Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

De verschillen tussen An Swartenbroekx en haar broer Geert: “Ik heb altijd goed gespaard, jij vooral hard geleefd”

HLN
De verschillen tussen An Swartenbroekx en haar broer Geert: "Ik heb altijd goed gespaard, jij vooral hard geleefd"
De ene was een uitbundige wildebras, de andere een ingetogen denker, maar toch konden An Swartenbroekx (52) en haar broer Geert (54) het als kind geweldig goed met elkaar vinden. En dat doen ze al die jaren later nog altijd. "Na mijn scheiding, mijn ontslag bij 'F.C. De Kampioenen', het overlijden van Johny Voners: als ik Geert nodig heb, dan is hij er meteen. En omgekeerd ook", vertelt An in dit openhartige dubbelgesprek met haar broer. "Ik ben vooral trots dat An het levenswerk van papa voortzet."
Lees verder

De verschillen tussen An Swartenbroeckx en haar broer Geert: "Ik heb altijd goed gespaard, jij vooral hard geleefd"
De ene was een uitbundige wildebras, de andere een ingetogen denker, maar toch konden An Swartenbroekx (52) en haar broer Geert (54) het als kind geweldig goed met elkaar vinden. En dat doen ze al die jaren later nog altijd. "Na mijn scheiding, mijn ontslag bij 'F.C. De Kampioenen', het overlijden van Johny Voners: als ik Geert nodig heb, dan is hij er meteen. En omgekeerd ook", vertelt An in dit openhartig dubbelgesprek met haar broer. "Ik ben vooral trots dat An het levenswerk van papa voortzet."
Lees verder

INTERVIEW. Maggie Q en Michael Keaton over 'The Protégé': "Een leeftijdsverschil van 28 jaar, maar het moest er sexy aan toe gaan"
Maggie Q (42) en Michael Keaton (70) die in de huid van huurmoordenaars kruipen en ook nog eens samen tussen de lakens mogen duiken? U ziet het in 'The Protégé', de nieuwste film van Bond-regisseur Martin Campbell. Dat hun personages met een leeftijdsverschil van 28 jaar een ietwat ongewoon Hollywood-koppel vormen, vindt de actrice juist een heel fijne uitdaging: "Michael en ik wilden er alles aan doen om de kijker te boeien en om het er zo sexy mogelijk aan toe te laten gaan."
Lees verder

Boris Johnson roept op tot "sterk initiatief" in strijd tegen klimaatopwarming, maar keert al na halve dag terug van COP26
De Britse premier Boris Johnson heeft woensdag op de COP26-klimaattop van de Verenigde Naties opgeroepen om "sterk initiatief" te nemen om een akkoord te bereiken in de strijd tegen de klimaatopwarming. Hij roept op tot samenwerking en ambitie. "Als we onze doelen willen bereiken, hebben we nog een sterke duw nodig om over de eindstreep te geraken", aldus de Brit.
Lees verder

Crewlid klaagt Alec Baldwin aan voor fataal schietincident op set van 'Rust'
Serge Svetnoy, het hoofd belichting van de film 'Rust', heeft onder anderen Alec Baldwin (63) aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de set eind vorige maand. De acteur, die per ongeluk een cameravrouw doodde met een geladen pistool, is volgens de man nalatig geweest. De medewerker eist onder meer een schadevergoeding. Dat meldt TMZ.
Lees verder

Zwaarste straf tot nu toe voor bestorming Capitool in Washington: 41 maanden cel voor man die agent aanviel
In de rechtszaken over de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw, het Capitool in Washington, is de tot nu toe zwaarste straf uitgesproken. Een man kreeg 41 maanden cel opgelegd voor het aanvallen van een agent.
Lees verder

Uw oude iPhone belandt in handen van robot Daisy, die hem gericht tegen een muurtje gooit
Apple heeft twee robots ontwikkeld die oude iPhones uit elkaar halen zodat zo veel mogelijk materialen hergebruikt kunnen worden. Ze heten Daisy en een ervan staat in de Nederlandse stad Breda. Hoe werkt het?
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears verklapt wie haar trouwjurk maakt en Elton John krijgt een bijzondere medaille
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kamer keurt vergroening bedrijfswagenpark goed
De plenaire Kamer heeft woensdag het wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) goedgekeurd dat het bedrijfswagenpark moet vergroenen. Dat gebeurde meerderheid tegen oppositie, met vier onthoudingen.
Lees verder

Kamer breidt erkenning Covid-19 als beroepsziekte uit
De plenaire Kamer heeft vandaag een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) goedgekeurd dat de erkenning van corona als beroepsziekte over de verschillende sectoren mogelijk maakt. Dat gebeurde met 114 stemmen voor, 25 stemmen tegen en twee onthoudingen.
Lees verder

