Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 november 2021

Edward Gaming wint 422.000 euro op WK League of Legends

HLN
Edward Gaming wint 422.000 euro op WK League of Legends
Edward Gaming (EDG) is de kampioen van Worlds 2021, het wereldkampioenschap van League of Legends. Het team uit de Chinese LPL-competitie versloeg in het IJslandse Reykjavík het Koreaanse Damwon Gaming KIA (DWG KIA) met 3-2. Met de overwinning neemt EDG 422.000 euro mee naar huis.
Lees verder

Geen onderling duel: Greet Minnen verliest haar tweede ronde in Linz, Alison Van Uytvanck wint wel
Er komt geen Belgische kwartfinale op het WTA 250-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/235.238 dollar). Greet Minnen (WTA 74) verloor in haar tweede ronde na één uur en zes minuten tennis in twee sets (6-1 en 6-2) van Danielle Rose Collins (WTA 29), het derde reekshoofd in Oostenrijk. Alison Van Uytvanck (WTA 69) won wél van Lesia Tsurenko (WTA 132), met 6-0 en 6-2, en wordt dus de tegenstander van Collins.
Lees verder

Studie: coronapandemie vervuilt oceanen met meer dan 25.000 ton plastic afval
Meer dan 25.000 ton plastic 'corona-afval' is in zee terechtgekomen, zo becijferde een nieuwe studie gepubliceerd in het online wetenschappelijke tijdschrift PNAS. Dat zijn ongeveer 1.000 volle vrachtwagencontainers. In totaal leidde de pandemie wereldwijd tot meer dan 8 miljoen ton plastic afval. De onderzoekers pleiten voor een "beter beheer van medisch afval".
Lees verder

"Ik hou van uitdagingen": Beloften op EK-jacht met Ronaldo-fan Van der Brempt, die wel pijnlijke panna te verduren krijgt
Vrijdag en volgende week dinsdag spelen de jonge Rode Duivels hun vijfde en zesde kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het EK 2023 U21. Tegenstanders zijn Turkije (in Leuven) en Schotland (in Dundee). België gaat in groep I op kop met 12 op 12, Denemarken (6 op 9) en Turkije (4 op 9) zijn de eerste achtervolgers. Een zes op zes en de Jonge Duivels zetten een reuzenstap richting EK.
Lees verder

Duizenden vluchtelingen vast in niemandsland tussen Polen en Wit-Rusland: "We hebben geen eten en geen water, hoelang moeten we nog wachten?"
Polen zegt duizenden vluchtelingen uit Irak, Afghanistan, Syrië en andere landen te zien opduiken aan zijn grens met Wit-Rusland. De Wit-Russische president Loekasjenko geeft visa aan vluchtelingen om ze vervolgens door te sluizen tot op de grens, maar van terugkeren kan geen sprake zijn. Tot wanhoop van de Polen. De mensen zitten nu samengepakt tussen twee vuren, op het stukje niemandsland aan de buitengrens van de Europese Unie. De Poolse overheid stuurt massaal versterking naar de grens. Om de vluchtelingen tegen te houden, maar ook uit vrees voor een militaire escalatie met buurland Wit-Rusland.
Lees verder

Walter 'Pico' Michiels gaf zich vorig jaar nog uit als lid van de federale politie: "Het is aangewezen om psychiater aan te stellen"
Het zal er dan toch van gaan komen om Walter 'Pico' Michiels te onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. Zijn laatste waslijst aan feiten oogt weer niet zo fraai. De gewezen acteur zit sinds de zomer in de Leuvense hulpgevangenis. "Nu de beklaagde daar verblijft, is er hopelijk meer kans dat hij zal meewerken", hoopt de strafrechter.
Lees verder

Zorgmedewerkers Engeland vanaf 1 april verplicht gevaccineerd: in België is nog geen akkoord gevonden
Zorgmedewerkers in Engeland moeten vanaf 1 april volgend jaar tegen Covid-19 gevaccineerd zijn om hun werk uit te oefenen. Zorgminister Sajid Javid heeft bekendgemaakt dat zo de kans op een coronabesmetting kleiner moet worden. Het gaat volgens Sky News om 1,2 miljoen mensen.
Lees verder

Wit-Russische president Loekasjenko: "Wit-Rusland zal niet knielen voor Europa"
Rusland heeft het Westen de schuld gegeven van de gespannen situatie door de duizenden vluchtelingen en migranten aan de Pools-Wit-Russische grens. "Westerse staten hebben jarenlang geprobeerd om hun levenswijze op te dringen aan mensen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika", zei Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag in Moskou. Ook Wit-Rusland houdt het been stijf en gaf aan "niet te zullen knielen voor Europa".
Lees verder

