Doorgaan naar hoofdcontent

Drie jonge doden (15, 16 en 16) bij zwaar ongeval met auto en ambulance in Nederland: fles lachgas gevonden op plaats...

HLN
Drie jonge doden (15, 16 en 16) bij zwaar ongeval met auto en ambulance in Nederland: fles lachgas gevonden op plaats crash
Bij een ernstig ongeluk met een auto en een ambulance zijn zaterdagnacht drie tieners van 15, 16 en 16 jaar overleden in het Nederlandse Helmond. Een van hen zat achter het stuur van de personenauto. Een vierde inzittende (15) raakte ernstig gewond. De verwondingen van twee ambulancemedewerkers lijken mee te vallen. Op de plaats van het ongeval is een fles lachgas gevonden, volgens de politie.
Lees verder

ZWART PUNT. "Jaarlijks tot elf ongevallen op kruising van twee kaarsrechte polderbaantjes. De oplossing? Een stopbord"
Het moet het meest bizarre zwart punt van Vlaanderen zijn. Het kruispunt van de Turfbanken met de Gemenestraat in Kieldrecht. Twee kaarsrechte polderbanen en toch knalden hier met de regelmaat van de klok auto's frontaal op elkaar in. Het triest hoogtepunt was op 14 juli 2018. Toen waren er zelfs twee ongevallen met amper acht uur verschil. Het voorbije jaar zakte dit terug tot slechts één botsing. "We hebben ons het hoofd gebroken in het zoeken naar een oplossing. Dit bleek uiteindelijk niks meer te zijn dan het opheffen van de voorrang van rechts en het plaatsen van een stopbord", getuigt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen.
Lees verder

Het hakje van Courtois, de 100ste van Lukaku en de schicht van Carrasco: zo bereikten Rode Duivels het WK
De Rode Duivels hebben zich met een zege tegen Estland geplaatst voor het WK van volgend jaar in Qatar. De kwalificatie verliep vrij vlekkeloos voor de troepen van Roberto Martínez - enkel in Tsjechië werd er niet gewonnen. Kan u het zich allemaal niet zo goed meer voor de geest halen? Niet getreurd, want hieronder kan u het parcours van de Belgen richting het WK herbeleven.
Lees verder

Prins Charles viert 73ste verjaardag met nieuw portret: "Hij heeft de taken van de Queen al overgenomen"
De Britse prins Charles viert vandaag zijn 73ste verjaardag. Naar goede traditie werd er voor de gelegenheid ook een nieuw portret van de toekomstige koning gedeeld met het publiek. Daarop is hij te zien Highgrove Gardens, één van zijn favoriete plekken in het VK. "Charles is volop aan het werken op zijn verjaardag. Hij heeft de taken van de Queen al overgenomen."
Lees verder

Dit is de grootste motor ter wereld
De 8,0-liter W16-motor uit de Bugatti Chiron is de grootste automotor. Toch is dat een nietig blokje in vergelijking met de grootste motor ter wereld, die uitsluitend te vinden is in vrachtschepen.
Lees verder

Zus Conner Rousseau "razend" nadat broer met spoed naar ziekenhuis moest: "Reacties van sommige mensen zijn walgelijk"
De zus van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft het op Twitter opgenomen voor haar broer. Hij kreeg na een spoedopname in het ziekenhuis zaterdag niet alleen bemoedigende berichtjes, maar moest ook flink wat bagger incasseren op sociale media. "Ik ben razend, verdrietig maar vooral teleurgesteld. De reacties van sommige mensen zijn walgelijk", aldus Eloïs Rousseau.
Lees verder

Britney belooft dat ze vader Spears zal aanklagen voor misbruik, nu ze '#FreeBritney'-rechtszaak gewonnen heeft
Het is gebeurd: Brintey is free. De 39-jarige, Amerikaanse zangeres kan na 13 jaar onder de voogdij van haar vader weer zelf beslissen over haar doen en laten. Daarmee heeft de zangeres weer de sleutels in handen van haar op 60 miljoen dollar (zo'n 52 miljoen euro) geschatte fortuin. Maar ze is nog niet uitgevochten. "Ze gaat haar vader aanklagen voor misbruik."
Lees verder

"Ook wij gaan nu vragen stellen over ieder stukje tape dat losraakt": Mercedes vindt dat herenakkoord in F1 niet meer bestaat na diskwalificatie Hamilton
Valtteri Bottas start straks op de pole, WK-leider Max Verstappen als tweede en Lewis Hamilton vanop P10 na een knappe inhaalrace. Zo zijn de kaarten geschud na de sprintrace in de GP van Brazilië. Achteraf ging het echter alleen maar over de diskwalificatie van Hamilton voor een DRS-overtreding. Mercedes-baas Toto Wolff vuurde een indirecte sneer af richting Red Bull. "Het herenakkoord in de Formule 1, voor zover het al bestond, bestaat niet meer."
Lees verder

