Doorgaan naar hoofdcontent

Drugshond blijkt ‘geheim wapen’ van agenten die zelf coke naar Antwerpen smokkelen

HLN
Drugshond blijkt 'geheim wapen' van agenten die zelf coke naar Antwerpen smokkelen
In Colombia is een drugsbende opgerold die werd geleid door een burgemeester en vier politieagenten. Zij leerden een drugshond aan om géén alarm te slaan als hij cocaïne rook. De hond werd gebruikt om grote ladingen cocaïne naar de haven van Antwerpen te sturen.
Lees verder

Covax-programma rondt de kaap van 500 miljoen vaccindoses
Het Covax-programma, dat een gelijke toegang tot coronavaccins voor arme landen mogelijk wil maken, heeft woensdag de kaap van 500 miljoen vaccindoses gerond. Dat heeft de vaccinalliantie Gavi, dat samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn schouders onder het project zet, woensdag meegedeeld.
Lees verder

Muzikante Meskerem Mees: "Bij mijn late uren horen minder goede gewoontes zoals roken en een biertje drinken"
Singer-songwriter Meskerem Mees (22) een opkomend talent noemen is een understatement. Ze won Humo's Rock Rally, de prestigieuze Montreux Jazz Talent Award en bovenal: talloze weke harten. Het geheim van haar succes? Ze blijft zo dicht bij zichzelf. Naar aanleiding van haar nieuwe debuutplaat 'Julius' gunt ze ons een blik in haar leven. "Songs schrijven doe ik het liefst 's avonds wanneer het donker wordt. Dan komt de inspiratie."
Lees verder

Politie onderzoekt verdwijning Antwerps koppel: "Gsm werd gevonden aan de Slachthuislaan"
De politie houdt een onderzoek naar de verdwijning van een Antwerps koppel. Tleefio Icnatio (55) en Eldrid Poulina (62) werden maandag voor het laatst gezien door hun kinderen. Nadien lieten ze niks meer van zich weten. "Ze houden ons altijd op de hoogte van wat ze doen, dus dit is niet normaal."
Lees verder

Zweden voert voor het eerst een coronapas in, maar kiest niet voor verplichting
Zweden zal voor het eerst een coronapas invoeren voor evenementen binnen met meer dan 100 mensen. Op die manier wil het Scandinavische land de stijgende besmettingen tegengaan. Dat heeft de Zweedse regering woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Liefst 12 wedstrijden in vijf weken: dit is het crossprogramma van Wout van Aert
Wout van Aert duikt op 4 december opnieuw het veld in. De Belgisch kampioen begint zijn crossseizoen in de Superprestigemanche van Boom. Nadien volgen nog elf veldritten in vijf weken tijd. Dat meldt Wielerflits. Of Van Aert het WK in het Amerikaanse Fayetteville rijdt, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Demir na huiszoekingen mestbedrijven: "Mestfraude is puur crimineel gedrag"
"Mestfraude is een aanslag op ons leefmilieu. Elke overtreding op de milieuwetgeving is puur crimineel gedrag." Dat zegt Vlaams minister van Justitie, Handhaving en Zuhal Demir (N-VA) vandaag, na een gerechtelijke actie in Tongeren, Geel, Beveren en Bocholt in het kader van mestfraude onder leiding van het parket van Limburg.
Lees verder

Marc Degryse in HLN Sportcast over combo De Bruyne-Vanaken: "Ze voelden elkaar goed aan"
De Rode Duivels speelden gisterenavond 1-1 gelijk bij Wales en sloten de kwalificatieperiode voor het WK in Qatar zo ongeslagen af. In HLN Sportcast blikt Jonas Decleer met Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya terug op de wedstrijd. Daarnaast bellen ook Rode Duivel Toby Alderweireld en ex-assistent-bondscoach Vital Borkelmans even in.
Lees verder

Undercoveragent pleegt zelfmoord nadat hij verliefd werd op vrouw die hij in het oog hield
Een undercoveragent heeft in Nederland zelfmoord gepleegd nadat hij echte gevoelens gekregen had voor de vrouw die hij in het oog moest houden. Fictie en realiteit raakten te zeer met elkaar verweven, waardoor Peter Paul Bakker (zijn schuilnaam; nvdr) met zichzelf in de knoop raakte. Signalen dat het niet goed met hem ging, zijn door de politietop in de wind geslagen.
Lees verder

Busreiziger breekt pols controleur De Lijn wanneer die hem vraagt mondmasker op te zetten
Een man is veroordeeld tot zes maanden cel voor een geval van agressie op een lijnbus in Leuven. Wim C. ging door het lint toen hij hij door een controleur erop werd gewezen zijn mondmasker niet te dragen. Hij brak daarbij de pols van de lijncontroleur.
Lees verder

