Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Eén bus of tram op de tien die volgens app van De Lijn op schema rijdt, is te laat of komt zelfs niet

HLN
Eén bus of tram op de tien die volgens app van De Lijn op schema rijdt, is te laat of komt zelfs niet
In september was de realtime-reisinformatie van De Lijn maar voor ongeveer 90 procent betrouwbaar. Eén bus of tram op tien die zogezegd op schema reed, was te laat of kwam zelfs helemaal niet. Dat blijkt uit gegevens die Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld) opvroeg.
Lees verder

Bedenkers 'Hoe zal ik het zeggen?' over mentale problemen van presentator Jens Dendoncker: "Niet elke opnamedag was even vrolijk voor hem"
Het gaat stukken beter met Jens Dendoncker. De voorbije maanden werkte de comedian in stilte en met de nodige aandacht voor zijn mentale problemen aan een vierde seizoen van het alom bejubelde 'Hoe zal ik het zeggen?' Met nieuwkomer Jeroen Verdick als zijn vaste sidekick. Bedenkers Tim Van Aelst (43) en Sofie Peeters (34) blikken terug én vooruit. "Ondanks zijn mentale problemen liet Jens ons weten dat hij heel veel goesting had om aan een nieuw seizoen te beginnen."
Lees verder

Christoff voelt gevolgen van zijn coronabesmetting nog steeds: "Zeker nu het zo druk is met 'Vlaanderen zingt Hazes'"
Holland heeft al gezongen het voorbije weekend, vanaf woensdag is het aan Vlaanderen voor 'Vlaanderen zingt Hazes'. Een alternatief voor de drie uitverkochte Lotto Arena's van André Hazes, waarvoor de zanger verstek gaf door zijn burn-out. "André is dankbaar dat wij voor hem in de bres springen. Hopelijk is hij snel weer de oude", zegt Christoff (45). "We missen hem." Als headliner én voor zijn eigen concert treedt hij deze week vier avonden op rij in de Lotto Arena op. "Een pittig eindejaar, tijd voor een nieuwe liefde heb ik niet eens."
Lees verder

Christoff heeft het druk met 'Vlaanderen zingt Hazes' en eigen concerten: "Tijd voor een nieuwe liefde heb ik niet eens"
Holland heeft al gezongen het voorbije weekend, vanaf woensdag is het aan Vlaanderen voor 'Vlaanderen zingt Hazes'. Een alternatief voor de drie uitverkochte Lotto Arena's van André Hazes, waarvoor de zanger verstek gaf door zijn burn-out. "André is dankbaar dat wij voor hem in de bres springen. Hopelijk is hij snel weer de oude", zegt Christoff (45). Als headliner én voor zijn eigen concert treedt hij deze week vier avonden op rij in de Lotto Arena op.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen duikt met ruime zege interlandbreak in, Denayer onderuit tegen Rennes
Jan Verthongen speelde een volledige wedstrijd voor Benfica, dat op de elfde speeldag in de Primeira Liga subtopper Braga met 6-1 de pan in hakte. Bij de rust was het al 4-1. Alex Grimaldo (2e), Darwin Nunez (37e), Rafa Silva (42e en 45e) en Everton (52e en 59e) scoorden voor Benfica. Ricardo Horta scoorde in de 12e minuut de 1-1. In de stand blijft Benfica derde met 28 punten. Porto en Sporting hebben er één meer.
Lees verder

Afwisselend opklaringen en wolkenvelden, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
We krijgen maandag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Op een lokaal buitje in het noordoosten of de Ardennen na blijft het droog. De maxima gaan van 7 tot 12 graden. De wind wordt zwak, aan zee matig, uit west tot noordwest. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.
Lees verder

Jason Suttels tekent voor eerste Belgische medaille op WK skeeleren
Jason Suttels heeft op de tweede dag van de wereldkampioenschappen skeeleren voor de eerste Belgische medaille gezorgd. Op de piste in de Colombiaanse stad Ibagué eindigde Suttels als tweede op de punten-afvallingskoers over tien kilometer.
Lees verder

Houthulst neemt strenge coronamaatregelen: "Kinderopvang gesloten en geen evenementen deze maand"
Momenteel zitten er in Houthulst meer dan vijftig mensen in isolatie of quarantaine. Daarom neemt het gemeentebestuur extra maatregelen. De buitenschoolse kinderopvang gaat op slot en deze maand vinden er twee grote evenementen niet plaats.
Lees verder

Andy Peelman heeft corona en zit in quarantaine in camper
Ook Andy Peelman (38) is getroffen door het coronavirus. De acteur raakte besmet in het buitenland tijdens opnames van het nieuwste seizoen 'Andy op Patrouille'.
Lees verder

