regels vanaf 2022
Ga je volgend jaar bouwen? Dan moet je rekening houden met een aantal nieuwe regels. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
Lees verder

Bouwen in 2022: aan deze eisen moet je woning voldoen
Ga je volgend jaar bouwen? Dan moet je rekening houden met een aantal nieuwe regels. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
Lees verder

Oostenrijkse regio wil volledige lockdown voor ongevaccineerden
Het noorden van Oostenrijk is enkele dagen verwijderd van een lockdown voor iedereen die niet volledig gevaccineerd is. De noordelijke provincie Opper-Oostenrijk wil vanaf maandag de nieuwe lockdownregels invoeren, maar wacht voorlopig nog op groen licht van de federale overheid. "Ongevaccineerden zullen enkel hun huis mogen verlaten voor essentiële zaken zoals voor het werk of de supermarkt."
Lees verder

Minister Crevits wil overleg met federale regering na weigering vergunning gascentrale in Vilvoorde
De linkse oppositie schiet met scherp op de beslissing van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om de gascentrale van Vilvoorde niet te vergunnen. Er wordt haar politieke sabotage verweten. Coalitiepartners CD&V en Open Vld werden verrast door die beslissing. Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) wil dat er overleg komt tussen de Vlaamse en de federale overheid.
Lees verder

KOERS KORT. Terpstra verlengt contract bij TotalEnergies - Van Aert verkoopt drie grootste zeges als NFT's
De Nederlander Niki Terpstra heeft zijn aflopend contract bij TotalEnergies tot eind volgend jaar verlengd, zo maakte hij bekend op Instagram.
Lees verder

Wout van Aert verkoopt drie grootste zeges als NFT's
Wout van Aert gaat zijn drie grootste overwinningen als NFT's (non-fungible token) verkopen. Een NFT is een niet-inwisselbaar digitaal bestand, dat als uniek bewijs geldt voor eigendom van een uniek, virtueel object. Het gaat in het geval van Van Aert om twee overwinningen in de laatste Tour de France, op de Mont Ventoux en Champs-Elysées, en zijn zege in de Strade Bianche. De veilingen voor de drie items verlopen via OpenSea en zijn open tot en met 21.00 uur op 16 november. "'Het is heel erg cool dat ik deze groeiende technologie kan gebruiken om deze momenten te delen met mijn fans. Hopelijk genieten de nieuwe eigenaren er net zo van als dat ik heb gedaan", aldus Van Aert.
Lees verder

Het waren er echt meer dan op een drukke Gentse Feestenavond: 240.000 mensen op Lichtfestival, nog niet duidelijk of er extra maatregelen komen
240.000. Dat astronomisch hoge getal wordt genoemd als gevraagd wordt naar het aantal bezoekers op het Lichtfestival op donderdagavond. Dat zijn er meer dan op een drukke Gentse Feestenavond, en bovendien veel meer geconcentreerd.
Lees verder

AstraZeneca in het rood in derde kwartaal
Farmaciegigant AstraZeneca heeft in het derde kwartaal verliescijfers opgetekend, onder meer als gevolg van de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling. De omzet kreeg wel een boost, als gevolg van het coronavaccin dat het bedrijf samen met de universiteit van Oxford ontwikkelde.
Lees verder

Pro League zit samen met minister Vandenbroucke en lanceert tegenvoorstel RSZ-bijdragen in fiscale wetshervorming voor profvoetballers
Pierre François en Peter Croonen hebben deze voormiddag samengezeten met minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Zo formuleerde de Pro League een tegenvoorstel met betrekking tot de RSZ-bijdragen van de profvoetballers.
Lees verder

Regi en Pauline lossen tweede single 'Lost Without You' ten voordele van Rode Neuzen Dag
Na het aangrijpende 'Vechter' met Camille vorig jaar, verrast Regi in de nieuwe editie van de 'Liefde voor Muziek'-Special voor Rode Neuzen Dag met een eigen versie van 'Lost Without You', de wereldhit van Freya Ridings. Het nummer wordt gezongen door 'Regi Academy'-winnares Pauline.
Lees verder

Klimaatcoalitie en Youth for Climate voeren protestactie uit onvrede over uitblijven Belgisch akkoord
"België, je zet ons voor schut." Dat was vrijdagochtend de boodschap op een protestactie van Klimaatcoalitie, een coalitie van meer dan negentig organisaties uit het Belgische maatschappelijke middenveld, en Youth for Climate aan de ingang van de VN-klimaattop COP26 in Glasgow. De actievoerders zongen en bedekten symbolisch hun gezicht uit schaamte voor het uitblijven van een Belgisch akkoord over de klimaatinspanningen.
Lees verder

Welke gadgets maken je huis veiliger? "Als je niet thuis bent, kan je deze lampen via een app toch aan-en uitzetten"
De herfst luidt een lange periode van donkere dagen in en dat zien vooral inbrekers graag gebeuren. Om ongewenst bezoek te vermijden kun je op verschillende tech-gadgets rekenen. Sommige daarvan hebben ook nog andere troeven in petto. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, overloopt de interessantste snufjes om je huis mee te beveiligen en verrijken.
Lees verder

Storing bij Google-diensten voor zakelijke gebruikers in Europa
Google kampt met een storing bij enkele diensten voor zakelijke gebruikers. Sommige Europese klanten kunnen geen gebruikmaken van Gmail, Google Calendar, Google Chat, Google Meet en Google Groups. Daardoor is het moeilijker voor hen om te mailen, chatten, vergaderen en afspraken te registreren.
Lees verder

Vader Meghan haalt weer flink uit: "Harry is als baby op zijn hoofd gevallen, want alles wat uit zijn mond komt, is stom"
Thomas Markle (77) heeft opnieuw flink uitgehaald naar zijn dochter Meghan en de Britse prins Harry. In een interview met de Britse nieuwszender GB News stelde Markle dat Meghan mensen bewust heeft bedrogen, door meermaals te beweren dat ze niet heeft meegewerkt aan de biografie 'Finding Freedom'.
Lees verder

Celgenoot R. Kelly schrijft stripboek over hun tijd in de gevangenis
Brendan Hunt (37), de man die de afgelopen maanden met R. Kelly (54) een cel heeft gedeeld in de gevangenis in New York, heeft een stripboek gemaakt over hun tijd samen. Volgens de New York Daily News gaat het boek 'Prison Comics' over hoe de heren samen sporten.
Lees verder

Kremlin belooft dat gas zal blijven stromen naar Europa, ondanks dreigement Wit-Rusland
Europa kan blijven rekenen op Russisch gas, ondanks het dreigement van Wit-Rusland om de gastoevoer af te sluiten. Dat heeft het Kremlin gezegd.
Lees verder

Roberto Martínez bijna Guy Thys voorbij: Duivels vijfde keer op rij naar EK of WK (maar Duitsland gaat al 26ste keer)
De Rode Duivels kunnen zich zaterdag voor de vijfde keer op rij plaatsen voor een groot toernooi. Dat zou een record zijn, want eerder kon België zich slechts vier keer op rij kwalificeren voor een eindtoernooi. Dat gebeurde onder Guy Thys, die de Rode Duivels in 1980, 1982, 1984 en 1986 telkens naar het EK of het WK wist te loodsen.
Lees verder