Ronaldo versus Mitrovic, Spanje mag niet verliezen en Modric moet winnen: voor enkele toplanden is het vanavond erop of eronder in race richting WK
Na de zege tegen Estland zijn de Rode Duivels zeker van een rechtstreeks ticket voor het WK 2022 in Qatar. Maar hoe zit het in de andere groepen? Welke landen zijn eveneens al geplaatst? En welke sterren moeten nog vol aan de bak? Een overzicht.
Lees verder

Experts promoten 'intermittent living': "Honger en kou helpen je lichaam om te gaan met de stress van elke dag"
Het lijkt de ziekte van deze tijd: altijd achter jezelf aanhollen en nooit tot rust komen. Heel wat mensen voelen zich altijd moe. Katrien Massa en Peter Beschuyt kijken naar de oorzaken en geven oplossingen: "Met 'intermittent living' daag je je lichaam uit door oude bekende stressprikkels toe te dienen."
Lees verder

Rustige zaterdagavond op Lichtfestival, vandaag slotdag
Wie het Gents Lichtfestival nog wil zien, zal vanavond naar het stadscentrum moeten afzakken. Zondag is immers de slotdag van dit spektakel. Op zaterdagavond verliep alles rustig, gelijkaardig aan woensdag en vrijdagavond. Het was druk, maar nooit té druk, mogelijks met dank aan het mindere weer.
Lees verder

Belgische toeriste (32) in de problemen tijdens kajakken in Zuid-Afrika
Een 32-jarige Belgische vrouw is in de problemen gekomen terwijl ze aan het kajakken was in Zuid-Afrika. Ze moest dringende medische hulp krijgen en geëvacueerd worden.
Lees verder

Voorzitter van klimaatconferentie vecht tegen tranen tijdens slotakkoord: "Ik begrijp de ontgoocheling"
Het klimaatakkoord is er gisterenavond, met een dag vertraging, dan toch gekomen. De deelnemende landen beloven in dat slotakkoord te streven naar een beperkte klimaatopwarming van anderhalve graad en steenkoolgebruik af te bouwen. Alleen wordt er op die laatste belofte geen datum geplakt. "Ik begrijp de ontgoocheling", zei een emotionele voorzitter Alok Sharma.
Lees verder

Voor de negende keer wereldkampioene: Belgische Amal Amjahid verovert wereldtitel jiujitsu
Onze landgenote Amal Amjahid heeft in Abu Dhabi voor de negende keer in haar carrière een wereldtitel jiujitsu veroverd.
Lees verder

Het succesverhaal van Booking.com DEEL 2 - Sinds het bedrijf dat jaarlijks miljarden euro's winst maakt plots coronasteun vroeg, is het hek van de dam
Het is een machine die de hotelwereld voorgoed hertekende. Maar de opmars van Booking.com kwam er niet zonder slachtoffers. Hoteliers, de fiscus, personeel, de belastingbetaler: velen voelen zich 'gebruikt door Booking'. Toen het bedrijf dat miljarden euro's winst maakte opeens miljoenen coronasteun kreeg was het hek van de dam. #boycotbooking.
Lees verder

ROYALBITS. De gatenkaas van Máxima en koninklijke speeltjes voor je hond
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Clijsters verliest eerste twee wedstrijden op World Team Tennis, Flipkens wint wel in gemend dubbel
Kim Clijsters (38) heeft haar openingswedstrijden in het World Team Tennis (WTT) niet kunnen winnen. In het enkelspel verloor ze voor haar team New York Empire van de Amerikaanse Amanda Anisimova. Aan de zijde van Kirsten Flipkens (35) verloor ze ook haar match in het dubbelspel.
Lees verder

Tientallen migranten breken door hek aan grens met Polen
Zowat 50 migranten zijn Polen binnengekomen nadat ze door een barricade aan de grens met Wit-Rusland braken. Dat gebeurde zaterdagavond in de buurt van Dubicze Cerkiewne, zegt de Poolse politie. Die meldt zondag dat 22 Irakezen zijn aangehouden.
Lees verder

BBC brengt opvallende documentaire uit over eigen schadelen
De Britse openbare omroep BBC komt binnenkort met een opmerkelijke documentaire. De zender gaat hun eigen grootste schandalen van de afgelopen decennia in beeld brengen en bespreken, waaronder het beruchte interview met prinses Diana.
Lees verder

Huisartsenwachtposten opnieuw overspoeld met coronavragen: "Neem alleen contact op bij ernstig ziek zijn"
Meerdere huisartsenwachtposten zijn zaterdag weer overspoeld door telefoons en patiënten, hetgeen tot lange wachttijden heeft geleid. Dat meldt dokter Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, vandaag. Hij roept op om alleen contact op te nemen met de huisartsenwachtpost bij ernstig ziek zijn. Voor alle anderen werd er begin november immers een online tool gelanceerd.
Lees verder