Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 november 2021

‘Den otto’ uit Eigen Kweek is opnieuw thuis in de Westhoek: “Ik wil er zoveel mogelijk rally’s mee rijden”

HLN
'Den otto' uit Eigen Kweek is opnieuw thuis in de Westhoek: "Ik wil er zoveel mogelijk rally's mee rijden"
Een opmerkelijke verschijning afgelopen weekend op de rallywedstrijd Zes Uren van Kortrijk: de knaloranje Opel Kadett, 'den otto', die te zien was in de tv-reeks Eigen Kweek. De wagen werd onlangs op de kop getikt door Mathias Ver Eecke uit Zonnebeke, die daarmee de auto vanuit het verre Limburg terug naar de Westhoek bracht. "Mijn droom is tijdens de Rally van Ieper over het podium op de Ieperse Grote Markt rijden."
Lees verder

Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. "Je brein is je belangrijkste seksorgaan", zeggen deze 2 onderzoekers
Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. "Je brein is het belangrijkste seksorgaan", verklappen ze al. "Vroegere ervaringen spelen een belangrijke rol. Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren."
Lees verder

Opnieuw actie van de politie: "Slechts één gedetineerde mag Justitiepaleis binnen"
Een nieuwe dag, een nieuwe actie van de politievakbonden. Vandaag blokkeren ze de ingang die gebruikt wordt om de gedetineerden het gerechtsgebouw binnen te brengen. Slechts één gevangene mocht binnen: de beschuldigde die momenteel terechtstaat voor het hof van assisen.
Lees verder

Marleen geniet van haar 'oude dag' in Florida: "Onze kinderen wonen in Nashville, ik koos voor dit klimaat, de steden en de mooie natuur"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Marleen De Waele zwierf jarenlang de wereld rond in functie van de carrière van haar man, en vond tenslotte een nieuwe thuis in Boca Raton (Zuid-Florida). "Het is een cliché om hier je 'oude' dag door te brengen, al ben ik nog steeds erg actief als kunstenares."
Lees verder

Na jarenlang rondzwerven vond Marleen een thuis in Florida: "Dit is letterlijk en figuurlijk een klimaat voor kunstenaars"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Marleen De Waele zwierf jarenlang de wereld rond in functie van de carrière van haar man, en vond tenslotte een nieuwe thuis in Boca Raton (Zuid-Florida). "Het is een cliché om hier je 'oude' dag door te brengen, al ben ik nog steeds erg actief als kunstenares."
Lees verder

Navalny dient voor vierde keer klacht in omtrent detentieomstandigheden
De Russische opposant Aleksej Navalny heeft een nieuwe klacht ingediend omtrent de omstandigheden van zijn gevangenschap in een Russisch strafkamp. Volgens documenten van een rechtbank in de regio Vladimir ten oosten van Moskou is het al de vierde keer dit jaar dat de Kremlincriticus dergelijke klacht indient.
Lees verder

Hamilton wil crash met Verstappen koste wat kost vermijden: "Ik ben in de meeste gevallen heel netjes geweest"
Lewis Hamilton (36) wil herinnerd worden als een eerlijke en fatsoenlijke coureur die zijn wereldtitels heeft veroverd door "snelheid, hard werken en vastberadenheid". Dat zei de Brit in een interview met diverse media. Het betekent dat hij in zijn tweestrijd met de doorgaans wat agressiever rijdende Max Verstappen (24) meer dan ooit op zijn hoede is.
Lees verder

Zeven artsen besmet met corona na congres van antivaxers in Florida over alternatieve behandelingen
"Mijn vrouw en ik zitten al zestien maanden aan de ivermectine", zei cardioloog Bruce Boros (71) op een congres van antivaxers in Florida. "Ik heb mij nog nooit zo gezond gevoeld in mijn leven." Ivermectine is een antiparasitair medicijn dat onder meer bij paarden wordt gebruikt en waarvoor momenteel geen bewijs bestaat dat het ook helpt bij corona. Twee dagen later testte Boros positief.
Lees verder

Na moeilijke periode geeft Jens Dendoncker persoonlijke boodschap in het teken van Rode Neuzen: "Het kan iedereen overkomen"
Jens Dendoncker (31) heeft een moeilijk jaar achter de rug. In de afgelopen maanden worstelde hij met paniekaanvallen, kwam hij in een depressie terecht en liet hij zich eventjes opnemen. Ondertussen gaat het stilaan beter met hem en in het kader van Rode Neuzen Dag geeft hij nu een heel duidelijk signaal: "Het kan iedereen overkomen, praat erover en zoek professionele hulp."
Lees verder

Jens Dendoncker spreekt voor het eerst over moeilijke periode: "Ik raakte fysiek niet meer uit bed en kon niet stoppen met huilen"
Jens Dendoncker (31) heeft een moeilijk jaar achter de rug. In de afgelopen maanden worstelde hij met paniekaanvallen, kwam hij in een depressie terecht en liet hij zich eventjes opnemen. Ondertussen gaat het stilaan beter met hem en in het kader van Rode Neuzen Dag geeft hij nu een heel duidelijk signaal: "Het kan iedereen overkomen, praat erover en zoek professionele hulp."
Lees verder