Football Talk. Vindt KV Mechelen nieuwe investeerder in Nederland? - Canada dicht bij eerste WK in 36 jaar - Ito cruciaal voor Japan
De Nederlander Philippe van Esch (57) zal hoogstwaarschijnlijk investeren in KV Mechelen. Hij is de CEO van het Antwerpse interieurbedrijf Vescom én voorzitter van Helmond Sport, de Nederlandse tweedeklasser waarmee Malinwa samenwerkt. Van Esch zal in principe mee instappen in de kapitaalsverhoging van 5 tot 10 miljoen euro die KVM voor het einde van dit jaar wil doorvoeren. Dat zal hij doen samen met nog vijftien andere (kandidaat-)investeerders, onder wie negen jonge en lokale ondernemers die hun krachten in een consortium bundelen. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, die 71,2% van de clubaandelen in handen heeft, zal niet deelnemen aan de kapitaalsinjectie. Zijn aandelen zullen zo teruggebracht worden tot 49%. (ABD)
Lees verder

Brits gevechtsvliegtuig stort neer in Middellandse Zee, piloot overleeft crash
Een Brits gevechtsvliegtuig is neergestort in de Middellandse Zee. De piloot wist met zijn schietstoel te ontsnappen en overleefde de crash. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie vandaag.
Lees verder

J.K. Rowling 'niet welkom' bij langverwachte Harry Potter-reünie
J.K. Rowling (56), auteur van de Harry Potter-boeken, zal niet te zien zijn in de tv-special die binnenkort wordt uitgezonden. Een groot deel van de originele cast, onder wie Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermelien Griffel) en Rupert Grint (Ron Wemel) werkt mee aan het project, maar merkwaardig genoeg ontbreekt Rowling, zo meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

"Dit is onverantwoord": Rigoberto Urán oogst kritiek nadat hij dochtertje zonder helm meeneemt op koersfiets
Niet de slimste zet van Rigoberto Urán (34). De Colombiaanse wielrenner heeft een (korte?) fietsrit gedaan met zijn dochtertje Carlota in een geïmproviseerd en niet geheel veilig 'kinderzitje'. Urán deelde de beelden op Twitter en oogstte een storm van kritiek.
Lees verder

Toby Alderweireld in HLN Sportcast: "Ofwel doe ik mijn contract in Qatar uit, ofwel keer ik terug naar België"
Toby Alderweireld (32) ruilde afgelopen zomer Tottenham in voor een Qatarees avontuur bij Al-Duhail. De Rode Duivel ziet zichzelf niet meer spelen voor een Europese topclub, maar een terugkeer naar België behoort wél tot de mogelijkheden, zo zegt-ie zelf in HLN Sportcast.
Lees verder

QAnon-sjamaan die Capitool aanviel krijgt 41 maanden cel
De Amerikaan Jacob Chansley, die met hoorns op zijn hoofd, bontmuts en ontbloot bovenlijf, in januari het Capitool in Washington bestormde, is veroordeeld tot 41 maanden cel. Dat is tien maanden minder dan de aanklagers hadden geëist. Met zijn opvallende verschijning werd Chansley een bekend symbool van de beruchte "aanval op de democratie", melden Amerikaanse media.
Lees verder

Nieuwe spectaculaire trailer 'Spider-Man: No Way Home' stelt fans niet teleur
Een langverwacht moment voor alle superfans van Spider-Man: er is een nieuwe trailer gelanceerd voor het nieuwste hoofdstuk uit de franchise, 'Spider-Man: No Way Home'. Het is inmiddels al de tweede vooruitblik en die werd weer groots aangepakt door Marvel: de nieuwe beelden onthullen al een stukje van de enorme dreiging waarmee 'Spidey' in de nieuwe film wordt geconfronteerd.
Lees verder

OVERZICHT. Wat heeft het Overlegcomité beslist? Vier dagen per week telewerk en 'Covid Safe Ticket Plus'
De beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Er worden verschillende verstrengingen doorgevoerd. Zo wordt de algemene mondmaskerplicht uitgebreid naar de leeftijd van 10 jaar en moet het masker op meer plekken opnieuw gedragen worden. Daarnaast is telewerken tot 12 december vier dagen per week verplicht, daarna 3 dagen per week. Tegen maart of april moet iedereen een derde boosterprik krijgen. Dit is wat we al weten.
Lees verder

OVERZICHT. Wat heeft het Overlegcomité beslist? Dit weten we al
De eerste beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Zo wordt onder meer de algemene mondmaskerplicht uitgebreid naar de leeftijd van 10 jaar en moet het masker op meer plekken opnieuw gedragen worden. Daarnaast is telewerken tot 12 december vier dagen per week verplicht, daarna 3 dagen per week. Tegen maart of april moet iedereen een derde boosterprik krijgen. Dit is wat we al weten.
Lees verder

Van Gucht: "Dragen van mondmasker moet standaardmodus zijn"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vanavond nieuwe verstrengingen van de coronamaatregelen aangekondigd na bijeenkomst van het Overlegcomité. Viroloog Steven Van Gucht reageert op de maatregelen.
Lees verder