Mishandeld als kind, oneindig strafblad en vader van 15 kinderen: het onwaarschijnlijk criminele leven van rapper DMX
Rapper DMX, bekend van de monsterhit 'Party Up', overleed eerder dit jaar aan een overdosis cocaïne. Vandaag willen maar liefst 15 kinderen aanspraak maken op de erfenis van de wereldberoemde artiest. Het is maar een klein element dat bewijst hoe turbulent, crimineel en onwaarschijnlijk het leven van DMX was. Van een hondendiefstal tot het roken van jointjes op veertienjarige leeftijd. DMX' levensverhaal leest als een spannende misdaadthriller.
Lees verder

Dit zijn de eerste beelden van prinses Delphine in 'Dancing With The Stars': "Ik mag niet vergeten te ademen"
Dit najaar laat prinses Delphine (53) samen met Make-A-Wish de droom van een bijzondere jongen uitkomen via het dansprogramma 'Dancing With Stars'. Voor wie de prinses graag aan het werk wil zien, hebben we namelijk goed nieuws. Play4, de zender waar de show op te zien is, gaf zonet de eerste beelden vrij.
Lees verder

'Tiger King'-ster Carole Baskin sloot zich aan bij geheime groep voor 'getraumatiseerde' beroemdheden
Carole Baskin (60) werd in 2020 in de documentaire 'Tiger King' ervan beschuldigd dat ze haar ex-man had vermoord en daarna zijn lichaam aan haar tijgers zou hebben gevoerd. Baskin beweert nu dat er een 'geheime steungroep' bestaat voor beroemdheden die getraumatiseerd zijn door de beproevingen van het sterrendom. Volgens haar zou de groep haar benaderd hebben zodat ze wist dat ze 'niet alleen' was.
Lees verder

Vooruit wil dat Vlaanderen gaat toezien op kost van private woonzorgcentra
Vooruit wil dat het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid gaat toezien op mogelijk exorbitante winsten bij private woonzorgcentra. Volgens de partij is de kost van het wonen een essentieel onderdeel van de geleverde zorg. Vooruit dient morgen een resolutie in.
Lees verder

Nieuw Call of Duty-superteam door fusie esportsorganisaties OpTic en Envy
Esportsorganisaties OpTic Gaming en Team Envy slaan de handen in elkaar om samen deel te nemen aan de grootste Call of Duty-competitie ter wereld. Het nieuwe team heet OpTic Texas.
Lees verder

Wereld stevent af op klimaatopwarming van 2,4 graden als beloftes niet ambitieuzer worden tijdens COP26
Als landen niet ambitieuzer worden in hun klimaataanpak stijgt de gemiddelde temperatuur wellicht met 2,4 graden Celsius tegen het einde van deze eeuw. Zo luidt de harde conclusie van de onafhankelijke denktank Climate Action Tracker (CAT). Het doel is immers om de opwarming te beperken tot anderhalve graad.
Lees verder

BV 24/7. Pommelien Thijs poseert voor een bijzondere foto en herken jij deze jarige BV?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Tyson Fury stoomt jongere broer met opvallende oefening klaar voor boksduel tegen YouTube-ster
Hij laat niets aan het toeval over. Tyson Fury (33) kruipt in de rol van trainer om zijn broer Tommy (22) optimaal voor te bereiden op het boksduel tegen YouTube-ster Jake Paul van volgende maand. WBC-kampioen Fury beukte met een zogenaamde medicijnbal op de buikspieren van z'n jongere broer. "We komen eraan, Jake", waarschuwt Tyson.
Lees verder

Belgische vrouw (20) opgepakt voor gewelddadige overval op waardetransport Amsterdam
In Frankrijk en België heeft de politie een man en een vrouw aangehouden die verdacht worden ervan betrokken te zijn bij de zeer gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord eerder dit jaar.
Lees verder

Belgische vrouw (20) opgepakt voor gewelddadige overval op waardetransport Amsterdam: 4 miljoen euro nog steeds niet teruggevonden
In Frankrijk en België heeft de politie een man (44) en een vrouw (20) aangehouden die verdacht worden ervan betrokken te zijn bij de zeer gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord eerder dit jaar. De totale buit van de overval bedraagt ruim 14,5 miljoen euro, waarvan ruim 4 miljoen euro nog niet is teruggevonden.
Lees verder

Tweede seizoen 'Squid Game' officieel bevestigd
Het is officieel: de immens populaire Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' krijgt een tweede seizoen. Regisseur Hwang Dong-hyuk bevestigde het nieuws in een interview met AP. "Het is wel nog te vroeg om te zeggen waarover de nieuwe reeks zal gaan."
Lees verder

Nog altijd wachten meer dan 400 basisscholen op schoolboeken: "Leerkrachten draaien overuren aan het kopieerapparaat"
Tweeënhalve maand na de start van het schooljaar hebben nog niet alle leerlingen hun schoolboeken in handen. In zeker 463 Vlaamse basisscholen moet nog materiaal worden geleverd. Cloudwise, het bedrijf dat instaat voor de distributie, heeft intussen juridische stappen genomen tegen een onderaannemer. Daar loopt het al sinds eind augustus mank. "Sommige leerjaren hebben nog niet de helft van hun boeken", zegt een van de directeurs.
Lees verder