Klimaatverandering betekent economische ramp voor meest kwetsbare landen ter wereld
Het bruto nationaal product (bnp) van de 65 meest kwetsbare landen ter wereld zal in 2050 gemiddeld 20 procent lager uitkomen dan zonder klimaatverandering indien de aarde 2,9 graden opwarmt. Tegen het jaar 2100 zullen de economieën van die landen dan zelfs 64 procent kleiner zijn dan zonder klimaatverandering. Dat stelt een rapport dat vandaag op de klimaattop in Glasgow is gepubliceerd.
Lees verder

Politie dreigt met staking door uitblijven van beloofde loonsverhoging
De politievakbonden overwegen om een staking aan te kondigen bij de 185 politiezones in ons land. Dat schrijft de Waalse krant Le Soir. De reden voor de dreigende staking is het uitblijven van een beloofde loonsverhoging, klinkt het.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw mondmaskers voor Vlaamse leerlingen van vijfde en zesde leerjaar: dit verandert in de scholen vanaf vandaag
In het Vlaams onderwijs wordt vanaf vandaag het mondmasker dragen in de klas opnieuw verplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs. In het secundair onderwijs verandert er niets. Op het vlak van testing moeten enkel symptomatische leerlingen nog getest worden.
Lees verder

Concertbezoeker eist 1 miljoen dollar van rapper Travis Scott wegens ernstige nalatigheid
In de Verenigde Staten zijn de eerste rechtszaken aangespannen tegen rapper Travis Scott (30) voor het drama afgelopen vrijdag tijdens het festival Astroworld. Daarbij kwamen zeker acht mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond. In de Amerikaanse media is inmiddels sprake van zeker twee aanklachten tegen de rapper en organisator Live Nation.
Lees verder

Cyriel Dessers noteert krankzinnige statistiek met opnieuw de winnende goal: "Het is ongelooflijk"
Cyriel Dessers was wéér de grote man bij Feyenoord tegen AZ. De spits maakte dit seizoen vier goals in de eredivisie en vier keer maakte hij de goal in de 92ste minuut als invaller. Met zijn winnende goal in de Conference League tegen Union Berlin hielp hij Feyenoord bovendien in één week tijd dus aan drie zeges.
Lees verder

Cyriel Dessers noteert krankzinnige statistiek met opnieuw de winnende goal: "Het is ongelooflijk"
Cyriel Dessers was wéér de grote man bij Feyenoord tegen AZ. De spits maakte dit seizoen vier goals in de eredivisie en vier keer maakte hij de goal in de 92ste minuut als invaller. Met zijn winnende goal in de Conference League tegen Union Berlin hielp hij Feyenoord bovendien in één week tijd dus aan drie zeges.
Lees verder

Bouchez opent deur voor bouw nieuwe kerncentrales: "Energie 100 procent hernieuwbaar maken is wetenschappelijk ongeloofwaardig"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zet de deur volledig open voor de bouw van nieuwe kerncentrales. Dat zegt hij in een interview met Le Soir.
Lees verder

Ploegmaats in de bres voor Mignolet na twee cruciale fouten tegen Standard: "Moéten we nu kwaad zijn op hem of zo?"
Met een blunder en een strafschopovertreding bezorgde Simon Mignolet Standard eigenhandig een punt. Uitgerekend hij die Club al zo vaak een hand boven het hoofd hield. "We kunnen hem niets verwijten", klinkt het in de kleedkamer.
Lees verder

Kanye West heeft nieuw lief van 22 jaar
Kanye West (44), die tegenwoordig officieel door het leven gaat als Ye, is weer gelukkig in de liefde. Page Six meldt op basis van ingewijden dat de Amerikaanse rapper 'al een tijdje' aan het daten is met model Vinetria.
Lees verder

Club kan opnieuw niet winnen in topper: "De scherpte die we in de Champions League laten zien, moet in de Belgische competitie méér aanwezig zijn"
Het is élke interlandbreak hetzelfde liedje bij Club. Afzwaaien met puntenverlies en een misnoegd gevoel. Dit keer omdat het zichzelf twee keer in de eigen voet schoot – Mignolet met het pistool.
Lees verder

Franse politieagent gewond na mesaanval "in naam van de profeet"
In de Zuid-Franse stad Cannes is een politieagent neergestoken door een persoon die handelde in "naam van de profeet". Dat heeft het persbureau AFP vernomen bij politiebronnen. De agent zat aan het stuur van een voertuig dat zich voor het politiecommissariaat bevond.
Lees verder