Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

De moeilijke relatie tussen Martínez en Benteke: “Ik had het gevoel dat iedereen een kans kreeg, behalve ik”

HLN
De moeilijke relatie tussen Martínez en Benteke: "Ik had het gevoel dat iedereen een kans kreeg, behalve ik"
Eén beeld vanop het EK vat zijn relatie met Roberto Martínez treffend samen. Zelfs nu Lukaku en Batshuayi beiden out zijn, koestert Christian Benteke (30) liever niet te veel hoop. Een constructief gesprek met de bondscoach in september heeft niet alle twijfels weggenomen. Achtergronden bij een moeilijke relatie.
Lees verder

Travis Scott en Drake hoorden vreselijke nieuws pas op afterparty Astroworld
Travis Scott (30) wist na afloop van zijn optreden op Astroworld niet dat er doden waren gevallen tijdens het festival. Volgens TMZ waren Scott en de Canadese rapper Drake (35) al op een afterparty toen ze werden ingelicht over de ernst van de situatie.
Lees verder

Voor vorst, voor vrijheid en voor... vertrouwen: overgebleven internationals kunnen warm bad van Duivels gebruiken
Winnen tegen godbetert Estland volstaat – dan is die laatste match in Wales overbodig. Nog goed dat 'The Road to Qatar' gemakkelijk eindigt, want naast de vele geblesseerden kan een aantal Rode Duivels de komende week ook een vertrouwensboost gebruiken. Eden op kop.
Lees verder

Voor vorst, voor vrijheid en voor... vertrouwen: overbleven internationals kunnen warm bad van Duivels gebruiken
Winnen tegen godbetert Estland volstaat – dan is die laatste match in Wales overbodig. Nog goed dat 'The Road to Qatar' gemakkelijk eindigt, want naast de vele geblesseerden kan een aantal Duivels de komende week ook een vertrouwensboost gebruiken. Eden op kop.
Lees verder

Ziekenhuizen moeten aantal bedden voor Covid-patiënten opschalen: "Gaan zorg moeten uitstellen"
De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+. Dat heeft Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van koepelvereniging Zorgnet-Icuro, gezegd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Peter Jackson verkoopt 'Lord of the Rings'-specialeffectsstudio voor 1,6 miljard dollar
Filmmaker Peter Jackson heeft zijn bedrijf Weta Digital verkocht aan gameontwikkelaar Unity. Dat concern legde volgens entertainmentblad Variety ruim 1,6 miljard dollar (zo'n 1,4 miljard euro) neer voor de specialeffectsstudio.
Lees verder

OPINIE. Zedenfeiten in Gent: "Door te ontkennen dat er een probleem is, lossen we het probleem niet op. Integendeel"
Op 24 oktober werd een meerderjarige vrouw halfnaakt aangetroffen in het Coyendanspark, waar ze vermoedelijk werd verkracht. Mogelijk kreeg ze in een café aan de Beestenmarkt een verdovende substantie in haar drankje. Een tweede voorval dateert van zaterdagochtend. De betoging van zondag, met honderden actievoerders die zich uitspraken tegen 'de verkrachtingscultuur in Gent', was een krachtig signaal. Maar wat moet er gebeuren in de Arteveldestad? Onze journaliste Sabine Van Damme wikt en weegt. "Ja, er is een probleem in Gent"
Lees verder

Speeldag schorsing voor Jokic na venijnige beuk, 'slachtoffer' komt weg met boete
Nikola Jokic kent zijn straf. De Servische vedette van Denver Nuggets wordt voor één speeldag geschorst (en niet betaald) na zijn venijnige beuk van gisteren in de rug van Markieff Morris (Miami Heat). Die laatste kreeg een boete opgelegd.
Lees verder

Armbanden van iconische koningin Marie-Antoinette verkocht voor 7 miljoen
Armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette zijn dinsdag bij veilinghuis Christie's in Genève voor meer dan 7 miljoen euro onder de hamer gegaan. De juwelen, die door de echtgenote van Lodewijk XVI naar Oostenrijk werden gestuurd, hebben ook een tijd in Brussel vertoefd.
Lees verder

Eigen talkshow voor 'Jonge Wolven' Jeroen Poels en Matthias Browaeys
Matthias Browaeys en Jeroen Poels, die eerder te zien waren in het VTM 2-programma 'Jonge Wolven' krijgen hun eigen programma op Kanaal Z. In de talkshow 'Goe bezig', zullen ze in elke aflevering een jonge ondernemer en een ervaren rot ontvangen.
Lees verder