"Het is degoutant dat hij zich verrijkt op de kap van lotgenoten": Syrische vluchteling riskeert zelf 5 jaar cel voor levensgevaarlijke mensensmokkel
In 2015 kreeg hij asiel in Duitsland, nadat hij met de hulp van mensensmokkelaars in Europa was geraakt. Zes jaar later staat een Syrische Koerd zelf terecht in de Brugse rechtbank voor mensensmokkel. Ahmad S. (27) werd in Adinkerke betrapt met een bestelwagen vol bootmateriaal en kon op bitter weinig begrip rekenen van het Openbaar Ministerie. "Het gaat er bij mij niet in dat net zo iemand lotgenoten in levensgevaarlijke omstandigheden het Kanaal helpt overbrengen."
Lees verder

Nederlandse Roos (1) wacht door corona al maanden op operatie: "Het gaat steeds slechter met haar"
Door de sterke toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen moeten heel wat ingrepen worden uitgesteld. Dat is in Nederland niet anders. Ook de operatie van Roos (1) kan keer op keer niet doorgaan. Dit tot wanhoop van haar ouders: "Ze wordt steeds zieker".
Lees verder

ECDC waarschuwt Europese landen: "Kerst kan coronahaard worden, neem daarom snel maatregelen"
De Europese gezondheidsdienst ECDC waarschuwt voor de feestdagen. Kerst en Nieuwjaar zouden de lont in het kruitvat kunnen zijn van een nieuwe golf besmettingen, klinkt het. Europese landen die nog geen actie ondernomen hebben, krijgen daarom de raad om dringend coronaregels in te voeren. Concreet wordt daarbij gedacht aan thuiswerk, reisbeperkingen en een maximum op het aantal bezoekers in huis. Het ECDC verwacht dat dergelijke maatregelen tot ver in het nieuwe jaar nodig zijn.
Lees verder

Young Red Lions openen WK U21 met zege tegen Zuid-Afrika
De Young Red Lions zijn in het Indische Bhubaneswar uitstekend begonnen aan de Junior World Cup. In het Kalinga Stadion, waar de Red Lions in december 2018 de wereldtitel vierden, werd in de openingsmatch met 5-1 gewonnen van Zuid-Afrika.
Lees verder

Football Talk. PSG wil Pochettino niet kwijt, Valverde nieuwe coach van Man United?
Manchester United heeft Paris Saint-Germain benaderd omtrent een overgang van coach Mauricio Pochettino. Maar de Parijse club wil de Argentijn niet laten gaan. Dat meldt de krant MEN.
Lees verder

Rechter hard voor chauffeurs onder invloed: "Waar u werd betrapt reed iemand volgegoten met alcohol een 17-jarig meisje dood"
Politierechter Johan Van Laethem drukte woensdag een beklaagde pijnlijk met de neus op de feiten. Hij herinnerde de chauffeur aan het tragisch ongeval waarbij een tiener in 2014 in Pepingen doodgereden werd door een dronken man. "En net op die plaats wordt u betrapt", maakte Van Laethem zich boos. "Op een paar dagen van die trieste verjaardag." De beklaagde was één van de velen die zich woensdag moesten verantwoorden voor het rijden onder invloed.
Lees verder

'Hellbound' stoot 'Squid Game' van de troon: waarom Zuid-Korea uw tv-scherm domineert
Helemaal verknocht aan 'Squid Game'? Dan hoef je na afloop niet op je honger te blijven zitten. Netflix pakt uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse topreeks: 'Hellbound'. Amper een dag na het debuut op 19 november was de serie in ruim tachtig landen het meest bekeken programma op het meest bekeken streamingplatform. Ook in ons land vinden we de reeks op 1 in de Netflix Top 10. Wat maakt 'Hellbound' nu het bekijken waard? En vanwaar onze plotse fascinatie voor Zuid-Koreaanse fictie?
Lees verder

Professor Dirk Devroey vraagt strengere maatregelen: "We verliezen controle over situatie"
Professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) vraagt de regering dringend om strengere maatregelen te nemen om het groeiend aantal besmettingen in te dijken. "Zoals het nu loopt, verliezen we de controle over de situatie", stelt Devroey.
Lees verder

Massaal sluiten van klassen en scholen was te voorkomen met speekseltesten. Herman Goossens doet uit de doeken waarom we dit niet doen
Door het stijgend aantal besmettingen zijn nu al 23 Vlaamse scholen helemaal dicht, een veelvoud aan klassen is in quarantaine gestuurd. Dit hadden we kunnen voorkomen, zegt professor Herman Goossens. "Door basisschoolkinderen wekelijks preventief op corona te testen, slaagt Zwitserland erin besmette kinderen tijdig uit de klas halen. Zo krijgt het virus geen vrij spel onder de niet gevaccineerde kinderen." In de zomer van 2020 stelde hij al voor om de verspreiding van het virus op scholen in te perken met spuugtesten. Dat werd toen als onhaalbaar beschouwd. "Maar nu is het te laat om deze winter te redden."
Lees verder

Massaal sluiten van klassen en scholen was te voorkomen met speekseltesten: "Maar nu is het te laat om deze winter te redden"
Door het stijgend aantal besmettingen zijn nu al 23 Vlaamse scholen helemaal dicht, een veelvoud aan klassen is in quarantaine gestuurd. Dit hadden we kunnen voorkomen, zegt professor Herman Goossens. "Door basisschoolkinderen wekelijks preventief op corona te testen, slaagt Zwitserland erin besmette kinderen tijdig uit de klas halen. Zo krijgt het virus geen vrij spel onder de niet gevaccineerde kinderen." In de zomer van 2020 stelde hij al voor om de verspreiding van het virus op scholen in te perken met spuugtesten. Dat werd toen als onhaalbaar beschouwd. "Maar nu is het te laat om deze winter te redden."
Lees verder