Lichtfestival in Gent lokt meteen massa volk. "Heel druk, maar alles onder controle"
Het Lichtfestival heeft alvast zijn start niet gemist. Waar het om 19 uur nog rustig leek, was een kwartier later de halve stad overrompeld. Even stond zelfs het verkeer op de B401 vast, maar afsluiten bleek net niet nodig. Op sommige plaatsen was het op bepaalde momenten écht druk, maar alles bleef onder controle.
Lees verder

Kamer wil 'recht om vergeten te worden' naar chronisch zieken uitbreiden
De plenaire Kamer heeft woensdag unaniem een resolutie goedgekeurd om het 'recht om vergeten te worden' uit te breiden naar patiënten met bepaalde chronische ziektes. Als de ziekte onder controle is, zouden verzekeringsmaatschappijen daar geen rekening meer mee mogen houden in schuldsaldopolissen, vindt de Kamer.
Lees verder

Ex-perschef brengt geloofwaardigheid Meghan Markle aan het wankelen
Een verklaring van een ex-medewerker van Meghan Markle (40) voor de Britse rechtbank brengt de geloofwaardigheid van de hertogin van Sussex over een gelekte brief aan het wankelen. "Ze lette minutieus op haar woordkeuze", klinkt het.
Lees verder

Speciale kunst: man maakt meubels van pizzastukken
Saman Khosgbari uit het Nederlandse Lanaken is een pizzabakker en fervent skater. De man heeft een speciale hobby: hij maakt namelijk meubels van pizzastukken. Momenteel krijgt hij berichten van over de hele wereld en hij is zelfs al op CNN gekomen. Een pizzaskateboard kost zo'n 695 euro en een krukje 495 euro. Wie een exemplaar wil, moet snel zijn, want er worden maar een aantal stuks gemaakt.
Lees verder

Federale overheidsschuld gedaald in oktober
Eind oktober was de nettoschuld van de federale staat gedaald tot 437,262 miljard euro. Op een maand tijd ging er 842 miljoen euro van de schuld af. Dat maakte het Federaal Agentschap van de Schuld vandaag bekend.
Lees verder

Eerste veilingen gaan over de toonbank in 'Eenmaal Andermaal': "Ik ben niet echt tevreden met de opbrengst"
Vanavond ging het nieuwe VTM-programma 'Eenmaal Andermaal' in première. In de eerste aflevering wordt Jacques Vermeire geflankeerd door collega-comedian Kamal Kharmach. Axel Daeseleire kan rekenen op de hulp van tv-fenomeen Martien Meiland. Elk duo krijgt een budget van 750 euro waarmee ze 3 objecten moeten kopen binnen de 3 uur en dan voor een hoge prijs moeten veilen. De opbrengst van de geveilde objecten verdwijnt niet in de zakken van Axel en Jacques, maar gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.
Lees verder

GEZIEN? 'Eenmaal Andermaal': "Het aanstekelijke enthousiasme van Axel bereikte een climax bij de vondst van een kruisbeeld mét stukjes textiel"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Eenmaal Andermaal' op VTM, waarin Axel Daeseleire en Jacques Vermeire rommelmarkten afschuimen op zoek naar verborgen schatten. "Als kers op de taart ejaculeerde Axel ei zo na bij de vondst van een kruisbeeld mét stukjes textiel van de heilige Ignatius."
Lees verder

Evergrande lijkt wanbetaling op het nippertje af te wenden
Vastgoedreus China Evergrande Group lijkt op het nippertje wanbetaling te voorkomen. De onderneming die gebukt gaat onder een schuldenlast van omgerekend liefst 260 miljard, euro zou alsnog rentebetalingen hebben overgemaakt. Klanten van het internationale clearingbedrijf Clearstream, hebben achterstallige rentebetalingen ontvangen op drie obligaties in Amerikaanse dollars uitgegeven door Evergrande, aldus een woordvoerder van Clearstream.
Lees verder

Bordeel geeft gratis toegang aan klanten die zich daar laten vaccineren
Een Oostenrijks bordeel pakt uit met een stunt om meer klanten te lokken. Wie zich bij Funpalast in Wenen laat vaccineren, krijgt een waardebon van 40 euro voor gratis toegang tot de club.
Lees verder

Jared Leto stuurde géén bizarre cadeaus aan 'Suicide Squad'-collega's: "99,9% van wat je leest is onzin"
Chinese balletjes, gebruikte condooms, levende ratten ... Het zijn maar enkele van de - ahum - bijzondere cadeaus die Jared Leto (49) tijdens de opnames van 'Suicide Squad' aan z'n collega's gestuurd zou hebben. Maar de acteur zegt nu aan Entertainment Weekly dat dat niet klopt.
Lees verder