9-jarige bezoeker Astroworld nog altijd in coma, ouders klagen Travis Scott aan
De ouders van de 9-jarige Ezra Blount klagen Travis Scott en de andere organisatoren van Astroworld aan. Het jongetje ligt in coma nadat hij tijdens het festival vrijdag onder de voet werd gelopen.
Lees verder

Apple mag verandering App Store van rechter niet uitstellen
Apple mag een door de rechter opgelegde verandering van zijn App Store-beleid niet uitstellen tot na december. Het techbedrijf moest makers van apps vanaf december de mogelijkheid geven om in hun apps gebruikers te laten weten dat ze bijvoorbeeld via een website goedkopere abonnementen kunnen afsluiten. Apple had om uitstel verzocht omdat het bedrijf in beroep is gegaan en geen werk wil doen dat mogelijk weer terug moet worden gedraaid.
Lees verder

Volkswagen wil nieuwe fabriek bouwen voor elektrische wagen Trinity
Volkswagen gaat in de buurt van zijn hoofdkantoor in Wolfsburg (Duitsland) een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van de elektrische wagen Trinity, zo blijkt uit de investeringsstrategie voor de volgende vijf jaar. De Trinity, die in 2026 op de markt zou komen, gaat concurreren met Tesla.
Lees verder

Billie Eilish zingt samen met Graaf Tel in 'Sesamstraat'
Billie Eilish (19) heeft dinsdag de beelden gedeeld van een bijzonder duet dat ze heeft opgenomen. De zangeres zingt in de Amerikaanse versie van 'Sesamstraat' samen met Graaf Tel een kindvriendelijke bewerking van haar hit 'Happier Than Ever'.
Lees verder

Tesla-concurrent Rivian haalt meer dan 10 miljard dollar op bij beursgang
De maker van elektrische pick-ups en SUV's Rivian heeft bij zijn beursgang 10,5 miljard dollar (ruim 9 miljard euro) opgehaald. De introductieprijs wordt vastgelegd op 78 dollar (67 euro) per aandeel, meldt een ingewijde. Het Amerikaanse bedrijf wordt gewaardeerd op 66 miljard dollar (57 miljard euro), exclusief aandelenopties en andere converteerbare aandelen.
Lees verder

Vicepremier De Sutter over kwestie gascentrales: "Hier spelen ook politieke motieven en dat is jammer"
"We kunnen ervan uitgaan dat er ook politieke motieven spelen en dat is jammer." Dat zegt vicepremier Petra De Sutter (Groen) over het nieuws dat Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) geen vergunning geeft aan de gascentrale in Vilvoorde. De Sutter hoopt nu dat iedereen zijn gezond verstand gaat gebruiken. "We moeten echt samenwerken om de klimaatdoelstellingen te halen", zegt ze bij HLN LIVE.
Lees verder

Je budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na dertig jaar 100.000 euro op
Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
Lees verder

Dessers krijgt speciaal shirt van Feyenoord: "Kán ik nog veranderen?"
Bij ons hebben we 'Mazzu-time', in Nederland raakt 'Dessers-time' stilaan ingeburgerd. Cyriel Dessers, door Racing Genk uitgeleend aan Feyenoord, heeft er de laatste tijd een patent op belangrijke goals in de toegevoegde tijd. De spits maakte dit seizoen vier goals in de Eredivisie en vier keer maakte hij de goal in de 92ste minuut als invaller. Een krankzinnige statistiek, zo vinden ze duidelijk ook bij Feyenoord. De Rotterdammers gaven Dessers immers een speciaal shirt, met rugnummer 92 (normaal speelt hij met 33). "Kán ik tijdens het seizoen nog van nummer veranderen?", lacht hij in bovenstaande video.
Lees verder

Vlaamse regering investeert in 1.000 jobs in onder meer kringwinkels
De Vlaamse regering gaat investeren in 1.000 bijkomende jobs in de circulaire sociale economie, in eerste instantie in de kringwinkels. "Circulaire, duurzame bedrijfsactiviteiten zoals de recyclage of het herstel van goederen kennen binnen de circulaire economie een grote impact op de CO2-reductie", zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V), die zo tegen 2030 wil zorgen voor een geschatte CO2-reductie van 45.000 ton.
Lees verder

Minister Verlinden wil alarmknop tegen seksueel geweld en partnergeweld
De strijd tegen intrafamiliaal geweld wordt opgevoerd. Minister Annelies Verlinden (CD&V) maakt 1,5 miljoen euro vrij om vijftien lokale projecten te financieren. Het stalkingalarm, waarbij het slachtoffer op een knop kan drukken als hij of zij zich bedreigd voelt door de ex-partner, wordt uitgebreid naar het hele land.
Lees verder